Uutisia Turkista

Saisikohan Turkin nyt lisättyä axis of eviliin?

Siitä en tiedä, mutta toivottavasti EU:n turvallisuuspuolella jotkut on hereillä ja miettivät uudemman kerran näitä maahanmuuttokuvioita yms. Onko kyse vain yksittäisten ihmisten siirtymisestä maasta toiseen vai mahtaisiko asiaan liittyä myös jotain pitkän aikavälin suunnitelmaa?
 
En ole käynyt joten en tiedä asiasta mitään mutta jos siellä on vanhoja kultturellisesti arvokkaita kristittyjä symboleita ja kuvia niin veikkaan että ne tuhotaan koska eihän muslimi salli että moskeijassa on jotain mitä ei kuulu islamiin.

Hagia Sofia on ollut vuosikymmeniä museona ja se muutetaan nyt moskeijaksi. Siitä on ollut tietoa jo monessa paikkaa. Mutta tuo videon muu osa - sitä voi tulkita monella tavalla.
 
En ole käynyt joten en tiedä asiasta mitään mutta jos siellä on vanhoja kultturellisesti arvokkaita kristittyjä symboleita ja kuvia niin veikkaan että ne tuhotaan koska eihän muslimi salli että moskeijassa on jotain mitä ei kuulu islamiin.
Ennen kuin se muutettiin museoksi vajaa sata vuotta sitten, oli se moskeijana useamman sata vuotta.
 
Hagia Sofian moskeijaksi muuttaminen on erittäin vahva signaali siitä, että Turkki pyrkii kohti Kalifaatin muodostamista ja sen ytimenä olemista. Kyse on Ottomaani-imperiumin symbolisen keskuksen synnyttämisestä/palauttamisesta.

Kyse on myös Erdon voimannäytöstä. Hän osoittaa koko islamilaiselle maailmalle, että voi pyyhkiä takatuhtonsa juutalais-kristillisen sivilisaation toiveilla ja näkemyksillä.

Erdo on uhmannut - varsin menestyksellisesti - useampaan kertaan EU:ta, Venäjää, USA:ta... Merillä on ollut useampaan Nato-maahan kohdistuvaa uhittelua. Turkki mättää välillä Venäjää turpaan niin Syyriassa kuin Libyassakin.

Kaikki nämä toimet nostavat Turkin ja Erdon asemaa muhamettilaisten parissa.

Toivottavasti lännessä ei eletä enää saman todellisuuspakoisen pilvilinnamaailman sisällä kuin silloin kun kaiken maailman korkeisiin asemiin päässeet kylähullut mölisivät sekavia Turkin ottamisesta EU:n jäseneksi, Turkista osana länttä jne.

Aika usein käy mielessä että voivatko niin monet ihmiset politiikan, ulkopolitiikan, turvallisuuspolitiikan, väestöpolitiikan... huipulla olla oikeasti niin helvetin tyhmiä vai onko kyse lähinnä vain pahuudesta?
 
Uskonto jyllää, perinteiset arvot jyllää (vähemmän koulutettujen keskuudessa ainakin) ja maassa maan tavalla? Eikö tuo ole vain yksi askel sitä konservatiivista paratiisia kohti josta täälläkin aina haaveillaan. Negatiivistä porukkaa täällä.
 
Back
Top