Uutisia Unkarista

No mitenkään vähättelemättä maanpuolustus.net ei ole valtamedia. Jos valtamedia on vallanpitäjien media, niin maanpuolustus.net on vallattomien media - sanan kummassakin merkityksessä.

Itse asiassa useimmat itsensä ylentäneet turpokirjoittelijat eivät edes kerro seuraavansa Suomen parasta turpo palstaa. Sitten kuitenkin reagoidaan noin nanosekunnissa kun banaania kutsutaan banaaniksi.:eek:
Maanpuolustus.net on niin Gekados että sen valtakin on salattua! :D
 
Koirat haukkuvat sitä, mitä eivät tunne.
Herakleitos

Foorumilta löytyy dataa ei tietoa.
 
No ennyt kovin mielellään tänne MV-kamaa postaile, mutta kerrankin ihan ok aihe...

https://mvlehti.net/2018/04/08/piiri-pieni-pyorii-suomen-mediakentalla-totuus-sttn-uutisista/

Yleensä nuo yritykset, myös tietotoimistot tuppaa joku omistamaan kapitalistisessa järjestelmässä. Ihan samalla tavalla STT ulkomainen suurempi vastine Thompson Reuters (noteerattu Yhdysvaltojen pörssissä) on jonkun omistama kuin myös vaikkapa BBC tai CNN. Journalistisessa maailmassa on journalistiset pelisäännöt joilla noiden pitää pelata (tai ainakin olla pelaavinaan) säilyttääkseen uskottavuutensa lukijoidensa sekä mainostajiensa silmissä. Sen pitäisi taata riittävän neutraali ote ja tästähän meillä kaikilla on kokemuksia kun se ei ole näin (läheskään aina) mennyt.

Tuosta uutisoinnista @miheikki niin tuohan oikeastaan kuvastaa sitä mitä yksittäinen / muutama reportteri on saanut oman näkemyksensä puitteissa irti. Tunsin pinnallisesti aikanaan yhden reportterin Unkarissa asuessani joka teki juttuja myös Slovakia/Romania seudulla. Tuolloin käytännössä aina kun tuli kotimaisissa medioissa oli jotain asiaa tuolta seudulta, oli tämä kapakkatuttuni siellä raportoimassa. On päivän selvää ettei noilla lähtökohdilla voi syntyä kuin yhden lähteen näköistä uutisointia mutta toisaalta jos sieltä haluttaisiin laajalti useammalta saralta kotimaisia uutisia siten että siitä oltaisiin valmiita myös maksamaan niin varmasti siellä olisi enemmän reporttereja pyörinyt. Valitettavasti tässäkin asiassa on kysynnän ja tarjonnan laki, eikä tämä printtimedian syöksykierre ainakaan paranna tätä asiaa lähitulevaisuudessa koska yhä harvempi meistä, minä mukaan lukien, on valmiita maksamaan yhtä paljon kuin ennen saadakseen tietoa maailmalta.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on niin sekavaa settiä, että tästä .net ei ota kukaan mitään selvää, että onko meillä joku yhtenäinen linja vai trollaileeko vaan kaikki :D
Toisaalta olisi hauska kuulla jonkun USA/BG/RUS arvio mpnetistä... :D

Oon nauranut tälle ajatukselle pitkään ja makeasti! :D
 
https://pt-media.org/2018/04/09/orbanin-menestys-on-saanut-ruotsalaismediat-vaikeroimaan/
Orbánin menestys on saanut ruotsalaismediat vaikeroimaan
PT-MEDIA.ORG TOIMITUS 1 TUNTI SITTEN 5 KOMMENTTIA

9.4.2018

Viktor Orbánin Fidesz-puolueen voitto on saanut länsi-eurooppalaiset mediat vaikeroimaan, mutta erityisen suurta vaikerointia kuuluu ruotsalaisista vasemmistomedioista.
Aftonbladetin toimittelija Staffan Lindberg kirjoittaa kuinka Orbánin viharetoriikkaa toi puolueelle voiton. Lindbergin mukaan Orbánin vaalikamppanja oli absurdi ja vastenmielinen.

– Hän käyttää esimerkkinä joitakin ruotsalaisia, jotka kertoivat Unkarin medioissa paenneensa Ruotsista suuren maahanmuuttajainvaasion takia, Lindberg kirjoittaa.

Lindbergin mukaan retoriikka oli selvä: Orbán ikäänkuin uhkaili unkarilaisia, jos ette äänestä meitä, tulee Unkarista samanlainen kauhuvaltio kuin Ruotsista. Lindbergille ajatus on jotenkin mysteeri: maa, jossa ei edes ole (kehitysmaa)maahanmuuttajia, puhuu asiasta uhkana.

Niin ikään Lindberg kirjoittaa, että Orbánin voitto saa paniikin Brysselissä.

– Unkari uhkaa EU:n perustavanlaatuisia hyvinvointiarvoja, mutta silti Unkari saa EU:lta rahaa. On mahdollista, että koko EU hajoaa, jos äärioikeistolainen retoriikka leviää, Lindberg listaa.

Hän tarkoittaa ”perustavanlaatuisilla arvoilla” valtavia määriä kolmansista maista tulleita muslimimiehiä.

Toisen Aftonbladetin ikuisen länkyttäjän Wolfgang Hanssonin mukaan Orbánin voitto tarkoittaa sitä, että demokratiaa aletaan nyt purkaa Unkarissa ja maalla on edessä kauhuskenaario. Hanssonin mukaan, koska Unkari on saanut EU:lta rahaa, se tarkoittaa sitä, että Unkari pitää täyttää kolmansista maista tulleilla muslimimiehillä. Mutta koska Orbán ei ole tehnyt niin, tämä on se asia, joka aiheuttaa Unkarin ja koko EU:n tuhon.

Myös Expressenissä kirjoitellaan joutavia. Mats Larssonin mukaan Orbánin voitto on samanlainen kauhuesimerkki kuin vaikkapa Venezuela, jossa Hugo Chavezin vasemmisto otti rautaotteen maasta eikä sinne saada enää oikeistoa. Larssonin mukaan ”elinvoimainen demokratia” tarvitsee jatkuvaa vallanvaihtoa ja Orbánin Fidesz-puolue uhkaa tätä. Tosin Larsson ei kerro, että Sosiaalidemokraatit ovat olleet Ruotsissa hallituspuolueena koko lähihistorian.

Yhtäkaikki myös Larsson yrittää keksiä monenlaisia kauttarantain-selityksiä, mutta sieltä takaa paistaa vain ja ainoastaaan yksi ajatus: Koska Orbán ei halua täyttää maataan kolmansien maiden muslimimiehillä, tämä tuhoaa Unkarin.

Mielenkiintoista on verrata uutisointia virolaisiin medioihin. Yleisradioyhtiö ERR kertoo Orbánin voitosta hyvin neutraalisti ja ilmeettömästi. Todetaan se, mitä on tapahtunut. Õhtuleht (iltalehti) kirjoittaa asiasta myös hyvin eleettömästi.
 
Itselle tuo vaalitulos on pettymys, moni unkarilainen kaveri olisi halunnut toisen lopputuleman. Mielenkiintoista nähdä kuinka nopeasti Soros/maahanmuuttoteema katukuvasta häviää koska vaalit on voitettu ja pakolaisetkin taitaa olla Turkissa enimmäkseen odottelemassa. Tai äkkiäkös ne sieltä lasketaan jos tilanne niin vaatii.
 
Kyllä nyt vasemmistovaltamedia ympäri Eurooppaa vääntää sellaista itkupotkuraivaria, että Unkarin vaalit taisivat siis mennä hyvin ja oikea mies ja oikea puolue voittivat. Voimme huokaista sillä suunnalla helpotuksesta - raja-aita pysyy ja reitti on kiinni seuraavatkin neljä vuotta - sekös valtamediaa kismittää. Onnittelen Unkarin kansaa demokraattisten vaalien ja viisaiden äänestyspäätösten johdosta. Toisaalta tuntuu kamalalta, että joudumme täällä Suomessa luottamaan toisten maiden johtajiin ja poliittisiin prosesseihin, kun omat johtajamme ovat pelkkiä pelkureita ja nöyristelijöitä. Mutta onneksi edes joku pitää tonttinsa puhtaana Euroopassa ja sen vaikutukset toivottavasti heijastuvat pienessä mittakaavassa tänne pohjolaankin
 
Itselle tuo vaalitulos on pettymys, moni unkarilainen kaveri olisi halunnut toisen lopputuleman. Mielenkiintoista nähdä kuinka nopeasti Soros/maahanmuuttoteema katukuvasta häviää koska vaalit on voitettu ja pakolaisetkin taitaa olla Turkissa enimmäkseen odottelemassa. Tai äkkiäkös ne sieltä lasketaan jos tilanne niin vaatii.
Ovatko kaverisi Unkarissa lattea lipittäviä hipstereitä ?
 
Särähtää vähän korvaan, kun on kuunnellut päivän viisuja "Luotettavasta mediasta"..

EPP-ryhmän suomalainen lehdistöneuvonantaja Pete Pakarinen sanoo, että EPP-ryhmässä asiaa katsotaan pragmaattisesti. Fideszin kaksitoista jäsentä eli meppiä ovat äänestäneet muun ryhmän tukena EU-parlamentissa ja siten heillä on ryhmän luottamus.

Me katsomme, miten Unkarin mepit äänestävät ja he ovat hyvin EU-myönteisiä, jopa myönteisempiä kuin jotkut muut”, Pakarinen sanoo.

Pakarisen mukaan Brysselin EU-päättäjien ”täytyy olla tarkkana siinä, kuinka paljon menee jäsenmaiden sisäisiä asioita neuvomaan”. Kysymykseen Unkarin demokratian tolan huolestuttavuudesta Pakarinen toteaa:

”Minua huolestuttaa monien jäsenmaiden demokratian tila, ei Unkarin yksistään.”

Pakarisen mukaan oikeusvaltiokehityksen valvominen kuuluu EU:ssa komissiolle ja ”ainakin tähän asti Unkari on tehnyt ne muutokset, joita komissio on siltä vaatinut”
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005635223.html
 
Vaikeaahan tuo on Helsingin Sanomien Pekka Mykkäsellekin:
Orbán on CEU-yliopiston ahdistelussa sittemmin perääntynyt, mitä pidetään hänen tavaramerkkinään. Hän ärsyttää säännöllisesti EU-päättäjiä, mutta luikertelee aina askeleen taaksepäin, kun tilanne uhkaa kriisiytyä.
 
Iltalehdessä spekuloidaan Unkarin tulevasta kurssista. Arvellaan että Orban aikoo kurittaa poliittista oppositiota oikein olan takaa. Aika erikoiselta kuulostaa ainakin tuo tiedonvälityksen ja lehdistönvapauden tila maassa. Äkkiseltään sanoen kovasti on kaikuja kommunismin ajan yksipuoluemenosta ja toisen maailmansodan aikaisesta ihan aidosta fasismistakin.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804082200863177_ul.shtml
Nyt pitää huomauttaa että amiraali Horthy piti nuoliristiläiset hyvin alhaalla niin kauan kuin hänellä oli valta. Hitler ei ollut suunitellut Unkarin ottamista mukaan idän sotaretkeen ennen kuin Unkari tunki puoliväkisin mukaan. Unkarin motiivi oli estää että Romania, joka oli kutsuttu mukaan saisi etuja kun voiton hedelmiä jaetaan. Unkarin politiikka oli ensisijaisesti pyrkiä saamaan takaisin ensimmäisen maailmansodan jälkeen menetettyjä alueita, ml. mm. Slovakia. Unkari siis ei rakentanut kansallisvaltiota, vaikka myös unkarilaisalueiden takaisin saaminen oli yksi tavoite. Unkarissa katsottiin että oltiin pyhän Tapanin seuraajia ja monikansallinen valtakunta tuli palauttaa.

Nuoliristiläisten aika oli lyhyt. Pääsivät "valtaan" 15.10.1944 saksalaisten miehitettyä Unkarin ja loppu tuli 28.3.1945 venäläisten toimesta. Eli unkarilaisesta fasismista ei ollut ottamaan valtaa omin voimin, vaan valtaan pääsivät vain miehittäjän avulla.
 
Särähtää vähän korvaan, kun on kuunnellut päivän viisuja "Luotettavasta mediasta"..
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005635223.html
Tätä ei yleensä lainkaan nosteta esille.
Taisipa jopa muistaakseni Komissio/Juncker perustellla "lepsua" suhtautumista Unkariin sillä perusteella, että toisin kuin Puola, Unkari toimii EU-tasolla varsin rakentavasti, eikä yritä vain neliraajajarruttaa kaikkea päätöksentekoa. Ilmeisesti Orban tietää Unkarin aseman varsin hyvin, ja keiden varpaille voi tallata ja keiden ei.
 
Back
Top