Uutisia Venäjältä

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Venäjällä siiretty viisarit nyt Tu:shakan alasmenosta kahteen ihmiseen: Bozhena Rynskaan ja Aleksandr Babchenkoon. Nyt vitsit ovat kaukana kun näitä kahta vatnikit ovat valmiit lynkkämään, polttamaan elävältä, viemään heiltä kansalaisuus ja vaikka mitä. Kremlin ykköspropagandisti Vladimir Solovjev järjesti tv:studiossa sellainen hysterisen performansiin, mm puhui kuvitellulle Bozhenalle solvaten tätä tavalla, jota minkä tahansa sivistyneen maan oikeuslaitos luokittelisi kunnialoukkaukseksi vähintäin. Harvoin näkee mitään yhtä vasteenmilista mitä minä seurasin asken youtubessa,jossa tämä propagandisti karjui ja kiljui kun raivotautinen paviaani.
En ole pitkään nähnyt ohjelmia jossa tämä Solovjev propagandisti esiintyy, koska tälläistä kyynisyyttä ja hysterian määrä on ylivoimaista seurata, mutta tämä tapaus oli jo niin sairas, että menin hiljaiseksi.

Meno siellä Venäjällä muistuttaa jo Pohjois-Korean menon kopiota, jos poikeat kuorosta "suren, suren ja vielä kerran suren" etkä parku uskottavasti, niin kun nämä kaksi ovat tehneet, voi lähteä mahdollisesti henkikin, ainakin jahti alkaa.
Itse asiassa se on paljon P-Korean vaarallisempaa, siellä sentään "huonosti parkuvia" viedään heti teloitettavaksi, mutta Venäjällä usutetaan heidän päälle koko vatnikki-kansan ja hän on vapaa riista. Ihminen saa tuntea pelkoa koko ajan vainon aikana.
Bozhenan rappukäytävässä hiipeili naamio päällä joku, hänen parvekkeelle avoimesti keskellä päivä nosturilta liimattu turmassa menehtyneiden kuvia ja uhkailtu loputtomiin. Niin, hän tunnusti yhdessä häiritsijässä yhden NOD:in miehen.

Voiko tämä muuttua tästä vielä pahemmäksi?

Olen täysin tämän naisen puolella, hän kertoi että ajemmin sai vainoa näistä NTV "jornalisteilta" tosi ikävin seuramuksiin - sai keskenmenon. Ja nyt hän sarkastisesti sanoi (laitan lyhentyneenä) "Jumala, olkoon nämä NTV:oshakat, mutta miksi, miksi (veit) näin hyviä muusikoita". Ei sen enemmän.

NTV:oshkat kuulosta lapselliselta ja ihan hauskalta korvissani, "voshka" on täi, mutta hassusti sanottuna. Rynska sanoi ettei voi surra ihmisten kuolemaa jotka tietoisesti valehtelevat rahoista.

Ai niin, hän heitti nosturilla asunnon parvekkeelle ja turmeltunutta miehen päälle kissahiekkalaatikon sisällön. Ehtinyt sentään. Toivottavasti hänen osui. Olen ihan varma ettei mikään poliisi siellä olisi auttanut eikä auttaa Bozhenaa. Oppositiolle siellä saa tehdä vaikka mitä.

Edit. En tunne Bozhenan blogia eikä muuta, kuuntelin häntä vasta nyt ja totesin että hän puhuu asioista suoraan ja ihan järkeviä. Häntä tunnetaan seurapiirilejonana, mutta rohkeasti Putinin regimea arvostavana kirjoittajana.

Tämä on venäjäksi, tarkoitus ei ole kääntää sitä, mutta katsokaa 2:sta minuutista. Siellä on tämä koko vanukansan rakastamaa Solovjev, hän kilju kuvitellulle Bozhenalle, (häntä ei tietenkään ole siellä) ja solvaa häntä viimeisillä sanoilla, mm kutsumalla hänet skitsofrenikoksi. Nainen hänen seurassa myös jakelee diagnooseja. Mies on selvin päin, ja tämä ei ole huumori (!). En ole eläessään nähnyt mitään kyynisempaa ja vasteenmielisempaa kun tämä Solovjevin sairas "performanssi" yleisön edessä. En voi kutsua sitä enää vihaksikaan. Se on jotain paljon pahempaa.

Olen nähnyt muutaman Solovjevin ohjelman enkä voinut katsoa niitä, ne olivat sellaista huutamista ja opponentien solvaamista, että hirvitti. Tämän lisäksi hän järjestää ohjelmia niin että vastustaja on aina yksi ja häntä solvaavia on vähintäin kymmenen ja heitä kannustavia koko studio täynnä. Usein ne huutavat vastustajan puheen päälle hysteerisesti häiriten tämän puhetta koko ajan. En ole koskaan ymmärttänyt niitä jotka halusi tulla masokistisesti näiden oikeasti hullujen luo. Kai ne tekee sitä rahasta ja kai kuvittelevat että edes joku rupea ajattelemaan. Minusta heistä siellä vain tehdään naurettavia ja säälittäviä. Itse en menisi tälläisiin paikoihin mistään rahasta.

Vielä yksi edit.
Näistä kahdesta kiehuu nyt koko maa, mutta MISSÄÄN kukaan ei hiiskahdakaan sitä että Putin 30.12 allekirjoitti "sadistien lain", joka salli vankien pahoinpitelyn, ja "erikoismenetelmien käyttö", mitä se sitten tarkoittakin. Kaikille on selvä että kidutusta laillistaan. Kukaan ei puhuu sitä että Misulina, tuo venäläisen hengellisyyden ja siveyden vartija, teki lakiesitys Dumaan perheväkivallan laillistamisesta, jotta mies pääsisi hakkamaan sekä vaimoa ja lapsia kunnon vanhan venäläisen ortodoksisen perinnen mukaisesti. Kukaan ei puhuu sitäkään että muutaman päivän sisällä siellä tapahtui toinen toista hirvittävia lapsimurhia, mm tappajana yksi 9 vuotias. Kukaan ei puhuu että Venäjän ortodoksinen kirkko ehdotti administratiivisen rangaistuksen kiroilusta yhteistiloissa передает. Ne sitten päättää itse mitä kuuluu kirosanoihin ja mitä ei. Pappi myös reippasti valhetelee ettei hän muka sanonut yhtäkään kirosana edes armejassa. Mitä on valheiden valhe - venäläisessä armejassa puhutaan vain kirosanoilla, muita ei ole.

Ronald Reigan ei turhaan kutsunut Venäjä "pahuuden imperiumiksi", ei todellakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja

http://www.kasparov.ru/material.php?id=586543E6DEE46

"Sidorovy, avatkaa oven! Elimiin on tullut ilmoitus ettei teillä pitkään kuulunut television ääntä!"

"Kansalainen, onko teillä mielipidetta?
- On, tietenkin, miksei olisi.
- Ja kenenhän tämä mielipide on? Yhteiskunnan vai teidän, niin sanottu, henkilökohtainen?
- Yhteiskunnan, herra poliisimies! Omia en omista. Minä tunnen lain!
.....

Itseltäni: Kun NL:tto hajosi, hyvin lyhyen ajan, noin puoli vuotta - vuoden olivat auki Kremlin arkistot, joitakin päästy tutkimaan, sitten yhtäkkiä pääsy sinne suljettiin. Sieltä mm paljastui pelkästään 5 miljoona tavallisten kansalaisten tekämää ilminantoa.
 
Viimeksi muokattu:
A right-wing militia trains Russians to fight the next war — with or without Putin

ST. PETERSBURG — In a half-lit basement on a side street in St. Petersburg, 18 men holding reproduction Makarov pistols were fumbling through an exercise, racking the slides, taking aim and firing. Click, click, click, click, click. Repeat.

Denis Gariev, the instructor, called out to pause the training.

He was not about to air his political views, an ethnic nationalism so raw that he is far to the right of Russian President Vladimir Putin.

He was about to rail against a society that had gone soft.

“Nowadays everyone tells the boys starting in kindergarten, ‘Don’t act so aggressive, be smarter,’ ” he said in a mocking baby voice. “And we turn into these unaggressive vegetables.”
Gariev aims to restore the aggression.

“By and large, we are learning how to kill,” he told his charges, who had come to the “Reserve” military-patriotic club for a one-week paramilitary course called “Partisan.”

...
https://www.washingtonpost.com/worl...483368656419&tid=ss_tw&utm_term=.152a0702688a
 

Talvela

Ylipäällikkö
Katsoppas vain: https://themoscowtimes.com/news/russian-foreign-ministry-appeals-for-nato-reset-56726


Russian Foreign Ministry Appeals for NATO Reset

The Russian Foreign Ministry has unexpectedly spoken out in favor of a reset with NATO.

A representative of the Ministry said it denied seeing the NATO alliance as an anachronism, and expressed a desire to restore relations with the military bloc.

“We need to build normal relations with NATO and renew what we had before,” Andrei Kelin, the Foreign Ministry’s head of the Department of European Cooperation, told Interfax.

Many countries are NATO members because it is economically and politically profitable, allowing them to save money that would otherwise be spent on maintaining a full army, Kelin said. Such logic is particularly important for smaller countries, he added.

As a result, “it is impossible to convince member states that they should leave NATO,” Kelin concluded, because their membership is based upon “purely rational reasons.”

Kelin’s comments come as surprising backtracking of an otherwise confrontational official position on the Western military alliance. Moscow has regularly called out NATO for taking supposedly aggressive actions toward Russia.

In November, Defense Minister Sergei Shoigu even accused NATO of undermining regional strategic stability by deploying troops to Eastern Europe.

“On the western border of [Russia and Belarus], the U.S. and other NATO members are actively building up their offensive potential, opening new bases and developing their infrastructure,” Shoigu said at the time.

NATO suspended all practical cooperation with Russia in 2014 after Moscow’s annexation of the Crimean peninsula from Ukraine.

Russia and the alliance reopened the lines of communication in April 2016, holding an official meeting of the NATO-Russia council. However, Russian officials spoke negatively of the results of the meeting, with Kremlin Spokesman Dmitri Peskov complaining of a “total lack of trust” between the two sides.
 
Sen verran olen epäluuloinen naapurin touhuista, että tähänkin palmun oksan ojennukseen on joku ketun häntä haudattuna. Sitä, mikä se ketun häntä on, voi spekuloida.

Tämä ilmoitus tulee hetkeä ennen Trumpin astumista presidentin saappaisiin. Trump on aikasemmin kyseenalaistanut NATO:n avun Baltiassa tilanteen niin vaatiessa. Tähänkö rakoon Venäjä pyrkii nyt kampeamaan kiilaa? Tuossa lausunnossa sanotaan, että pienille maille on taloudellisesti edullista olla osana sotilasliittoa, kuin pitää omaa isoa armeijaa. Nyt sitten annetaan tämänkaltaisia viestejä, suuntana erityisesti Yhdysvallat ja Trump, että pienet maat hyötyvät taloudellisesti sotilasliiton jäsenyydestä. Pelkään vaan, että nämä viestit vielä uppoavat Trumpiin ja saa tämän entistä epäilevämmäksi Yhdysvaltojen roolista Euroopassa ja ehkä erityisesti Baltiassa.
 
Jos tämä pitää paikkansa, niin minäkin harvinaisen rauhallinen mies taidan pimahtaa.

Russia’s new favorite jihadis: The Taliban

More than 15 years into America’s war in Afghanistan, the Russian government is openly advocating on behalf of the Taliban.

Last week, Moscow hosted Chinese and Pakistani emissaries to discuss the war. Tellingly, no Afghan officials were invited. However, the trio of nations urged the world to be “flexible” in dealing with the Taliban, which remains the Afghan government’s most dangerous foe. Russia even argued that the Taliban is a necessary bulwark in the war against the so-called Islamic State.

For its part, the American military sees Moscow’s embrace of the Taliban as yet another move intended to undermine NATO, which fights the Taliban, al Qaeda, and the Islamic State every day.

After Moscow’s conference, Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova spoke with reporters and noted that “the three countries expressed particular concern about the rising activity in the country of extremist groups, including the Afghan branch of IS [the Islamic State, or ISIS].”

According to Reuters, Zakharova added that China, Pakistan, and Russia agreed upon a “flexible approach to remove certain [Taliban] figures from [United Nations] sanctions lists as part of efforts to foster a peaceful dialogue between Kabul and the Taliban movement.”

The Taliban, which refers to itself as the Islamic Emirate of Afghanistan, quickly praised the “Moscow tripartite” in a statement posted online on Dec. 29.

“It is joyous to see that the regional countries have also understood that the Islamic Emirate of Afghanistan is a political and military force,” Muhammad Sohail Shaheen, a spokesman for the group’s political office, said in the statement. “The proposal forwarded in the Moscow tripartite of delisting members of the Islamic Emirate is a positive step forward in bringing peace and security to Afghanistan.”

Of course, the Taliban isn’t interested in “peace and security.” The jihadist group wants to win the Afghan war and it is using negotiations with regional and international powers to improve its standing. The Taliban has long manipulated “peace” negotiations with the U.S. and Western powers as a pretext for undoing international sanctions that limit the ability of its senior figures to travel abroad for lucrative fundraising and other purposes, even while offering no serious gestures toward peace.

The Obama administration has repeatedly tried, and failed, to open the door to peace. In May 2014, the U.S. transferred five senior Taliban figures from Guantanamo to Qatar. Ostensibly, the “Taliban Five” were traded for Sgt. Bowe Bergdahl, an American who reportedly deserted his fellow soldiers and was then held by the Taliban and its jihadist allies. But the Obama administration also hoped that the exchange would be a so-called confidence-building measure and lead to more substantive negotiations. The Taliban’s leaders never agreed to any such discussions. They simply wanted their comrades, at least two of whom are suspected of committing war crimes, freed from Guantanamo.

Regardless, Russia is now enabling the Taliban’s disingenuous diplomacy by pretending that ISIS is the more worrisome threat. It’s a game the Russians have been playing for more than a year.

In December 2015, Zamir Kabulov, who serves as Vladimir Putin’s special representative for Afghanistan, went so far as to claim that “the Taliban interest objectively coincides with ours” when it comes to fighting ISIS head Abu Bakr al Baghdadi’s loyalists. Kabulov even conceded that Russia and the Taliban have “channels for exchanging information,” according to The Washington Post.

The American commanders leading the fight in Afghanistan don’t buy Russia’s argument—at all.

During a press briefing on Dec. 2, General John W. Nicholson Jr., the commander of NATO’s Resolute Support and U.S. Forces in Afghanistan, discussed “the malign influence of external actors and particularly Pakistan, Russia, and Iran.” Gen. Nicholson said the U.S. and its allies are “concerned about the external enablement of the insurgent or terrorist groups inside Afghanistan, in particular where they enjoy sanctuary or support from outside governments.” Russia, in particular, “has overtly lent legitimacy to the Taliban.”

According to Nicholson, the Russian “narrative” is “that the Taliban are the ones fighting the Islamic State, not the Afghan government.” While the Taliban does fight its jihadist rivals in the Islamic State, this is plainly false.

The “Afghan government and the U.S. counterterrorism effort are the ones achieving the greatest effect against Islamic State,” Nicholson said. He went on to list the U.S.-led coalition’s accomplishments over the past year: 500 ISIS fighters (comprising an estimated 25 to 30 percent of the group’s overall force structure) were killed or wounded, the organization’s “top 12 leaders” (including its emir, Hafiz Saeed Khan) were killed, and the group’s “sanctuary” has been reduced from nine Afghan districts to just three.

“So, this public legitimacy that Russia lends to the Taliban is not based on fact, but it is used as a way to essentially undermine the Afghan government and the NATO effort and bolster the belligerents,” Nicholson concluded. While Nicholson was careful not read too much into Russia’s motivation for backing the Taliban, he noted “certainly there’s a competition with NATO.”

There’s no doubt that ISIS’s operations in Afghanistan grew significantly in the wake of Baghdadi’s caliphate declaration in 2014. However, as Nicholson correctly pointed out, Baghdadi’s men are not adding to the territory they control at the moment. Their turf is shrinking. The same cannot be said for the Taliban, which remains the most significant threat to Afghanistan’s future. At any given time, the Taliban threatens several provincial capitals. The Taliban also controls dozens of Afghan districts and contests many more. Simply put, the Taliban is a far greater menace inside Afghanistan than Baghdadi’s men.

Regardless, the Russians continue to press their case. Their argument hinges on the idea that ISIS is a “global” force to be reckoned with, while the Taliban is just a “local” nuisance.

Kabulov, Putin’s special envoy to Afghanistan, made this very same claim in a newly-published interview with Anadolu Agency. Kabulov contends that “the bulk, main leadership, current leadership, and the majority of Taliban” are now a “local force” as a “result of all these historical lessons they got in Afghanistan.”

“They gave up the global jihadism idea,” Kabulov adds. “They are upset and regret that they followed Osama bin Laden.”

Someone should tell the Taliban’s media department this.

In early December, the Taliban released a major documentary video, “Bond of Nation with the Mujahideen.” The video included clips of the Taliban’s most senior leaders rejecting peace talks and vowing to wage jihad until the end. It also openly advertised the Taliban’s undying alliance with al Qaeda. At one point, an image of Osama bin Laden next to Taliban founder Mullah Omar is displayed on screen. (A screen shot of this clip can be seen above.) Photos of other al Qaeda and Taliban figures are mixed together in the same shot.

An audio message from Sheikh Khalid Batarfi, an al Qaeda veteran stationed in Yemen, is also played during the video. Batarfi praised the Taliban for protecting bin Laden even after the Sept. 11, 2001 hijackings. “Groups of Afghan Mujahideen have emerged from the land of Afghans that will destroy the biggest idol and head of kufr of our time, America,” Batarfi threatened.

A narrator added that the mujahideen in Afghanistan “are the hope of Muslims for reviving back the honor of the Muslim Ummah [worldwide community of Muslims]!” The Afghan jihadists are a “hope for taking back the Islamic lands!” and a “hope for not repeating defeats and tragedies of the last century!”

The Taliban’s message is, therefore, unmistakable: The war in Afghanistan is part of the global jihadist conflict.

All of this, and more, is in one of the Taliban’s most important media productions of 2016. There is no hint that the Taliban “regrets” allying with al Qaeda, or has given “up the global jihadism idea,” as Kabulov claims. The exact opposite is true.

There is much more to the Taliban-al Qaeda nexus. In August 2015, al Qaeda honcho Ayman al Zawahiri swore allegiance to Mullah Mansour, who was named as Mullah Omar’s successor as the Taliban’s emir. Mansour publicly accepted Zawahiri’s fealty and Zawahiri’s oath was prominently featured on the Taliban’s website. After Mansour was killed earlier this year, Zawahiri pledged his allegiance to Mansour’s replacement, Mullah Haibatullah Akhundzada. Zawahiri and other al Qaeda leaders regularly call upon Muslims to support the Taliban and reject the Islamic State’s Afghan branch.

In his interview with Anadolu Agency, Kabulov concedes that not all of the Taliban has “given up” the global jihadist “ideas.” He admits that within the Taliban “you can find very influential groups like the Haqqani network whose ideology is more radical, closer to Daesh [or ISIS].”

Kabulov is right that the Haqqanis are committed jihadi ideologues, but he misses the obvious contradiction in his arguments. Siraj Haqqani, who leads the Haqqani network, is also one of the Taliban’s top two deputy leaders. He is the Taliban’s military warlord. Not only is Siraj Haqqani a “radical” ideologue, as Kabulov mentions in passing, he is also one of al Qaeda’s most committed allies. Documents recovered in Osama bin Laden’s compound show that al Qaeda’s men closely cooperate with Siraj Haqqani on the Afghan battlefields.

Kabulov claims that the Islamic State “operates much more smartly” than al Qaeda and has “learned from all the mistakes of al Qaeda.” He says Baghdadi’s enterprise has “brought more advanced and sophisticated people to design, plan, and [execute] policy.” Once again, the exact opposite is true.

Al Qaeda has long known the pitfalls of the Islamic State’s in-your-face strategy, and has smartly decided to hide the extent of its influence and operations. Zawahiri and his lieutenants have also used the Islamic State’s over-the-top brutality to market themselves as a more reasonable jihadi alternative. And both the Taliban and al Qaeda are attempting to build more popular support for their cause as much of the world remains focused on the so-called caliphate’s horror show.

Al Qaeda’s plan has worked so well that the Russians would have us believe that the Taliban, al Qaeda’s longtime ally, should be viewed as a prospective partner.

Kabulov says that Russia is waiting to see how the “new president, [Donald] Trump, describe his Afghan policy” before determining what course should be pursued next.

Here’s one thing the Trump administration should do right away: Make it clear that the Taliban and al Qaeda remain our enemies in Afghanistan.

http://www.longwarjournal.org/archives/2017/01/russias-new-favorite-jihadis-the-taliban.php
 

fulcrum

Ylipäällikkö
Neljä uutta Su-35 -häivekonetta (sic) saapuu Karjalaan:

Tarkkakorvainen erottaa taustalla tervetulo-orkesterinkin...
Näitä on nyt palveluskäytössä n. 60 kappaletta ja tilauksessa ainakin 40 konetta vielä joten se alkaa olla numeerisesti jo ihan merkittäväkin tyyppi.
 
Syyrian voittajalla on varaa tarjota liennytystä, semminkin jos saa pitää Krimin + Itä-Ukrainan ilman pakoitteita. Mikäs siinä on resetointia tarjotessa kun on sotilaallisesti menestynyt mutta taloudellisesti alkaa tulla hiki pintaan.

Rauhaa ja rakkautta ja tulivoimaa kaikkialle.
Kukas se on se Syyrian voittaja? Venäjä? Eikös siellä vielä sota jatku vaikka Aleppon taistelu jo loppui.
 

tulikomento

Ylipäällikkö
Rex Tillersonin näkemyksiä Ukrainasta.
Yllättävän tiukkaa puhetta. Krimin kaappaus yllätti housut kintuissa, mutta tämän jälkeen olisi pitänyt tukea ja rohkaista Ukrainaa ja näin estää Itä-Ukrainan nykytilanteen syntyminen. Tuosta tuli myös esiin tämä perinteinen ajattelu, että Venäjä kunnioittaa vain päättäväisyyttä ja aseellista voimaa.
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Company Intelligence Report 2016/134, 18 October 2016, p.30:
2. In terms of the substance of their discussions, SECHIN’s associate said that the Rosneft president was so keen to lift personal and corporate western sanctions imposed on the company, that he offered PAGE/TRUMP’s associates the brokerage of up to a 19 per cent (privatised) stake in Rosneft in return. PAGE has expressed interest and confirmed that were TRUMP elected US president, then sanctions on Russia would be lifted.

Eli Trupm sai lahjus 19,5 miljardia euroa Illarionovin kirjoituksen mukaan.

http://www.kasparov.ru/material.php?id=58760C08E7A9D
Näin kirjoitti A.Illarionov ja jotenkin en usko, hän kerasi vain sitaatit sieltä sun täältä kuulemma. Toivottavasti ei pidä paikkansa.
 
Viimeksi muokattu:

tulikomento

Ylipäällikkö