Uutisia Venäjältä

https://yle.fi/uutiset/3-10641041

Venäjä aikoo testata internetistä irtautumista tänä keväänä

Venäjä on vuosien ajan pyrkinyt luomaan oman verkkoinfrastrukstuurin globaalin internetin rinnalle.

Venäjä aikoo katkaista verkkoliikenteensä globaalista internetistä hetkeksi tämän kevään aikana.
Kokeen tarkoituksena on selvittää, miten tehokkaasti venäläiset teleoperaattorit kykenevät eristämään Venäjän internetistä pitäen samalla maan sisäisen verkkoliikenteen pystyssä.

Kokeen taustalla on joulukuussa esitelty lakiehdotus, joka velvoittaisi venäläiset teleoperaattorit eristämään Venäjän verkon globaalista tietoverkosta, jos se joutuu ulkopuolelta tulevan hyökkäyksen kohteeksi.
Saman lakiesityksen mukaan venäläisten teleoperaattoreiden tulee kyetä ohjaamaan kaikki Venäjältä lähtevä verkkoliikenne viranomaisten hyväksymiin tai hallitsemiin solmupisteisiin.

Verkkoliikenteen valvonnan hoitaisi joukkotiedotusvälineitä valvova Roskomnadzor, joka suodattaisi kielletyt sisällöt liikenteestä.
Samalla Roskomnadzor varmistaisi, että venäläisten välinen tietoliikenne pysyy maan rajojen sisäpuolella.

Internetistä irtautumisen simuloinnin tarkkaa ajankohtaa ei ole kerrottu, mutta sen uskotaan tapahtuvan ennen huhtikuun ensimmäistä päivää.
Tuolloin kansalliseksi digitaloushankkeeksi nimetty lakiehdotus on tarkoitus jättää Venäjän parlamentin käsiteltäväksi.

Venäjä on vuosien ajan kaavaillut oman Runet-verkkonsa irrottamista maailmanlaajuisesta internetistä.
Mallia on haettu niin Kiinan palomuurista kuin Iranin eristetystä halal-internetistä.

Helpottaahan tämä kummasti kansan ohjailua ja pimennossa pitoa. Mainilan laukauksetkin voivat tärähtää huoletta missä päin maailmaa tahansa.
 
Voi myös olla ajonestolaite. Ehkäpä erittäin edistyksellinen keinoäly pystyy tunnistamaan, milloin autoa lähestyy varas, ja varkaalle jää kahva käteen. En toki siis Putinia varkaaksi väitä, mutta noin niin kuin teoriassa.

Etkö? Jos tuossa autossa tosiaan on tuollainen keinoäly, niin kahva käteen putinille...sehän osoittaa vain keinoälyn toimineen harvinaisen hyvin? Käsittääkseni Putin on kyennyt kokoamaan varsin ruhtinaallisen omaisuuserän uransa aikana. Macchiavellin mukaan suuren omaisuuserän takana on aina myös rikos. :cool:
 
Venäjä on vuosien ajan kaavaillut oman Runet-verkkonsa irrottamista maailmanlaajuisesta internetistä.
Mallia on haettu niin Kiinan palomuurista kuin Iranin eristetystä halal-internetistä.

Oivallinen viiteryhmä.

Vitosesta vetoa: irtikytkeminen onnistuu, mutta joku tai jotkut asiat menevät huolella reisille. :cool:
 
Venäjä on vuosien ajan kaavaillut oman Runet-verkkonsa irrottamista maailmanlaajuisesta internetistä.
Mallia on haettu niin Kiinan palomuurista kuin Iranin eristetystä halal-internetistä.

Oivallinen viiteryhmä.

Vitosesta vetoa: irtikytkeminen onnistuu, mutta joku tai jotkut asiat menevät huolella reisille. :cool:

Suorastaan odotan, että mikä kaikki meneekin reisille
 
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a15fc8cb-41c1-47fd-b77f-6ac82c012137

Venäjä riitauttaa voimalla ja politiikalla Naton läsnäolon Itämerellä - tähtää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden estämiseen

Juuri ilmestynyt amerikkalainen asiantuntijakirja luo perusteellisen katsauksen Venäjän sotilasstrategiaan ja sotilasoppiin.
Kirjan kirjoittajat käyvät tarkkaan läpi Venäjän terästäytynyttä sotilaspolitiikkaa.
Yhtenä johtopäätöksenä on, että Venäjä yrittää tällä hetkellä irrottaa Suomea liian läheisestä suhteesta Natoon sekä piiskalla että porkkanalla.


Glenn E. Howardin ja Matthew Czekajn toimittama 444-sivuinen teos ”Russia’s Military Strategy and Doctrine” luo kokonaiskuvan Venäjän sotilaalliseen voimaan, sen johtamisjärjestelmään ja sen käyttöperiaatteisiin. Esipuheen kirjaan on kirjoittanut aiempi NATO:n ylipäällikkö, neljän tähden kenraali Philip M. Breedlove.

Kirjoittajat pyrkivät vastaamaan kysymykseen, kuinka Venäjä käy sotia.
Teoksen on kustantanut The Jamestown Foundation (säätiö) ja sen johdanto on päivätty 5. helmikuuta Washingtonissa.
Howard on säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Czekaj säätiön ohjelmajohtaja.

”Moskovan uhka laajempi”
Kirjan ensimmäinen luku käsittelee Venäjän strategian maantieteellisiä voimalinjoja, johon Jörgen Elfving on kirjoittanut luvun Venäjän Itämeren strategiasta.

Kirjan toinen luku käsittelee Venäjän strategian ja sotilasopin epätavanomaisia muotoja uuden sukupolven varustelua, ydinasepolitiikkaa, epäsymmetristä strategiaa sekä Venäjän informaatiosodankäynnin hyökkäyksellisiä ja puolustuksellisia keinoja. Siinä on suomalaisen Stefan Forssin asiantuntija-artikkeli Venäjän ydinaseista.

Kirjan kolmas osa käsittelee Venäjän asevoimien opetuksia Ukrainasta ja Syyriasta sekä reservin massaliikekannallepanokyvyn palauttamisen tarvetta. Artikkelit on varustettu lähdemerkinnöin.

Neljän tähden kenraali Breedloven mukaan ”Yhdysvalloilla on nyt olennaisesti eri asenne kuin kylmän sodan aikana”.

Breedloven mukaan kylmän sodan aikaa kyettiin hyvin käsittämään ja kohtalaisesti patoamaan, mutta nyt Moskovasta tuleva uhka on paljon laajempi maantieteelliseltä ulottuvuudeltaan.
Se ulottuu Levantista (Syyria) Pohjoisnavalle.

Breedlove suosittelee kirjaa arvokkaaksi oppaaksi politiikantekijöille, jotka haluavat oppia ymmärtämään Moskovan monialaisia haasteita.
Venäjä operoi monilla sotatoiminäyttämöillä ja se haastaa länttä ydinase- ja kyberstrategioilla.

Suomalainen tutkija Stefan Forss on laatinut kirjaan 65 sivun perusteellisen asiantuntija-artikkelin Venäjän ydinasepolitiikasta, ydinaseopista ja ydinasestrategiasta.
Siinä on 152 lähdemerkintää. Forss osoittaa, miten päättäväisesti ja onnistuneesti presidentti Vladimir Putin on toteuttanut uudelleenvarustautumista.

Ulkomaiset tukikohdat
Moskovassa toimiva analyytikko Pavel Felgenhauer todistelee kirjaan sisältyvässä artikkelissaan, että Venäjän strateginen tarkoitus Syyrian interventiossa on varmistaa operatiivisia tukikohtia, joilla se muodostaa Natolle ja Yhdysvalloille pelotteen Välimeren alueella. Se luo voimalinjaa, minkä hintana se on valmis kärsimään sotatoimissa inhimillisiä ja materiaalisia tappioita.

Mustanmeren alueella se on jo saavuttanut hegemonian, vaikka ei vielä hallitsevaa asemaa.
Se pystyy ajamaan aggressiivista laajentumista Itä-Ukrainasta ja Krimiltä käsin niin, että historiallinen tavoite Mustastamerestä Venäjän ”sisämerenä” lopulta toteutuisi.

Se tähtää Venäjän sotilasliikenteen kohdistuvien rajoitusten murtamiseen Turkin salmissa, lentokieltoalueiden luomiseen ja suljettuihin merialueisiin Mustallamerellä sekä Itä-Välimerellä.
Samoille alueille se on luomassa maihinnousukykyä merijalkaväellä. Krimin laivastotukikohtiin sijoitetaan ydinaseita.

Tavanomaista voimaa
Oslon rauhantutkimusinstituutin tutkimusprofessori Pavel K. Baev puolestaan käsittelee artikkelissaan Venäjän arktisen alueen ja Kauko-Idän strategioita.
Vaikka Venäjän laivaston ja ilmavoimien varustelu ja voima kärsivät Barentsin meren alueella Neuvostoliiton romahtaessa, on Kuolan niemimaan alueen tukikohtien voima edelleen merkittävä.

Sen sijaan Kauko-Idässä tukikohtaverkosto on niin harva, että se ei muodosta vastavoimaa Yhdysvaltain voimalle.
Baev päättelee, että Venäjän toiminta osoittaa, kuinka se on omaksunut uudestaan geopoliittisen ajattelun ja Venäjän valtiojohto katsoo, että vastakkainasettelu ja kilpailu voimalinjoista ja voimakeskuksista lännen kanssa on asiaankuuluvaa.
Baevin mukaan Venäjä valmistautuu laaja-alaiseen konfliktiin lännen kanssa.

Ruotsalainen yleisesikuntaupseeri Jörgen Elfving selittää artikkelissaan Venäjän aktivoitunutta Itämeren strategiaa.
Riitauttamalla Naton korostuneen läsnäolon alueella Venäjä tähtää ennalta estämään Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyden.

Venäjän laivaston ja ilmavoimien silmätikkuina ovat Suomenlahden suu, Ahvenanmaan aseistamattomuus, Gotlannin varustelu sekä mahdollisuus Kattegatin ja Skagerrakin kautta läpikulkuun Atlantille.
Nämä olivat strategisia prioriteetteja kylmän sodan aikaisille neuvostoasevoimille.

Etulinjan Suomi?
Elfving mainitsee, että Suomi on pyrkinyt säilyttämään hyvät suhteet Venäjän johtoon huolimatta EU:n pakotetoimista ja huomauttaa samassa yhteydessä, että suomalaisten asennetta selittää 1340 kilometriä pitkä raja Venäjän kanssa. Elfving muistuttaa, että Venäjä ”jatkaa aktiivisesti Suomen varoittamista Natoon liittymisestä”.
Vastaavia varoituksia se on antanut Ruotsille useissa yhteyksissä.

Samaan aikaan Venäjä on itse varustanut vahvasti Kaliningradin aluetta: sinne on perustettu 11. armeijakunta, 7. mekanisoitu rykmentti on laajennettu prikaatiksi, 152. ohjusprikaati on varustettu Iskander-M -ohjuksin, kaksi korvettia Mustaltamereltä on siirretty Itämerelle ja kolme korvettia lisää liitetään Itämeren laivastoon, 25. rannikko-ohjusrykmentti varustetaan Bal-ohjuksin ja laajennetaan prikaatiksi, 336. merijalkaväkiprikaati on aseistettu BTR-82A -maihinnousupanssareilla ja Itämeren laivaston ilmavoimia on vahvistettu kuudella Su-30MS -hävittäjällä.

Venäjän länsirajan läheisyyteen on perustettu 1. kaartin panssariarmeija, 11. armeijakunta, kolme mekanisoitua divisioonaa (kaartin 2., 3. ja 144.), 4. kaartin panssaridivisioona ja kaksi tykistöprikaatia.

Voimien läsnäololla Venäjä haluaa pitää rajamaat epävarmoina Venäjän sotilaallisista aikomuksista. Ne mahdollistavat sekä hyökkäämisen että puolustamisen.
Epävarmuuden ylläpitämiseksi se toteuttaa sotaharjoituksia maalla, merellä ja ilmassa.
Se harjoittaa alueen maissa aggressiivista sotilastiedustelua ja poliittista mielipidevaikuttamista.

Suuret reservit
Venäjä tavoittelee Elfvingin mukaan keskeisen toimijan asemaa Itämeren alueella niin, että sitä ei voida jättää huomiotta.
Se painottaa kahdenvälisiä poliittisia, kauppapoliittisia ja kulttuuripoliittisia suhteita Suomeen, joilla se tähtää sulkemaan Baltian maiden vaikutuksen ulos Suomesta.

Baltian maissa se pyrkii tukemaan neutraalien tai venäjänmielisten poliittisten voimien nousua hallitusvastuuseen, millä se epävakauttaa Baltian maiden rintamaa.
Samassa tarkoituksessa se pyrkii heikentämään Naton läsnäoloa ja harjoitustoimintaa.

Kirjaan artikkelin laatineen venäläistoimittaja Aleksandr Goltsin artikkelin mukaan Venäjä valmistautuisi käyttämään sotilaallisteknisen jälkeenjääneisyytensä kompensoimiseen paluuta suurten joukkojen massaliikekannallepanokyvyn palauttamiseen, koska sillä se aikoinaan torjui ja voitti Ranskan ja Saksan hyökkäykset.

Se tarkoittaa, että reserviä ryhdyttäisiin jatkokouluttamaan laajemmin kuin nyt, jolloin reserviin luetaan 700 000 sotilasta.
Ongelmana säilyy Venäjän kansantalouden kyvyttömyys ylläpitää suurempaa reserviä.
 
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a15fc8cb-41c1-47fd-b77f-6ac82c012137

Venäjä riitauttaa voimalla ja politiikalla Naton läsnäolon Itämerellä - tähtää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden estämiseen

Juuri ilmestynyt amerikkalainen asiantuntijakirja luo perusteellisen katsauksen Venäjän sotilasstrategiaan ja sotilasoppiin.
Kirjan kirjoittajat käyvät tarkkaan läpi Venäjän terästäytynyttä sotilaspolitiikkaa.
Yhtenä johtopäätöksenä on, että Venäjä yrittää tällä hetkellä irrottaa Suomea liian läheisestä suhteesta Natoon sekä piiskalla että porkkanalla.


Glenn E. Howardin ja Matthew Czekajn toimittama 444-sivuinen teos ”Russia’s Military Strategy and Doctrine” luo kokonaiskuvan Venäjän sotilaalliseen voimaan, sen johtamisjärjestelmään ja sen käyttöperiaatteisiin. Esipuheen kirjaan on kirjoittanut aiempi NATO:n ylipäällikkö, neljän tähden kenraali Philip M. Breedlove.

Kirjoittajat pyrkivät vastaamaan kysymykseen, kuinka Venäjä käy sotia.
Teoksen on kustantanut The Jamestown Foundation (säätiö) ja sen johdanto on päivätty 5. helmikuuta Washingtonissa.
Howard on säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Czekaj säätiön ohjelmajohtaja.

”Moskovan uhka laajempi”
Kirjan ensimmäinen luku käsittelee Venäjän strategian maantieteellisiä voimalinjoja, johon Jörgen Elfving on kirjoittanut luvun Venäjän Itämeren strategiasta.

Kirjan toinen luku käsittelee Venäjän strategian ja sotilasopin epätavanomaisia muotoja uuden sukupolven varustelua, ydinasepolitiikkaa, epäsymmetristä strategiaa sekä Venäjän informaatiosodankäynnin hyökkäyksellisiä ja puolustuksellisia keinoja. Siinä on suomalaisen Stefan Forssin asiantuntija-artikkeli Venäjän ydinaseista.

Kirjan kolmas osa käsittelee Venäjän asevoimien opetuksia Ukrainasta ja Syyriasta sekä reservin massaliikekannallepanokyvyn palauttamisen tarvetta. Artikkelit on varustettu lähdemerkinnöin.

Neljän tähden kenraali Breedloven mukaan ”Yhdysvalloilla on nyt olennaisesti eri asenne kuin kylmän sodan aikana”.

Breedloven mukaan kylmän sodan aikaa kyettiin hyvin käsittämään ja kohtalaisesti patoamaan, mutta nyt Moskovasta tuleva uhka on paljon laajempi maantieteelliseltä ulottuvuudeltaan.
Se ulottuu Levantista (Syyria) Pohjoisnavalle.

Breedlove suosittelee kirjaa arvokkaaksi oppaaksi politiikantekijöille, jotka haluavat oppia ymmärtämään Moskovan monialaisia haasteita.
Venäjä operoi monilla sotatoiminäyttämöillä ja se haastaa länttä ydinase- ja kyberstrategioilla.

Suomalainen tutkija Stefan Forss on laatinut kirjaan 65 sivun perusteellisen asiantuntija-artikkelin Venäjän ydinasepolitiikasta, ydinaseopista ja ydinasestrategiasta.
Siinä on 152 lähdemerkintää. Forss osoittaa, miten päättäväisesti ja onnistuneesti presidentti Vladimir Putin on toteuttanut uudelleenvarustautumista.

Ulkomaiset tukikohdat
Moskovassa toimiva analyytikko Pavel Felgenhauer todistelee kirjaan sisältyvässä artikkelissaan, että Venäjän strateginen tarkoitus Syyrian interventiossa on varmistaa operatiivisia tukikohtia, joilla se muodostaa Natolle ja Yhdysvalloille pelotteen Välimeren alueella. Se luo voimalinjaa, minkä hintana se on valmis kärsimään sotatoimissa inhimillisiä ja materiaalisia tappioita.

Mustanmeren alueella se on jo saavuttanut hegemonian, vaikka ei vielä hallitsevaa asemaa.
Se pystyy ajamaan aggressiivista laajentumista Itä-Ukrainasta ja Krimiltä käsin niin, että historiallinen tavoite Mustastamerestä Venäjän ”sisämerenä” lopulta toteutuisi.

Se tähtää Venäjän sotilasliikenteen kohdistuvien rajoitusten murtamiseen Turkin salmissa, lentokieltoalueiden luomiseen ja suljettuihin merialueisiin Mustallamerellä sekä Itä-Välimerellä.
Samoille alueille se on luomassa maihinnousukykyä merijalkaväellä. Krimin laivastotukikohtiin sijoitetaan ydinaseita.

Tavanomaista voimaa
Oslon rauhantutkimusinstituutin tutkimusprofessori Pavel K. Baev puolestaan käsittelee artikkelissaan Venäjän arktisen alueen ja Kauko-Idän strategioita.
Vaikka Venäjän laivaston ja ilmavoimien varustelu ja voima kärsivät Barentsin meren alueella Neuvostoliiton romahtaessa, on Kuolan niemimaan alueen tukikohtien voima edelleen merkittävä.

Sen sijaan Kauko-Idässä tukikohtaverkosto on niin harva, että se ei muodosta vastavoimaa Yhdysvaltain voimalle.
Baev päättelee, että Venäjän toiminta osoittaa, kuinka se on omaksunut uudestaan geopoliittisen ajattelun ja Venäjän valtiojohto katsoo, että vastakkainasettelu ja kilpailu voimalinjoista ja voimakeskuksista lännen kanssa on asiaankuuluvaa.
Baevin mukaan Venäjä valmistautuu laaja-alaiseen konfliktiin lännen kanssa.

Ruotsalainen yleisesikuntaupseeri Jörgen Elfving selittää artikkelissaan Venäjän aktivoitunutta Itämeren strategiaa.
Riitauttamalla Naton korostuneen läsnäolon alueella Venäjä tähtää ennalta estämään Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyden.

Venäjän laivaston ja ilmavoimien silmätikkuina ovat Suomenlahden suu, Ahvenanmaan aseistamattomuus, Gotlannin varustelu sekä mahdollisuus Kattegatin ja Skagerrakin kautta läpikulkuun Atlantille.
Nämä olivat strategisia prioriteetteja kylmän sodan aikaisille neuvostoasevoimille.

Etulinjan Suomi?
Elfving mainitsee, että Suomi on pyrkinyt säilyttämään hyvät suhteet Venäjän johtoon huolimatta EU:n pakotetoimista ja huomauttaa samassa yhteydessä, että suomalaisten asennetta selittää 1340 kilometriä pitkä raja Venäjän kanssa. Elfving muistuttaa, että Venäjä ”jatkaa aktiivisesti Suomen varoittamista Natoon liittymisestä”.
Vastaavia varoituksia se on antanut Ruotsille useissa yhteyksissä.

Samaan aikaan Venäjä on itse varustanut vahvasti Kaliningradin aluetta: sinne on perustettu 11. armeijakunta, 7. mekanisoitu rykmentti on laajennettu prikaatiksi, 152. ohjusprikaati on varustettu Iskander-M -ohjuksin, kaksi korvettia Mustaltamereltä on siirretty Itämerelle ja kolme korvettia lisää liitetään Itämeren laivastoon, 25. rannikko-ohjusrykmentti varustetaan Bal-ohjuksin ja laajennetaan prikaatiksi, 336. merijalkaväkiprikaati on aseistettu BTR-82A -maihinnousupanssareilla ja Itämeren laivaston ilmavoimia on vahvistettu kuudella Su-30MS -hävittäjällä.

Venäjän länsirajan läheisyyteen on perustettu 1. kaartin panssariarmeija, 11. armeijakunta, kolme mekanisoitua divisioonaa (kaartin 2., 3. ja 144.), 4. kaartin panssaridivisioona ja kaksi tykistöprikaatia.

Voimien läsnäololla Venäjä haluaa pitää rajamaat epävarmoina Venäjän sotilaallisista aikomuksista. Ne mahdollistavat sekä hyökkäämisen että puolustamisen.
Epävarmuuden ylläpitämiseksi se toteuttaa sotaharjoituksia maalla, merellä ja ilmassa.
Se harjoittaa alueen maissa aggressiivista sotilastiedustelua ja poliittista mielipidevaikuttamista.

Suuret reservit
Venäjä tavoittelee Elfvingin mukaan keskeisen toimijan asemaa Itämeren alueella niin, että sitä ei voida jättää huomiotta.
Se painottaa kahdenvälisiä poliittisia, kauppapoliittisia ja kulttuuripoliittisia suhteita Suomeen, joilla se tähtää sulkemaan Baltian maiden vaikutuksen ulos Suomesta.

Baltian maissa se pyrkii tukemaan neutraalien tai venäjänmielisten poliittisten voimien nousua hallitusvastuuseen, millä se epävakauttaa Baltian maiden rintamaa.
Samassa tarkoituksessa se pyrkii heikentämään Naton läsnäoloa ja harjoitustoimintaa.

Kirjaan artikkelin laatineen venäläistoimittaja Aleksandr Goltsin artikkelin mukaan Venäjä valmistautuisi käyttämään sotilaallisteknisen jälkeenjääneisyytensä kompensoimiseen paluuta suurten joukkojen massaliikekannallepanokyvyn palauttamiseen, koska sillä se aikoinaan torjui ja voitti Ranskan ja Saksan hyökkäykset.

Se tarkoittaa, että reserviä ryhdyttäisiin jatkokouluttamaan laajemmin kuin nyt, jolloin reserviin luetaan 700 000 sotilasta.
Ongelmana säilyy Venäjän kansantalouden kyvyttömyys ylläpitää suurempaa reserviä.

Syvän reservin aktivoimisesta nähtiin hyvä esimerkki, kun viimeksi suurissa sotaharjoituksissa oli aktivoitu T-62 -kalustoa käyttävä joukko-osasto ja kalustoa myös siirreltiin ja nähtiin manöövereillä. Kalusto oli hyväkuntoisen näköistä eikä mitään ruostekasoja. Kaikki varmasti ymmärtävät, että terävin kärki ei naapurissa operoi T-62:lla, vaan kyseessä on reserviläiset
 
Helpottaahan tämä kummasti kansan ohjailua ja pimennossa pitoa. Mainilan laukauksetkin voivat tärähtää huoletta missä päin maailmaa tahansa.

Tästäkin liikkuu hieman kahdenlaisia juttuja, osa ei puhu mistään testistä vaan siirtymisestä pysyvästi omaan DNS nimipalveluun jossa tavoitteena 95 % venäjän nettiliikenteestä pitää maan sisällä ja sulkea muu maailma kokonaan ulos eli kiinan malli. Yhdysvalloissa on kuitenkin menossa senaattiin kovat jatkopakotteet jotka koskevat myös kryptotekniikan firmoja pankkien ja öljy & kaasusektorin lisäksi. Samoin henkilökohtaisia pakotteita on laajennettu huomattavasti. Jos Trump hyväksyy pakotteet (tähän mennesssähän hän on lähinnä silitellyt venäjää) rupla ja venäjän osakeindeksit todnäk. lasketuu hieman alemmas ?

Nämä on kuitenkin lakiin kirjoitettu asioita venäjällä viime vuonna koskien teleoperaattoreita, tuskin mitään testiä kirjoitettaisiin lakikirjoihin ?
 
Tästäkin liikkuu hieman kahdenlaisia juttuja, osa ei puhu mistään testistä vaan siirtymisestä pysyvästi omaan DNS nimipalveluun jossa tavoitteena 95 % venäjän nettiliikenteestä pitää maan sisällä ja sulkea muu maailma kokonaan ulos eli kiinan malli. Yhdysvalloissa on kuitenkin menossa senaattiin kovat jatkopakotteet jotka koskevat myös kryptotekniikan firmoja pankkien ja öljy & kaasusektorin lisäksi. Samoin henkilökohtaisia pakotteita on laajennettu huomattavasti. Jos Trump hyväksyy pakotteet (tähän mennesssähän hän on lähinnä silitellyt venäjää) rupla ja venäjän osakeindeksit todnäk. lasketuu hieman alemmas ?

Nämä on kuitenkin lakiin kirjoitettu asioita venäjällä viime vuonna koskien teleoperaattoreita, tuskin mitään testiä kirjoitettaisiin lakikirjoihin ?
Hyväksyykö kansa tuon mukisematta, tai kuinka kuuluvasti se uskaltaa mukista? Kuinka kovia keinoja Venäjä on valmis käyttämään mukinan vaientamiseksi?

Meinaan, suljettu netti on jo sen kuokan signaali, että siinä alkavat rajatkin pian sulkeutua NL malliin.
 
Helpottaahan tämä kummasti kansan ohjailua ja pimennossa pitoa. Mainilan laukauksetkin voivat tärähtää huoletta missä päin maailmaa tahansa.

Sotilailta kielletään sometus:
Russia Moves to Mask Its Soldiers' Digital Trail

Russia is moving to ban its soldiers from sharing information on the internet, a step that follows the use of social media posts by investigative journalists to shine a light on Moscow's clandestine role in foreign conflicts.

Draft legislation proposes banning servicemen and reserve troops from posting anything online that would allow outsiders to glean their whereabouts or role in the military.

The bill, which was approved by lawmakers in its second of three readings in parliament on Tuesday, says the ban would cover photographs, video, geolocation data or other information.

It would also prohibit soldiers sharing information about other servicemen or the relatives of servicemen, while those who break the ban would be subject to disciplinary measures.

"Information shared by soldiers on the internet or mass media is used...in certain cases to form a biased assessment of Russia's state policy," the bill's explanatory note said.

The move comes with online investigative journalism sites drawing on open source data to probe Russia's alleged role in clandestine operations abroad.

Investigative site Bellingcat used social network posts extensively in reports concluding that Russian soldiers were involved in the downing of passenger flight MH17 over Ukraine in 2014.

A Dutch criminal investigation concluded last year that the plane was shot down with a surface-to-air missile belonging to the 53rd brigade of the Russian army. Moscow denies involvement.

"Social networks were used in many other investigations about the war in Ukraine and the war in Syria, for instance when fellow servicemen or relatives spoke about deceased soldiers," said Roman Dobrokhotov, chief editor of investigative site The Insider.

Reuters has used social network posts to identify Russians fighting in eastern Ukraine at a time when Moscow denied its soldiers were fighting there.

If passed, the legislation will formally institute defence ministry recommendations that pro-Kremlin newspaper Izvestia says were issued to soldiers in 2017.

The lower house still has to vote on the bill once more before it is sent to the upper house for a vote and is then signed into law by President Vladimir Putin.
https://themoscowtimes.com/news/russia-moves-to-mask-its-soldiers-digital-trail-64488

Venäjän valtio alkaa olla jo sotatilassa.
 
Hyväksyykö kansa tuon mukisematta, tai kuinka kuuluvasti se uskaltaa mukista? Kuinka kovia keinoja Venäjä on valmis käyttämään mukinan vaientamiseksi?

Meinaan, suljettu netti on jo sen kuokan signaali, että siinä alkavat rajatkin pian sulkeutua NL malliin.

Eipä itänaapurissa taideta kansalta paljonkaan kysellä heidän mielipiteitään. Samoihin aikoihin tuli myös laki että valtionjohdon arvostelu netissä on tehty laittomaksi.
 
Eipä itänaapurissa taideta kansalta paljonkaan kysellä heidän mielipiteitään. Samoihin aikoihin tuli myös laki että valtionjohdon arvostelu netissä on tehty laittomaksi.

Mitä suomessa tehtäisiin vastaavassa tilanteessa? Henkilökohtainen veikkaukseni on nimienkeräys kansalaisaloitteeseen (minkä käsittelyssä on läsnä joku penkkiinsä nukahtanut) ja Saku Timosen bloggaus mihin voi tuohtuneet kommentoida pahamielihymiöillä. Tämä kaikki tapahtuu luonnollisesti suljetussa suomiverkossa valvotusti.

Muita arvauksia?
 
Mitä suomessa tehtäisiin vastaavassa tilanteessa? Henkilökohtainen veikkaukseni on nimienkeräys kansalaisaloitteeseen (minkä käsittelyssä on läsnä joku penkkiinsä nukahtanut) ja Saku Timosen bloggaus mihin voi tuohtuneet kommentoida pahamielihymiöillä. Tämä kaikki tapahtuu luonnollisesti suljetussa suomiverkossa valvotusti.

Muita arvauksia?
Mykkänen vakuuttaisi silmät suurina kuin mopon lamput, että kyse ei ole oikeudellisesti sitovasta järjestelystä ja tämä vain vahvistaa nykyiset käytännöt, asiat loppuviimeksi paranevat. Virkamies kertoisi että tämä on vain kompakti ratkaisu, muita kysymyksiä? Tutkijat haukkuisivat epäilijät tyhmiksi, media olisi niin hiljaa kuin ikinä.

Sitten me äänestettäisiin taas kerran näitä jämäköitä toimenpiteitä touhunneet päättäjät päättämään lisää päätöksiä meidän parhaaksemme.

Ai niin, Taponen kysyisi Auviselta mitä pitää tehdä, ja perustaisi uuden poliisiyksikön valvomaan, ettei kenenkään koneelta lähde muita kuin *.fi - päättäisiä hakuja.
 
Miettikääpä vaikka sellaista skeraaniota että sinulle myydään olevinaan suomalainen tuote, jonka pitäisi kestää hivenen paremmin avotulen läheisyydessä kuin normisti, vaikkapa nuotion äärellä lapissa ja kun saatkin jonkin kiinalaisen keinokuitutakin joka syttyy huomattavasti herkemmin, niin että loimahtaa. Siinä on koko mies/nainen/lapsi ilmiliekeissä. Turvallisuusriski on myös se että joku sytyttää soihdun futisottelun aikana katsomossa.

Suomi-huijaus leviää venäjällä – IS jäljitti alkuperän takille, jonka merkki pisti heti silmään
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006003829.html?ref=rss
 
Kummalle puolelle nettirajaa Valko-Venäjä halunnee?
Siitä en tiedä, mutta Putin ja Lukashenko pitivät Sotshissa 3 päivän lasketteluloman kokouksen, jossa puhuttiin mm. Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliitosta... Aika ihmeellistä soppaa tässä hämmennetään.
We're Ready to Unite With Russia, Belarus Leader Lukashenko Says
Belarus is ready to merge with Russia, Belarussian President Alexander Lukashenko said on the third and last day of his bilateral talks with President Vladimir Putin on Friday.

Rumors resurfaced this year that Russia could annex Belarus as Putin’s constitutional term limits bar him from running for the presidency in 2024.

“The two of us could unite tomorrow, no problem,” Lukashenko said in a video shared by a Komsomolskaya Pravda tabloid Kremlin reporter on Twitter Friday.

“But are you – Russians and Belarussians – ready for it?” Lukashenko said as quoted by Interfax. “We’re ready to unite and consolidate our efforts, states and peoples as far as we’re ready.”

Putin, meanwhile, stressed that “fully independent states simply do not exist in the world,” bringing the European Union as an example of interdependence.

The Russian president has voiced support for Russia to unite with Belarus as early as 2011.
 
Siitä en tiedä, mutta Putin ja Lukashenko pitivät Sotshissa 3 päivän lasketteluloman kokouksen, jossa puhuttiin mm. Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliitosta... Aika ihmeellistä soppaa tässä hämmennetään.
We're Ready to Unite With Russia, Belarus Leader Lukashenko Says
Lukashenka saa tanssia miinakentällä...
" Lukashenko said as quoted by Interfax. “We’re ready to unite and consolidate our efforts, states and peoples as far as we’re ready.” " <- ei ole välttämättä valmis menemään kovinkaan pitkälle.:unsure:
 
Back
Top