Uutisia Saksasta

https://www.tekniikkatalous.fi/talo...utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje

  • 15.1. klo 10:40
Ei läpäissyt testejä eikä ole merikelpoinen – Saksan laivaston uusi monitoimifregatti kärsii pahoista ongelmista

F-125-fregatti.jpg
Bundeswehr/Dennis Kramer


Saksan armeijan tavoitteena oli rakentaa monitoimifregatti, joka kykenisi kuljettamaan sotilaita minne tahansa maailmassa, käydä taisteluita merillä ja tarvitsisi vain puolet aikaisemmasta miehistöstä.

7000 tonnin Baden-Württemberg-fregatti kärsii odottamattomista ongelmista, kirjoittaa Wall Street Journal.

F -125-fregateista piti tulla Saksan merivoimille suurimmat sota-alukset maailmansotien jälkeen. Aluksia on määrä toimittaa neljä kappaletta. Nyt laiva ei kyennyt läpäisemään testejä, eikä ole merikelpoinen.

Wall Street Journalin mukaan syynä ongelmiin on fregatin huonolaatuinen aluksen toimintoja pyörittävä ohjelmisto. Aluksen tutkajärjestelmä, elektroniikka ja jopa polttoainesäiliöiden paloturvallisuus ovat osoittautuneet puutteellisiksi.

Lehden mukaan Saksassa on myös herännyt keskustelu maan uuden insinöörisukupolven ammattitaidon puute sotakaluston suunnittelussa ja rakentamisessa.

”Kokonainen sukupolvi insinöörejä ei ole koskaan työskennellyt suuressa puolustusteknologiaprojektissa. Kyse ei ole siitä, että heidän ammattitaitonsa olisi kadonnut. He eivät koskaan moisia taitoja oppineetkaan”, German Council on Foreign Relations -ajatushautomon puolustusteollisuuden asiantuntija Christian Mölling sanoo.

Lisäksi koko fregatin tarkoitus on kyseenalaistettu. Etenkin Venäjän kasavanut aktiivisuus Itämerellä on saanut osan asiantuntijoista epäilemään, olivatko päätökset kaikuluotauksen ja torpedojen poisjättämisestä virhe. Nykyisellä aseistuksellaan fregatti on helppo maalitaulu sukellusveneille.

Aluksen rakentamisesta päävastuussa oleva ThyssenKrupp aikoo toimittaa aluksen vielä tämän vuoden aikana.

Yksi F-125-fregatti maksaa noin 650 miljoonaa euroa. Niitä on suunniteltu rakennettavaksi neljä kappaletta. Miehistöä aluksella on 120. Se kykenee kahden vuoden toiminta-aikaan. Fregatin aseistuksensa on Harpoon- ja RAM-ohjukset vihollisalusten ja -lentokoneiden torjuntaan. Lisäksi fregatin kannella on 127 millimetrin tykki. Vanhempaan F-122-fregattiin verrattuna aluksesta puuttuvat Sea Sparrow ilmatorjuntaohjukset ja torpedot.
 
https://www.welt.de/politik/deutsch...rd-keine-weiteren-Fluechtlinge-aufnehmen.html
2018-01-19 Saksa: Puukkohyökkäysten takia ei enää pakolaisia Cottbusiin
« : tänään kello 19:38:39 »

Die Welt kertoo entisessä Itä-Saksassa sijaitsevan Cottbusin sattumuksista. Syyriasta tulleet pakolaiset ovat aiheuttaneet pahaa häiriötä kaupungissa. Cottbusissa on noin 100.000 asukasta wikipedian mukaan, eli esim. Turussa on melkein tuplasti enemmän väkeä.

Lainaus
Saksa Puukkohyökkäyksten jälkeen
Cottbus ei tule ottamaan enää lisää pakolaisia
Cottbusin kaupunki ei tule toistaiseksi ottamaan enää lisää pakolaisia syyrialaisten ja saksalaisten välisten yhteenottojen takia. Asiasta ilmoitti Brandenburgin sisäministeriö.
Die Welt 19.1.2018 juttu saksaksi
Brandenburgin osavaltion sisäministeriö on pysäyttänyt pakolaisten tulon Cottbusiin. Sisäministeri Karl-Heinz Schröter (sosiaalidemokraatit, SPD) ilmoitti, että osavaltion Eisenhüttenstadtissa sijaitsevasta keskusvastaanottolaitoksesta ei tulla enää lähettämään pakolaisia Etelä-Brandenburgissa sijaitsevaan Cottbusiin.​
Nuorten välisen riidan jälkeen 15- ja 16-vuotiaat syyrialaiset haavoittivat keskiviikkona 16-vuotiasta saksalaista puukolla kasvoihin. Molemmat syyrialaiset otettiin kiinni ja toimitettiin torstaina tutkintavankeuteen.​
Kuohuntaa aiheutti myös pari päivää sitten tapahtunut kolmen nuoren syyrialaisen pakolaisen hyökkäys avioparin kimppuun. 14-,15- ja 17-vuotiaat syyrialaispojat vaativat kauppakeskuksen sisäänkäynnin luona oikeutta mennä ensin ovesta ja 43-vuotiaan rouvan olisi pitänyt "osoittaa heille kunnioitusta". Sitten he hyökkäsivät avioparin kimppuun ja yksi heistä veti tilanteessa puukon esiin.​
WELT kertoi torstaina, että kaupungin asukkaat ovat kuohuksissa ja monet kuvasivat tilannetta kuumentuneeksi.​
Cottbus on jo kaksi kertaa pyytänyt tulijavirran katkaisemista
Brandenburgin osavaltio reagoi näihin tapauksiin lähettämällä kaupunkiin lisää poliisipartioita. 10 poliisia tulee heti tukemaan paikallisia poliiseja työssään, kertoi poliisin tiedottaja perjantaina WELT:ille.​
Monet ovat sitä mieltä, myös CDU:n osavaltioparlamentin edustaja Michael Schierack, että tämä toimi ei juurikaan paranna tilannetta. Kaupunginneuvoston Linke-puolueen ryhmäjohtaja André Kaun sanoi, että poliiseista ei varmastikaan ole haittaa, mutta hän vaati lisää sosiaalityöntekijöitä.​
"Cottbusissa asuu nykyään 8.000 ulkomaalaista, joista 3.400 on pakolaisia, joista edelleen suurin osa on syyrialaisia", kertoi kaupungin tiedottaja Jan Gloßmann WELT:ille. "Meidän on pitänyt hyvin lyhyessä ajassa selviytyä suhteettoman suuresta maaseutualueilta lähtöisin olevasta tulijatulvasta."​
Esimerkkinä Salzgitter, Delmenhorst, Wilhelmshaven
Cottbusin kaupunki on viime vuoden aikana kaksi kertaa pyytänyt Brandenburgin osavaltiota katkaisemaan pakolaisten tulon. Viime vuoden syksyllä Ala-Saksin suunnilleen samankokoinen Salzgitterin kaupunki sai hyväksytyksi tällaisen päätöksen ja sen vanavedessä tulivat Delmenhorst ja Wilhelmshaven.​
Brandenburgin osavaltion puna-puna -hallitus on tähän asti kuitenkin torjunut Cottbusin kohdalla tällaisen tulokiellon. Se on sitä mieltä, että kaupunki ei ole vielä päätynyt kuormituskykynsä rajoille. Cottbusilla on velkaa 240 miljoonaa euroa ja kaupunki on argumentoinut, että pakolaisten ylläpito maksaa paljon rahaa - rahaa, jota kaupungilla ei ole.
Brandenburgin sisäministeri tapasi perjantaina aamulla Cottbusin ylipormestari Holger Kelchin ja he keskustelivat tilanteesta kaupungilla tehdyn kiertoajelun aikana. Keskustelujen lopputulos oli toistaiseksi voimassaoleva tulijavirran katkaiseminen.​
Poliisijohto ilmoitti, että samaan aikaan on tutkittu erästä poliisia epäiltynä viimeisimpään tapaukseen liittyvien tietojen vuodattamisesta internettiin. Tietojen kohdalla oli kyse uhrin osoitetta koskevasta kuvakaappauksesta. Poliisia vastaan tullaan käynnistämään kurinpidollinen prosessi.​
Lihavoinnit mun.

Juttu on siitä merkittävä, sillä Cottbusin kaupungissa voidaan nyt empiirisesti havaita ja mitata, että missä kulkee ylikuormituksen raja pakolaistulvan sattuessa. Suomen akatemia, Koneen säätiö ja mitä kaikkia niitä taas olikaan lähettävät varmaankin nyt parhaat tutkijansa selvittämään tätä kriittistä ilmiötä. Näin hyvää ja merkittävää tutkimuskohdetta ei ole ollut aikoihin tarjolla.
 
Saksa lopettaa aseiden viennin Jemenin sodan osapuolille. Eli lähinnä arabi-maille jotka käyvät sotaa Huthi-kapinallisia vastaan Saudi-Arabian kanssa.
Saudi-Arabia, Jordania, Egypti, Bahrain, Kuwait, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, Marokko, Sudan ja Senegal. Saudi-Arabia ja YAE olivat vuoden 2016 Saksan asevientiraportin mukaan 2 10stä suurimmasta aseiden ostajista.

https://www.n-tv.de/politik/Regierung-stoppt-Ruestungsexporte-an-Riad-article20241425.html
 
Saksan hyvä vire senkuin jatkuu.

German military too small to aid ‘collective defense,’ official says

For the largest economy in Europe, Germany’s military — the Bundeswehr — sure is small.

In fact, although smaller missions, like those in Afghanistan, remain possible, a larger conflict would likely catch the Bundeswehr off-guard, said Hans-Peter Bartels, parliamentary commissioner for the armed forces, in an interview with a German magazine.

Although the budget has increased slightly following criticism by U.S. President Donald Trump, the operational readiness of the German forces has further deteriorated this past year.

“The hard currency, in which the success of the [defense] minister is measured, is the readiness of the Bundeswehr,” Bartels said. “And that has not really improved in the last four years, but rather has become worse.”

“While foreign missions with small contingents went well, the Bundeswehr as a whole cannot currently be used in the collective defense,” he added.

Reports of the operational ineffectiveness of the Bundeswehr has made its rounds, according to the Washington Post.

For instance, German military pilots are reportedly using privately owned helicopters to train because so many of their own are in need of repair. And as recently as November, half of the country’s tank force was out of commission as well, the Post reports.

In October, Defense News reported that the German Navy’s fleet of six submarines was completely out of commission after its only operational sub had an accident off the coast of Norway.

Sign up for our Daily News Roundup
The top Defense News stories of the day

Bartels is a member of the center-left Social Democrats in the German parliament, or Bundestag. His party has been working to form a governing coalition with Chancellor Angela Merkel’s conservative Christian Democratic Union, according to the German public news service Deutsche Welle.

While both parties agree that the Bundeswehr’s standing force of only 178,000 soldiers and outdated material is ineffective, the scale of needed growth is up for debate.

Defense Minister Ursula von der Leyen supports an increase in the defense budget of up to 2 percent by 2024 — the previously agreed upon mark by NATO member-states.

For reference, German defense spending this year will reach roughly $43 billion, or 1.26 percent of the country’s gross domestic product.

But Deutsche Welle reports that the SPD is calling an increase in defense spending of that size “crazy,” and turning it into a campaign issue that could threaten the governing coalition.

Furthermore, the two parties are not in agreement as to whether the NATO spending marks are in fact binding. The CDU sees the 2 percent mark as non-negotiable, but the SPD has maintained that the number is more of a guideline than a hard rule.

The split is reflected in the political fighting between the parties, where the CDU has promised voters that it will meet the 2 percent goal, while the SPD calls that number an “unnecessary and unrealistic” increase to the defense budget.

Germany’s Bundeswehr has come under fire within the country for other reasons as well, such as the attempts to bolster recruiting by enlisting 17-year-olds, according to an earlier interview with Bartels.

“Incidentally, the average age of all new hires will tend to go up because the Bundeswehr is no longer just about recruiting young people, but also new hires and returnees,” Bartels explained in the interview. “I do not think that the proportion of underage soldiers will rise.”

The debate over the age of recruits, and whether Germany should meet the 2 percent quota at all, highlights the trouble the country faces in convincing its voters to grow their military.

https://www.defensenews.com/flashpo...mall-to-aid-collective-defense-official-says/
 
Aika surkeaa että ei sakut saa edes yhtä sukellusvenettä vesille kun sodassa niitä oli kuitenkin niinkin vähän kuin 1000.
 
Viimeksi muokattu:
https://ibnmatti.blogspot.fi/2018/02/120db.html
1. helmikuuta 2018
#120db


Nimeni on Mia
Nimeni on Maria
Nimeni on Ebba




Nimeni on Mia
Nimeni on Maria
Nimeni on Ebba



Minua puukotettiin Kandelissa
Minut raiskattiin Malmössä
Minua käytettiin hyväksi Rotherhamissa
Ja minun päälleni ajettiin Tukholmassa





Kidutukseni kesti tuntikausia
Kukaan ei tullut avukseni

Olen kuka hyvänsä nainen
Olen Mia, Maria ja Ebba
He voisivat olla minä
Ja minä voisin olla yksi heistä

He voisivat olla minä
Ja minä voisin olla yksi heistä

Rikolliset ovat kaikkialla
Kun lenkkeilemme puistossa
Kun palaamme töistä kotiin
Kun odotamme bussia

Emme ole turvassa
Sillä te ette suojele meitä
Sillä te kieltäydytte vartioimasta rajojamme
Sillä kieltäydytte kontrolloimasta sitä kuka saa tulla sisään

Koska te kieltäydytte karkottamasta rikollisia
Koska te mieluummin vaiennatte
kaiken itseenne kohdistuvan kritiikin
Sen sijaan että ottaisitte meidät vakavasti

Koska annatte meidän mieluummin kuolla
sen sijaan että myöntäisitte virheenne

Teidän maahanmuuttopolitiikkanne takia
meillä on kohta enemmistö nuoria miehiä
jotka tulevat alkukantaisista kulttuureista, joissa naisilla ei ole oikeuksia.

Te tiesitte sen ja te hyväksyitte sen.

Te tiesitte sen ja te hyväksyitte sen.

Te hylkäsitte meidät.

Te uhrasitte meidät.

Te saarnaatte feminismiä ja naisten oikeuksia,
mutta juuri te olette naisten todellisia vihollisia.

Me olemme uhrien muisto
Te olette huono omatunto
Ja me tulemme vainoamaan teitä

Me olemme ne, jotka te haluatte hiljentää
Mutta me emme vaikene

Me emme ole vapaata riistaa
Emme orjia
Sotasaalista
Tai siviiliuhreja

Me olemme Euroopan tyttäriä

Me olemme Euroopan tyttäriä

Me olemme Euroopan tyttäriä

Me olemme Euroopan tyttäriä

Me muistamme jokaisen raiskatun, hyväksikäytetyn ja murhatun
ja unohdetun tytön.
Me muistutamme teitä heistä
Olemme olleet hiljaa liian kauan
Vastarintamme alkaa nyt

Äidit, naiset, sisaret
Euroopan tyttäret:
Tämä valtio ei teitä suojele
Kukaan ei tiedä kuka on seuraava uhri
Teidän on noustava puolustamaan itseänne

Koska sinun nimesi on Mia
Sinun nimesi on Maria
Sinun nimesi on Ebba

He voisivat olla sinä
Ja sinä voisit olla yksi heistä

Tämä ei voi enää jatkua
Pippurisumute ja turvahälytin
ovat jo eurooppalaisten naisten perustarvikkeita

Lenkkeilystä on tullut aikamme vaarallisin urheilulaji

Me emme aio sietää tätä enää
Me järjestäydymme ja puolustamme itseämme
Me iskemme takaisin

120 desibeliä on tavallisen turvahälyttimen äänenvoimakkuus
Monet eurooppalaiset naiset kantavat sellaista mukanaan

120 desibeliä on vastarintaliikkeemme nimi
Naiset naisten puolesta

#120db on todellinen #metoo
Euroopan tyttöjen todellista uhkaa vastaan

Me menemme sinne, missä tyttöjä tapetaan teidän politiikkanne vuoksi.

Me otamme teidät kiinni ja vaadimme teidät vastuuseen teoistanne.
Ja me olemme äänekkäitä.

Käy toimeen ja anna äänesi kuulua.

Kerro sosiaalisessa mediassa hashtagillä #120db kokemuksistasi maahantuodusta väkivallasta.

Haluan sinun olevan aktiivinen!

Mene osoitteeseen www.120db.info ja tule osaksi liikettämme.

Käy toimeen ja pidä ääntä!


#120db
http://www.120db.info/

Mia
http://www.bild.de/regional/frankfu...r-erstochene-mia-in-kandel-54441950.bild.html

Ebba
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005167469.html

Maria
https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Maria_Ladenburger



Lähettänyt Ibn Matti klo torstaina, helmikuuta 01, 2018
Kohteen lähettäminen sähköpostitseBloggaa tästä!Jaa TwitteriinJaa FacebookiinJaa Pinterestiin

Tunnisteet: #120db
https://ibnmatti.blogspot.fi/search/label/#120db
 
#120db

#130db


https://www.kansalainen.fi/saksa-turvajuoksuhousut-suojaavat-naisia-raiskauksilta/
Saksa: Turvajuoksuhousut suojaavat naisia raiskauksilta
2.2.2018 20:15
Juha Hämäläinen
Jogger-990x556.jpg
Kuva Pixabay.
Saksalainen yrittäjä on kehittänyt naisille juoksutrikoot, jotka suojelevat raiskauksilta.
Idean äiti ja valmistaja/yrittäjä on intohimoinen juoksija Sandra Seilz. Vuonna 2015 hänen juoksulenkkinsä varrella kolme humalaista kävi häneen käsiksi yrittäen kiskoa hänen juoksutrikoitaan alas.
Tapauksen jälkeen esitin toiveen saada juoksutrikoot, joissa voisin tuntea itseni turvalliseksi, sanoo 42 vuotias juokseva yrittäjä.
Alkuperäisestä ideasta – vyöstä, joka estää juoksutrikoiden alas vetämisen – kehittyi hightech-housut ”Safe Shorts”. Housut on tehty erityisen kestävästä kankaasta, varustettu lukolla ja hälyttimellä, joka saa aikaan 130 desibelin hälytysäänen. Housuja voi käyttää myös alushousuina. Yrittäjä kertoo, että kehitteillä on myös farmarihousumalli.
Kysyntä on räjähtänyt
Alussa sarjat olivat pieniä, noin 150 kappaletta, kertoo yrittäjä. Nyt neidon yritys myy jo 250 kappaletta housuja viikossa, ja tuotantosarjat ovat nousseet 5 000 kappaleen suuruisiksi. Housut maksavat tällä hetkellä 89 – 149 euroa varustelusta riippuen, mutta valmistussarjojen kasvun myötä yrittäjä uskoo hinnan laskevan edelleen.
Jos kiinnostus turvalliseen juoksulenkkiin heräsi, yrityksen FB-sivut löytyy täältä: SafeShorts
1517634798986.png
 
Niin, eihän raiskauksen tarvitse olla välttämättä penetraatio ollakseen raiskaus. Jo se että joku väkivalloin käy käsiksi ja kopeloi vasten uhrin tahtoa on henkisesti yhtä traumaattista.
 
Onkokan kyseessä kantasuomalainen?

https://www.kansalainen.fi/yksitoista-henkilollisyytta-toi-pakolaiselle-vankilatuomion/
RIKOSYksitoista henkilöllisyyttä toi pakolaiselle vankilatuomion
3.2.2018 10:40
Juha Hämäläinen
Aufenthaltsgestattung-Beispiel-990x556.jpg
Kuva Wikimedia Commons / public domain.
Sudanilainen pakolaismies on tuomittu Saksassa vankeuteen hänen nostettuaan pakolaisavustuksia yhdellätoista henkilöllisyydellä kahden vuoden aikana.
Saksassa yhdentoista henkilöllisyyden turvin avustuksia nostanut sudanilainen pakolainen on tuomittu kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankilatuomioon. Mies loi itselleen useita henkilöllisyyksiä eri pakolaiskeskuksissa ja rahasti taskurahat yhdestätoista eri paikasta.
Oikeus näytti toteen, että mies rahasti vuosien 2015 ja 2016 aikana yhdellätoista eri henkilöllisyydellä eri pakolaiskeskuksista rahaa, jolla omien sanojensa mukaan tuki perhettään Sudanissa. Miehen aiheuttaman vahingon laskettiin olleen noin 70 000 euroa. Syyttäjä vaati miehelle kolmea vuotta ehdotonta vankeutta, josta oikeus vähensi neljä kuukautta miehen yhteistyöhalukkuuden nimissä hänen tunnustettuaan tekonsa ja kerrottuaan kaikki henkilöllisyytensä.
Oikeuden päätöksestä käy ilmi, että oikeuslaitos ei kyennyt selvittämään varmuudella miehen todellista henkilöllisyyttä. Vain miehen syntymävuosi ja -maa – 1990 ja Sudan – katsotaan varmistetuksi.
Lähde: NDR
 
Ymmärrän tuollaisten suojahousujen tarpeen, mutta en ymmärrä sitä että miksi tilanteen annetaan mennä sellaiseksi että niille yleensäkään on tarvetta.

Niinpä. Hyväksytäänkö nyt raiskaus naisen elämään kuuluvana normaalina asiana, johon naisen olisi itse varauduttava sopivilla suojapöksyillä? Siirtyykö vastuu samalla tavalla, kuten ehkäisyasiat ovat osin muuttuneet naisen velvollisuudeksi?

Minä kehitän pian Saksan markkinoille sisäisesti käytettävän laitteen, jossa on partaterä poikittain.
 
Niinpä. Hyväksytäänkö nyt raiskaus naisen elämään kuuluvana normaalina asiana, johon naisen olisi itse varauduttava sopivilla suojapöksyillä? Siirtyykö vastuu samalla tavalla, kuten ehkäisyasiat ovat osin muuttuneet naisen velvollisuudeksi?

Minä kehitän pian Saksan markkinoille sisäisesti käytettävän laitteen, jossa on partaterä poikittain.
Rahat takaisin! Luvattiin värikästä kulttuuria, rikasta perimää ja uusia, jännittäviä kulttuureita sekä korkeasti koulutettua väkeä. Ja saatiin: Raiskauksen estävät housut! Mielestäni tehtiin hyvät kaupat..
 
Back
Top