Uutisia Turkista

Onko noin epäluotettavan liittolaisen mukana olo Natossa mitenkään järkevää?
Turkki voi lamauttaa ja vaikeuttaa Naton toimintaa, voi olla Suomen option hankala toteutua jos Sulttaani kuuntelee Tsaaria tarkalla korvalla...

Turkin lähtö olisi hyvä asia tilanteessa jossa Suomi päättäisikin laittaa hakemuksen sisään. Turkkiin ei voi luottaa ja hakemuksen jättäminen on jäätävä riski ellei ole ihan varma kaikkien hyväksynnästä.
 
Olen tässä pohdiskellut että miten F-35 kysynnän vähentyminen 100 koneella voisi vaikuttaa siihen hintaan, että mitä Suomelle tarjotaan?

Kysynnän väheneminen yleensä laskee hintaa eli valmistajan marginaalia (hintajousto). Toisaalta kysynnän väheneminen nostaa yksikköhintaa kun vähentää sarjatuotannon määriä.
Voi käydä kummin vain?
 
Ja twiitistä voi päätellä toisenkin syyn liittyen samaan alueeseen, kauan luulisitte, että kestää Turkin erosta Kreikka-Turkki -maaottelun alkuun?

Tämä ei ole ihan yksinkertainen juttu. Kreikkalaiset on kuitenkin "oikeauskoisia" venäläisten silmissä. Voisi käydä niinkin, että Nato ja Venäjä asettuisivat Kreikan taakse jännitteiden mahdollisesti noustessa.
 
Tämä ei ole ihan yksinkertainen juttu. Kreikkalaiset on kuitenkin "oikeauskoisia" venäläisten silmissä. Voisi käydä niinkin, että Nato ja Venäjä asettuisivat Kreikan taakse jännitteiden mahdollisesti noustessa.

Kyllä, tilanne on perinteisen kiharainen. Toisaalta Moskovan ja Konstantinopolin patriarkaatit eivät kai ole kovin hyvissä väleissä, varsinkaan viime syksyn jälkeen, kun Konstantinopoli tunnusti Kiovan patriarkaatin autokefalian. Venäjä-Turkki -yhteistyö voitaisiin myydä sillä, että Nato on ottanut Konstantinopolin patriarkaatin haltuunsa ja tarvitaan "uskonpuhdistus". Ehkä vähän kaukaa haettua, mutta nykymaailma näyttää menevän ikävästi takaisin kohti uskonnollisia sotia, joten näistä ei koskaan tiedä.
 
Sinänsä huvittava juttu, että Turkki on ehtinyt solmia vientisopimuksia noista koptereista ainakin Pakistanin kanssa. Toimitukset nyt sitten jäissä...

Turkey’s ATAK helicopter sale to Pakistan stalled over missing engines
The sale of Turkish-made T129 ATAK helicopter gunships to Pakistan has hit a stumbling block as no engines have been found for the gunships after the United States failed to issue the permit required for their delivery, communist news site SoL reported on Wednesday.

Turkey and Pakistan signed a $1.5 billion deal for the Turkish-made helicopter gunships on July 13, 2018. The delivery date of the first helicopter was pushed back after the U.S. Department of Defence last year refused to issue the Turkish company with an export license for the delivery of the gunships’ CTS800 engines.

Producers in France and Poland are being considered as potential suppliers of the engine, according to Hürriyet newspaper.
 
Viimeksi muokattu:
Erdogan on ollut Putinin vieraana MAKS-ilmanäyttelyssä katselemassa mm. Su-35 ja Su-57-hävittäjiä, puhumassa potentiaalista kaupoista. Näinköhän NATO-Turkki voisi USA:n provosoimana ottaa S-400:n kylkiäisiksi myös venäläisiä hävittäjiä... Varmaankin mielenkiintoisia keskusteluja tiedossa muiden NATO-maiden keskuudessa.
Venäjä pelaa pitkää peliä hyvin...
Voikohan Natosta potkia jäsenen pois?
 
Muutama vuosi sitten odotettiin kolmannen maailmansodan alkavan Venäjä-Turkki linjalta kun Turkkilaiset ampuivat Venäjän koneen alas. Nyt ylimmät ystävykset.
 
Back
Top