Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia yhteiskunnan hajoamisesta

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Mosuri, 04.03.2012.

 1. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  Näinkö on – köyhyys on tyhmyyttä, pelurit pärjää

  Ovatko menestymättömät mielestäsi tyhmiä? Kuljetko leuka pystyssä, kyynärpäät ojossa ja toitotat, että sinulla on oikeus, koska sinulla on rahaa? Sosiaalipsykologi Katriina Järvisen mielestä eliitin ylimielisyys on lisääntynyt ja asenne on levinnyt muihinkin. Professori Jukka Kemppinen epäilee, että meihin on iskenyt kullankaivajasyndrooma ja sanoo, että ylimielisyys on jalostettu itsepetoksen muoto.

  Taloussanomat
  Outi Kokko
  4.3.2012 06:01

  Suomi on muuttumassa kovaksi pelureiden yhteiskunnaksi.

  Näin arvioi sosiaalipsykologi ja antropologi, Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa opettava Katriina Järvinen. Hänen mukaansa nyt pärjäävät ne, joilla on pelisilmää niin kauppoihin, raha-asioihin kuin ihmissuhteisiinkin.

  – Enää ei toimi se, että käyt koulua ja ahkeroit ja sinut palkitaan. Yhteiskunta on muuttunut arvaamattomaksi.

  Järvisen mukaan moni pitkälle opiskellut ja ”vihreälle oksalle” päässyt kokee, että on tehnyt uransa eteen paljon töitä ja saanut reilun palkinnon. Ajatus voi olla hyvinkin oikeutettu, mutta samalla helposti unohtuu, että moni muukin tekee paljon työtä, mutta ei yllä samaan.

  – Reilun palkkion työstään saaneet tavallaan ehkä kovettavat itsensä ja ajattelevat helposti, että on tyhmyyttä, jos joku suostuu huonoihin sopimuksiin tai työoloihin.

  Ajatus siitä, että jokainen voi valita, mihin kurottaa ja päätyy, on Järvisen mielestä yleistynyt. Samalla on unohdettu, että osa meistä tekee valintoja toinen toistaan epäedullisempien vaihtoehtojen välillä.

  Akatemiatutkija Jani Erola Turun yliopistosta sanoo, että kaikki menestys ei liity omiin ansioihin, vaikka tätä usein tuntuu pidettävän totuutena.

  – Menestys on pitkälti sattumaa ja hyvää tuuria.

  Menestyvät osaavat estää
  lastaan syrjäytymästä


  Erolan mukaan 70 prosenttia etenemisestä ei selity omilla kyvyillä. Vaikka meillä on ilmainen peruskoulu ja edulliset opiskelumahdollisuudet, lähtökohdat eivät ole samat kaikille. Koti ja vanhempien asema on monen etenemisen avain.

  Koulu on kaikista ainakin jossain vaiheessa tylsää. Järvisen mukaan olennaista on, miten vanhemmat kannustavat, kun ote on repsahtamassa.

  – Varsinkin koulutuksen nivelkohdissa, yhdeksännen luokan ja lukion päättyessä, alempien sosiaaliryhmien lapset ovat usein muita huonommassa asemassa.

  Hyvin toimeentulevat, tiukasti yhteiskunnassa kiinni olevat vanhemmat osaavat etsiä lapselleen vaihtoehtoja. Heillä on myös mahdollisuus taloudelliseen tukemiseen.

  Vähän koulutetut vanhemmat voivat puolestaan patistella nuortaan töihin. Kun useampi kuin joka neljäs nuori on työtön, työpaikan saaminen ei ole helppo juttu.

  Huono yhteiskunnallinen itsetunto
  kasvattaa väärää nöyryyttä


  Kaikki eivät yllä kovin ylös, vaikka tahtoisivat ja heillä olisi siihen edellytykset. On nuoria, joilla on akateeminen tutkinto ja jotka hallitsevat viisi kieltä, mutta tekevät töitä 1 300 euron kuukausipalkalla. Järvinen huomauttaa, että moni jää tähän kierteeseen.

  Olennaista on, minkä keskellä on elänyt. Jos perheystävät ja kummit ovat koulutettuja ja hyvässä asemassa, lapsestakin vähän huomaamatta tulee heidän verkostojensa osa.

  Kun keskiluokkainen työelämä on tuttua, siihen on Järvisen mukaan helppo solahtaa. Ne, joilla on huono yhteiskunnallinen itsetunto, eivät hänestä ole yhtä itsevarmoja.

  Järvisen mielestä pärjääjien kodissa elänyt nuori tajuaa, millaista peliä työelämässä pelataan ja pystyy suhtautumaan asioihin rennommin kuin työläistaustainen nuori.

  – Työläisperheessä moni on oppinut vääränlaisen auktoriteettien kunnioittamisen. Häntä on helppo käyttää hyväksi työmarkkinoilla esimerkiksi maksamalla liian pientä palkkaa.

  Onko kyseessä
  rahan korskeus?


  Suomalaisessa yhteiskunnassa varallisuudesta ei ole huudeltu. Professori, varatuomari ja filosofian tohtori Jukka Kemppinen huomauttaa, että täällä ei ole ollut tapana sanoa: ”Kuunnelkaa minua, koska olen rikas”.

  Helsingin Sanomissa oli kolmisen viikkoa sitten Sammon suuromistajan Björn Wahlroosin haastattelu. Wahlroos otti kantaa presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuheeseen, jossa tämä sanoi, että tuloerojen kasvun myötä myös terveyserot ovat kasvaneet.

  Wahlroosin mielestä on roskaa väittää, että Suomesta olisi tulossa taas luokkayhteiskunta. Hänestä syrjäytyneiksi joutuvat eivät panosta terveytensä hoitamiseen.

  – Syy heikkenevälle terveydelle ei ole tulonjaon muuttuminen. Taustalla on yhteinen muuttuja, joka on joko yksilöiden piittaamattomuus tai syrjäytyminen, hän lisäsi.

  Kemppinen miettii, mikä on muuttunut, jos kyseessä on rahan korskeus.

  – Minuun ei tee musertavaa vaikutusta, vaikka puhuja olisi ollut pari vuotta Hankenin professori. Olen ollut professori vuosia, ja siinä leikissä menettänyt ylimääräisen kunnioituksen.

  Ylimielisyys on jalostettu
  itsepetoksen muoto


  Kemppisen mielestä nykyinen taloustilanne on epätavallisen vaikea. Hänestä asiallisen, syvästi perehtyneen henkilön tavallisin vastaus kiperässä kohdassa on ”en tiedä”.
  Tämä on myös hänen täydellinen vastauksensa kysymykseen, onko ylimielisyys lisääntynyt.

  – Henkilö, joka tietää, mitä pitäisi tehdä, on tyypillisesti toisen vuoden opiskelija.

  Ylimielisyys sisältää Kemppisen mukaan usein annoksen asioitten mieletöntä yksinkertaistamista ja on jalostettu itsepetoksen muoto. Siihen sorrutaan, koska puhuja haluaa korostaa asiantuntijuuttaan, tietämistään tai itseään.

  Eliitin tavoilla on Järvisen mukaan taipumus siirtyä muidenkin tavoiksi. Hänestä ilmapiiri on viime aikoina yhä enemmän jakautunut kahtia.

  Kovuus on lisääntynyt, mutta moni tuntee myös vastuuta ja kauhistuu tilannetta. Hän kertoo keskustelleensa opiskelijoiden kanssa Olkiluodon ydinvoimalassa työskentelevien puolalaisten huonoista työehdoista.

  – Puolet opiskelijoistani oli sitä mieltä, että puolalaiset ovat tyhmiä, jos ovat allekirjoittaneet sellaisen työsopimuksen. Toinen puoli luokkaa oli sitä mieltä, että kaikilla ei ole varaa olla allekirjoittamatta huonoakaan työsopimusta.

  Onko suomalaisiin iskenyt
  kullankaivajasyndrooma?


  ”Minulla on oikeus”, on yhä useammin käytetty lause. Jukka Kemppinen viittaa kasvattajien kokemuksiin.

  – Vaikuttaa siltä, että on ilmaantunut uusi hämmentävä ihmistyyppi, hän sanoo.

  Kun opettaja soittaa kotiin kertoakseen lapsen empaattisen kehityksen ongelmista, mikä Kemppisen mukaan tarkoittaa, että lapsi hakkaa vastaantulijoita vasaralla, koulutettu nuori vanhempi karjuu puhelimeen: ”V...ttuaks tänne soitat, opettakaa sille empatiaa, siitä saatte palkkanne”.

  Kemppinen miettii, onko vaurastuneisiin suomalaisiin iskenyt kullankaivajasydrooma?

  – Kun aidosti pöljä sattuu löytämään jalometalleja, käyttäytyminen on äkkiä tuon näköistä.

  Kemppinen viittaa ”äärimmäisen arvovaltaisen” lähteeseen ja rakkauden kaksoiskäskyyn, jossa kehotetaan rakastamaan lähimmäistä niin kuin itseä.

  – Tämä on selvästi unohtunut.

  Kemppisen mukaan tähän päivään ja talousuutisiin siirrettynä Raamatun lauseen sisältö on suunnilleen sama kuin Suomen kansan ”niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan” -sananlaskussa.

  Eriarvoisuus tukee
  viidakon lakia


  Erolan mielestä äärimmäisen eriarvoisuuden lisääntyminen on uhka, joten nyt on yhteiskunnallisen keskustelun paikka.

  – Suomalaisilla on vahva luottamus, että yhteiskunta on oikeudenmukainen ja toimii oikeudenmukaisesti, Erola sanoo.

  Luottamusta syö hänestä kuitenkin se, että vaikka keskimäärin ihmiset pärjäävät aika hyvin, joukko väestöä on huonossa jamassa.

  – On ikävää, että joudumme luopumaan hyväuskoisuudesta, Järvinen sanoo.

  Hänen mielestään on oikein, että mediassa tuodaan esiin eliittiä koskevia asioita kuten liian hyvä asuntoetu tai se, että organisaation varoja käytetään omiin ja perheen matkoihin. Jos eliitin käytös tuntuu väärältä, koko kansan moraali haperoituu.

  – Me kaikki vastaamme seurauksista, Järvinen sanoo.

  Hänen mukaansa vallalle voi nousta viidakon laki. Yhteiskuntaan pettyneet etsivät hyvitystä lain toiselta puolelta ja varakkaat joutuvat vartioimaan omaisuuttaan ja lapsiaan ympärivuorokautisesti.

  Ihmiset kyllästyvät
  muoti-ilmiöön


  Haastateltujen mielestä kehitys ei ole väistämätön. Erola huomauttaa, että muutos vaatii yhteiskunnan päättäjien aktiivista otetta.

  – Jos kyseessä on muoti-ilmiö, vastaus on yksinkertainen. Ihmiset kyllästyvät siihen, Kemppinen sanoo.

  Myös Järvinen arvioi, että ylilyönneistä voidaan päästä.

  – Voi olla, että olen naiivi, mutta uskon, että suomalaiset eivät ole valmiit hylkäämään menneiden sukupolvien arvokkaita tekoja, joiden ansiosta tämä maa on noussut niin tasa-arvoiseksi, hän sanoo.


  http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2012/03/04/nainko-on--koyhyys-on-tyhmyytta-pelurit-parjaa/201224265/139?ref=tf1
   
 2. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  Suomessa on melkoinen kauhistus se, jos epäillään ruotsinkielisen ankkalammen edustajin röyhkeyttä. Ensimmäinen, joka hämmästyi Suomen raakaa sivistymättömyyttä, oli varatuomari Astrid Thors, joka rakensi poiittista mielikuvaa tukemalla kansainvälistä nuuskarikollisuutta. Yksi mielenosoittaja kehui, että jokaiselta bensiiniasemalta saa salakaupattavaa nuuskaa Pietarsaaressa. Thors oli mielenosoituksellisen suuren määrän nuuskaa laivalta, että jokainen saattoi epäillä, oliko se omaan käyttöön. Toinen tähti on Wallin, joka tuli yllätetyksi.

  Bror Napoleon Wahlroosin poika, Björn Wahlroos, on jonkinlainen jalostettu Jörn Donner. Ja sitten möisesta henkilöstä jaksetaan kirjoittaa. Minusta hänet voisi unohtaa kuin Jammu Siltavuoren tai Pentti Linkolan.
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,640
  Tykkäykset:
  23,221
  Pisteet:
  1,286
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  Suomessa on paljon ihmisiä, jotka kuvittelevat heillä olevan sanottavaa oikeasti ja vain siksi, että ovat perineet isänsä omaisuuden tai sattuivat olemaan hyvässä paikassa silloin, kun Suomen ihan omat oligarkit pääsivät hääräämään.

  Suomessa on silti paljon oikeita rahasukuja, jotka näkevät asiat jotenkin "yhteisestä hyvästä" katsoen. Heille pitää hattua nostaa, etteivät kaikki ole lipsuneet tuohon suomioligarkkien kuoroon, joka on yhtä vastenmielinen kuin limainen matikkarysä.

  Yhtä lailla rikkaissa ihmisissä on ns. hyviä ihmisiä kuin köyhissäkin tai päinvastoin. Ihmisen mitta ei näy hänen pankkitilinsä saldossa, sitä kyllä mitataan ihan muilla elämänaloilla. Jokainen tehköön parhaansa ja osatkoon arvostaa itseään sitä mukaa.
   
 5. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,553
  Tykkäykset:
  4,471
  Pisteet:
  1,286
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  +1 tälle näkemykselle ehdottomasti!

  On uskomatonta, miten 5.4% väestöpohjalla ja täydellisen marginaalisella vaalimenestyksellä saa tässä maassa vaikutusvaltaa kunhan on vain riittävän röyhkeä!
  Jos joku erehtyy kritisoimaan tämän 5.4% kansanosan omahyväistä röyhkeyttä, alkaa välittömästi hirvittävä parku.. Odotan innokkaasti sitä hetkeä kun Suomalaiset oikeasti tajuavat, että suomenruotsalaisia on oikeasti vain 5.4% väestöstä. Silti heitä pitää valtiolla ja kunnissa palvella ruotsinkielellä, heille pitää järjestää varusmiespalvelus heidän omalla äidinkielellään jne jne.

  Toinen hämmästyttävä asia on se, miten Suomessa annetaan joidenkin ihmisten laskea suustaan lähes mitä tahansa paskaa kerta toisensa jälkeen - vain siksi, että kyseinen paskanpuhuja on sattunut kerryttämään itselleen suuren varallisuuden.

  Jollakin perverssillä tavalla näkisin mieluusti Suomessa samanlaisen tilanteen kuin mikä nähtiin noin viikon takaisessa Putin-dokumentissa, jossa Putin kyykytti oikein huolella sikäläisiä "björnwahlrooseja" median nähden.. Samaan syssyyn voisi näyttää myös suomenruotsalaisille ylipäätään, minkälaiseen sananvaltaan riittää 5.4% väestöpohja ja häviävän pieni %-osuus minkä tahansa vaalien äänistä.
   
 6. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  Ilmeisesti et nyt tavoittanut sitä keskeistä: limaista Suomi-rahvasta tarvitaan siksi, että tuon svekomaanisen oligarkian ja freudenthaliaisten rasismi ja vihapuhe edes hetkeksi tyyntyisi.

  Jos nyt ajatellaan jotain Suomi-myönteistä omistajaa niin ensimmäiseksi tulee mielee Wihuri. Yhtiö ei ole pörssissä eikä se ole kituvana perheyhtiönä konkurssissa. Lisäksi sen säätiö taitaa jakaa enemmän rahaa kuin Nobel-säätiö.

  Siitä nyt ei vain kirjoiteta niin paljoa kuin Björn Wahlroosin möläytyksistä. Muistelen, että kun Suvi-Anne Siimes suostui siihen, että Wahlroos sai Sampo Pankin arvonnousua odotellessa kuitata muutaman sata miljoonaa markkaa ylihintaa Mandatumista Sampo Pankin kassasta niin Suvi-Anne Siimeksestä Vasemmistoliiton puheenjohtajuuden jälkeen tuli suuri elinkeinoelämän johtaja Etelärantaa. Hänen tehtävänään on edustaa oikeudenmukaista lääkepolitiikkaa sosiaali- ja terveysministeriötä vastaan.

  Suvi-Anne Siimes on mainio esimerkki kansainvälisen kapitalismin uusiokäyttämästä muka vasemmistolaisesta. Siimeksen lausunto Vasemmistoliiton puheenjohtajana oli:"En ole koskaan ollut kommunisti, en edes sosialisti." Tämä on paljon sanottu. Sirpa Pietikäinen voisi sanoa hieman samaa omasta kuvitteellisesta viiteryhmästään, mutta appellatiiveja vaihtaen.
   
 7. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,039
  Tykkäykset:
  5,696
  Pisteet:
  1,286
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  Vuoden 2011 vaaleissa RKP:n kannatus oli vaivaiset 4,28 %:a, mutta siitäkin huolimatta RKP on vaikutusvaltainen puolue.

  Perussuomalaiset saivat äänistä 19,05 %:a, mutta vaikutusvaltaa eivät uskaltaneet itselleen ottaa. Opposition apupuole keskustallakin on moninverroin enemmän vaikutusvaltaa kuin persuilla. Ei oppositioasema kepun asemia ja suhteita mihinkään vienyt.

  Kyse lienee tuosta professorien selittämästä huonosto yhteiskunnallisesta itsetunnosta eli ei arvata istua samaan pöytään vallanpitäjien kanssa. Siellä kun voisi joutua puhumaan asiaakin ja pelkona on oman osaamisen - pikemmin sen puutteen - piilottelu. "Mitäs jos ne saisivat tietää, etten ymmärrä höykäsen pöläystä? :a-lipsrsealed: Parempi olla vain ihan hiljaa täällä takarivissä.
   
 8. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Yhteiskunnan purkautumisesta osakunnikseen

  Keskusta olisi 13%:n - 14%:n Kiviniemen aikaansaamalla kannatustasolla romahduttanut puolueen lopullisesti Vasemmistoliitto-kokoon.

  Väyryselle ei tämä "naisjohtajuuden alennustila" käynyt, vaan hän "taisteli takaisin".

  Pekkarinen on kerjännyt kannatusta päästäkseen puheenjohtajavaaliin, mutta kannattajia ei ole ilmaantunut.
   
 9. null

  null Alikersantti

  Liittynyt:
  06.12.2011
  Viestejä:
  54
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  6
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  No eipä se raha ole mikään objektiivinen menestyksen mittari. Joillekkin ihmisille se on, mutta ei kaikille. Ehkä sitten voidaan puhua vähän tyhmyydestä/huonosti opituista arvoista tavoitteeseen nähden, jos ihminen haluaa rikkaaksi ja pitää rahaa äärimmäisen tärkeänä, mutta ei koskaan tajunnut, että se vaatii yleensä opiskelua ja työtä. Menestys voitaisiin enemmänkin mitata kysymyksillä "Oletko tyytyväinen nykyiseen elämäntilanteeseesi" ja jos ei olla, niin jatkokysymyksenä "Mitä sinä voisit tehdä asialle".

  Joka tapauksessa kyllä se luokkaantuminen on Suomeenkin kovasti purrut, vaikka ei ihan vielä samalla tavalla mitä jenkkeihin.
   
 10. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  Ilmeisesti vähimmällä vaivalla rahoihin pääsee käsiksi sillä, että äiti on nainut oikein hieman varakkaamman isän tai sitten että itse nai oikein.

  - Mistä tuntee rakkausavioliiton?

  - Siitä, että molemmat ovat yhtä p-a:ia kuin meillä!

  - Merikapteeni N. N. -

  Sitten on tämä "yrittäminen". Aivan mikä tahansa yrittäminen tuottaa 80% palkansaajien tuloista. Onnistunut yrittäminen tuottaa enemmän ja kasvuyrittämisellä voi toki vaurastua. Sitten se, että osuu varmalle kasvualalle, alkaa olla veikkaamisen varassa.
   
 11. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/03/turvakonsultti_varakkailla_suomalaisilla_suuri_riski_joutua_siepatuksi_3299422.html?origin=rss

  Murenemisen merkkejä.
   
 12. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,145
  Tykkäykset:
  8,015
  Pisteet:
  1,286
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/100831-turvaselvityksess%C3%A4-sorsitaan-suomalaisia-duunareita

   
 13. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  "Nuori mies, kurjuuden kuningas?

  Osalla nuorista miehistä näyttää pyyhkivän todella heikosti. Kansanterveysmittareilla huono-osaisuus tiivistyy tutkijan nimeämälle "banaani-alueelle" pohjoiseen. Miesköyhyyttä tutkinut professori kirjoittaa, että tie miehen kurjuuteen käy "neljän A:n" kautta.

  TALOUSSANOMAT
  Elina Ranta
  12.3.2012 06:01

  Talvisodan alla sotaväen ylilääkäri Väinö F. Lindén havaitsi alokkaiden terveystietojen perusteella kansansairauksien keräytymän suurin piirtein nykyisen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

  Yllätys oli suuri lääkintäkenraalimajuri evp Pentti Kuroselle, kun hän havaitsi, että kuvio on edelleen sama. Kuronen kantaa suurta huolta siitä, miten näiden alueiden syrjäytymisvaarassa olevien nuorukaisten käy.

  – Sinne, missä kansansairauksien summaindeksi on huono, tiedetään keräytyvän kaikenlaista muuta ongelmatiikkaa ja työttömyyttä. Tämä banaanialue – näin sitä olen kutsunut – alkaa Kuusamosta ja kulkee Pohjois-Pohjanmaan halki Reisjärvelle. Siihen kuuluu myös Kainuu. Siellä on paljon huonossa tilassa olevia alueita, joissa kutsuntojen hylkäysprosentti on ollut jopa 40:tä, Kuronen kertoo.

  Taloussanomat selvitti THL:n tilastoista, näkyykö banaanialue, jos verrataan kansansairauksien sijaan miestyöttömyyttä, koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria miehiä ja miesten juovuksissa tekemiä rikoksia.

  Päijät-Häme ja Kymenlaakso
  myös syrjäytymisen kärkialueita

  Myös tässä vertailussa Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu olivat huono-osaisimpien joukossa, mutta Päijät-Häme nousi näillä mittareilla ”kurjuusindeksin” ykköseksi. Kakkosena oli Kymenlaakso ja kolmosena Lappi. (Katso tarkemmin kartta ja taulukko jutun lopusta).

  Kymenlaaksossa koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria miehiä oli hieman keskimääräistä enemmän. Uudellamaalla heitä oli Ahvenmaata lukuun ottamatta eniten, mutta miesten työttömyys oli Uudellamaalla Pohjanmaan (Vaasan) jälkeen maan alhaisin. Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Karjalassa miesten työttömyys oli korkeinta.

  Humalassa eniten rikoksia tekivät miehet Lapissa, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä ja Satakunnassa.

  "Tsekkilista" syrjäytymisen
  pysäyttämiseksi

  Kurosen mukaan nuoren miehen syrjäytymisriski näkyy jo neuvolassa.

  – Yhteiskunnan rajatut resurssit pitäisi kohdentaa varhaisten syrjäytymisuhkien havaitsemiseen ja ehkäisyyn. Jokainen yhteiskunnan ulkopuolelle pudonnut nuori maksaa elämänsä aikana miljoona euroa tai enemmän. Meillä on syrjäytyvien ja työttömien nuorten joukossa nämä 30 000 nuorta, jotka ovat hävinneet koko yhteiskunnan ulkopuolelle. Lasku on kallis, puhumattakaan inhimillisestä tuskasta, jota syrjäytyminen tuottaa.

  Kuronen kokoaa parhaillaan Oulussa tutkimusryhmää, joka keksisi uusia tapoja nuorten miesten auttamiseen. Keinoja on ollut vähän, mutta yksi toimiva on Aikalisä-hanke, joka tukee apua tarvitsevia alokkaita. Se on hyvin kysytty ja levinnyt jo yli puoleen kunnista.

  Kurosen mukaan viranomaiset pitäisi saada yhteistyöhön ja ongelmat havaita jo varhain ”tsekkilistalla” eri terveydenhuollon portaissa.

  – Saisimme edes jotkut pelastettua. Kaikkia ei pysty edes auttamaan, valitettavasti.

  Miesten paha olo piilossa,
  mutta näkyy tekoina

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkijan Kaija Appelqvist-Schmidlechnerin väitöstutkimuksen mukaan kutsuntaikäisten mielenterveysongelmat olivat syynä 40 prosentissa vapautuksia.


  Huonoon kuntoon ja ylipainoon liittyvät tuki- ja liikuntaelinten ja sidekudossairaudet olivat syynä viidesosassa keskeytyksiä. Miehen mielenterveyden ongelmiin on tutkijan mukaan vaikeampi päästä kiinni.

  Työttömyys, kouluvaikeudet, päihdeongelmat ja sosiaalisten tukiverkostojen puute ovat THL:n tutkijan mukaan nuorilla miehillä naisia yleisempiä ongelmia. Nivelvaiheet, jolloin nuorukaiset muuttavat pois kotoa tai yrittävät päästä opiskelemaan tai töihin, ovat riskihetkiä pudota kelkasta.

  Vaikka nuorten miesten syrjäytyminen itsessään ei ole merkittävästi lisääntynyt, hyvinvointi näyttää tutkijan mukaan miesten kohdalla polarisoituvan eli jakautuvan hyvä- ja huono-osaisiin erityisen vahvasti.

  – Suurella osalla nuoria miehiä menee paremmin kuin koskaan ennen, mutta sillä osalla, joka on jäämässä yhteiskunnan ulkopuolelle, ongelmat kasaantuvat ja käyvät yhä monisyisemmiksi ja niitä on vaikeampi hoitaa, Appelqvist-Schmidlechner sanoo.

  – Kun mies voi pahoin tai on masentunut, sitä ei välttämättä tunnista – edes mies itse. Masennus ja muut mielenterveysongelmat kytkeytyvät usein häiriökäyttäytymisen taakse, rikollisuuteen tai päihteisiin.

  Syrjäytyneistä valtaosa
  nuoria miehiä

  Vuonna 2010 kaksi kolmasosaa syrjäytyneistä nuorista oli miehiä, Elinkeinoelämän valtuuskunnan raportti kertoi. Taantuma iskee miehiin ylipäänsä naisia enemmän, ja usein työttömyys kirpaisee miestä vielä syvemmältä. Työttömien miesten itsemurhakuolleisuus on naisia suurempaa, Kuntoutussäätiön tutkimus osoittaa. Myös alkoholi on miehillä paljon naisia yleisempi kuolinsyy.

  Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen mukaan työikäisten miesten työvoimaosuus on pienentynyt 1980-luvulta lähtien, mutta syvän rakennemuutoksen merkitystä juuri miehille ei ole yhteiskunnassa ymmärretty.

  Miehet kilpailevat kiihtyvästi työmarkkinoilla ja elämässä. Nuoret miehet rakentavat elämäänsä yhä kovenevien arvojen ja yleisen epävarmuuden keskellä.

  Potutusta ja päässä
  napsahduksen vaaraa

  Sosiaalityön professori Jari Heinonen kirjoittaa tutkimuksessa ”neljän A:n kisasta”. Se on kilpailua ”ansiosta, akasta, asunnosta ja autosta”. Kun puhutaan "miehisestä tappioputkesta, syrjäytymiskierteestä, se alkaa yleensä juuri näiden neljän A:n menettämisestä – usein juuri tässä järjestyksessä!"

  – Äärimmillään köyhän miehen elämä on potutusta, jossa ”joko tai -napsahdus” vaanii koko ajan. Napsahdus tarkoittaa sitä, että tekee joko itselleen jotakin tai sitten ympäristölle"


  http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/03/12/nuori-mies-kurjuuden-kuningas/201224794/12
   
 14. Mainos 15. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,340
  Tykkäykset:
  2,414
  Pisteet:
  1,286
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  Tuntuu propagandalta, mutta en väitä etteikö alamaailma pystyisi ottamaan oppia muista maista, ja miksi tämä tuntuu propagandalta on se sama kysymys kuin että ketä eliitti katsoo olevan terroristeja. Lätäkön toisella puolella Walkoisen Ladon tirehtööri luokittelee omien kansalaisten edustavan tälläistä, joten en uskoisi että kotimaan eliiti olisi kovin kaukana, jos tuollaiseen uskovat.

  Mutta tämä ei ole uutinen murenemisesta vaan luokka erosta, missä tavalliset tallustajat halutaan pitää erossa niistä paremmista hinnalla millä hyvänsä. Saisivat duunarit nauraa niille, kun he kysyvät noita palveluita ja verottaa sitten varakkaitta laskujen kautta vaikka käyttämällä kerrointa kaksi ellei kolme.

  Sanoisin, että sitten kun ihmisiä rupeaa katoamaan taikka löytymään huonokuntoisina julkisista paikoista on se paikka missä mureneminen on todellakkin tapahtumassa. Ja mitä täällä nyt puhutaan on vain trendien perässä juoksemista. Ei muuta.
   
 16. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,074
  Tykkäykset:
  1,470
  Pisteet:
  636
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  Valitettavasti totta,kun katsoo täällä pohjoisessa omaa ikäluokkaa.
  Itsekkäästi voi sanoa,että onneksi kuulun siihen porukkaan,jolla menee hyvin,mutta tiedän kyllä tapauksia jotka kuuluu siihen toiseen sakkiin.
  Tai sanotaanko,että osa kuului,osa on lähteny jo oman käen kautta.
   
 17. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Noita itsensä tappaneita mahtuu kyllä pahasti liikaa nuorten miesten ikäluokkiin. Ilmiö ei tosin ole uusi.
   
 18. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,145
  Tykkäykset:
  8,015
  Pisteet:
  1,286
  Raksamiehen vuodatusta nykypäivän Suomesta.

  http://rodionr.vuodatus.net/blog/3179400/suositaan-nyt-kaikessa-ulkomaalaista/

  Loppukirjoitus oli sitten kirjoittajan kaverin lomamatkakuvausta.
   
 19. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  RE: Uutisia yhteikunnan hajoamisesta

  http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/99581-etnisten-suhteiden-neuvottelukunta-nettikeskustelut-vain-oikeilla-nimilla


  Sananvapaus on tietenkin aikamme suurin ongelma.

  Minun havaintojeni mukaan väärän mielipiteen esittäminen omalla nimellä johtaa välittömästi vainoihin suvaitsevaisen eliittimme toimesta. Nimettömyys vaikeuttaa merkittävästi ihmisten vainoamista ja tämän takia nimettömyys halutaan kieltää.


  "– Tiedän, että moni perheellinen virkamies miettii jo tarkasti julkisuuteen astumista ja haastattelujen antamista, jos lopputuloksena on vihan ryöppy niskaan."

  Jos virkamiehen toiminta herättää vihaa, niin onko vika virkamiehessä vaiko kansalaisissa?
   
 20. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,145
  Tykkäykset:
  8,015
  Pisteet:
  1,286
  Haukkuva koira ei pure.
   
 21. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,145
  Tykkäykset:
  8,015
  Pisteet:
  1,286
  Iltalehden blogistin katsaus Julkisen sektorin rahankäyttöön.

  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2012/03/26/saatanan-tunarit/

  Pauli Vahtera
  on kauppatieteiden kandi ja KHT-tilintarkastaja, joka kirjoittaa taloudesta.
   
 22. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,145
  Tykkäykset:
  8,015
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä itsenäisellä valtiolla tulee olla oma rajakontrolli. :uzi: Schengen


  http://www.olliimmonen.net/148.html

   

Jaa tämä sivu