Uutisia Venäjältä

tiedotusosasto

Respected Leader
Ketjun otsikon pitäisi kait olla ”uutisia Venäjästä” mutta verkkouutisissa siis näin:
Venäjän ydinohjus floppasi: Lentää vain 35 kilometriä
CALLE KOSKELA | 24.03.2019 | 09:32

Vladimir Putinin hehkuttama superohjus liian kallis Venäjälle.
Venäjän presidentti Vladimir Putinin vuosi sitten hehkuttama rajattoman kantaman Burevestnik-ydinohjus ei ole osoittautunut toivotunlaiseksi menestykseksi, kertoo CNBC.

Yhdysvaltalaistiedustelun ”Skyfalliksi” nimeämää ydinohjusta on testattu amerikkalaislähteiden mukaan yhteensä viisi kertaa, joista kerran tänä vuonna. Kaikki koelennot ovat päättyneet maahansyöksyyn, ja lennoista pisin kesti vain kaksi minuuttia ja kantoi 35 kilometriä.
Ohjus jäi siis kauas Putinin lupailemasta rajattomasta kantamasta, eivätkä yhdysvaltalaiset arvioi ohjuksen olevan taisteluvalmiina vielä vuosikymmeneen, kertoo CNBC.

Ohjus on lisäksi osoittaunut liian kalliiksi valmistaa, jolloin Kreml todennäköisesti tyytyy muutamaan Burevestnik-ohjukseen, lähteet paljastavat.
Putinin Venäjän panostukset uusien aseiden kehittämiseksi ovat herättäneet huolta suurvaltojen välisen asevarustelun kiihtymisestä, toteaaCNBC.
 

Passi

Ylipäällikkö
Ketjun otsikon pitäisi kait olla ”uutisia Venäjästä” mutta verkkouutisissa siis näin:Tässä hyvä esimerkki kuinka samasta asiasta voi kertoa monella tapaa.
Verkkouutiset.

Venäjän ydinohjus floppasi: Lentää vain 35 kilometriä

"Yhdysvaltalaistiedustelun ”Skyfalliksi” nimeämää ydinohjusta on testattu amerikkalaislähteiden mukaan yhteensä viisi kertaa, joista kerran tänä vuonna. Kaikki koelennot ovat päättyneet maahansyöksyyn, ja lennoista pisin kesti vain kaksi minuuttia ja kantoi 35 kilometriä."

Russia Conducts Test of Nuclear-Powered Cruise Missile
The test is the thirteenth to date to involve the experimental Burevestnik.


Russia conducted a partially successful test of its developmental nuclear-powered cruise missile, the Burevestnik, on January 29, 2019, according to U.S. government sources with knowledge of Russia’s weapons programs who spoke to the The Diplomat. .

https://thediplomat.com/2019/02/russia-conducts-test-of-nuclear-powered-cruise-missile/
 

Kiusankpl

Kapteeni
https://www.ts.fi/lukemisto/4522543...vat+kyllastyneita+odottamaan+uutta+aikakautta

Tunnettu venäläinen kirjailija Viktor Jerofejev matkustaa eri puolilla kotimaataan. Puheenvuoro-kirjoituksessaan hän pohtii, että jokin on muuttunut ihmisten tajunnassa. Pelon ja ylpeyden korvaa välinpitämättömyys vallanpitäjien käskyistä.


"Elintaso on laskenut jo 50 kuukautta peräkkäin. Yli puolet Venäjän väestöstä uskoo, että todelliset vaikeudet ovat vasta edessä. Väki ei koe niiden johtuvan lännen pakotteista, vaan eliittien omanvoitonpyynnistä ja korruptiosta."

"Kaikki näkevät yhä selvemmin: vallanpitäjät elävät ylellisesti, monen kerroksen huoneistoissa ja kartanoissa liitosalueilla. Vallanpitäjillä ei ole toimivaa ideologiaa. Neuvostoliiton uudelleen kokoamisen ajatus ei onnistu."
 

Mortti

Kenraali
Russia conducted a partially successful test of its developmental nuclear-powered cruise missile, the Burevestnik, on January 29, 2019, according to U.S. government sources with knowledge of Russia’s weapons programs who spoke to the The Diplomat.
Mistä tulikin mieleen, että miten tuollaista ydinkäyttöistä risteilyohjusta voidaan testata järkevällä tavalla? Sikäli kun ohjukset eivät osaa laskeutua siististi (esim. Space X:n tyyliin :p), kuulostaa vähemmän kivalta lennättää ydinpolttoainetta jne. sisältäviä ohjuksia, jotka maahan (tai mereen) tömähtäessään sitten levittävät kaikkea kivaa. No, venäläiset eivät ole niin vimpan päälle tarkkoja ympäristöasioissa, mutta silti...
 

Umkhonto

Kenraali
Stalinin synkkä operaatio Priboi: 100000 ihmistä Baltiasta Siperiaan
Karkotetut sijoitettiin eri puolille Siperiaa. / Museum of Occupations and Freedom Fights

Antti Kirkkala | 27.03.2019 | 23:57- päivitetty 27.03.2019 | 23:59

Neuvostoliitto yritti kukistaa vastarinnan valtavalla väestönsiirrolla.

Neuvostoliiton salaisen poliisin ja sisäministeriön joukot vyöryivät maaliskuun 25. päivänä 1949 pitkissä rekkakolonnissa miehitettyyn Baltiaan.
Tuolloin aloitetusta operaatio Priboista muodostui yksi Neuvostoliiton suurimmista väestönsiirroista. Siperiaan lähetettiin viiden päivän aikana yhteensä lähes 100 000 virolaista, latvialaista ja liettualaista.
Lähes kolme neljäsosaa karkotetuista oli alle 16-vuotiaita naisia ja lapsia. Diktaattori Josif Stalinille lähetetyssä raportissa todettiin, että juniin lastattiin myös lähes 3000 heikossa kunnossa ollutta yksinäistä vanhusta.
Operaation taustalla oli Baltian maissa ilmennyt vastarinta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Maatalouden kollektivisointi oli edennyt hitaasti, minkä lisäksi tuhannet aseistautuneet metsäveljet aiheuttivat päänvaivaa kommunistihallinnolle.
Neuvostoliitto oli laatinut suunnitelmansa salassa ja asettanut kohteekseen noin 30 000 perhettä. Heidän joukossaan oli varakkaita maanviljelijöitä eli ”kulakkeja”, metsäveljien perheitä ja muita ”epäkelvoksi ainekseksi” arvioituja henkilöitä.

Karkausyrityksistä 20 vuoden lisätuomio
Operaation toteuttaminen nojasi myös Baltian kommunistien ja paikallisten miliisijoukkojen apuun. Kohti itää lähettiin yli 20 000 virolaista, 30 000 liettualaista ja 40 000 latvialaista.
Karkotetut sijoitettiin eri puolille Siperiaa, muun muassa Irkutskin ja Omskin lähettyville perustettuihin keskuksiin. Radio Free Europen mukaan paikkoja kuvailtiin ”gulageiksi ilman piikkilanka-aitaa”.
Olosuhteet olivat ankaria, ja karkausyrityksistä langetettiin 20 vuoden lisärangaistus pakkotyötä. Vankien sallittiin palata vasta Stalinin kuoleman jälkeen vähitellen takaisin kotimaihinsa.
Virolainen kommunisti Arnold Meri asetettiin myöhemmin syytteeseen osallisuudestaan ”maaliskyyditykseen” (märtsiküüditamine), mutta hän kuoli oikeudenkäynnin aikana vuonna 2009.
Syyttäjän mukaan hän osallistui kymmenien alle 12-vuotiaiden lasten karkottamiseen maasta. Venäjä myönsi Merelle postuumisti korkea-arvoisen kunniamitalin.

https://www.verkkouutiset.fi/stalinin-synkka-operaatio-priboi-100-000-ihmista-siperiaan/
 

PSS

Ylipäällikkö
Tallinnassa käydessä kannattaa käydä Maarjamäellä vilkaisemassa sitä uutta Kommunismin uhrien muistomerkkiä. Siellä on runsaasti tietoa liki jokaisesta kyyditetystä. Ystävättäreni perhekin vietiin. Yhdestä jäsenestä oli tallentunut seisauttava merkintä. "Kuollut matkalla Siperiaan. Viskattu vaunusta radanvarteen."
 

Maidan

Respected Leader
Tallinnassa käydessä kannattaa käydä Maarjamäellä vilkaisemassa sitä uutta Kommunismin uhrien muistomerkkiä. Siellä on runsaasti tietoa liki jokaisesta kyyditetystä. Ystävättäreni perhekin vietiin. Yhdestä jäsenestä oli tallentunut seisauttava merkintä. "Kuollut matkalla Siperiaan. Viskattu vaunusta radanvarteen."
Hänen kirja on myös seisauttava. Siinä hän kuvaa niin hyvin Stalinin ajan vankilerilla mm vaunuista viskamisia, ja paljon muutakin että veikan häntä Solzhenitsynia paremmaksi. Valovoimainen, alkuun hyödyllinen idiotti, jota lopulta sai tutustua koko systeemin umpikierouteen ja sadismiin ja kokea kaikki omissa nahoissaan. Sairasta kun mikä..suosittelen.
 

Rajajääkäri

Ylipäällikkö
Hänen kirja on myös seisauttava. Siinä hän kuvaa niin hyvin Stalinin ajan vankilerilla mm vaunuista viskamisia, ja paljon muutakin että veikan häntä Solzhenitsynia paremmaksi. Valovoimainen, alkuun hyödyllinen idiotti, jota lopulta sai tutustua koko systeemin umpikierouteen ja sadismiin ja kokea kaikki omissa nahoissaan. Sairasta kun mikä..suosittelen.

Onko Suomennettu tuota kirjaa?
 

Maidan

Respected Leader
Roskomnadzor alkanut suorittaa "ehkäisevä työ", luodakseen toimintakaavaa putinin allekirjoittamasta uudesta laista "ilmiselvästä epäkunnioituksesta valtioon"
сообщил 2 апреля RNS пресс-секретарь регулятора Вадим Ампелонский.
Nyt tiedotusvälineitä voi syyttää esim.lakia rikkovasta uutisoinnista, lakia on myös käytetty, Venäjän federaation syyttäjävirasto vaatinut poistamaan uutinen jossa kerrottiin Putinina pilkkavasta graffiitista.
 
Viimeksi muokattu:

Mortti

Kenraali
Roskomnadzor alkanut suorittaa...
Tuosta Roskomnadzorista tuli mieleen, että alla oleva tviitti on ihan oikeasti Roskomnadzorin viralliselta tililtä. Taustaa en tiedä, liittyykö esim. aprillipäivään vai ei. Mutta silti jotenkin hassua.

Tähtien sotahan on sinänsä ollut Venäjällä hiljattain tapetilla, että Belgorodin pormestari (tai kuvernööri tms.) astui virkaansa juhlallisesti Tähtien sodan tunnusmusiikin siivittämänä. Joku taisikin jo ehtiä saada potkut jupakan noustua tapetille netissä.
 

Benelli

Respected Leader
Ketjun otsikon pitäisi kait olla ”uutisia Venäjästä” mutta verkkouutisissa siis näin:
Kun Putin heiluttelee oikealla kädellään jotain nenämme edessä on kysyttävä mitä vasen tekee?
Kuten joko Kiinakin on heitä edellä raidetykkien kehittämisessä tai sitten pitävät matalaa profiilia.
 

Fencer

Eversti

Talvela

Greatest Leader

Maidan

Respected Leader
Diktaattoria odottaa diktaattorin kohtalo.....
Naurattaa tuo Ceuseskun kulta ja levitetyt setelit, ne ovat kopeika luokka verrattuna varkan vova putinin rikkauksiin. Tähän mennessä putinin ja obchakin rahat kelpaa lännelle ja Kremlin suorittamalle korruption leviämiselle ummistetaan silmät edelleen aika taitavasti.
 

Maidan

Respected Leader
Tai no eihän tuo "Älyn ja harisman aarre/ Meidän valon lähde"jne mitään köyhästi elännyt Romaiassa.
Miten oli piilottanut rahoja ulkomailla, sitä ei tietoa..meinäsi elää ikuisesti kai, kun palatsi, jota rakensi itselleen on kooltaan Pentagonin luokka.
 
Viimeksi muokattu:

krd

Ylipäällikkö
Aivovuoto ei lupaa hyvää:
Venäjän koko väestöstä joka viides eli 20 prosenttia haaveilee maastamuutosta, käy ilmi Gallupin tuoreesta tutkimuksesta.
VENÄLÄISTEN tyytymättömyys maansa elinoloihin ja tulevaisuudennäkymiin kasvaa, mikäli on uskominen yhdysvaltalaisen Gallup-mielipidetutkimuslaitoksen tuoreen tutkimuksen tuloksia.

Gallup on tehnyt Venäjällä tutkimuksia vuodesta 2007 alkaen. Koskaan aiemmin maastamuuttohalut eivät ole olleet näin korkealla.

Vuonna 2018 haastatelluista venäläisistä peräti 20 prosenttia ilmoitti haaveilevansa pysyvästä muutosta ulkomaille. Muutoksen trendi on huolestuttava, sillä vuonna 2017 luku oli 17%, vuonna 2016 vain 9 % ja vuonna 2014 vain 7%.

Koskaan aiemmin Gallup ei ole saanut näin korkeaa muuttohaluisten määrää Venäjä-tutkimuksissaan. Edellinen ennätys oli vuodelta 2007, jolloin niin ikään 17 % venäläisistä ilmoitti ajatuksen maastamuutosta kiehtovan heitä.


Myös vuonna 2013 muuttohaluisten määrä oli korkea (16%), mutta vuonna 2014 luku kääntyi laskuun. Vuonna 2014 Venäjällä alkoi voimakas isänmaallisuuden boomi Krimin valtauksen ja Sotshin olympialaisten myötä.

VENÄJÄN johdon kannalta vieläkin huolestuttavampia ovat nuorten venäläisten asenteet, sillä Gallupin tuoreen kyselyn mukaan 15-29-vuotiaiden ikäluokassa peräti 44 prosenttia vastanneista pohti muuttoa pois maasta. 30-45-vuotiaiden joukossa muutosta haaveili 22 % ja 46-60-vuotiaiden joukossa 9 %.

Suurimmat maastamuuttohalut oli heillä, jotka ovat korkeasti koulutettuja ja jotka asuvat kaupungeissa.

Gallup teki tuoreet tutkimushaastattelut kesä-lokakuun välillä 2018. Yhteensä haastatteluita tehtiin 2000.

GALLUPIN tutkimuksen tulokset ovat samansuuntaisia kuin riippumattoman venäläisen Levada-mielipidetutkimuslaitoksen aiemmin julkaisemat luvut.

Levadan helmikuussa julkaistu tutkimus kertoi, että koko Venäjän väestöstä ulkomaille muutosta haaveilee 17 prosenttia. 18-24-vuotiaiden ikäluokassa muuttohaluja oli puolestaan 41 prosentilla Levadan kyselyyn vastanneista. Yli 55-vuotiaista vain 5 prosenttia pohti maastamuuttoa.

Levada oli tehnyt haastattelut joulukuussa 2018. Tutkimuksen kyselyyn oli ottanut osaa 1600 venäläistä.

VENÄJÄN presidentin Vladimir Putinin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov kommentoi Levadan helmikuussa julkaisemia tuloksia venäläislehdille hyvin rauhalliseen sävyyn. Hänen mielestään luvut eivät olleet mitenkään erityisen korkeita.

Venäjän johto on kuitenkin jo pitkään ollut huolissaan maan väestön vähenemisestä, joten mahdollinen maastamuuton kasvu pahentaisi edelleen tilannetta. YK:n tekemän arvion mukaan Venäjän väestö pienenee 8 prosentilla vuoteen 2050 mennessä.

Gallupin mukaan nuorten kasvava muuttohalu voi ennakoida sitä, että väestön väheneminen voi tapahtua Venäjällä vieläkin rajummin. Toisaalta on huomattava, että haave maastamuutosta ei vielä tarkoita sitä, että ihmiset toteuttaisivat aikeensa.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006059731.html?ref=rss
 

kimmo.j

Respected Leader
Stalinin synkkä operaatio Priboi: 100000 ihmistä Baltiasta Siperiaan
Karkotetut sijoitettiin eri puolille Siperiaa. / Museum of Occupations and Freedom Fights

Antti Kirkkala | 27.03.2019 | 23:57- päivitetty 27.03.2019 | 23:59

Neuvostoliitto yritti kukistaa vastarinnan valtavalla väestönsiirrolla.

Neuvostoliiton salaisen poliisin ja sisäministeriön joukot vyöryivät maaliskuun 25. päivänä 1949 pitkissä rekkakolonnissa miehitettyyn Baltiaan.
Tuolloin aloitetusta operaatio Priboista muodostui yksi Neuvostoliiton suurimmista väestönsiirroista. Siperiaan lähetettiin viiden päivän aikana yhteensä lähes 100 000 virolaista, latvialaista ja liettualaista.
Lähes kolme neljäsosaa karkotetuista oli alle 16-vuotiaita naisia ja lapsia. Diktaattori Josif Stalinille lähetetyssä raportissa todettiin, että juniin lastattiin myös lähes 3000 heikossa kunnossa ollutta yksinäistä vanhusta.
Operaation taustalla oli Baltian maissa ilmennyt vastarinta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Maatalouden kollektivisointi oli edennyt hitaasti, minkä lisäksi tuhannet aseistautuneet metsäveljet aiheuttivat päänvaivaa kommunistihallinnolle.
Neuvostoliitto oli laatinut suunnitelmansa salassa ja asettanut kohteekseen noin 30 000 perhettä. Heidän joukossaan oli varakkaita maanviljelijöitä eli ”kulakkeja”, metsäveljien perheitä ja muita ”epäkelvoksi ainekseksi” arvioituja henkilöitä.

Karkausyrityksistä 20 vuoden lisätuomio
Operaation toteuttaminen nojasi myös Baltian kommunistien ja paikallisten miliisijoukkojen apuun. Kohti itää lähettiin yli 20 000 virolaista, 30 000 liettualaista ja 40 000 latvialaista.
Karkotetut sijoitettiin eri puolille Siperiaa, muun muassa Irkutskin ja Omskin lähettyville perustettuihin keskuksiin. Radio Free Europen mukaan paikkoja kuvailtiin ”gulageiksi ilman piikkilanka-aitaa”.
Olosuhteet olivat ankaria, ja karkausyrityksistä langetettiin 20 vuoden lisärangaistus pakkotyötä. Vankien sallittiin palata vasta Stalinin kuoleman jälkeen vähitellen takaisin kotimaihinsa.
Virolainen kommunisti Arnold Meri asetettiin myöhemmin syytteeseen osallisuudestaan ”maaliskyyditykseen” (märtsiküüditamine), mutta hän kuoli oikeudenkäynnin aikana vuonna 2009.
Syyttäjän mukaan hän osallistui kymmenien alle 12-vuotiaiden lasten karkottamiseen maasta. Venäjä myönsi Merelle postuumisti korkea-arvoisen kunniamitalin.

https://www.verkkouutiset.fi/stalinin-synkka-operaatio-priboi-100-000-ihmista-siperiaan/

Kun meillä ollaan niin innokkaita tutkimaan SS-miesten tekemisiä, miksi sama into ei kohdistu kotoisten kommareiden tekosiin?
 
Top