Uutisia Venäjältä

Siellä ne venäläiset vaan yhteenhitsaantuvat uhkaavan saatanan edessä? :O

Maksumuurin takana


Osa humanitaarista apua antavista järjestöistä on linjannut tukevansa presidenttiä kaikessa, kuten Svetlana Kozynan johtama Hyvien tekojen talo. Hän sanoo, että ei kanna minkäänlaista kaunaa sodasta. ”Tiedämme, ettei presidentillä ollut muuta vaihtoehtoa, kuin aloittaa sotilaallinen erikoisoperaatio. Siedimme liian pitkään vieraan vallan [Ukrainan] aggressiota.”

1726499906122.webp


Ukrainan hyökkäys on yhdistänyt venäläiset auttamaan maansisäisiä pakolaisia, ei vastustamaan sotaa tai kapinoimaan valtionjohtoa vastaan. Venäjän valtionjohto on yrittänyt ratkaista ”tilanteen” rahalla. Se on myöntänyt kurskilaisten auttamiseksi jo useita miljardeja ruplia, ja lisää on luvattu.
 
Olisko jollain kuvia miltä kurskissa näyttää ukrainan toiminnan jäljiltä? olis vaan mukava verrata miten paskaksi ryssä laittaa sen kun yrittää vallata takaisin, ja sitten jos raiskaa vielä siviilit vahingossa niin homma menee perinteisen mukaan....
 
Siellä ne venäläiset vaan yhteenhitsaantuvat uhkaavan saatanan edessä? :O

Maksumuurin takana


Osa humanitaarista apua antavista järjestöistä on linjannut tukevansa presidenttiä kaikessa, kuten Svetlana Kozynan johtama Hyvien tekojen talo. Hän sanoo, että ei kanna minkäänlaista kaunaa sodasta. ”Tiedämme, ettei presidentillä ollut muuta vaihtoehtoa, kuin aloittaa sotilaallinen erikoisoperaatio. Siedimme liian pitkään vieraan vallan [Ukrainan] aggressiota.”

Katso liite: 104064


Ukrainan hyökkäys on yhdistänyt venäläiset auttamaan maansisäisiä pakolaisia, ei vastustamaan sotaa tai kapinoimaan valtionjohtoa vastaan. Venäjän valtionjohto on yrittänyt ratkaista ”tilanteen” rahalla. Se on myöntänyt kurskilaisten auttamiseksi jo useita miljardeja ruplia, ja lisää on luvattu.

Sota saapui Kurskiin​

Sota levisi Venäjän puolelle. Taisteluita paenneet raja-alueen asukkaat surevat menetettyjä kotejaan ja odottavat, että Venäjän armeija häätäisi ”pirut” takaisin Ukrainaan.

Tilaajille
Kuuntele juttu
Jenni Jeskanen HS
2:00 | Päivitetty 15:49
Kursk

Ilmahälytyssireeni ujeltaa Kurskissa monta kertaa päivässä, mutta kaupunkilaisten ilme ei värähdäkään.

Tähän on totuttu, sanoo moni.

Poikkeusolot huomaa heti. Kurskin keskustassa melkein jokaisen bussipysäkin viereen on pystytetty kontinmallinen teräsbetoninen ohjussuoja. Suojaan voi paeta, jos Ukrainan joukkojen ohjukset ja lennokit iskevät Kurskin keskustaan asti.

Suojia on etenkin ruuhkaisimmissa paikoissa, kuten Leninin pääkadulla.




Tulitus alkoi yöllä 6. elokuuta. Silloin Ukraina hyökkäsi. Moni ajatteli sen menevän nopeasti ohi.

Sudžan pikkukaupungissa taloushallinnossa työskennellyt Olga Mjod kertoo, että tulitusta oli ollut ennenkin vuoden mittaan, mutta tuolla kertaa se oli hyvin voimakasta.

”Emme ymmärtäneet, mitä meille tapahtuu”, Mjod kertoo.

”Talot olivat alkaneet jo palaa ja teitä tuhottiin. Hallintorakennukset vaurioituivat. Olimme vain peloissamme.”

Taistelut tulivat lähemmäs ja lähemmäs. Mjodista kuulosti, että ne olivat jo naapuritalossa ja naapurikadulla.

Aamulla Mjod päätti perheineen lähteä Kurskiin odottamaan taistelujen loppumista. Sudžista on Kurskiin autotietä pitkin sata kilometriä. Mukaansa he ottivat koiran sekä passit. Autoon he istuivat kotivaatteissaan, sillä ajatuksena oli palata kotiin pian.

”Meitä varmaan onnisti, sillä meidän jälkeemme lähteneet joutuivat jo tulitukseen, heidän autojaan ammuttiin ja lennokit osuivat autoihin. Me pääsimme turvallisesti pois.”

Ukraina valtasi hyökkäyksessä Sudžan. Kaikkiaan yli 130 000 Kurskin rajaseutujen asukasta on paennut taisteluja Kurskin kaupunkiin ja pidemmälle Venäjälle.

Mjod ei tiedä, missä kunnossa hänen asuntonsa on. Huomisesta ei ole tietoa. Suunnitelmia ei voi tehdä. Hän asuu Kurskissa vuokra-asunnossa. Vaatteita ja siivousaineita hän on saanut avustuspisteeltä.

”Tarvitaan rauha. Me tarvitsemme rauhan. Me odotamme sitä”, Mjod sanoo.

Sitten hän alkaa itkeä.




HS vieraili Kurskissa viime viikon maanantaista keskiviikkoon. Venäjä aloitti vastahyökkäyksen Kurskin alueella vierailun aikana tiistaina.

Kurskissakin alkusyksy on ollut poikkeuksellisen lämmin. Lämmintä on melkein 30 astetta.

Toimittajat saavat tällä hetkellä työskennellä ainoastaan Kurskin kaupungissa, mitä varten on pitänyt hakea erikseen akkreditointi Kurskin aluehallinnolta.

Sodan läheisyydestä huolimatta Moskovasta lähteneessä Lastotška-pikajunassa matkustaa Kurskin pääteasemalle asti niin paljon ihmisiä, että se ruuhkautuu hetkeksi matkustajien purkautuessa junasta.

Rautatieaseman edustalla ja keskustassa partioi muutamia mustapukuisia viranomaisia, jotka ovat aseistautuneet konepistoolein, rynnäkkökiväärein, pistoolein ja kranaatein. Puvuissa ei näy tarkempia tunnuksia, joten viranomaiset voivat olla poliiseja tai poliisin Omon-erikoisjoukkojen miehiä.

Poikkeusajasta kertoo sekin, että kaupungin ulosmenoväylille on perustettu tarkastuspisteitä, joita vartioivat sotilaat.

Venäläisiä sotilaita vilahtelee kaduilla, ravintoloissa ja puistoissa, mutta sotakalustoa ei kaupungissa näy. Armeijan panssarivaunut liikkuvat kauempana Kurskin alueella. Sinne ainakaan ulkomaalaisia toimittajia ei päästetä.

f5c7ba5877fa26d856aafa9f79632542.svg

Elämä Kurskissa vaikuttaa jatkuvan arkisena. Pikkutytöt leikkivät suihkulähteellä Puškinin teatterin edustalla. Lähiön puistossa lapsi ajaa kovaa vauhtia apupyöräisellä. Nuoret istuvat kahvilan terassilla.

Koululaiset ovat aloittaneet lukuvuotensa turvallisuussyistä etäopetuksessa. Keskustassa lukio numero 25 näyttää hiljaiselta. Sen julkisivu on suojattu hiekkasäkeillä ja betoniesteillä.

Hiekkasäkkejä on pinottu myös Kurskin alueen syyttäjänviraston ikkunoiden taakse Leninin pääkadun varrella. Joidenkin kerrostalojen asukkaat ovat itse vahvistaneet asuntojensa ikkunoita teipein ja vanerein iskujen varalta.

Taistelut Kurskin alueella ovat jatkuneet jo yli kuukauden, mutta Kurskissa ne näkyvät lähinnä päivittäisinä jonoina humanitaarisen avun jakopisteillä.



Venäjän asevoimien pohjoisen ryhmittymän lehdistökeskuksen päällikkö Jaroslav Jakimkin kertoi ”operaation” etenemisestä tiedotustilaisuudessa, joka järjestettiin Toimittajien talolla Kurskissa viime tiistaina.

Virallisissa yhteyksissä Venäjällä ei edelleenkään puhuta sodasta, mutta kansalaiset käyttävät sanaa yksityisissä keskusteluissa ja haastatteluissakin jo vapaasti.

Jakimkin luki pariminuuttisen tiedonantonsa paperista.

Venäjän asevoimat on estänyt hyökkäysyritykset Borkin, Krasnooktjabrskojen ja Kremjanojen suuntaan. Sen seurauksena Ukrainan asevoimilta on kuollut ja haavoittunut 40 ihmistä.

”Neljä sotilasta vangittiin. Panssarivaunu, kaksi panssaroitua taisteluajoneuvoa ja auto tuhoutuivat”, Jakimkim sanoi.



Kurskin sirkuksen pääovilla jonottaa äitejä lasten kanssa, työikäisiä ja iäkkäitä ihmisiä aamuvarhaisesta, mutta ei katsomaan nuorallatanssijoita tai temppuilevia karhuja, vaan hakemaan apua.

Kurskin valtion sirkus on keskeyttänyt toimintansa ja muuttunut yhdeksi kaupungin suurimmista humanitaarisen avun keskuksista. Kaikkiaan Kurskissa on parikymmentä humanitaarisen avun jakopistettä.

Ruoalle, vaatteille, lakanoille, tyynyille, peitoille, patjoille ja pesuaineille on kova tarve, sillä suuri osa Ukrainan hyökkäystä paenneista ei ottanut kotoa lähtiessään mitään mukaansa.





HS:n haastatteluissa mahdollisesti koko omaisuutensa menettäneet kurskilaiset eivät kuitenkaan ilmaisseet vihaa ukrainalaisia kohtaan.

Monilla raja-alueen asukkailla on ystäviä ja sukulaisia Ukrainan puolella. Yhteydet ovat olleet tiiviit. Rajan takana ukrainalaisessa Sumyn kaupungissa on piipahdettu usein edullisilla ostoksilla.

”Heille kerrotaan meistä jotain ihan muuta, ja meille heistä.”
Sudžasta paennut päiväkodin työntekijä Anna Magarkova toimii nyt vapaaehtoisena sirkuksessa. Hän sanoo, että ukrainalaisten kanssa ei ole mitään vihaa puolin ja toisin. Ihmiset ovat edelleen väleissä keskenään.

”Heille kerrotaan yhtä ja meille toista. Ymmärrättekö? Heille kerrotaan meistä jotain ihan muuta, ja meille heistä.”

Sirkuksen vapaaehtoisten joukosta löytyy myös Ukrainasta sotaa paenneita. Pihalla Kurskin protestanttisen kirkon maksutonta lounasta tarjoilee nuori nainen, joka kertoo tulleensa Mariupolista.





Sirkuksessa johtajan apulaisena työskentelee Pelasta elämä -hyväntekeväisyyssäätiön vapaaehtoinen, yliopistonopettaja Aljona Agarkova, joka pakeni Kurskiin vuonna 2014 Ukrainan Kramatorskista.

Hän esittelee, miten vapaaehtoiset pullottavat shampoota pienempiin pulloihin, jotta jokaiselle riittäisi vähän. Perheet saavat kymmenen päivän välein apupaketin, jossa on ruokaa, puhdistusaineita ja hygieniatuotteita.

Agarkovan mukaan aluksi kaikki olivat Kurskissa kauhuissaan, mutta kaupunkiin jääneet ihmiset ovat sopeutuneet nopeasti. Agarkova sanoo, etteivät kurskilaiset ole tätä valinneet.

”Kukaan ei ole halunnut siviilien eikä myöskään sotilaiden kuolemia, tuhoutuneita päiväkoteja ja sairaaloita.”

Kurskissa asuntojen vuokrat ovat nousseet, koska kaupunkiin on paennut niin paljon ihmisiä raja-alueelta. Agarkova perheineen joutuu muuttamaan vuokra-asunnostaan rakenteilla olevaan taloonsa, josta ovat pystyssä vasta betoniseinät.

Hänkin odottaa rauhaa.



Politiikasta kukaan ei halua erityisesti puhua. Venäjällä sotatoimien ja presidentin arvostelusta voi joutua vaikeuksiin. Ja nyt on muutakin tekemistä.

Osa humanitaarista apua antavista järjestöistä on linjannut tukevansa presidenttiä kaikessa, kuten Svetlana Kozynan johtama Hyvien tekojen talo.

Hän sanoo, että ei kanna minkäänlaista kaunaa sodasta.

”Tiedämme, ettei presidentillä ollut muuta vaihtoehtoa, kuin aloittaa sotilaallinen erikoisoperaatio. Siedimme liian pitkään vieraan vallan [Ukrainan] aggressiota.”



Sirkuksen yhteydessä olevasta sirkustaiteilijoille tarkoitetusta hotellista on tullut tilapäinen majoituskeskus. Vastaavia on perustettu Kurskin alueelle jo yli 90, ja kapasiteettia on lähes 25 000 hengelle.

Aleksandr Jurtšenko oli yövuorossa viljatehtaassa, kun tulitus Sudžassa alkoi.

”Meidät päästettiin kotiin ja sanottiin, että töissä ei ole enää mitään tekemistä, koska pommitus on niin kovaa.”

Nyt hän asuu hätämajoituksessa.

Kurskissa on Jurtšenkon mukaan rauhallisempaa kuin kotikylässä Kazatšja Loknassa, joka sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Ukrainan rajasta.

”Ei ole niin kuin kotona, missä makuulle mennessäni mietin, että osuukohan ohjus vai ei. Ajattelin, että mieluummin nukkuessa, niin ei enää herää.”



Kotikylään jäi vastarakennettu talo, johon Jurtšenkon oli tarkoitus muuttaa talvella. Valtio on luvannut maksaa Kurskin raja-alueen asukkaille 150 000 ruplaa eli runsaat 1 500 euroa korvausta menetystä omaisuudesta.

Jurtšenko sanoo, että ei ymmärrä, mitä ukrainalaiset Kurskista haluavat.

”Pääasia on, että poikamme saisivat sen verran jalansijaa, että saisivat työnnettyä nämä pirut pois Kurskin maalta. Sitä kaikki rukoilevat ja tukevat poikia. Jumala suokoon, että se olisi heille helpompaa ja tämä päättyisi nopeasti.”

Jurtšenko toivoo, että pääsisi kotiin. Hän tosin epäilee, onko se enää mahdollista.

Haaveita on yksi: Että saisi nauttia hiljaisesta, rauhallisesta elämästä, kasvattaa lapsia ja elää eläkkeelle asti.

Kaikki muu on hänestä turhaa.

Oikaisu 16.9. klo 15.49. Artikkelissa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti konekivääreistä. Aseet olivat kuitenkin rynnäkkökiväärejä ja konepistooleja.
 
Siellä ne venäläiset vaan yhteenhitsaantuvat uhkaavan saatanan edessä? :O

Maksumuurin takana


Osa humanitaarista apua antavista järjestöistä on linjannut tukevansa presidenttiä kaikessa, kuten Svetlana Kozynan johtama Hyvien tekojen talo. Hän sanoo, että ei kanna minkäänlaista kaunaa sodasta. ”Tiedämme, ettei presidentillä ollut muuta vaihtoehtoa, kuin aloittaa sotilaallinen erikoisoperaatio. Siedimme liian pitkään vieraan vallan [Ukrainan] aggressiota.”

Katso liite: 104064


Ukrainan hyökkäys on yhdistänyt venäläiset auttamaan maansisäisiä pakolaisia, ei vastustamaan sotaa tai kapinoimaan valtionjohtoa vastaan. Venäjän valtionjohto on yrittänyt ratkaista ”tilanteen” rahalla. Se on myöntänyt kurskilaisten auttamiseksi jo useita miljardeja ruplia, ja lisää on luvattu.

Tuon paskakansan pitää saada niin perkeleesti turpaan ja nenänsä verille Ukrainassa. Unohtuu sitten imperiumihaaveet muutamaksi vuosikymmeneksi.
 
Ukrainan hyökkäys on yhdistänyt venäläiset auttamaan maansisäisiä pakolaisia, ei vastustamaan sotaa tai kapinoimaan valtionjohtoa vastaan. Venäjän valtionjohto on yrittänyt ratkaista ”tilanteen” rahalla. Se on myöntänyt kurskilaisten auttamiseksi jo useita miljardeja ruplia, ja lisää on luvattu.
Valtionjohdon raha, joka olisi muuten käytetty uuden tykinruuan värväämiseen tai asehankintoihin valuukin nyt kurskilaisille.
 
Ryssät on löytäneet uuden vaarallisen vihollisjärjestön rajojensa sisäpuolelta...

Lääkärit ilman rajoja -järjestö lopettaa toimintansa Venäjällä
Kansainvälinen humanitaarinen avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja (MSF) ilmoitti maanantaina lopettavansa toimintansa Venäjällä.

– Lääkärit ilman rajoja on pakotettu lopettamaan toimintansa Venäjällä, toimittuaan maassa 32 vuotta, ilmoitti MSF verkkosivuillaan julkaisemassa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan MSF sai elokuussa Venäjän oikeusministeriöltä kirjeen, jossa ilmoitettiin muutoksista ”ulkomaisten kansalaisjärjestöjen ja edustustojen rekisteriin”.

– Olemme raskain mielin pakotettuja lopettamaan toimintamme Venäjällä, totesi MSF:n Venäjän-ohjelman johto.

MSF oli toiminut Venäjällä vuodesta 1992 lähtien. Järjestö toteutti hankkeita Moskovassa, Pietarissa, Tšetšeniassa, Dagestanissa sekä muilla Venäjän federaation alueilla.

IL
 
Venäjän rakkausministeriön äänieristetystä teehuoneesta on kuulunut äänettömiä huhuja, joiden mukaan "Lääkärit ilman rajoja" järjestön raunioille ollaan perustamassa uusi kansainvälinen ahumanitaarinen (vrt. aseksuaalinen*) Venäjä ilman rajoja järjestö.

Asiasta erityisen innoissani on tiettävästi ollut venäjän entinen presidentti Dimitri Medvedev, joka luki huulilta pistekirjoitusta väärin ja luuli uuden järjestön olevan Ministerit ilman promillerajoja.

*Aseksuaalisuus on seksuaalisen suuntautumisen muoto, jossa ihminen kokee hyvin vähän tai ei lainkaan seksuaalista vetovoimaa toisia henkilöitä kohtaan.
 
Taas siviili kopteri tonttiin, voi olla pakotteiden takia huolto välit piitkiä....


Venäläisen kultakaivosyhtiö Khergun helikopteri katosi maanantaina Amurin alueella Venäjän kaukoidässä.

Robinson R66 -tyyppisen helikopterin kyydissä oli kolme ihmistä. Pelastajat etsivät soisella alueella kadonnutta kopteria, venäläiset uutistoimistot kertovat.

Toistaiseksi siitä ei ole tietoa, ketä kopterin kyydissä oli, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax.

Lähde: Reuters
 
Moskovassa käydään "proxysotaa" Kadyrovin kaverin ja tämän ex-vaimon välillä. Ex-vaimolla sitten bisneksiä Putinin lähipiirin kanssa. Mahtavaa ja vain ryssälässä.

It's fun in Moscow. The former husband of the CEO of the online retailer Wildberries, Vladislav Bakalchuk, took his security and tried to break into the head office of the company, where his ex-wife was. A shootout with security broke out, where several people were injured and one was killed.

Bakalchuk himself said that he arrived for negotiations on financing the construction of new Wildberries warehouses, but "was attacked by security and unknown" people, "who provoked an armed conflict."

Bakalchuk himself works with Kadyrov, and his ex-wife - with Kerimov and Putin's main administration Vaino, so the situation is extremely exciting and interesting.

Both Bakalchuk and his ex-wife are some of Russia's richest people. They divorced earlier this year when Vladislav accused her of a "hostile takeover" of Wildberries and sought the help of Kadyrov.

 
Hienot jäsentenväliset.
It's fun in Moscow. The former husband of the CEO of the online retailer Wildberries, Vladislav Bakalchuk, took his security and tried to break into the head office of the company, where his ex-wife was.
A shootout with security broke out, where several people were injured and one was killed.Bakalchuk himself said that he arrived for negotiations on financing the construction of new Wildberries warehouses, but "was attacked by security and unknown" people, "who provoked an armed conflict."
Bakalchuk himself works with Kadyrov, and his ex-wife - with Kerimov and Putin's main administration Vaino, so the situation is extremely exciting and interesting.Both Bakalchuk and his ex-wife are some of Russia's richest people.
They divorced earlier this year when Vladislav accused her of a "hostile takeover" of Wildberries and sought the help of Kadyrov.
 
Miten ihmeessä näitä yhteistyö juttuja pyritään aloittamaan ryssän kanssa.
Pohjoismaiden ja Baltian maiden vastustukseen kaatui tämä hanke.
Sodan aloittanutta maata oltiin menossa konsultoimaan taloudenpidossa ei perk...

 
Nyt ne meinaa poistaa evoluutioteorian kaikista oppikirjoista. Maa tulee kyllä kehittymään hienosti kun ei tiedettä uskota, jatkakaa!


Former Chechen Prime Minister Muslim Khuchiev proposed to remove Darwin's theory of evolution from Russian school textbooks. "Everyone knows that this is a false theory, it goes against religion. This is the first step, I believe, in the spiritual corruption of children. We can simply remove it. This [Darwin's theory] is not true, it contradicts religious education, all religions have recognized this. Who else should recognize this so that it can be removed from textbooks and not instilled into the consciousness of our children?" Khuchiev asked. I for one fully support this suggestion.
 
Back
Top