Luin tuossa juuri Max Hastingsin kirjan Armageddon uudelleen. Se käsittelee Euroopan sotatoimia syksystä 1944 sodan loppuun. Siinä mainittiin, että USA:n maavoimilla oli valtava täydennysmiespula sodan loppuvaiheessa. Ei tosin niin paha kuin briteillä ja kanadalaisilla. Kanadalaisilla tämä johtui osittain poliittisesta päätöksestä lähettää vain vapaaehtoisia Kanadan ulkopuolelle.
USA:n miespula johtui myös siitä, että lääkärintarkastuksissa oli käsketty hyväksymään vain ns. "parempi" aines, joka johti siihen, että jopa taistelutehtäviin sopivaa ainesta raakattiin pois rankalla kädellä. Tulos oli se, että syksystä 1944 alkaen takalinjan yksiköitä haravoitiin tiukalla kammalla täydennysten saamiseksi. Esim. noin kolmasosa ilmatorjuntapataljoonista hajoitettiin (Luftwaffesta kun ei ollut kaueasti enää vaaraa) ja miehistö lähetettiin jalkaväkeen täydennykseksi. Sama kohtalo oli useilla takalinjan miehillä. Ikävä ylläri.
Alunperinhän oli suunnitelmissa perustaa 200 divisioonaa, mutta lopulta perustettiin kuitenkin vain 80 divisioonaa. Tappioiden täydennys järjestettiin niin, että sotatoimiyhtymiä ei kierrätetty vaan niihin lähetettiin huonosti koulutettuja täydennysmiehiä. Tästä oli seurauksena joukkojen koheesion lasku, kokeneet rintamamiehet paloivat loppuun ja tulokkaat olivat taisteluarvoltaan heikompia sekä kärsivät kovia tappioita kokemattomuutensa takia.
Oppia ei kuitenkaan otettu, vaan samaa systeemiä käytettiin Vietnamissa muutamilla heikennyksillä: Kansakunnan parhaiden kykyjen annettiin välttää palvelusta yliopistoissa. Vuoden määrämittainen rintamapalvelusvuoro loi kannusteen riskien välttelemiselle, eikä suinkaan sodan voittamiselle. Upseerien rintamavuorot lyhennettiin niin lyhyiksi, etteivät varmasti harjaantuneet tehtävinsä. Asevelvollisista valituille aliupseereille sentään järjestettiin aliupseerikurssi.