Jäljelle jää vain se, että Venäjä niiaa niin syvälle, että sieltä ei heti nousta.Eikä tämä kehitys katkea siihen, että Putin väistyy tms. En usko siihen ollenkaan. Piru itse tiennee, miten muhevia ovat hänen jälkeensä Tsaarit.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jäljelle jää vain se, että Venäjä niiaa niin syvälle, että sieltä ei heti nousta.Eikä tämä kehitys katkea siihen, että Putin väistyy tms. En usko siihen ollenkaan. Piru itse tiennee, miten muhevia ovat hänen jälkeensä Tsaarit.
http://www.puoltaja.fi/blogi/putin-spekulointi-leimaa-asperger-henkiloita
Putin-spekulointi leimaa Asperger-henkilöitä
helmikuu 6, 2015,
USA Today julkaisi (5.2.2015) artikkelin, jonka mukaan Yhdysvaltojen puolustusministeriön ajatushautomon raportissa epäillään Vladimir Putinilla olevan Aspergerin oireyhtymä. Kirjoitus julkaistiin monissa muissakin tiedotusvälineissä, ja se kohosi nopeasti luetuimpien artikkelien joukkoon. Suomessa artikkeliin perustuvia juttuja julkaistiin ainakin Iltasanomissa, Iltalehdessä ja Helsingin Sanomissa.
Kaikki artikkelit toistivat samoja asiavirheitä ja antoivat mielikuvan, että Aspergerin oireyhtymä voitaisiin diagnosoida pelkän videolla näkyvän ulkoisen käyttäytymisen ja toisaalta aivokuvantamisen perusteella. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa. Ainakaan toistaiseksi ei ole kyetty kehittämään aivokuvantamismenetelmiä, joiden perusteella Aspergerin oireyhtymä tai muutkaan autismin kirjoon kuuluvat oireyhtymät voitaisiin todentaa. Aspergerin oireyhtymää ei voi myöskään päätellä pelkän ulkoisen olemuksen, liikerata-analyysien tai ilmeiden perusteella, vaan diagnosointi perustuu oireyhtymään perehtyneen psykiatrin tai neurologin tekemiin laajoihin haastatteluihin. Niissä käydään kattavasti läpi tutkittavan elämänkaarta. Lisäksi diagnosoinnin tukena käytetään yleensä neuropsykologisia testejä ja tietoja esimerkiksi neuvolasta, koulusta ja tutkittavan läheisiltä.
Aspergerin oireyhtymä on kehityksellistä neurobiologista erilaisuutta, joka aiheuttaa vaihtelevan tasoisia poikkeavuuksia sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja kommunikaatiossa. Oireyhtymälle ovat tyypillisiä myös erilaiset intensiiviset ja erikoiset mielenkiinnon kohteet, tarve suorittaa asioita systemaattisesti sekä poikkeavuudet aistitiedon käsittelyssä. Toisaalta monet AS-henkilöt ovat huomattavan älykkäitä ja pystyvät siten kompensoimaan vaikeuksiaan. Vaikka usein puhutaan Aspergerin oireyhtymään liittyvistä haasteista, täytyy muistaa, että siihen liittyy useimmiten monenlaisia vahvuuksiakin. Arvostettu alan asiantuntija, psykologian tohtori Tony Attwoodluettelee tällaisina piirteinä rehellisyyden, uskollisuuden, luotettavuuden, mutkattomuuden sekä vahvan moraalin ja oikeudentunnon. Jokainen voi miettiä, kuinka hyvin nämä piirteet kuvastavat Vladimir Putinia esimerkiksi Ukrainan tapahtumien valossa.
Viime aikoina on yleistynyt ilmiö, jossa julkisuuden henkilölle tai historian hahmolle ollaan asettamassa maallikoiden – ja joskus ammattilaistenkin – toimesta milloin mitäkin diagnoosia. Usealle näistä henkilöistä on tarjottu myös Asperger-diagnoosia, minkä takia kyseinen diagnoosi on saanut ikävän muoti-ilmiön leiman. Diagnosointi ilman asianmukaisia lääketieteellisiä tutkimuksia on kuitenkin epäasiallista ja aiheuttaa turhia väärinkäsityksiä ja harmia niille ihmisille, joilla oikeasti on diagnosoituna Aspergerin oireyhtymä. Aspergerin oireyhtymän kaltaisia piirteitä esiintyy suurella osalla ihmisistä. Esimerkiksi Putinin väitettyä vaivautuneisuutta sosiaalisesti vilkkaissa tilanteissa ja haluttomuutta harrastaa small talkia saattaa selittää ihan yksinkertaisesti introvertti temperamentti. Toisaalta hänen käyttäytymisensä voi olla myös tarkoituksella opeteltua suurvaltajohtajan pokerinaamaisuutta, jolla hän haluaa antaa itsestään vahvan ja harkitsevan vaikutelman. Pokerinaaman lisäksi menestyvällä johtajalla täytyy kuitenkin olla myös loistava sosiaalinen pelisilmä ja hänen täytyy hallita monia vuorovaikutukseen liittyviä taitoja, jotka ovat diagnoosikriteerienkin mukaan keskeisiä ongelma-alueita AS-henkilöille.
Käyttäytymisen tulkinnassa täytyy aina ottaa huomioon myös kulttuurierot: amerikkalaisesta näkökulmasta varmasti suurin osa suomalaisistakin näyttäytyy sangen ”autistisina”. On tietysti totta, että ottamalla huomioon nämä erot ihmisen kulttuurissa ja temperamentissa voidaan keskinäistä ymmärrystä ja kommunikaatiota edistää merkittävästi. Aspergerin oireyhtymä on kuitenkin lääketieteellinen diagnoosi, jonka tarkoituksena on auttaa diagnoosin saaneita siten, että he saavat paremmin tukitoimia ja sopivia järjestelyjä. Näin yksilöiden kyvyt tulevat yhteiskunnan käyttöön sen sijaan, että ne hautautuisivat vaikeuksien alle.
Uutisointi Putinin mahdollisesta Aspergerin oireyhtymästä on ymmärrettävissä lähinnä osaksi suurvaltojen käymää informaatiosotaa. On hyvin harmillista, että suomalaisetkin tiedotusvälineet ovat lähteneet kritiikittömästi tähän mukaan. USA:n ja Venäjän välisessä sanan säilien kalistelussa näyttää uhriksi jäävän tällä kertaa ihmisryhmä, joka joutuu kokemaan elämässään usein muutenkin monenlaista kiusaamista ja syrjäyttämistä ja johon on helppo peilata haitallisia ennakkoluuloja. Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa valtaapitävien ”leikkidiagnosointi” on omiaan vahingoittamaan niiden etuja, joilla on oikeasti Aspergerin oireyhtymä. Vaarana on, että lääketieteellistä diagnoosista tulee tällöin vain yksi leimaamisen, eriarvoistamisen ja syrjinnän väline muiden joukossa. Valtaapitäville tästä ei ehkä ole mainittavaa haittaa, mutta AS-henkilöille on.
Asperger-henkilöt Suomessa ja maailmalla sanoutuvat jyrkästi irti spekulaatioista, joiden mukaan Vladimir Putinilla olisi Aspergerin oireyhtymä, ja muistuttavat, että diagnoosin pitää aina perustua asianmukaisiin ja henkilökohtaisiin lääketieteellisiin tutkimuksiin. Jos ja kun niitä ei ole tehty, on täysin turhaa ja leimaavaa edes leikitellä ajatuksella, onko Putin AS-henkilö.
Teksti: Verkkolehti Puoltajan toimitus
Orwell taisi olla jopa ihan kommunisti eikä vain vasemmistolainen. Käsittääkseni lukeutui trotskilaisiin ajatusmalleihin ja sitten rupesi kärkeväksi stalinismin arvostelijaksi kun oli Espanjan sisällissodassa vapaaehtoisena ja näki miten stalinistit alkoivat vainota aateveljiään. Anthony Beevorin kirjan "Espanjan sisällissota" mukaan stalinistien osuus tasavaltalaisista oli aluksi jotain 2% mutta länsimaat eivät toimittaneet aseita tasavaltalaisille kommunistien pelossa ja toisaalta salaa ihailivatkin Francoa, joka ns. sai junat kulkemaan ajallaan. Seurauksena sitten Stalin oli ainoa joka toimitti tahallaan omilleen sinne liian vähän aseita ja tällä saivat stalinistit sitten palliotteen koko tasavaltalaisesta puolesta.
Sotaväsymys alkaa painaa - venäläisiltä loppumassa usko
la 7.2.2015 13:05 | Päivitetty 13:06
Sotaväsymys alkaa näkyä Venäjällä, niin rintamalla kuin arjessakin. Venäjä-pakotteet ja ruplan romahdus tuntuvat tavallisen kansan elämässä. KUVA: EPA
Venäläisissä alkaa näkyä sotaväsymys. Ukrainan tilanne ja Venäjä-pakotteiden seuraukset tuntuvat. Maan itsemurhaluvut ovat nousussa.
Viime maaliskuussa tapahtunutta Krimin valtausta seurannut euforia näyttää taittuneen Venäjällä. Viime syksyn ja varsinkin alkuvuoden aikana kansalaisten kriisitietoisuus on lisääntynyt nopeasti.
Levada-tutkimuslaitoksen mukaan venäläiset pitävät nyt maansa suurimpana ongelmana talouskriisiä ja hintojen nopeaa nousua. Levadan kyselyyn vastanneista 41 prosenttia kertoi käyttävänsä puolet tuloistaan ruokaan ja 7 prosenttia ilmoitti kaikkien tulojensa kuluvan ruokalaskun maksuun. Luvut ovat merkittävästi korkeampia kuin esimerkiksi Suomessa.
Talouskriisin ohella venäläisten suurimpana huolenaiheena on Ukrainan sota. Vuoden 2014 alussa vain 12 prosenttia kansalaisista oli huolestunut Venäjän mahdollisesta osallistumisesta sotatoimiin rajoillaan. Tammikuussa 2015 kyseisen huolen jakoi jo 33 prosenttia vastanneista.
Presidentti Vladimir Putinin kannatus gallupeissa on ollut Krimin operaatiosta lähtien erittäin korkea, eli 80-90 prosenttia. Presidentin suosiolukujen kannalta hieman ristiriitaista on se, että vain noin puolet kansalaisista uskoo Venäjän nykyhallituksen pystyvän ratkaisemaan käsillä olevat taloudelliset ongelmat.
Itsemurhaluvut kasvussa
Kansalaisten kasvava kritiikki kohdistuu siis hallitukseen, mutta ei ainakaan toistaiseksi suoraan Putiniin, vaikka kaikki toisaalta tietävät, ettei Venäjällä tehdä ainoatakaan merkittävää poliittista tai taloudellista päätöstä ilman Kremlin isännän suostumusta.
Kasvaneet taloudelliset ja poliittiset paineet lisäävät myös ihmisten henkisiä ongelmia. Talouskriisi ja television pääkanavien välittämä – usein räikeän yksipuolinen – uutisaineisto Itä-Ukrainan sodan kauheuksista lisää kansalaisten kokemaa stressiä.
Erityisesti miesten henkiset ongelmat ovat kärjistymässä: esimerkiksi Pietarissa itsemurhien ja itsemurhayritysten määrä on kasvanut. Alkoholin ja huumeiden lisääntyvästä käytöstä seuraavat ongelmat näkyvät kasvaneina asiakasvirtoina pietarilaisilla lääkäriklinikoilla.
Pietarissa jotkut vertaavat asetelmaa jopa ”blokadaan” eli Leningradin piiritykseen vuosina 1941-44, jolloin lähes miljoona ihmistä kuoli nälkään. Kansalaisten kasvava ”sotaväsymys” on hallituksen kannalta huolestuttava ilmiö, ja saattaa optimistien mielestä vaikuttaa siihen, että hallitus ryhtyy toden teolla rakentamaan kompromissia lännen kanssa ja etsimään ulospääsyä Ukrainan kriisistä
Russia wants Germany to pay trillions for attacking USSR in 1941
05.02.2015
![]()
In one week, the State Duma of the Russian Federation has put forward two anti-German statements at once - about the annexation of the GDR by the Federal Republic of Germany and about receiving reparations from Germany. Such initiatives do not appear out of thin air: German Chancellor Angela Merkel does not behave as befits the leader of the largest European country. She does not seem to be able to understand what Russia is telling her.
On Monday, the LDPR faction in the Russian parliament put forward an initiative to seek reparations from Germany for attacking the USSR in 1941. "In fact, Germany has not paid any reparations to the Soviet Union for destructions and atrocities committed during the Great Patriotic War. There was an agreement concluded with the GDR after the war to cease levying reparations from Germany. There were no such agreements concluded with the FRG, let alone the united Germany, and, therefore, the question remains open," MP with the Liberal Democratic Party of Russia, Mikhail Degtyarev said. According to him, the amount of reparations in current prices should total at least three or four trillion euros that Germany should pay to Russia, the USSR's successor. The MP recalled that Germany compensated even the countries that had not participated in World War II. Israel, for example, within the framework of Compensation for National Socialist injustice received more than 60 billion euros from Germany, the MP said.
"The claims are fair enough," a member of the United Russia faction in the Russian State Duma, Timur Akulov, a member of the defense committee, told Pravda.Ru. In his opinion, Germany should pay even for the withdrawal of Soviet troops from Germany after the signing of the German reunification agreement. "We left so much property there and so many buildings when the Soviet troops were withdrawn from the GDR. Germany has not paid anything for that either. The officers who returned here, became homeless. It is up for the Ministry of Defense to calculate the losses," the MP said.
However, Deputy Dean of the Faculty of World Economics and Politics at the Higher School of Economics, Andrei Suzdaltsev, told Pravda. Ru that such claims are emotional and not justified. "There is a decision from the Potsdam Conference, where all these issues were resolved." According to the expert, the Soviet Union ceased to receive reparations from the eastern zone of occupation, after a friendly state, the German Democratic Republic, appeared. "In the end, our reparations were miserable. But the train, as they say, is already gone, and it is no longer possible to revisit the situation."
The experts agreed that Russia's second mistake was the withdrawal of troops from Germany without compensations for the losses of property. Russia can not do anything about it either, the expert told Pravda.Ru. Revising the results of the Potsdam Conference is a hopeless endeavor, because the Baltic states would shower Russia with their lawsuits. "They announced that they would seek compensations from Russia for their occupation by the Soviet Union. Poland would then join in because we liberated Western Ukraine and Belarus in 1939. The dispute with Japan over the Kuril Islands would worsen too. This is a counterproductive proposal," Andrei Suzdaltsev concluded.
However, why has the topic of reparations emerged only now? "The initiative is a direct response to the sanctions imposed by the EU and the United States," - German website Focus.de said. Yet, there is a moral aspect to the problem. Immediately after World War II, the Germans, whom the Soviet Army freed from fascists, started receiving trains of grain from the USSR. This was happening at the time, when citizens of the Soviet Union had to live on special food tickets. In addition, it was an initiative of Soviet leader Mikhail Gorbachev that led to the reunification of Germany in 1989. Angela Merkel can shed tears over the Holocaust and Jews, but she does not seem to be bothered at all as far as the Russians are concerned. No remorse whatsoever.
Merkel refuses to listen to Putin
As a result, the Russian Parliament, upon the proposal from the Communist Party, discusses a resolution on the annexation of the GDR by the Federal Republic of Germany. Indeed, in the GDR, there was no referendum conducted about the accession to West Germany, German website Alles Schall und Rauch wrote. This decision was made by the GDR parliament, whose members were promised seats in the new joint government. The idea of the so-called "peaceful reunification" was promoted and financed by Western industrialists, who were seeking market expansion and economic growth. Moreover, no one asked the Germans whether they wanted to join NATO, the EU or the euro zone. Was it annexation that Brussels schemed? According to the article published on Alles Schall und Rauch, the initiative from the State Duma came as revenge for the condemnation of the "annexation" of the Crimea. This revenge from Russia has a grain of truth in it, the German publication said.
The truth lies in the fact that a sovereign country (GDR) was annexed to another, not quite an independent country from the legal point of view - the FRG - without any referendum. The USSR, the UK, the USA and France - the countries, members of the victory coalition, admitted that it was possible for the FRG to annex the GDR. In the case of the Crimea, it was only Russia that gave its consent. Does it mean that it was impossible to "annex" the Crimea?
Russian lawmakers have launched an offensive against Angela Merkel due to her inadequate position, as she is the only of post-war German leaders, who is unable to come to an agreement with Russia. For example, she rejected Putin's proposal to regulate the crisis in Ukraine following the example of the "Chechen scenario." Why so? Find a pro-Ukrainian leader, give broad autonomy and funding, and "the process will go." Yet, Merkel can not admit her mistake that she made about Russia's position on Chechnya. Besides, there is no such leader, let alone the funding. Noteworthy, Chechnya's comeback in the matrix of the parent country was the only successful example of reconciliation in the former Soviet Union.
"Angela Merkel turns into a leader endowed with personal phobias, likes and dislikes, which is impermissible for a leader of such an influential state, - Sergey Tsekov, a member of the Federation Council Committee on Foreign Affairs told Pravda. Ru. - She does not see the essence of what Russia is telling her. She remains hostile to all suggestions from the Russian leadership, without even analyzing those proposals."
German Chancellor Merkel said that Germany will not arm Ukraine, but this is not her merit. Germany has no right to be "aggressive". If any country of the former anti-Hitler coalition finds Germany aggressive, Germany, under the UN Charter, may be given the status of a "hostile country" and a controlled territory.
Lyuba Lulko
Pravda.Ru
Tuo on yllättävän yleinen "sairaus" sinänsä siinä ei ole mitään ihmeellistä... Sanoisin että narsismi ja Psykopaattius ovat johtavassa asemassa olevalla yleisimpiä ja väittäisin että ongelmallisenpia
Kyllä ne tuolla Venäjällä kohta kapinoi kun ruuan hinta pomppaa taivaisiin, eikä niillä reppanoilla ole mitä syödä. Se mitä olen tuolla Venäjällä kulkenut, niin rikkaita on vain suurissa kaupungeissa, mutta pääasiassa ne on äärimmäisen köyhiä ja yksinkertaisia, joita varren se pilvilinna on rakennettu.Voiko sen enää paremmalla vertauksella esittää kuin tämä Moscow Timesin mielipidekirjoitus. Putin on Venäjä-laivan kapteeni Ahab joka jahtaa valkoista valasta maansa todellisen edun sijaan. Ja miehistö hurraa...osin koska ei muutakaan voi.
http://www.themoscowtimes.com/opini...ill-go-down-with-the-sinking-ship/515442.html