Uutisia Venäjältä

Ymmärrän toki tämän, mutta mielestäni on todella iso riski, että kaikki Hornetit ovat vain kahdessa tukikohdassa.
Miksi oletat että ovat kahdessa tukikohdassa?
 
Tästä on vaikea pistää paremmaksi...Suomi haluaa liittyä Venäjään! (ainakin Pravda-TV.ru:n mukaan.)

Desantti Bäckman iskee jälleen!

http://www.pravda-tv.ru/2014/03/18/43012

Tuossa käännettynä:

Euroopan talouskriisin keskellä Venäjän pohjoisnaapuri yrittää pelastautua taloutensa tuhoutumisesta. Sen löytämä keino saattaa yllättää monia. Viime aikoina Suomessa tulee yhä suositummaksi Venäjän ja Suomen tiiviin integraation idea, ja jopa ajatus Suomen liittymisestä Venäjään.
“Voiko Suomesta tulla venälöinen Hong Kong?” Tämä on otsikko Suomen suositussa lehdessä Suomen Kuvalehti, kirjoittajana on vaikutusvaltainen suomalainen kansalaistoimija, yrittäjä ja lakimies Hannu Krogerus.
Hän itse vastaa kysymyksee myontyvästi: “Sitä taloustilanne vaatii ympäri maailmaa – Aasiasta Amerikkaan saakka. Suomen pitää käyttää mahdollisuutta saada venäjään suhteen samanlaisen statuksen, joka on Hong Kongilla suhteessa manner-Kiinaan.”
Krogeruksen mielestä nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa kansallistragedia on siinä, että nykyiset nuoret, kyvykkäät mutta kokemattomat poliitikot, jotka heijastavat peinen suomalaisen eliitin intressejä, haluavat eristää Suomea Venäjältä.
On kiinnostavaa, että Krogerus ei ole yksin oman suomalais-venäläisen tulevaisuuden visionsa kanssa. Vastikään perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola ehdotti Suomen ja Venäjän strategisen sotilasliiton perustamista. Hänen mielestään se on ainoa keino taata suomalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Hänen puoluetoverinsa Hemmo Koskenniemi on mennyt pidemmälle ja vaatinut, että Suomea liitettäisiin takaisin Venäjän valtioon. “Venäjä on meille kaiken turvallisin kumppani, johon me luotamme” – kertoi kansanedustaja.
Ennen vuoden 1917 vallankumousta Suomi tunnetusti oli osana Venäjän keissarikuntaa, vaikka sillä oli melko suuret vapaudet. Sillä ei ollut pelkästään autonomiaa, vaan siellä noudatettiin ruotsalaisia lakeja, käytettiin omaa rahayksikköä ja oli oma tulli. Joten tällaista kokemusta on.
Kuuluisan suomalaisen ihmisoikeuspuolustajan ja yhteiskuntatieteiden ja politiikan tohtori Johan Bäckmanin mukaan tällainen venäjä-mielinen käänne joidenkin suomalaisten poliitikkojen ja kanasalaisyhteiskunnan toimijoiden näkemyksissä tapahtui viime vuoden aikana. Syynä siihen on pysyvä eurooppalainen ja maailamanlaajuinen talouskriisi. “On ilmennyt vakaa näkökanta, jonka mukaan Euroopan Unionilla ei ole tulevaisuutta, kuten NATO:llakin. Joten näden organisaatioiden mureneminen on yhä todennäköisempää” – arvioi oikeustaisteilija.
Tässä suhteessa perussuomalaisten kanta on kiinnostava. Vielä vähän aikaa sitten he taistelivat vastaan Suomen kansoittamista venäläisillä, jotka aktiivisesti ostavat kiinteistöjä maassa. Johan Backman arvelee, että tämä venäläisvastainen kampanja oli tarkoituksella istutettu suomalaissa viestimissä. Kampanjan kantavana ajatuksena oli teesi siitä, että maata muka ostavat Venäjän erityispalvelut myöhempää vakoilua varten. Tässä kampanjassa osallistui yksittäiset eri puolueiden edustajat. Tänä päivänä, huomauttaa oikeustaisteilija, ryssäviha-kampanjan terä on jo taittunut suomalaisessa mediassa.
Yhteensattuma tai ei, mutta tämä laantuminen tapahtui samaan aikaan, kun 9. Maaliskuuta kuoli järeä Venäjää vastaan taistellut 89-vuotias Max Jakobson. Backman nimittää hanta ryssävihapropagandan “harmaaksi kardinaaliksi”, joka työskenteli Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian intressien eteen. Näin Jakobson oli intohimoinen NATO-jäsenyyden puolustaja. Hän on perustellut näkökantaansa “Venäjän uhalla”, kirjoittaen omissa artikkeleissaan, että suhteessa Venäjän kanssa on aina syytä vaarutua pahimpaan. Kansallismieliset perussuomalaiset vastapainoksi vakuuttavat, että ainoastaan Suomen liittyminen autonomisena alueena Venäjän Federaatioon pystyy puolustamaan maata EU:n, NATO:n ja erityisesti ruotsalaisten vaatimuksilta.
Perussuomalaiset on ainoa puolue Suomen eduskunnassa, joka puhuu Suomen liittymisen Venäjään puolesta. Heidän mielipidettä jossain määrin saa tukea taloustieteilijoilta. Näin kuuluisa suomalainen taloustieteilija Jaakko Kiander oli äsken kertonut Verkkouutiset-portaalissa, että Suomen kohtalo on liittyä Pietarin talousalueeseen. “Olen sitä mieltä, että suomalainen talous yhä enenevässä määrin integroituu Pietarin talousalueeseen, mikä taka maallemme venäläisen pääoman tulon” – ilmoittaa taloustieteilija. Hän myös muistuttaa, että nykyisin Venäjä on Suomen suurin kauppakumppani. “Tykkäämme tai emme, mutta olemme erittäin tiiviisti sidottu Venäjän talouteen” – korostaa Jaakko Kiander.
Suomen pääministeri myös mainitsi äskettäin, että hän suhtautuu myönteisesti Suomen ja Venäjän integroitumiseen. Yhteiskuntatieteiden ja politiikan tohtori Johan Backman arvioi, että tällaisen integration esimerkkinä voisi hyvin olla Suomen liittyminen Venäjän edistämään tulliliittoon.
 
yle 21.3.2014 klo 6:22
Venäjän verkossa: Suomi myytävänä
Tietävätkö venäläiset, että Suomen hallitus on tuominnut Venäjän toimet Krimillä poikkeuksellisen selvästi ja jyrkästi? Eivät tiedä, ja vaikka joku heille sen kertoisi, tuskin he asiaa uskoisivat. Mutta miten Suomi ja Ukraina kytkeytyvät toisiinsa, sen ymmärtävät nyttemmin kaikki – paitsi suomalaiset.


Jos joku maaliskuun alussa pelkäsi, että Suomen hallituksen jyrkkä kannanotto Krimin miehitykseen herättäisi naapurissa nukkuvan karhun, hän voi jatkaa unia rauhassa. Asia hoitui luovasti ja tyylikkäästi. Naapurissa ei nimittäin asiasta kerrottu. Tosin pieni uutistoimisto Rosbalt kertoi maaliskuun kolmantena, kuin ohimennen, että presidentti Sauli Niinistö oli kyllä ollut sitä mieltä, että Venäjä rikkoo kansainvälistä oikeutta Ukrainassa.

Mutta kaksi päivää myöhemmin sama uutistoimisto tiesi jo kertoa Suomen puolustusministerin olevan varma, ettei Venäjä aio aloittaa sotaa Ukrainassa – ja seuraavana päivänä ulkoministerikin totesi, ettei usko kriisillä olevan kielteisiä vaikutuksia Suomen ja Venäjän kahdenvälisiin suhteisiin. Varmemmaksi vakuudeksi Rosbalt julkaisi vielä maaliskuun 13. professori Martti Koskenniemen lausunnon, josta sai sen käsityksen, ettei Krimillä ylipäätään ole tapahtunut kansainvälisen oikeuden loukkauksia. Näin ne harvat, jotka asiaan kiinnittivät huomiota, saattoivat jälleen todeta, että kyllä tšuhnaan voi aina luottaa.

Suomen malli
Mikä sitten on se asia, joka viime viikkoina on ylivoimaisesti hallinnut Venäjän median Suomea sivuavaa kirjoittelua?

Kaikki alkoi helmikuun 23. päivänä, jolloin arvovaltainen laatulehti Financial Times julkaisi kokeneen amerikkalaisvaikuttajan Zbigniew Brzezinskin kolumnin, jossa tämä suositteli Ukrainalle Suomen mallia. Seuraavana päivänä naapurissa riemu repesi. Maan paras päivälehti Vedomosti sekä uutisoi kirjoituksen näyttävästi että julkaisi kolumnista sanatarkan käännöksen otsikolla ”Suomalainen vaihtoehto Ukrainalle on edullinen Venäjälle”.

Tässä ei ole mahdollista tehdä yhteenvetoa niistä kymmenistä arvioista, joita asiasta on esitetty, joten muutamat otsikot puhukoot puolestaan: ”Venäjä tarvitsee Suomen vaihtoehdon Ukrainan suhteen”, ”Ukrainan on otettava esimerkkiä Suomesta”, ”Venäjälle on esitettävä suomalaista vaihtoehtoa”. ”Ukrainasta on tehtävä Suomi”. Tribunan artikkelissa Brzezinski esiteltiin hienolla arvonimellä: legendaarinen strategi. Ukrainan uuden hallituksen talousministeri Pavel Šeremet vakuutti Kommersantin haastattelussa olevansa samaa mieltä Brzezinskin kanssa.

Pelinappulasta vaihtorahaksi
Näin Suomi oli vastoin tahtoaan nostettu kansainvälisen valtapolitiikan pelinappulaksi. Ja lisää oli tulossa. Maaliskuun alussa Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger tarttui samaan aihepiiriin Washington Postissa. Myös hänen neljän kohdan ohjelmansa, jonka olennaisena osana oli käyttää Suomea vaihtorahana Ukrainan kriisin ratkaisussa, sai näkyvän ja lämpimän vastaanoton Venäjän mediassa. Ensi kertaa vuosikausiin jopa Kissingerin aikanaan saamasta Nobelin rauhanpalkinnosta kirjoitettiin arvostavaan sävyyn ja sitä käytettiin todisteena hänen rakentavista ja rauhanomaisista pyrkimyksistään.

Maaliskuun 11. Kommersantin Galina Dudina saattoikin jo esittää sen aivan oikean havainnon, että amerikkalaisten kirjoittelun tuloksena paine Venäjää kohtaan oli heikentynyt. Hän piti selvänä, etteivät taloudelliset pakotteet Venäjää vastaan tulisi enää lännessä saamaan taakseen kansalaisten enemmistöä.

Yhteistä virtaa?
Toinen Suomen ja Venäjän suhteisiin liittyvä uutinen, joka niin ikään sai näkyvästi palstatilaa osakseen, liittyi energiapolitiikkaan.

Julkisen keskustelun laukaisi Suomen ja Venäjän allekirjoittama uusi sopimus ydinenergian käytöstä. Siitä riippumatta, mitä itse sopimuksessa on sanottu, Venäjän mediassa se tulkittiin niin, että Fennovoiman ja Rosatomin yhteinen ydinvoimalahanke Hanhikivi-1 on tullut virallisesti hyväksytyksi.

Asiaa koskevasta asiantuntevasta venäläiskirjoittelusta käy selväksi, kuinka pitkälle meneviä kaavailuja on olemassa keskinäisen energiariippuvuuden kasvun varalle. Uutistoimisto IA Regnum ilmaisi asian näin: "Venäjä ottaa tämän voimalahankkeen tunnustuksena osaamiselleen ydinvoimaloiden suunnittelussa ja rakentamisessa sekä mahdollisuutena päästä Pohjois-Euroopan energiamarkkinoille".

Alkuvuodesta pietarilaiset lehtimieskollegat tekivät selväksi, että heti Sotšin talviolympialaisten jälkeen sanan- ja ilmaisunvapautta rajoitettaisiin Venäjällä tuntuvasti. Asevoiman käyttöä Ukrainassa ei kukaan vielä tuolloin osannut pitää mahdollisena, mutta kun niin tapahtui, mahdollisuus eriävien mielipiteiden julkiseen esittämiseen on käynyt entistäkin pienemmäksi.

Radio Jerevanin paluu
Kaikkia kanavia eivät ankarimmatkaan diktaattorit kykene tukahduttamaan. Neuvostoaikana poikkeavien, joskin kansanomaisten totuuksien laukojana nousi maailmanmaineeseen myyttinen radio Jerevan, jonka toimitukseen kansalaiset olivat lähettävinään kysymyksiä, joihin toimitus oli puolestaan vastaavinaan.

Varmin merkki siitä, että maailma on nopeasti luisumassa kohti uutta kylmää sotaa, on se, että radio Jerevanin toimitukseen tulvii taas uusia kysymyksiä. Eräs kuuntelija kysyy: "Miksi Virossa käy vuosi vuodelta yhä enemmän venäläisiä turisteja?". "Selitys on luonnollinen", radio vastaa, "he katsastelevat asuntoja". Toinen kuuntelija haluaa tietää, kuinka paljon Venäjän maanmiehiä asuu Suomessa. "Riittävästi", radio vastaa, "jotta kansanäänestys voidaan järjestää".

Venäjän verkossa jälleen neljän viikon kuluttua.
 
YLE 24.3.2014 klo 16:58 | päivitetty 24.3.2014 klo 17:32
Venäjältä lisää pakotteita – matkustuskieltoja kanadalaisille viranomaisille
Venäjän pakotelistalle joutui muun muassa Kanadan pääministerin Stephen Harperin avustajia.

Venäjä on vastannut Kanadan asettamiin pakotteisiin omalla pakotelistallaan. Venäjän ulkoministeriö kertoo, että maa on asettanut kolmetoista kanadalaista henkilöä pakotelistalleen.

Tiedotteessaan sisäministeriö ilmoittaa, että pakotteet ovat vastaus Kanadan toimiin, jotka ovat aiheuttaneet vakavan kolhun maiden kahdenvälisiin suhteisiin. Kanada on asettanut pakotelistalleen seitsemän venäläistä ja kolme krimiläistä viranomaista.

Venäjän Kanada-pakotteet ovat matkustuskieltoja. Venäjän pakotelistalle joutui muun muassa Kanadan pääministerin Stephen Harperin avustajia.

Venäjä ilmoitti torstaina pakotteista yhdysvaltalaisia virkamiehiä vastaan vastauksena pakotteille, joita Yhdysvallat määräsi venäläisille Krimin kriisin vuoksi. Venäjä on kieltänyt pääsyn Venäjälle yhdeksältä Obaman avustajalta ja kongressiedustajia.
 
Venäläislehti: Suomen Nato-jäsenyys olisi Putinille ”punaisen rajan ylitys”
is: 27.3.2014 19:44

Kremliä lähellä olevan lehden mukaan Vladimir Putin on määritellyt Venäjälle nyt omat ”punaiset rajat”, joita lännen ei tule ylittää tai joiden ylitys johtaa ankariin vastatoimiin.

Vzgljad-lehden mukaan Putin käytti vastikään Venäjän parlamentille pitämässään puheessa tarkoituksella ilmaisua, jonka mukaan ”länsi on ylittänyt rajan”.

Toimittaja Jevgeni Krutikovin mukaan tällaista retoriikkaa on aiemmin kuultu ainoastaan Washingtonilta, mutta nyt Venäjä on lausunut Putinin suulla äänen omat punaiset rajansa, joiden ylittämistä se ei katso hyvällä. Yksi näistä rajoista koskee Naton itälaajentumista.

Lehden mukaan Naton itälaajentuminen on ollut pitkään ”kylmän sodan voittajien” fetissi, ja länsi on olettanut, että Venäjä tyytyy ikuisesti häviäjän rooliinsa ja nielee mukisematta Naton tulon omien rajojensa äärelle. Naton tulo Baltian maihin oli kuitenkin lehden mukaan se viimeinen pisara, jonka jälkeen Venäjä ei enää suostu myöntymään noin vain Brysselin saneluun.

Vzgljadin mukaan Naton yritys laajentua Georgiaan ja Ukrainaan on Venäjän näkökulmasta todellinen sotilaallinen uhka, jolla on vakavat seuraukset. Nato ei ole kuitenkaan lehden mukaan tyytynyt vain tähän.

- Naton johto on aloittanut jo työn, jossa se vetää Ruotsin ja Suomen asevoimia mukaan sotilasliitoon, mikä saattaa siirtää Naton ja Venäjän vastakkainasettelun lopullisesti kriittiselle linjalle, lehti kirjoittaa.

Suomella ja Ruotsilla jo nyt Nato-yhteistyötä

Vzgljadin mukaan Ruotsi ja Suomi tekevät jo nyt rajoitetusti yhteistyötä Naton kanssa, mutta tulevaisuudessa on hyvinkin mahdollista, että molemmissa maissa tulevat valtaan konservatiivit, jotka ovat valmiit menemään täysillä mukaan sotilasliiton toimintaan.

- Tässä kohtaa ”punaisena rajana” (Putinille) on tietenkin neutraalin statuksen säilyttäminen ”puskurivaltioissa”: Ukrainassa, Georgiassa, Ruotsissa ja Suomessa, lehti kirjoittaa.

- Näissä kahdessa ensimmäisessä valtiossa käydään jo avointa taistelua Naton laajenemisen puolesta ja Naton laajenemista vastaan. Kahdessa viimeisessä valtiossa sitä käydään vasta teoria-asteella ja lehtikeskusteluissa, Vzgljad toteaa.
 
jokohan meidän Pääesikuntakin tohtii tunnistaa nuo tunnistamattomat asemiehet?

Putin kiitti Venäjän armeijaa Krimin operaatiosta – "osoitti uutta kykyämme"

Presidentti Vladimir Putin tervehti ylennettyjä upseereita Kremlissä perjantaina.
is: 28.3.2014 13:53

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti perjantaina Kremlissä puheen Venäjän asevoimille ja ylisti sen roolia Krimin niemimaan haltuunotossa.

Putin puhui tilaisuudessa, jossa ylennettiin ja palkittiin upseereita heidän saavutuksistaan. Mukana oli niin puolustusministeriön kuin sisäministeriönkin alaisia upseereita sekä Venäjän tiedustelupalveluiden ja hätätilaministeriön edustajia.

- Krimin tapahtumat vastikään olivat vakava testi. Niiden aikana asevoimamme osoittivat uutta laadullista kykyään ja korkeaa henkistä moraaliaan, Putin sanoi upseereille Kremlin virallisten nettisivujen mukaan.

Puheessaan Putin myönsi myös ensimmäistä kertaa suorin sanoin, että Venäjän asevoimilla oli iso rooli Krimin operaatiossa.

- Kiitän Mustanmeren laivaston komentajia ja sotilaita ja muita Krimillä olevia joukko-osastoja maltillisuudesta, rohkeudesta ja tiukan ammattimaisista toimista, jotka mahdollistivat provokaatioiden ja verenvuodatuksen välttämisen sekä kansanäänestyksen rauhallisen ja vapaan järjestämisen, Putin sanoi.

Krimin valtausoperaation alussa Putin väitti vielä, ettei niemimaalle tullut lainkaan Venäjän joukkoja. Krimin kansanäänestyksen jälkeen parlamentille pitämässään puheessa Putin kiisti edelleen miehityksen, mutta myönsi, että Krimillä jo olleita Venäjän joukkoja vahvistettiin operaation aikana.

Putin kertoi perjantaina upseereille myös, että Krimille perustetaan presidentillinen kadettikoulu Sevastopoliin ja myös Nahimovin nimeä kantava sotakorkeakoulu perustetaan uudelleen.

Putin puhutteli upseereita puheensa aikana neuvostotyyliin toverit-sanalla. Kunnioitetut toverit -tervehdystä Putin käytti puheessaan viisi kertaa, ja puolustusministeri Sergei Shoigu puolestaan käytti Putinista nimitystä Toveri Asevoimien Ylipäällikkö.
 
Kohta Venäjällä etsitää kansallispettureita ja näitän on Suomessa lukuisia!


Venäjä alkaa valvoa kaksoiskansalaisiaan – Putin haluaa etsiä ”kansallispetturit”


Aie kaksoiskansalaisten valvomisesta tuli esille torstaina, kun Putin tapasi Venäjän parlamentin ylähuoneen jäseniä.
© Tobias Schwarz / Reuters
Julkaistu: 28.3.2014 17:44
Presidentti Vladimir Putin tukee lakialoitetta, jonka mukaan kaikkien venäläisten on ilmoitettava Venäjän viranomaisille mahdollisesta jonkin toisen maan kansalaisuudestaan rangaistuksen uhalla.

Aie kaksoiskansalaisten valvomisesta tuli esille torstaina, kun Putin tapasi Venäjän parlamentin ylähuoneen jäseniä. Perustuslakivaliokunnan edustaja Andrei Klishas esitti Putinille, että Venäjälle on säädettävä laki kaksoiskansalaisuuden ilmoitusvelvollisuudesta. Putin kannatti esitystä välittömästi.


Tärkeintä on, että me rekisteröimme nämä tapaukset


- Meillä on täysi oikeus tietää, keitä Venäjällä asuu ja mitä he harrastavat, Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Klishas muistutti, että esimerkiksi Yhdysvalloissa kansalaisuuden saanti edellyttää uskollisuudenvalan eli niin kutsutun lippuvalan vannomista Yhdysvalloille. Näin Venäjällä asuu siis joukko venäläisiä, jotka ovat vannoneet uskollisuuttaan myös Venäjän päävihollisena pidetylle Yhdysvalloille.

- Tämä esimerkki ulkomaan kansalaisuuden ottavien ihmisten valasta ei saa jäädä ilman huomiota, Putin säesti Klishasia.
KUVA: © Maxim Shemetov / Reuters

Vladimir Putinin aikoo ajaa eteenpäin lakia, jonka mukaan Venäjän kansalaisten tulee ilmoittaa mahdollisesta kaksoiskansalaisuudesta rangaistuksen uhalla.


Klishasin mukaan kaksoiskansalaisuuden salaamisesta pitää lisäksi säätää jokin rikosoikeudellinen rangaistus. Hänen mukaansa sopiva rangaistus voisi olla esimerkiksi yhdyskuntapalvelu.

- Tärkeintä on, että me rekisteröimme nämä tapaukset ja vastuuseikka on sellainen, jota te voitte miettiä yhdessä duuman ja hallituksen kanssa, Putin sanoi.

Putin lanseerasi käsitteen ”kansallispetturit”


Venäjällä on tähän mennessä ollut jo kansalaisjärjestöjä koskeva laki ”ulkomaalaisista agenteista”, mutta nyt näyttää siis siltä, että Putin alkaa etsiä ulkomaalaisia agentteja myös kaksoiskansalaisuuden omaavien venäläisten joukosta.


Tämä on puolustautumista ”viidettä kolonnaa” vastaan, mistä presidenttikin muistutti puheessaan.


Kun Putin puhui maansa parlamentille reilu viikko sitten Krimin liittämisen kunniaksi, hän ilmoitti puheessaan epäilevänsä, että länsi laskee Venäjän sisäisen ”viidennen kolonnan” eli erilaisten ”kansallisten pettureiden” varaan, kun se yrittää horjuttaa Venäjän valtiota.

Useat venäläiset tutkijat ovat jo kiinnittäneet huomiota Putinin lanseeraamaan termiin ”kansallispettureista”, joka on kuin suoraa jatkoa Neuvostoliiton aikana käytössä olleelle kansanvihollinen-termille.
KUVA: © RIA Novosti / Reuters

Putin tapasi Kremlissä perjantaina juuri nimettyä Venäjän armeijan henkilöstöä.


Kaksoiskansalaisten ilmoittautumisvelvollisuus näyttää siis olevan yksi uusi konkreettinen keino, jonka avulla Putin haluaa etsiä potentiaaliset kansallispetturit, jotka voisivat nousta hänen omaa valtaansa vastaan Venäjällä.

- Tämä (lakialoite) liittyy siihen, että osa meidän eliitistämme pitää jo hallussaan länsivaltojen kansalaisuutta tai he pyrkivät saamaan sellaisen, ja siten he saattavat pettää Venäjän kansalliset intressit, kommunistien kansanedustaja Vadim Solovjev sanoi RBK-lehdelle.

Liberaalidemokraattien kansanedustaja Aleksei Didenko ilmoitti kannattavansa myös sitä, että kaksoiskansalaisuuden salaaminen säädetään rangaistavaksi teoksi.

- Tämä on puolustautumista ”viidettä kolonnaa” vastaan, mistä presidenttikin muistutti puheessaan. Että ei tulisi sellaisia tilanteita kuin Ukrainassa, jossa osa kaksoiskansalaisuuden omaavista kansanedustajista muutti mielipidettään sen jälkeen, kun he olivat käyneet toisen kotimaansa suurlähetystössä keskustelemassa, Didenko sanoi.

2011 Putin ymmärsi kaksoiskansalaisuutta


Kun kaksoiskansalaisuuden ilmoittamisvelvollisuus tulee Venäjällä voimaan, oman virallisen ilmoituksensa joutuvat tekemään siis esimerkiksi Suomen kaksoiskansalaisuuden omaavat venäläismiljardöörit Gennadi Timtshenko ja Boris Rotenberg perheineen.
KUVA: Markku Ulander

Venäläisiä tunnuksettomia joukkoja Krimillä maaliskuussa.


Sama velvollisuus tulee todennäköisesti koskemaan myös lukuisia Suomessa asuvia tavallisia venäläisiä viimeistään siinä vaiheessa, jos he muuttavat takaisin Venäjälle tai menevät käymään Venäjällä.


Ongelma on siinä, että laissa edellytetään, että kansalaisjärjestön on ilmoittauduttava itse ulkomaalaisten agenttien rekisteriin.


Vielä vuonna 2011 Putin suhtautui Timtshenkon Suomen kansalaisuuteen hyvin ymmärtävästi.

- Tietääkseni hän todellakin otti Suomen kansalaisuuden, mutta hän on myös Venäjän kansalainen. Minusta se on normaalia, että nykyaikana ihminen voi valita itselleen minkä tahansa asuinpaikan, mutta tuntea silti yhteyttä synnyinmaahansa. Tosin sellaiselle ihmiselle kuin minä, se ei ole mahdollista, Putin sanoi tuolloin lehdistötilaisuudessa, kun häneltä kysyttiin hänen ystävyyssuhteestaan Timtshenkoon.

Venäjällä on jo nyt voimassa laki, jonka mukaan korkeita valtiollisia virkoja eivät voi pitää hallussaan ihmiset, joilla on jonkin toisenkin maan kansalaisuus.

Lakia ulkomaalaisista agenteista kiristetään?

Torstain tapaamisessa Venäjän parlamentin ylähuoneen edustaja Andrei Klishas esitti huolensa myös siitä, että Venäjällä nyt voimassa oleva laki ulkomaalaista agenteista ei ole toiminut halutulla tavalla. Lain mukaan ulkomaalaista rahoitusta saavien kansalaisjärjestöjen on tunnustauduttava ulkomaalaisiksi agenteiksi.


Klishasin mukaan vain yksi kansalaisjärjestö on tähän mennessä ilmoittautunut vapaaehtoisesti ulkomaalaiseksi agentiksi, joten lakia olisi muutettava.

- Ongelma on siinä, että laissa edellytetään, että kansalaisjärjestön on ilmoittauduttava itse ulkomaalaisten agenttien rekisteriin. Meidän ehdotuksemme on, että oikeusministeriö voisi jatkossa itse liittää kansalaisjärjestöt rekisteriin ja järjestöt puolestaan voisivat valittaa tästä päätöksestä oikeusteitse, Klishas sanoi.
Arja Paananen

3D

Putin kiitti Venäjän armeijaa Krimin operaatiosta – "osoitti uutta kykyämme"
Venäjän presidentti Vladimir Putin piti perjantaina Kremlissä puheen Venäjän asevoimille ja ylisti sen roolia Krimin niemimaan haltuunotossa. Lue lisää ›

Kommentit
patsasTänään 17:568
Se on sekoamassa...

LainaaIlmoita asiaton viesti
Katsotaan - aika näyttääTänään 17:572
Putin voi vielä pyörtää pyhät sanansa kun venäläiset alkavat luopua Venäjän kansalaisuudesta liian ankarien kiristystoimenpiteiden takia. Yleensä tällainen suitseminen on alkusoittoa jollekin muulle, josta kansalaiset eivät pidä.

LainaaIlmoita asiaton viesti
Näytä lisää kommentteja (6)

Kirjoita kommentti

Tuoreimmat
 
Tulemme elämään mielenkiintoisia aikoja, sen verran tuntuu tuolla venäjän johdossa tapahtuvan...
 
The Daryal early warning radar, based near the town of Pechora in the Komi Republic, will undergo in-depth modernization without being taken off duty before 2016, Aerospace Defense Forces spokesman Col. Alexei Zolotukhin said.

"Given the Daryal early warning radar's large modernization potential, all of its key systems will be upgraded without taking the radr off duty, which will make it more reliable in operation, enhance its tactical and technical characteristics, and lower energy demand," he said.

"The radar's zone of coverage extends to a larger part of northern Russia, the United States and Canada. It defends Russia from possible missile attacks, overcoming various types of active and passive jamming, ionospheric disturbances, geophysical anomalies and polar glow. It is the world's most powerful VHF-band radar," Zolotukhin said.

The radar was developed by the Academician Mints Radio-Engineering Institute and entered service on March 20 1984.

Since it went online 30 years ago it has been controlling the northern missile-threat sector, detecting about 700 ballistic missile and space rocket launches. It is capable of detecting small-size targets at super-long distances, including geostationary orbits.
http://www.spacedaily.com/reports/Worlds_most_powerful_VHF_radar_to_be_overhauled_in_Russia_999.html
 
YLE 7.4.2014 klo 14:56 | päivitetty 7.4.2014 klo 15:13
Putin huolissaan länsimaiden sekaantumisesta paikallisten ryhmien toimintaan
Putin pelkää, että länsimaat voivat käyttää venäläisiä ryhmiä "tuhoisiin" prosesseihin. Hän varoittaa myös terrori-iskuista arktisella alueella ja Etelä-Venäjällä.


Vladimir Putin Kuva: Alexei Druginyn / EPA
Venäjän presidentti Vladimir Putin on kehottanut turvallisuuspalvelu FSB:tä tarkkaavaisuuteen. Hän toivoo FSB:n varmistavan, että Venäjä ei seuraisi Ukrainan esimerkkiä antamalla länsimaiden käyttää paikallisia ryhmiä "tuhoisiin" prosesseihin.

Länsimaisten rahoittamien ryhmittymien toimintaa Venäjällä on kuitenkin jo rajoitettu. Heinäkuussa 2013 Venäjällä päätettiin, että ulkomailta poliittiseen toimintaan rahoitusta saavien kansalaisjärjestöjen pitää ilmoittautua "ulkomaisiksi toimijoiksi", ja niitä valvotaan säännöllisesti.

Putin on tänään maanantaina tähdentänyt turvallisuuspalvelu FSB:lle lisäksi, että sen pitää olla varuillaan aseistautuneiden iskujen varalta vielä Sotshin olympialaisten jälkeenkin. Hän kehottaa valppautteen etenkin arktisella alueella ja etelässä.

– Meidän pitää tehdä ero kaikkiin demokraattisiin maihin kuuluvan laillisen oppositiotoiminnan ja ääriliikkeiden toiminnan välillä. Ääriliikkeitä ajaa viha, ja ne yllyttävät kansallisiin ja kansainvälisiin ristiriitoihin ja uhmaavat lakia ja perustuslakia, Putin sanoi FSB:n jäsenille venäläisten tiedostusvälineiden mukaan.

Venäjä on syyttänyt länsimaita Kiovan mielenosoitusten tukemisesta. Kolme kuukautta kestäneet mielenosoitukset päättyivät presidentti Viktor Janukovytšin maastapakoon ja uuden hallituksen muodostamiseen. Länsimaat ovat kiistäneet Venäjän syytökset.

Lähteet: Reuters
 
Yhdysvaltalaisen Carnegie Endowment for International Peace -säätiön Moskovan toimiston vanhempi tutkija Lilija Shevtsovateki Karjalan Kuvalehdelle yhteenvedon sekä omista että muiden tarkkailijoiden arvioista koskien Venäjän nykyjärjestelmää ja maan nykyregiimiä sekä sitä, mihin suuntaan Venäjä on menossa. Kirjoitus on ote Shevtsovan kirjasta "Me: elämää routavuosina", jonka on julkaissut venäläinen kustantamo Russian Political Encyclopedia (ROSSPEN).

Kirjoitus on julkaistu Karjalan Kuvalehden numerossa 1/2014. Käännös: Kerkko Paananen.

http://vapaavenaja.fi/post/81977331236/venajalla-vallitsee-sorron-laki

EDIT: viestiä lyhennetty snadisti. Loput mainiosta artikkelista linkin takaa. -setämies-
 
Last edited by a moderator:
Barely six weeks after rolling troops into the Crimean Peninsula, an official from Vladimir Putin's Russia has announced the country's next expansion target: the Moon.

As reported by the Voice of Russia, Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin told the government daily Rossiiskaya Gazeta that establishing a permanent Moon base has become one of the country's top space priorities.

"The moon is not an intermediate point in the [space] race, it is a separate, even a self-contained goal," Rogozin reportedly said. "It would hardly be rational to make some ten or twenty flights to the moon, and then wind it all up and fly to the Mars or some asteroids."

Rogozin's comments were an obvious dig against the US space program. NASA flew its last manned mission to the Moon in 1972 and currently has no plans to return humans to the Earth's satellite. The space agency's next major objective is to rendezvous with an asteroid, and a manned mission to Mars is a perennial favorite topic among US politicians, even if they seem unwilling to provide NASA the funding needed for such an endeavor.

Russia, on the other hand, has a series of missions to the Moon in the planning stages, albeit unmanned ones for now. The first will be the Luna-25 rover, which is scheduled to launch in 2016. After that will come Luna-26, an orbiter that will map the lunar surface, followed by another rover that will explore the Moon's south pole.

But Russia's lunar ambitions don't end with robots. Earlier this week, Denis Lyskov, deputy director of the Russian space agency Roscosmos, told the Voice of Russia that work has begun on a new rocket that will be able to carry a manned spacecraft to the Moon.

"It requires a carrier rocket of extra-heavy class with carrying capacity of 80 tons to perform flights to the Moon," Lyskov said. "The program of such carrier rocket is being elaborated. The government has ordered to elaborate the program so that it could make a particular decision on it."

If a series of manned Russian Moon missions is successful, officials say Roscosmos plans to build a permanent lunar base toward the end of 2030. Or maybe that's 2040; sources differ. One thing is for sure, though, and that's that Russia has big Lunar plans.

"This process has the beginning, but has no end," Rogozin told Rossiiskaya Gazeta. "We are going to come to the Moon forever." ®
http://www.theregister.co.uk/2014/04/12/russia_permanent_moon_base/
 
Back
Top