Uutisia Yhdysvalloista

Mikä olisi se hirmuteoilta suojeleva kompromissi? Suomessa oli eurooppalaisessa mittakaavassa keskitiukat aselait jo 2007 ja 2008; ase ei ollut oikeus, se oli etuoikeus. Tarve piti perustella eikä ase saanut olla tarpeettoman tulivoimainen. Mitä apua siitä oli? Hyvin vähän, jos lainkaan

Älä minulta kysy. Ei mulla ole hajuakaan. -tiukat aselait- ei ole tässä nyt se, mitä peräänkuulutan. Toki on niin, että aseet plus hörhelö eivät ole toimiva yhdistelmä, siitä varmaan olemme samaa mieltä? Eli kohtuulliset mentaaliset vaatimukset on pystyttävä täyttämään, että saa haltuunsa tuliaseen - se on mielipiteeni.

Eli kompromissi olisi tässä kohtaa se, että aseenostajan on osoitettava edes jonkinlaista majakanvaloa vintillä. Ja reagointi: jos äiti soittaa hädissään poliisille, että poika on pimeä ja sillä on aseita yhden sodan tarpeiksi....jossittelua toki, mutta poliisin olisi pitänyt käydä ainakin kahtomassa, että miten kuutamolla heppu oikein heiluu.
 
Jos väkivaltaviihde on syynä ampumisille niin miksi ilmiö ei ole yleismaailmallinen, väkivaltaviihdettä kun kulutetaan ympäri maailman?

Fiktiivinen väkivaltaviihde on samaa eikä sen kulutuksessa tosiaankaan liene huomattavaa eroa. Toisaalta amerikkalaisten joukkoampumisten medianäkyvyys lienee isompi nimenomaan Yhdysvalloissa, jolloin samaistuttavia esikuvia ja rikottavia tappolukuja tulee ehkä helpommin vastaan. Jos haetaan analogiaa, niin luullakseni nuoren suomisotilaan on paljon helpompi samaistua Viljam Pylkkääseen tai Simo Häyhään kuin johonkin amerikkalaiseen Medal of Honorin saaneeseen sotasankariin. Ei sillä, onhan noita Breivikiä ihailleita amerikkalaisia ja amerikkalaisia ampujia ihailleita suomalaisia.

Isoin ero Yhdysvaltain ja muun maailman välillä on tietysti joukkoampumiseen tarvittavien välineiden saatavuus, joka on kansainvälisesti vertaillen Yhdysvalloissa poikkeuksellisen hyvä. Alaikäisten on usein helppo päästä käsiksi isän tai äidin Coltiin. Aikuisten taas on käytännössä yhtä helppo hankkia AR-15 kuin pulttilukkopienari (vrt. "muu maailma", jossa tulivoimaisimmat asetyypit voivat olla vaikeita tai mahdottomia hankkia).

Historialliset tosiseikat eivät kuitenkaan tue aseiden syyllistämistä. Puoliautomaattiaseita on ollut markkinoilla koko 1900-luvun. Lipaskapasiteetti on kasvanut ajan mittaan, mutta Thompson-konepistooli ja FN High Power olivat käytännössä jo nykytasolla. Ensimmäistähän käytettiinkin kieltolain aikaan kohtuu innokkaasti ihmisten ampumiseen, niin pahisten kuin hyvisten toimesta. Kuitenkin joukkoampumisten määrä räjähti vasta monta vuosikymmentä myöhemmin.
 
Äänestäisin, jos voisin..

Bernie Sanders: Jos minut valitaan presidentiksi, paljastan Yhdysvaltojen hallituksen salaiset tiedot ufoista ja muukalaisista


Bernie taitaa lainata Jimmy Carteria. Hän lupasi muistaakseni ihan samaa ja presidentiksi tultuaan paljasti, että mitään paljastettavaa ei ole. Eniten valtionpäämiehistä on tainnut paljastaa Jeltsin pikku votkissaan.
 
Lehtiväite: Raiskausringin pyörittämisestä epäillyn Jeffrey Epsteinin Floridan-asunnoilla yhteys Suomeen

"Asunnon omistava yritys on Daily Mailin mukaan rekisteröity Tampereelle
Yrityksen toimitusjohtaja on Daily Mailin mukaan suomalainen mies, mikä käy ilmi osavaltion julkisista asiakirjoista"

"Daily Mail jatkaa kirjoittamalla, että Lake Worthin kiinteistön nykyinen asukas olisi kahden Suomen kansalaisen poika"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ddec118e-677d-44d3-97f2-c741d4b60198
 
Washington Post: Epsteinin ruumiinavaus paljasti monimiljonäärin niskaluiden murtuneen

Kieliluu voi murtua hirttäytymisen tai kuristamisen yhteydessä, Washington Postin haastattelemat asiantuntijat kertovat. Heidän mukaansa tällaiset murtumat ovat kuitenkin yleisempiä kuristamalla tehtyjen henkirikosten uhreilla.

https://yle.fi/uutiset/3-10923426
 
Milloinka tulee ensimmäinen hyökkäys Bernien sanomiesin takia ? Luultavasti siitä ei hirveästi ainakaan muisteta kirjoitella jos näin sattuu käymään. Kovin vaarallista huutelua.
 
.
 
Vaikea pysyä nykyään politiikan perässä. Viime viikolla äärioikeisto oli paha, paha juttu, mutta ei enää.

Ameriikan suunnalla mediassa tunnetaan termi the squad.

The Squad is an informal political grouping of four congresswomen elected in the 2018 United States House of Representatives elections, made up of Alexandria Ocasio-Cortez of New York, Ilhan Omar of Minnesota, Ayanna Pressley of Massachusetts and Rashida Tlaib of Michigan.


Edellsinä viikkoina Suomenkin mediassa kauhisteltiin, kun Trump kehotti squadia käymään ulkomailla. Kuulemma äärioikeistolaista rasismia, sanoivat ylellä.

Sitten pari squadin jäsentä ei päässyt Israeliin. Siitäkin tuli sanomista, ja kertoivat että Trumpin syytä. Jättivät kuitenkin kertomatta, että squad meinasi käydä Israelissa Miftah järjestön nimissä, jotka tekevät yhteistyötä äärioikeistolaisten järjestöjen kanssa.

Tämä lienee sitä parempaa natsismia, koska metakkaa ei synny.

 
– Tuolla ulkona on asemies, joka on ottanut kohteeksi lainvalvontaviranomaiset, mutta henkilöllisyys ei ole tiedossa, eikä epäillystä ole kuvausta.


Kaliforniassa ammutaan poliisia. Olisikohan syytä epäillä oikeistolaisten tekemää terrori-iskua?
 
https://www.nbcnews.com/news/china/...53-000-illegal-chinese-gun-parts-los-n1045481

Feds intercept nearly 53,000 illegal Chinese gun parts in Los Angeles
The stocks, muzzles and other parts were packed in their own containers on 3 ships that also carried household items, apparel, toys, and machinery.

By Andrew Blankstein
LOS ANGELES — U.S. officials have intercepted and seized almost 53,000 illegal Chinese gun parts in three separate shipments at the port of Los Angeles/Long Beach.
The seized items included gun sights, stocks, muzzles and other parts worth a total of more than $378,000. The parts were intercepted in recent weeks, according to law enforcement sources familiar with the matter, and were packed in their own cargo containers on three separate ships that were also carrying household items, apparel, toys, industrial machinery and other imports.

Customs and Border Protection officers seized the shipments and consulted ATF agents, who confirmed that the firearm parts violated an embargo against Chinese weapons.

"This interception underscores the successful collaboration between CBP officers, import specialists and ATF investigators," said LaFonda Sutton-Burke, CBP port director of the L.A./Long Beach Seaport.

Federal regulations restrict the importation of gun parts from certain countries, including China.

Carlos C. Martel, CBP director of field operations in L.A., said the seizure was an "exceptional example" of the vigilance of CPB officers. Said Martel, "The Chinese Arms Embargo is just one of the hundreds of regulations CBP enforces, ensuring the safety and security of our country."
 
Toisaalta amerikkalaisten joukkoampumisten medianäkyvyys lienee isompi nimenomaan Yhdysvalloissa, jolloin samaistuttavia esikuvia ja rikottavia tappolukuja tulee ehkä helpommin vastaan.

No varmaan suurempi mutta suurin osa joukkoampumisista hädintuskin jos ollenkaan ylitää edes valtakunnallisen uutiskynnyksen. Uutisemediat keskityvät koulu- ja vastaaviin ampumisiin joiden uhrit ovat paremmin toimeentulevia ja joille ei oikein helposti löydy mitään rationaalista selitystä toisin kuin jengiampumisille.
 
– Tuolla ulkona on asemies, joka on ottanut kohteeksi lainvalvontaviranomaiset, mutta henkilöllisyys ei ole tiedossa, eikä epäillystä ole kuvausta.

Tämä oli sitten feikki:

 
Back
Top