Uutisia Venäjältä

Eikä tämä kehitys katkea siihen, että Putin väistyy tms. En usko siihen ollenkaan. Piru itse tiennee, miten muhevia ovat hänen jälkeensä Tsaarit.
Jäljelle jää vain se, että Venäjä niiaa niin syvälle, että sieltä ei heti nousta.
 
Asperger-ihmiset ovat kokemukseni mukaan yleensä sellaisia "Manga-tyttöjä" ja nörttipoikia. Ei mitään ilkeitä sadisteja. En ole ollut tästä viiteryhmästä hirveän kaukana itsekään vaikken asperger-ihmisiin kuulukaan.
 
Orwell taisi olla jopa ihan kommunisti eikä vain vasemmistolainen. Käsittääkseni lukeutui trotskilaisiin ajatusmalleihin ja sitten rupesi kärkeväksi stalinismin arvostelijaksi kun oli Espanjan sisällissodassa vapaaehtoisena ja näki miten stalinistit alkoivat vainota aateveljiään. Anthony Beevorin kirjan "Espanjan sisällissota" mukaan stalinistien osuus tasavaltalaisista oli aluksi jotain 2% mutta länsimaat eivät toimittaneet aseita tasavaltalaisille kommunistien pelossa ja toisaalta salaa ihailivatkin Francoa, joka ns. sai junat kulkemaan ajallaan. Seurauksena sitten Stalin oli ainoa joka toimitti tahallaan omilleen sinne liian vähän aseita ja tällä saivat stalinistit sitten palliotteen koko tasavaltalaisesta puolesta.
 
Vastine tuosta Putinin aspergeriudesta. Hyvää kamaa, lukekaas...

http://www.puoltaja.fi/blogi/putin-spekulointi-leimaa-asperger-henkiloita
Putin-spekulointi leimaa Asperger-henkilöitä
helmikuu 6, 2015,

USA Today julkaisi (5.2.2015) artikkelin, jonka mukaan Yhdysvaltojen puolustusministeriön ajatushautomon raportissa epäillään Vladimir Putinilla olevan Aspergerin oireyhtymä. Kirjoitus julkaistiin monissa muissakin tiedotusvälineissä, ja se kohosi nopeasti luetuimpien artikkelien joukkoon. Suomessa artikkeliin perustuvia juttuja julkaistiin ainakin Iltasanomissa, Iltalehdessä ja Helsingin Sanomissa.

Kaikki artikkelit toistivat samoja asiavirheitä ja antoivat mielikuvan, että Aspergerin oireyhtymä voitaisiin diagnosoida pelkän videolla näkyvän ulkoisen käyttäytymisen ja toisaalta aivokuvantamisen perusteella. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa. Ainakaan toistaiseksi ei ole kyetty kehittämään aivokuvantamismenetelmiä, joiden perusteella Aspergerin oireyhtymä tai muutkaan autismin kirjoon kuuluvat oireyhtymät voitaisiin todentaa. Aspergerin oireyhtymää ei voi myöskään päätellä pelkän ulkoisen olemuksen, liikerata-analyysien tai ilmeiden perusteella, vaan diagnosointi perustuu oireyhtymään perehtyneen psykiatrin tai neurologin tekemiin laajoihin haastatteluihin. Niissä käydään kattavasti läpi tutkittavan elämänkaarta. Lisäksi diagnosoinnin tukena käytetään yleensä neuropsykologisia testejä ja tietoja esimerkiksi neuvolasta, koulusta ja tutkittavan läheisiltä.

Aspergerin oireyhtymä on kehityksellistä neurobiologista erilaisuutta, joka aiheuttaa vaihtelevan tasoisia poikkeavuuksia sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja kommunikaatiossa. Oireyhtymälle ovat tyypillisiä myös erilaiset intensiiviset ja erikoiset mielenkiinnon kohteet, tarve suorittaa asioita systemaattisesti sekä poikkeavuudet aistitiedon käsittelyssä. Toisaalta monet AS-henkilöt ovat huomattavan älykkäitä ja pystyvät siten kompensoimaan vaikeuksiaan. Vaikka usein puhutaan Aspergerin oireyhtymään liittyvistä haasteista, täytyy muistaa, että siihen liittyy useimmiten monenlaisia vahvuuksiakin. Arvostettu alan asiantuntija, psykologian tohtori Tony Attwoodluettelee tällaisina piirteinä rehellisyyden, uskollisuuden, luotettavuuden, mutkattomuuden sekä vahvan moraalin ja oikeudentunnon. Jokainen voi miettiä, kuinka hyvin nämä piirteet kuvastavat Vladimir Putinia esimerkiksi Ukrainan tapahtumien valossa.

Viime aikoina on yleistynyt ilmiö, jossa julkisuuden henkilölle tai historian hahmolle ollaan asettamassa maallikoiden ja joskus ammattilaistenkin toimesta milloin mitäkin diagnoosia. Usealle näistä henkilöistä on tarjottu myös Asperger-diagnoosia, minkä takia kyseinen diagnoosi on saanut ikävän muoti-ilmiön leiman. Diagnosointi ilman asianmukaisia lääketieteellisiä tutkimuksia on kuitenkin epäasiallista ja aiheuttaa turhia väärinkäsityksiä ja harmia niille ihmisille, joilla oikeasti on diagnosoituna Aspergerin oireyhtymä. Aspergerin oireyhtymän kaltaisia piirteitä esiintyy suurella osalla ihmisistä. Esimerkiksi Putinin väitettyä vaivautuneisuutta sosiaalisesti vilkkaissa tilanteissa ja haluttomuutta harrastaa small talkia saattaa selittää ihan yksinkertaisesti introvertti temperamentti. Toisaalta hänen käyttäytymisensä voi olla myös tarkoituksella opeteltua suurvaltajohtajan pokerinaamaisuutta, jolla hän haluaa antaa itsestään vahvan ja harkitsevan vaikutelman. Pokerinaaman lisäksi menestyvällä johtajalla täytyy kuitenkin olla myös loistava sosiaalinen pelisilmä ja hänen täytyy hallita monia vuorovaikutukseen liittyviä taitoja, jotka ovat diagnoosikriteerienkin mukaan keskeisiä ongelma-alueita AS-henkilöille.

Käyttäytymisen tulkinnassa täytyy aina ottaa huomioon myös kulttuurierot: amerikkalaisesta näkökulmasta varmasti suurin osa suomalaisistakin näyttäytyy sangen ”autistisina”. On tietysti totta, että ottamalla huomioon nämä erot ihmisen kulttuurissa ja temperamentissa voidaan keskinäistä ymmärrystä ja kommunikaatiota edistää merkittävästi. Aspergerin oireyhtymä on kuitenkin lääketieteellinen diagnoosi, jonka tarkoituksena on auttaa diagnoosin saaneita siten, että he saavat paremmin tukitoimia ja sopivia järjestelyjä. Näin yksilöiden kyvyt tulevat yhteiskunnan käyttöön sen sijaan, että ne hautautuisivat vaikeuksien alle.

Uutisointi Putinin mahdollisesta Aspergerin oireyhtymästä on ymmärrettävissä lähinnä osaksi suurvaltojen käymää informaatiosotaa. On hyvin harmillista, että suomalaisetkin tiedotusvälineet ovat lähteneet kritiikittömästi tähän mukaan. USA:n ja Venäjän välisessä sanan säilien kalistelussa näyttää uhriksi jäävän tällä kertaa ihmisryhmä, joka joutuu kokemaan elämässään usein muutenkin monenlaista kiusaamista ja syrjäyttämistä ja johon on helppo peilata haitallisia ennakkoluuloja. Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa valtaapitävien ”leikkidiagnosointi” on omiaan vahingoittamaan niiden etuja, joilla on oikeasti Aspergerin oireyhtymä. Vaarana on, että lääketieteellistä diagnoosista tulee tällöin vain yksi leimaamisen, eriarvoistamisen ja syrjinnän väline muiden joukossa. Valtaapitäville tästä ei ehkä ole mainittavaa haittaa, mutta AS-henkilöille on.

Asperger-henkilöt Suomessa ja maailmalla sanoutuvat jyrkästi irti spekulaatioista, joiden mukaan Vladimir Putinilla olisi Aspergerin oireyhtymä, ja muistuttavat, että diagnoosin pitää aina perustua asianmukaisiin ja henkilökohtaisiin lääketieteellisiin tutkimuksiin. Jos ja kun niitä ei ole tehty, on täysin turhaa ja leimaavaa edes leikitellä ajatuksella, onko Putin AS-henkilö.

Teksti: Verkkolehti Puoltajan toimitus
 
Jälleen katsaus Suomesta Venäjän mediassa. Tällä kertaa suorastaan herkullisen ironinen pakina luettavaksi. Kannattaa lukea. Poimin vain yhden ei-humoristisen kohdan tähän.

Venäjän verkossa: Hitaasti sen tyhmäkin (suomalainen siis) tajuaa

http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_hitaasti_sen_tyhmakin_tajuaa/7781751

Kirjoittajan mukaan Venäjä on vahvistunut niin, ettei sen tarvitse käydä muilta kyselemään, mikä sopii ja mikä ei: "Venäjä ei valittele eikä äimistele, vaan toteaa, ettei nykyinen asiain tila enää tyydytä. Se on valmis kehittämään uudet pelisäännöt – ja valmis myös peliin ilman sääntöjä".

Näin kirjoittaja jatkaa: "Vaikuttaa siltä, että jos tämä totuus on vihdoin valjennut suomalaisillekin, jotka eivät ole järjenjuoksultaan niitä kaikkein nopeimpia, niin on se sitten mennyt perille myös meidän anglosaksisille kumppaneillemme", kirjoittaja toteaa paljastaen kuin ohimennen sen, mitä oman aikamme panslavistit meistä suomalaisista ajattelevat.
 
Orwell taisi olla jopa ihan kommunisti eikä vain vasemmistolainen. Käsittääkseni lukeutui trotskilaisiin ajatusmalleihin ja sitten rupesi kärkeväksi stalinismin arvostelijaksi kun oli Espanjan sisällissodassa vapaaehtoisena ja näki miten stalinistit alkoivat vainota aateveljiään. Anthony Beevorin kirjan "Espanjan sisällissota" mukaan stalinistien osuus tasavaltalaisista oli aluksi jotain 2% mutta länsimaat eivät toimittaneet aseita tasavaltalaisille kommunistien pelossa ja toisaalta salaa ihailivatkin Francoa, joka ns. sai junat kulkemaan ajallaan. Seurauksena sitten Stalin oli ainoa joka toimitti tahallaan omilleen sinne liian vähän aseita ja tällä saivat stalinistit sitten palliotteen koko tasavaltalaisesta puolesta.

Orwell on omien sanojensa mukaan kuvannut kannattavansa ”demokraattista sosialismia”, mutta hän ei määritellyt termiä tämän paremmin (tai ei tiedetä hänen määritelleen termiä). Joidenkin tutkijoiden mukaan hänen ajattelumaailmaansa voi kuvata "vasemmistososiaalidemokraattisiksi", josta päättelen ettei häntä kovanlinjan kommunistina pidetty - ainakaan vanhemmalla iällä - vaan puoluekartalle sijoitettuna jonnekin sodiaalidemokraattien ja kommunistien välimaastoon - johonkin nykyisen vasemmistoliiton seutuville.

Toisaalta wikipediasta lainattua: "Viimeistään Espanjan sisällissodan kokemukset saivat Orwellin vakuuttuneeksi kommunismin tuhoisuudesta myös vasemmistolaisuudelle (”kommunistinen puolue on nykyään vastavallankumouksellinen voima”) ja tekivät hänestä neuvostokommunismin tiukan vastustajan."

Eli Espanjan sisällissodan myötä voidaan sanoa sen mahdollisen kommunistisen ihanteellisuuden karisseen ja hänen nähneen kommunismin olevan tuhoisaa vasemmistolaisuudelle. Vasemmistolaisia ihanteita hän ei välttämättä haudannut (ainakaan toisen ms:n alkuun mennessä) mutta sodan jälkeen hän toimitti esim. brittien ulkoministeriölle tietoja kulttuurihenkilöistä joiden katsoi olevan Neuvostoliiton myötäilijöitä tai kommunisteja. Neuvostokommunismissa (stalinismissa) hän ei nähnyt positiivisuutta vaan näki sen tuhoisana voimana.

vlad.
 
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sotavasymys-alkaa-painaa---venalaisilta-loppumassa-usko/Jj5NRZ5u
Sotaväsymys alkaa painaa - venäläisiltä loppumassa usko

la 7.2.2015 13:05 | Päivitetty 13:06

Sotaväsymys alkaa näkyä Venäjällä, niin rintamalla kuin arjessakin. Venäjä-pakotteet ja ruplan romahdus tuntuvat tavallisen kansan elämässä. KUVA: EPA
Venäläisissä alkaa näkyä sotaväsymys. Ukrainan tilanne ja Venäjä-pakotteiden seuraukset tuntuvat. Maan itsemurhaluvut ovat nousussa.

Viime maaliskuussa tapahtunutta Krimin valtausta seurannut euforia näyttää taittuneen Venäjällä. Viime syksyn ja varsinkin alkuvuoden aikana kansalaisten kriisitietoisuus on lisääntynyt nopeasti.

Levada-tutkimuslaitoksen mukaan venäläiset pitävät nyt maansa suurimpana ongelmana talouskriisiä ja hintojen nopeaa nousua. Levadan kyselyyn vastanneista 41 prosenttia kertoi käyttävänsä puolet tuloistaan ruokaan ja 7 prosenttia ilmoitti kaikkien tulojensa kuluvan ruokalaskun maksuun. Luvut ovat merkittävästi korkeampia kuin esimerkiksi Suomessa.

Talouskriisin ohella venäläisten suurimpana huolenaiheena on Ukrainan sota. Vuoden 2014 alussa vain 12 prosenttia kansalaisista oli huolestunut Venäjän mahdollisesta osallistumisesta sotatoimiin rajoillaan. Tammikuussa 2015 kyseisen huolen jakoi jo 33 prosenttia vastanneista.

Presidentti Vladimir Putinin kannatus gallupeissa on ollut Krimin operaatiosta lähtien erittäin korkea, eli 80-90 prosenttia. Presidentin suosiolukujen kannalta hieman ristiriitaista on se, että vain noin puolet kansalaisista uskoo Venäjän nykyhallituksen pystyvän ratkaisemaan käsillä olevat taloudelliset ongelmat.

Itsemurhaluvut kasvussa
Kansalaisten kasvava kritiikki kohdistuu siis hallitukseen, mutta ei ainakaan toistaiseksi suoraan Putiniin, vaikka kaikki toisaalta tietävät, ettei Venäjällä tehdä ainoatakaan merkittävää poliittista tai taloudellista päätöstä ilman Kremlin isännän suostumusta.

Kasvaneet taloudelliset ja poliittiset paineet lisäävät myös ihmisten henkisiä ongelmia. Talouskriisi ja television pääkanavien välittämä – usein räikeän yksipuolinen – uutisaineisto Itä-Ukrainan sodan kauheuksista lisää kansalaisten kokemaa stressiä.

Erityisesti miesten henkiset ongelmat ovat kärjistymässä: esimerkiksi Pietarissa itsemurhien ja itsemurhayritysten määrä on kasvanut. Alkoholin ja huumeiden lisääntyvästä käytöstä seuraavat ongelmat näkyvät kasvaneina asiakasvirtoina pietarilaisilla lääkäriklinikoilla.

Pietarissa jotkut vertaavat asetelmaa jopa ”blokadaan” eli Leningradin piiritykseen vuosina 1941-44, jolloin lähes miljoona ihmistä kuoli nälkään. Kansalaisten kasvava ”sotaväsymys” on hallituksen kannalta huolestuttava ilmiö, ja saattaa optimistien mielestä vaikuttaa siihen, että hallitus ryhtyy toden teolla rakentamaan kompromissia lännen kanssa ja etsimään ulospääsyä Ukrainan kriisistä
 

On kai eri asia kestää kauravellikuurilla jos on natsi-Saksan tuhoamissodan muodostama eksistentiaalinen uhka kyseessä toisin kuin joku geopoliittisen alemmuudentunnon korjaamiseksi ja sisäisten ongelmien peittelemiseksi aloitettu sekava, likainen ja epärehellinen hämärän peitossa pidettävä paskasota maata vastaan johon on ollut erittäin vahvat siteet kaikilla tasoilla. Olkoonkin että nyt kuolee porukkaa vuodessa yhtä paljon kuin silloin vuorokaudessa.
 
Noin vuosi sitten Sotšissa oli päällä "olympiajuhlat" mutta edelleen nämä historian kalleimmat olympialaiset aiheuttavat päänsärkyä Putinille:
The most expensive Olympics ever is now a major headache for Putin.

Kisojen jälkeen pääasiassa käyttämättöminä olevat paikat ovat tuottaneet melkoisia tappioita muodossa tai toisessa oligarkeille ja nyt näyttää siltä, että koko komeus (tai ainakin osa siitä) kaatuu valtion haltuun ja tämä tietty tietää sitä, että valtiolle tulee maksettavaksi miljardilainat aiempien tappioiden lisäksi. Korruptoituneet kisat tulivat maksamaan melkoisesti budjetoitua (ja muita olympialaisia) enemmän ja nyt valtion harteille kaatuu lisää lainoja maksettavaksi (lainoja joista osa on taatusti pelkkää korruptiorahoitusta). Ja tuossa muutaman vuoden kuluttua Venäjällä potkitaan potkupalloa MM-kisojen muodossa, kisojen budjetti on kymmeniä miljardeja - rahoitus tullee pääasiassa Kremlin suunnalta (ts. budjetista) mutta se nyt ei takaa sitä etteikö tästäkin summasta miljardeja katoa "parempiin taskuihin".

Minä keksisin Venäjällä helposti lukuisia tärkeämpiä kohteita joihin sijoittaa miljardeja kuin stadionit ja urheilupalatsit - no semidiktatuureissa asioita arvostetaan ja arvotetaan usein toisella tapaa.

vlad.
 
Luuleeko joku tosissaan häviäjän kustantavan voittajan sodat, vieläpä yli 70 vuoden jälkeen?

Russia wants Germany to pay trillions for attacking USSR in 1941
05.02.2015

54517.jpeg

In one week, the State Duma of the Russian Federation has put forward two anti-German statements at once - about the annexation of the GDR by the Federal Republic of Germany and about receiving reparations from Germany. Such initiatives do not appear out of thin air: German Chancellor Angela Merkel does not behave as befits the leader of the largest European country. She does not seem to be able to understand what Russia is telling her.


On Monday, the LDPR faction in the Russian parliament put forward an initiative to seek reparations from Germany for attacking the USSR in 1941. "In fact, Germany has not paid any reparations to the Soviet Union for destructions and atrocities committed during the Great Patriotic War. There was an agreement concluded with the GDR after the war to cease levying reparations from Germany. There were no such agreements concluded with the FRG, let alone the united Germany, and, therefore, the question remains open," MP with the Liberal Democratic Party of Russia, Mikhail Degtyarev said. According to him, the amount of reparations in current prices should total at least three or four trillion euros that Germany should pay to Russia, the USSR's successor. The MP recalled that Germany compensated even the countries that had not participated in World War II. Israel, for example, within the framework of Compensation for National Socialist injustice received more than 60 billion euros from Germany, the MP said.

"The claims are fair enough," a member of the United Russia faction in the Russian State Duma, Timur Akulov, a member of the defense committee, told Pravda.Ru. In his opinion, Germany should pay even for the withdrawal of Soviet troops from Germany after the signing of the German reunification agreement. "We left so much property there and so many buildings when the Soviet troops were withdrawn from the GDR. Germany has not paid anything for that either. The officers who returned here, became homeless. It is up for the Ministry of Defense to calculate the losses," the MP said.

However, Deputy Dean of the Faculty of World Economics and Politics at the Higher School of Economics, Andrei Suzdaltsev, told Pravda. Ru that such claims are emotional and not justified. "There is a decision from the Potsdam Conference, where all these issues were resolved." According to the expert, the Soviet Union ceased to receive reparations from the eastern zone of occupation, after a friendly state, the German Democratic Republic, appeared. "In the end, our reparations were miserable. But the train, as they say, is already gone, and it is no longer possible to revisit the situation."

The experts agreed that Russia's second mistake was the withdrawal of troops from Germany without compensations for the losses of property. Russia can not do anything about it either, the expert told Pravda.Ru. Revising the results of the Potsdam Conference is a hopeless endeavor, because the Baltic states would shower Russia with their lawsuits. "They announced that they would seek compensations from Russia for their occupation by the Soviet Union. Poland would then join in because we liberated Western Ukraine and Belarus in 1939. The dispute with Japan over the Kuril Islands would worsen too. This is a counterproductive proposal," Andrei Suzdaltsev concluded.

However, why has the topic of reparations emerged only now? "The initiative is a direct response to the sanctions imposed by the EU and the United States," - German website Focus.de said. Yet, there is a moral aspect to the problem. Immediately after World War II, the Germans, whom the Soviet Army freed from fascists, started receiving trains of grain from the USSR. This was happening at the time, when citizens of the Soviet Union had to live on special food tickets. In addition, it was an initiative of Soviet leader Mikhail Gorbachev that led to the reunification of Germany in 1989. Angela Merkel can shed tears over the Holocaust and Jews, but she does not seem to be bothered at all as far as the Russians are concerned. No remorse whatsoever.

Merkel refuses to listen to Putin
As a result, the Russian Parliament, upon the proposal from the Communist Party, discusses a resolution on the annexation of the GDR by the Federal Republic of Germany. Indeed, in the GDR, there was no referendum conducted about the accession to West Germany, German website Alles Schall und Rauch wrote. This decision was made by the GDR parliament, whose members were promised seats in the new joint government. The idea of the so-called "peaceful reunification" was promoted and financed by Western industrialists, who were seeking market expansion and economic growth. Moreover, no one asked the Germans whether they wanted to join NATO, the EU or the euro zone. Was it annexation that Brussels schemed? According to the article published on Alles Schall und Rauch, the initiative from the State Duma came as revenge for the condemnation of the "annexation" of the Crimea. This revenge from Russia has a grain of truth in it, the German publication said.

The truth lies in the fact that a sovereign country (GDR) was annexed to another, not quite an independent country from the legal point of view - the FRG - without any referendum. The USSR, the UK, the USA and France - the countries, members of the victory coalition, admitted that it was possible for the FRG to annex the GDR. In the case of the Crimea, it was only Russia that gave its consent. Does it mean that it was impossible to "annex" the Crimea?

Russian lawmakers have launched an offensive against Angela Merkel due to her inadequate position, as she is the only of post-war German leaders, who is unable to come to an agreement with Russia. For example, she rejected Putin's proposal to regulate the crisis in Ukraine following the example of the "Chechen scenario." Why so? Find a pro-Ukrainian leader, give broad autonomy and funding, and "the process will go." Yet, Merkel can not admit her mistake that she made about Russia's position on Chechnya. Besides, there is no such leader, let alone the funding. Noteworthy, Chechnya's comeback in the matrix of the parent country was the only successful example of reconciliation in the former Soviet Union.

"Angela Merkel turns into a leader endowed with personal phobias, likes and dislikes, which is impermissible for a leader of such an influential state, - Sergey Tsekov, a member of the Federation Council Committee on Foreign Affairs told Pravda. Ru. - She does not see the essence of what Russia is telling her. She remains hostile to all suggestions from the Russian leadership, without even analyzing those proposals."

German Chancellor Merkel said that Germany will not arm Ukraine, but this is not her merit. Germany has no right to be "aggressive". If any country of the former anti-Hitler coalition finds Germany aggressive, Germany, under the UN Charter, may be given the status of a "hostile country" and a controlled territory.

Lyuba Lulko

Pravda.Ru

http://english.pravda.ru/world/europe/05-02-2015/129708-russia_germany_angela_merkel-0/
 
Taitaa Putinilla olla hermo kireällä?


Putin suuttui silmittömästi – mutta ei Ukrainan sodasta
Venäjän netissä annetaan presidentille ohjeita, kerrotaan johtajan raivosta ja muistutetaan, ettei kansa saa nähdä todellisuutta selvin päin.
Anne Kuorsalo, Suomen Kuvalehti
7.2.2015 18:00

Presidentti Vladimir Putinin pitää lopettaa projekti Novorossijasta, aseiden toimitus kapinallisille ja disinformaatio Venäjän televisiossa.

Tällä reseptillä päästään ulos Ukrainan umpikujasta, lataa Venäjän entinen apulaisulkoministeri Georgi Kunadze haastattelussa, joka on julkaistu The New Times -lehdessä.

Umpikujaan on jouduttu Kunadzen mukaan, koska Kremlissä ei ajatella strategisesti, nykyinen toimintamalli ei ole edes taktiikkaa vaan kyse on pelkästään hetkeen sidotusta päätöksenteosta.

On järjetöntä, että ihmiset kuolevat täysin turhan takia, sanoo kokenut karriaaridiplomaatti, joka toimi apulaisulkoministerinä Boris Jeltsinin presidenttikauden alkuvuosina.

Kunadze puhuu suoraan myös propagandasta: ”Aikaisemmin ei olisi voinut ajatellakaan, miten televisiopropaganda voi aiheuttaa näin suuren vahingon kokonaisen kansan henkiselle ja moraaliselle terveydelle.”

Kaikki kyllä ymmärtävät Kunadzen mukaan, että Ukrainassa on muukalaislegioona, mutta se ei ole Naton, kuten Putin väitti, vaan se on Venäjän muukalaislegioona. Hän tulkitsee presidentin lausunnot klassiseksi erikoispropagandaksi, jota sovelletaan sodan oloissa.

Kunadzen mielestä Venäjä käy nimenomaan sotaa Ukrainaa vastaan, vaikkei sitä ole julistettukaan. Muuten hän arvioi päätöksenteon keskittyneen vuodesta 2012 lähtien valtion johtajalle ja tämän lähipiirille.

Juutalaisvastaisista antifasisteista kirjoittava Nikolai Mitrohon kiinnittää Grani.russa huomiota, miten Donetskin ja Luhanskin ns. tasavaltojen johtajat Aleksandr Zahartshenko ja Igor Plotnitskij käyttivät äskeisessä tiedotustilaisuudessaan Kiovan johtajista antisemitistisiä ilmaisuja.

Vaikka Kunadze arvostelee Kremliä jopa taktiikan puutteesta, jotkut toiset katsovat valitun linjan toimivan.

Putin toistaa samaa kaavaa, tekee aggressiivisen iskun ja kiristää maailmaa sillä, että seuraava operaatio on vielä vaarallisempi, analysoi Aleksandr Skobov Grani.russa. Kiristysvaiheen aikana Venäjä ehtii vahvistaa asemiaan ja varustautua tulevaan iskuun, tulkitsee Skobov.

Sotilaspoliittisen asiantuntijan Aleksandr Goltsin mielestä sodan kiihdyttämisellä juuri nyt ei ollut järkevää sotilaallista perustelua. Hänestä selitys on siinä, että Kreml on ajanut itsensä nurkkaan.

Goltsin mielestä Putin luuli pääsevänsä neuvottelemaan Ukrainan tilanteesta tasavertaisena suurvaltana Ranskan ja Saksan kanssa niin, että Venäjä pääsee ratkaisemaan Ukrainan kohtaloa. Kävi kuitenkin niin, ettei tätä reaalipolitiikkaan nojaavaa laskelmaa hyväksytty vaan Venäjää pidetään hyökkääjänä.

Golts kirjoittaa sodasta The New Timesin sivuilla mutta nimeää toisessa nettijulkaisussa Jezhednevnyj zhurnalissa viikon päätapahtumaksi Putinin hysteerisen purkauksen. Presidentti suuttui hallituksen kokouksessa ja kysyi, oletteko tulleet hulluiksi.

Kohtauksen taustalla on paikallisjunien lopettaminen kokonaan osalla Venäjän alueista helmikuun alusta. Nyt niiden tappiot pitää kattaa aluebudjeteista eikä enää hallituksen kassasta. Putin vaati liikenteen palauttamista.

Golts toteaa, että Venäjän rautatieyhtiön RZHD:n johtajalla Vladimir Jakuninilla on Venäjän hierarkiassa korkeampi arvo kuin alueita johtavilla kuvernööreillä, sillä hän on Putinin kavereita. Niinpä Jakunin on voinut rauhassa lopettaa paikallisjunia samaan aikaan, kun rautatieyhtiö on kehittänyt eksoottisia projekteja kuten yöjunaa Moskovan ja Nizzan välille.

Moskovan ja Nizzan junaliikenteen 150-vuotisjuhlaa vietettiin tammikuussa Nizzassa, jonne Jakunin oli saapunut. Muutama vuosi sitten aikoinaan tsaariperheen tarpeita palvellut liikenne aloitettiin uudestaan, ja nykyisin juna ajaa kerran viikossa jokseenkin tyhjänä.

Putin kiukustui viikolla Goltsin mukaan myös toisen ystävänsä Rosneftiä johtavan Igor Setšinin verovaatimuksiin.

Goltsin mielestä Putin antoi ystävilleen vapaat kädet toimia, koska luuli heidän asettavan valtion edut kaiken muun edelle, mutta kriisitilanteessa on käynyt ilmi, ettei näin tapahtunutkaan. Golts katsoo, että nyt on alkamassa operaatio ystävien kuriin saamisesta.

Jos tulkinta on oikea, se voi selittää, miksi presidentin hallintoa johtava Sergei Ivanov yllätti kaikki vaatimalla tammikuun lopussa virkamiehiä näyttämään esimerkkiä käytöksellään ja lopettamaan sukulaisten ja myös valtaapitävien ystävien suosimisen valtion hankinnoissa.

No mitenkäs nyt näin, Sergei Ivanovitš, tehän olette kollegoiden kanssa monta vuotta rakentaneet juuri näin toimivaa Venäjää, vinoilee Ivan Davydov Slon.russa. Samalla hän ehdottaa kivisillan rakentamista Kremlistä suoraan Krimille.

Letkautus liittyy siihen, että samaan aikaan Venäjän puolelta Krimille rakennettavan jättisillan urakka annettiin Arkadi Rotenbergin yritykselle. Netissä on viitattu myös siihen, miten siltasuunnitelman nähneet pitävät sitä epärealistisena.

Ivanov toimi diplomaattina Suomessa 1980-luvulla sen jälkeen kun hänet oli karkotettu Lontoosta vakoojana eikä häntä hyväksytty muualle länteen. Ivanovin korruption vastaisia linjauksia ihmettelee myös Georgi Bovt Gazeta.russa. Hän kiinnittää huomiota vaatimukseen kieltää virkamiehiltä ulkomaiset tilit, koska sitä koskevat pykälät ovat jo voimassa.

Bovtin mukaan maassa riittää korruption vastaisia lakeja mutta ei keinoja pistää niitä toimeen, sillä siihen tarvittaisiin poliittista tahtoa ylhäältä. Nyt yritetään puuttua valtaapitävän nomenklatuuran käytökseen valvontaa tiukentamalla eikä läpinäkyvyydestä tai kansalaisten hoitamasta valvonnasta ole puhettakaan.

Se johtaa lojaalisuuden rakoiluun nomenklatuuran sisällä, ennustaa Bovt.

Toisaalla Venäjän netissä yritetään suhtautua asioihin huumorilla.

Vodka ja televisio, mitä muuta ihminen tarvitsee ottaakseen arvokkaasti vastaan huomisen päivän?

Tätä kyselee Ilja Milštein Grani.run sivuilla kommentoidessaan päätöstä laskea vodkan minimihintaa helmikuun alussa. Tärkeintä hänestä on se, ettei kansalle anneta tilaisuutta katsoa selvänä todellisuutta.

Puolen litran vodkapullon saa hinnan alennuksen jälkeen 185 ruplalla, vähän yli kahdella eurolla.

Kaikki tulee olemaan hyvin, aina nimenomaan tulevaisuudessa. Näin meille on noin tuhannen vuoden ajan julistanut jokainen valtaapitävä, vitsailee Semjen Novoprudskij Gazeta.russa.

Samalla hän kyselee, mitä uhkaa venäläiset pitävät suurimpana. Eivät suinkaan Ukrainan liittymistä Natoon eivätkä edes Yhdysvaltain hyökkäystä vaan hintojen nousua ja uhkaavaa väestön köyhtymistä. Sen nimesi tammikuisessa Levadan tutkimuksessa suurimmaksi uhaksi 54 prosenttia vastaajista, vuotta aikaisemmin samaa sanoi 49 prosenttia.



Sitten Valko-Venäjälle.

Siellä ei ole jääty ihmettelemään, mikä on hybridisodan ja perinteisen sodan ero vaan lakiin on lisätty kohta, jonka mukaan toisen valtion lähettämien aseistettujen ryhmien tulo tasavallan alueelle merkitsee virallisesti sotilaallista uhkaa ja riittää sotatilan julkistamiselle.

Lisäksi presidentti Aljaksandr Lukašenka on ilmoittanut, ettei Valko-Venäjä kuuluu Venäjän markkinoiman mystisen venäläisen maailman (Russkij mir) piiriin.
 
Tuo on yllättävän yleinen "sairaus" sinänsä siinä ei ole mitään ihmeellistä... Sanoisin että narsismi ja Psykopaattius ovat johtavassa asemassa olevalla yleisimpiä ja väittäisin että ongelmallisenpia

Psykopatian johtavat tutkijat Hervey Cleckley ja Robert Hare ovat kumpikin laatineet psykopatian diagnosoimiseksi ns. piirrelistat.


Cleckleyn luettelo psykopatian piirteistä:[19]

  1. Pinnallinen viehätysvoima ja älykkyys
  2. Harhaluulojen ja muiden irrationaalisten ajattelun merkkien puuttuminen
  3. Hermostuneisuuden tai psykoneuroottisten oireiden puuttuminen
  4. Epäluotettavuus
  5. Valheellisuus ja epärehellisyys
  6. Katumuksen ja häpeän puuttuminen
  7. Epäsosiaalinen käyttäytyminen, joka on heikosti motivoitunutta
  8. Huono arvostelukyky ja kyvyttömyys oppia kokemuksista
  9. Patologinen itsekeskeisyys ja kyvyttömyys rakastaa
  10. Yleinen tunneköyhyys
  11. Oivalluskyvyn spesifi puute
  12. Välinpitämättömyys interpersoonallisissa suhteissa
  13. Outo ja luotaantyöntävä käyttäytyminen juopuneena ja joskus muulloinkin
  14. Tekee harvoin itsemurhan
  15. Sukupuolielämä on persoonatonta, triviaalia ja heikosti integroitunutta
  16. Elämän suunnitelmattomuus
Robert Hare on laatinut Hervey Cleckleyn kuvauksen pohjalta oman 20-kohtaisen piirreluettelonsa.

Haren 20-kohtainen piirreluettelo[20]

  1. Lipevyys ja pinnallinen viehätysvoima
  2. Vahvalta vaikuttava omanarvontunto
  3. Stimulaation tarve ja taipumus ikävystymiseen
  4. Patologinen valehtelu
  5. Petkuttaminen ja manipulointi
  6. Katumuksen ja syyllisyydentunteen puuttuminen
  7. Tunteiden pinnallisuus
  8. Kovuus ja tunteettomuus, empatian puuttuminen
  9. Loismainen elämäntyyli
  10. Heikko käyttäytymisen kontrolli
  11. Promiskuiteetti (sukupuolinen holtittomuus tai valikoimaton sukupuoliyhteys eri partnerien kanssa)
  12. Varhaiset käyttäytymisongelmat
  13. Realististen pitkän tähtäimen päämäärien puuttuminen
  14. Impulsiivisuus
  15. Vastuuttomuus
  16. Kyvyttömyys ottaa vastuuta omasta käyttäytymisestä
  17. Useita lyhytaikaisia avo- tai aviosuhteita
  18. Nuorisorikollisuus
  19. Ehdonalaisen vapauden peruutus
  20. Monipuolinen rikollisuus
 
Tuttu uho, mutta viestittääkö jotakin uuden Minskin alla vai onko vain samaa vanhaa lätinää

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015020919167408_uk.shtml

Putin varoittaa Ukrainaa "suuresta katastrofista"
Maanantai 9.2.2015 klo 03.59 (päivitetty klo 04.03)

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että Ukrainan hallinnon täytyy lopettaa sotilasoperaationsa Itä- Ukrainassa.

Putin kehottaa egyptiläisen valtiollisen Al-Ahram-lehden haastattelussa Ukrainaa lopettamaan myös kapinallisalueiden taloudellisen painostuksen.

- Kiovan pyrkimykset painostaa taloudellisesti Donbassia (alue Itä-Ukrainassa) ja häiritä arkea vain pahentavat tilannetta. Tämä tie johtaa umpikujaan ja suureen katastrofiin, Putin sanoi lehdessä.

Putin on tänään ja huomenna Egyptissä presidentti Abdel Fattah al-Sisinvieraana.

Berliinissä Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan ulkoministerit puolestaan pohjustavat tänään maiden Ukraina-huippukokousta. Maiden johtajien on määrä neuvotella ylihuomenna Valko-Venäjän Minskissä.

Putin sanoi eilen, että tapaaminen Minskissä toteutuu, jos "tietyistä asioista" päästään yhteisymmärrykseen.

Ukrainan tilanne on esillä tänään myös EU:n ulkoministerikokouksessa Brysselissä. Lisäksi Saksan liittokansleri Angela Merkel selostaa välitysyrityksiään Washingtonissa presidentti Barack Obamalle.

Viikonloppuna kuoli jälleen siviilejä

Itä-Ukrainassa on Ukrainan hallinnon ja separatistien mukaan kuollut viikonloppuna jälleen 12 siviiliä. Ukrainan armeijan sotilaita kuoli myös toistakymmentä. Yhteensä vajaassa vuodessa sotatoimissa on kuollut noin 5 400 ihmistä, minkä lisäksi yli miljoona ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Minkissä solmittiin syksyllä tulitaukosopimus, mutta viime viikkoina se on ollut olemassa lähinnä paperilla.

Lännen mukaan Venäjä kiihdyttää Itä-Ukrainan konfliktia ja muun muassa aseistaa kapinallisia. Venäjä kiistää väitteet aseistamisesta ja sanoo, että Ukrainassa sotivat venäläiset ovat vapaaehtoisia.

Yhdysvallat tekee päätöksen mahdollisesta aseavusta Ukrainan hallinnon joukoille sen jälkeen kun uusien Minskin rauhanneuvottelujen tulos on selvillä.

STT-AFP-REUTERS
 
Voiko sen enää paremmalla vertauksella esittää kuin tämä Moscow Timesin mielipidekirjoitus. Putin on Venäjä-laivan kapteeni Ahab joka jahtaa valkoista valasta maansa todellisen edun sijaan. Ja miehistö hurraa...osin koska ei muutakaan voi.

http://www.themoscowtimes.com/opini...ill-go-down-with-the-sinking-ship/515442.html
Kyllä ne tuolla Venäjällä kohta kapinoi kun ruuan hinta pomppaa taivaisiin, eikä niillä reppanoilla ole mitä syödä. Se mitä olen tuolla Venäjällä kulkenut, niin rikkaita on vain suurissa kaupungeissa, mutta pääasiassa ne on äärimmäisen köyhiä ja yksinkertaisia, joita varren se pilvilinna on rakennettu.
 
Ei hyvää päivää noita RT:n otsikointeja...

 
EU:hun sanoo suhtautuvansa negatiivisesti 71 prosenttia vastaajista ja Ukrainaan 64 prosenttia.

- Jos tilanne ei kärjisty entisestään, eikä Venäjän ja naapurimaiden välille tule sotaa, aalto laantuu.


Tuo ei kyllä paljon lohduta :D
 
10.2.2015 9.48
Miksi Moskovan pörssi riemastui maanantaina?


Moskovan pörssissä nähtiin maanantaina aamupäivällä viime kuukausina harvinainen näky: jyrkkä hypähdys ylöspäin. Pörssin dollaripohjainen RTS-indeksi oli parhaillaan seitsemän prosentin ja ruplapohjainen MICEX neljän prosentin nousussa. Samaan aikaan rupla vahvistui dollariin nähden kolmella prosentilla. Iltapäivällä pörssikurssien nousu kuitenkin taittui ruplan jäädessä maltillisesti plussalle.

Pietarilainen talouslehti Delovoy Peterburg arvioi pörssilaukan johtuneen siitä, että markkinat ovat kyllästyneet negatiivisiin uutisiin. Viikonlopun uutistarjonnassa oli pitkästä aikaa tarjolla joitain myönteisiä signaaleja ja markkinat reagoivat uutisiin optimistisesti.

Viikon loppupuolella Venäjän, Saksan ja ranskan johtajat tapasivat toisensa Moskovassa ja lupasivat jatkaa Ukrainan rauhansuunnitelman sorvaamista presidentti Poroshenkon kanssa Minskissä keskiviikkona. Samoihin aikoihin öljyntuottajamaiden järjestö OPEC alensi ennustettaan jäsenmaidensa tuotantomääristä, mikä heijastui öljyn hintaan.

Yhdysvaltain valtionvarainministeri Jacob J. Lewpuolestaan kertoi televisiokanava CNBC:n haastattelussa, että Yhdysvallat ei pidä poissuljettuna Venäjä-vastaisten sanktioiden lieventämistä Euroopan talousahdingon helpottamiseksi. Uskoa valoisampaan huomiseen loi osittain myös Sberbankin julkaisema ennuste, jossa Venäjän talouden hiipuminen kuluvana arvioidaan pienemmäksi kuin useimmissa aikaisemmissa ennusteissa.

Delovoy Peterburg arvioi, että juuri tämän kaltaiset uutiset selittivätkin markkinoiden euforista tilaa maanantaina. Markkinat ovat nyt niin kyllästyneitä negatiivisiin uutistietoihin, että jo pienetkin vihjeet poliittisen tai taloudellisen tilanteen kohenemisesta heijastuvat pörssikursseihin. Markkinat heijastelevat osittain myös ihmisten psykologiaa, joka on rakennettu niin, että pitkäaikainen altistuminen negatiivisille tiedoille luo tarvetta tarttua paremmista ajoista vihjaileviin oljenkorsiin ja työntää pahat ajatukset syrjään.

RTS-indeksi jäi maanantaina lopulta +1,7 prosenttia plussalle, mutta MICEX-indeksi painui miinukselle. Euforian hiipumisen aiheutti lopulta pragmaattisuus: Minskin neuvottelut eivät vielä tarkoita ratkaisua Ukrainan tilanteeseen; talouspakotteita ei ole poistettu ja Yhdysvalloilla ja EU:lla on jopa suunnitelmia niiden laajentamiseksi; öljyn hinnan kasvu viime viikkoina ei ole vielä ollut kovin merkittävää ja Venäjän talouden hiipuminen jatkuu edelleen samalla kun inflaatio kasvaa.http://www.svkk.fi/uutishuone/muita_uutisia/miksi_moskovan_porssi_riemastui_maanantaina.23595.news
 
Venäjän erikoisjoukkojen uusi super-Kalashnikov ampuu jopa vedessä

ADS-rynnäkkökivääriä on kehitetty salassa koko 2000-luku.
Rostec
Julkaistu: 10.2.2015 11:06

ASE Kalashnikov-rynnäkkökiväärejä valmistava venäläinen Rostec-yhtiö esittelee helmikuussa uuden ADS-rynnäkkökiväärin, joka on suunniteltu Venäjän laivaston erikoisjoukkojen käyttöön.

Erikoisen aseesta tekee se, että valmistajan mukaan sillä voi ampua myös veden pinnan alla. Se on myös erittäin pienikokoinen, sillä aseen pituus on ainoastaan 68,5 senttiä ja paino on vain 4,6 kiloa.

Aseessa käytetään saman kaliiperin patruunoita kuin AK-74-rynnäkkökiväärissä eli 5,45x39 millimetriä. Siihen on myös kiinnitetty kranaatinheitin.

KUVA: Rostec

Erikoisjoukkojen aseella voi ampua myös vedessä.

Uutuuskivääri esitellään Abu Dhabin kansainvälisillä IDEX-asemessuilla helmikuun loppupuolella. Asetta on valmistajan mukaan testattu salassa eri olosuhteissa niin Jäämerellä, Venäjän kaukoidässä kuin Mustallamerellä. Sitä ei ole tarkoitettu vientiin vaan ensisijaisesti Venäjän asevoimien käyttöön.

Valmistaja kertoo tehokkaan ampumaetäisyyden olevan maalla 500 metriä, mutta vedessä ammuttaessa etäisyyttä ei ole määritelty.

1940-luvulla kehitetty Kalashnikovin AK-47-rynnäkkökivääri on maailman tunnetuin ase. AK-74 oli puolestaan sen jatkoversio. Rynnäkkökivääreistä on tehty jo aiemmin normaalia lyhyempiä erikoismalleja erikoisjoukkojen käyttöön.

Suomessa uutuusaseesta kertoi ensimmäisenä Tekniikka&Talous.
Simo Holopainen


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1423546448237.html
 
Back
Top