Valko-Venäjä

Voi olla että NATO hylkää siinä tilanteessa Baltian maat ja keskittyy puolustamaan Puolaa. Mihinkään vastahyökkäyksiin en kuitenkaan usko eripuraisen NATOn pystyvän. Ennen kuin NATO maiden poliittinen johto pystyy mihinkään päätöksiin, Venäjä on jo miehittänyt käytävän. Virohan laatii suunnitelma B:tä siltä varalta, että NATO ei tule Baltian maiden avuksi.

Höpöjä kirjoitat. Näkyvissä olevassa tulevaisuudessa ei ole sellaista vaihtoehtoa, etteikö Nato puolustaisi kaikin mahdollisin ja mahdottominkin voimin Baltian maita Venäjää vastaan. Venäjä on vain iso ilmapallo. Kun sitä joku vähän tökkää kepillä, niin se puhkeaa. Natossa on paljonkin haluja antaa ryssille turpaan, mutta silti myös malttia toimia puolustusliittona.
 
Venäjä on vain iso ilmapallo. Kun sitä joku vähän tökkää kepillä, niin se puhkeaa.
Jaa-a. Toisen maailmanpalon aikaan kaikki olettivat Neuvostoliiton romahtavan kunhan Natsit vain potkaisevat oven sisään. Toisin kävi. Venäjä ei toki ole männävuosien Neuvostoliitto, mutta maahan kannattaa silti suhtautua tietyllä kunnioituksella. Mieluummin ollaan iloisia väärässä olosta, kuin herätään kasakan nauruun.

Siinä olet kyllä oikeassa, että jos naapuri ei saa massiivista propagandavoittoa ja mielipidevaikuttamismyllyä käyntiin länsimaissa, niin Balttiaa kyllä puolustetaan.
 
Lukashenko yritti kerätä pisteitä kansalta tai estää Venäjän suunnitelmia?
Seurauksena Putin päätti kiristää liekaa ja lietsoi mellakoita?
Niin, tai sitten se oli tosiaankin näytös, maskirovkaa. Vaikea sanoa.

Itselläni käy mielessä sellainen kuvio myös, että Moskova pelaa tässä Lukašenkaa pois ja aikoo esittää itsensä Valko-Venäjän vapauttajina. Siis väliintulo sitten, kun Lukašenka on saatu teurastamaan riittävän paljon mielenosoittajia, ja Putin pystyy esittäytymään kansan pelastajana. Mutta tämäkin on vähän heikolle spekulaatiolle perustuva.
 
Minulla on sellainen ennustus että Valko-Venäjällä on päästetty henki pullosta. Että tämä tulee jatkumaan, ja vähitellen muuttuu taas väkivaltaiseksi. Siis oikeasti enemmän tai vähemmän väkivaltaiseksi, mutta tukahdutetaan voimalla. Ja länsi katsoo vierestä eikä tee mitään erityistä ...Ja niin tästä tulee enemmän ja vähemmän vuotava haava venäjän kylkeen. On muistettava että tämä muutoshalu todellakin on lähtöisin valkovenäläisistä ihmisistä. Mielestäni tämä on ihan erillainen kansannousu kuin Ukrainan kansanousu. Tämä on paljon lähempänä Venäjän sydänmaata.

Kansannousun laannuttua Valko-venäjä pysyy Venäjän ohjauksessa, itse Venäjä pysyy kasassa ja Putin vallassa. Tämä on Unkarin kansannousu 1956 tai Tšekkoslovakia 1968 riippuen siitä kuinka väkivaltaiseksi tämä menee. Ja Venäjä ja Putin voittaa tämän erän, ihan niinkuin Neuvostoliitto "voitti" nuo 1956 ja 1968 erät.

Mutta pullon henki on kumminkin päässyt vapaaksi. Putinin kuoltua tai venäjän muuten heikentyessä tämä sitten jatkuu. Historia toistaa itseään, Neuvostoliiton sijasta on nyt vaan Venäjä.
 
En.

Jos käy ilmi, että olen täysin väärässä, niin laitan tuon näkemyksen tänne "näinkin pahasti voi ihminen erehtyä" -höpinänä.



Se mitä mä kaipaisin olisi oikeastaan yksi kovan tason ammattilainen joka arvioisi omaani huomattavasti syvemmän ja laaja-alaisemman asiantuntemuksen kautta että olenko ihan pihalla vai vähänkään oikeilla jäljillä. Eikä mulle edes tarvitsisi kertoa, että kumpaa jos kumpaakaan. (Luultavasti työkseen noita höseltävä ei voisi edes kertoa sitä, miten minun horinoitani arvioisi.)

Nyt taidan lopettaa ketjun kommentoimisen joksikin aikaa jotta voin mm. käydä läpi sitä, että olenko ihan pihalla asioista vai en.

Meinaatko että koko show olisi jonkin sortin maskirovkaa, ja liittyisi USA:n presidentinvaaleihin ?
 
Jaa-a. Toisen maailmanpalon aikaan kaikki olettivat Neuvostoliiton romahtavan kunhan Natsit vain potkaisevat oven sisään. Toisin kävi. Venäjä ei toki ole männävuosien Neuvostoliitto, mutta maahan kannattaa silti suhtautua tietyllä kunnioituksella. Mieluummin ollaan iloisia väärässä olosta, kuin herätään kasakan nauruun.

Siinä olet kyllä oikeassa, että jos naapuri ei saa massiivista propagandavoittoa ja mielipidevaikuttamismyllyä käyntiin länsimaissa, niin Balttiaa kyllä puolustetaan.

Minä olen aina kaikessa oikeassa.

Kuka muka oletti toisessa maailman sodassa Neuvostoliiton kaatuvan kun saksan armeija potkaisee ovet sisään? Minä en ainakaan olettanut mitään sellaista.
 
Tämä on ihan väärä ketju tälle mutta minusta on ennemmin näyttänyt siltä että täällä on kovasti puhuttu niin päin että NATO kaatuisi kuin korttitalo kuin Venäjä potkaisee oven sisään, ikäänkuin käänteinen operaatio Barbarossa:camo:. Epäilen sitä kyllä vahvasti:), siis Naton kaatumista. Voi olla että aluksi tulisi hämmennystä ja vaikeuksia mutta vastaisku tulisi ja voimalla. Mutta kukaan ei sitä varmaan haluaisi olla eturivissä katsomassa ( Suomi varmaan kyllä olisi:oops:) Mutta tämä on väärä ketju?
 
Minä olen aina kaikessa oikeassa.

Kuka muka oletti toisessa maailman sodassa Neuvostoliiton kaatuvan kun saksan armeija potkaisee ovet sisään? Minä en ainakaan olettanut mitään sellaista.


Ihan huumorintajuntoa pedanttia leikkiäkseni totean esimerkiksi Yhdysvaltojen sotaministeriön uskoneen Neuvostoliiton pystyvän vastustamaan Saksalaisia kuusi viikkoa ennen antautumista. https://history.state.gov/milestones/1937-1945/us-soviet

President Roosevelt responded by dispatching his trusted aide Harry Lloyd Hopkins to Moscow in order to assess the Soviet military situation. Although the War Department had warned the President that the Soviets would not last more than six weeks, after two one-on-one meetings with Soviet Premier Josef Stalin, Hopkins urged Roosevelt to assist the Soviets.

Olisi kyllä kiva myös omata tuo erehtymättömyyden voima.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä vitun väliä sillä on jos mielenosoittajat istuvat vaikka 10 vuotta torin reunalla, luuletko että lukaa kiinnostaa?

Siellähän ne ukrainalaisetkin istuvat kuin tikku paskassa, ja mitä on saavutettu, ihan just sitä mitä ryssä haluaa.

Millään ei ole vitunkaan väliä jos inhorealisteiksi heittäydytään...minäkin heittäydyn aina toisinaan ja juuri tässä asiassa se ei ole edes erityisen vaikeaa :ROFLMAO:

Lukašenka on hyvinkin kiinnostunut torin laidalla istuvista kansalaisista ja ihan varma asia on että jos saavat siellä vielä viikon tai kaksi istua ja kukkasia haistella ja haistatella, niin se on jo kova saavutus.

Mitä tuossa maassa nyt sitten pitäisi tehdä onkin jo paljon vaikeampi yhtälö. Valko-Venäjän ja Venäjän perusongelma ei ole Lukašenka tai Putin. Pelaajat vaihtuvat ja pelitkin toisinaan, mutta lopputulos on aina sama.
 
Tässä tosiaan on jotenkin palasia, jotka sopivat toisiinsa, mutta punainen lanka jotenkin puuttuu.
Aivan eniten hämmentää se venäläisten palkkasotureiden näytösluonteinen pidätys ennen vaaleja. Se ei sovi oikein mihinkään järkevään suunnitelmaan.
Väitteittiin, että SBU oli järjestänyt ansan palkkasotureille. Luulivat olevansa menossa Afrikkaan, mutta kone olisi laskeutunutkin Ukrainaan ja heidät olisi pidätetty. Lukalle vihjattiin asiasta ja hän tavallaan 'pelasti' heidät. Ajatteli käyttävänsä neuvottelussa ne. Jospa se oli sattumaa ja Luka vain käytti tilaisuuden hyväkseen.
 
Viimeksi muokattu:
FSB johtaja kävi vierailulla Minskissä. Tämän jälkeen Lukašenka sai voimaantumisen. Lukašenka ilmoitti, että mielenosoitukset tukahdutetaan.
Poliisi palasi kaduille ja uusia pidätyksiä. Valtion tiedotusvälineiden kautta syötetään kovasti propagandaa. Koordinaationeuvostoa pelotellaan, jotta se vaarantaisi
kansallisen turvallisuuden.

Brestin Gennadi Shutov kuoli sairaalassa sen jälkeen kun Lukašenkon turvallisuusjoukot ampuivat häntä mielenosoitusten aikana.
Hän oli 43-vuotias. Hän sai ampumahaavan 11. elokuuta. Gennady oli viides virallisesti vahvistettu uhri.
Kymmeniä ihmisiä on edelleen kateissa.

29-vuotias vaalikomission jäsen Konstantin Shishmakov löytyi kuolleena. Aikaisemmin Konstantin kieltäytyi allekirjoittamasta äänestyspöytäkirjoja,
joiden tulokset olivat vääriä.
Olisivatko luvanneet jotain kiitokseksi palkkasotureista, ehkä aikaa ja hiljaista taustatukea?
 
Viimeksi muokattu:

Mielenkiintoisia pointteja tässä
Valko-Venäjän kaasu- ja öljykentät sijaitsevat samalla manneralustalla kuin Ukrainan, ne ovat jatkoa sille samalle alueelle, jonka hallinnasta Ukrainassa käydään sotaa. Valko-Venäjällä on toiminnassa 61 kenttää, joten nyt puhutaan kunnon potista. Ja tämä on se syy miksi länsi aikoo kaapata maan hallintaansa.
Aivan
 
Jaa-a. Toisen maailmanpalon aikaan kaikki olettivat Neuvostoliiton romahtavan kunhan Natsit vain potkaisevat oven sisään.

Niin se olisi tehnytkin, elleivät Wehrmachtin perässä tulleet SS:n poliisipataljoonat olisi alkaneet hirttää epämieluisaa väestöä lähimpiin puihin, ampua kuraisiin kuoppiin ja osoittaa kaikin tavoin, että slaavit ovat epäihmisiä ja he herrarotua.

Näiden kansojen itsenäisyyden tarve oli pinnan alla valtava. Kyllä se olisi hyvinkin mennyt niin kuin vuonna 1991 omalakisesti meni. Tähän myös Mannerheim uskoi vielä kesällä 1941 (samoin kuin siihen, että sitten aikanaan Yhdysvallat lyö Saksan tai sinne palaa järki). Se itävaltalainen korpraali asetti kuitenkin kaikki Neuvostoliiton kansat taistelemaan elämästään, jolloin hän sai myös kaikki Neuvostoliiton kansat vastaansa. Silloin ei tarvittu edes propagandaa tai valeuutisia. Kaikki karmeudet olivat täyttä totta.

Saatuaan syksyllä 1941 tiedustelutietoa Ukrainasta Mannerheim totesikin lähipiirissään suullisesti, että "nyt tuli saksalaiselle liian pitkä matka". Olihan hän ratsastanut Kiinaan ja takaisin, joten taisi siitä jotain tietää.

(panttipataljoonan arvoa sotilastiedustelulle ei ole ymmärtänyt tutkia kai kukaan, tai sitten siellä on asioita, joita ei saa olla olemassakaan)

Siksi juuri Lukan olisi pitänyt olla suututtamatta kansansa. Tämä asia ei korjaannu ennen kuin Luka on heivattu helvettiin sieltä. Venäjän näkökulmasta Euraasian natossa olisi varmaan hyvä liittolaisuudella olla kansan tuki. Ei se oikein hakkaamalla synny, tai sitten ovat aika perverssiä väkeä.
 
Valko-Venäjällä ei oikein uskota ulkopuoliseen uhkaan lännestä, koska sellaista ei ole olemassa tällä hetkellä.

Tulee kyllä mielenkiintoinen näkymä siihen, että juuri tällä hetkellä, ei pelkästään Valko-Venäjä, vaan myös Venäjä kramppaa omaa mahdottomuuttaan. Pohjois-Korea pystyy pitämään systeemin vankileireillä ja murhaamalla, pelolla. Dystoppisena kauhu-yhteiskuntana. Tuo on ainoa tie, kun on ensin valehdeltu tarpeeksi ja yritetty "mahdollista maailmaa" valtiomediassa. Jossain vaiheessa musikkakin tajuaa, kun infra rapistuu ja reformit ovat tekemättä.

Valko-Venäjällä ja Venäjällä on viime kädessä vain kaksi tietä: joko vapautua jonkinlaiseksi sivistysmaaksi tai pysyä pelon avulla hallittavina kleptokratioina aina siihen asti, kunnes paine ohittaa tulpan ja romahdus tapahtuu imploosiona tai eksploosiona.
 
Väitteittiin, että SBU oli järjestänyt ansan palkkasotureille. Luulivat olevansa menossa Afrikkaan, mutta kone olisi laskeutunutkin Ukrainaan ja heidät olisi pidätetty. Lukalle vihjattiin asiasta ja hän tavallaan 'pelasti' heidät. Ajatteli käyttävänsä neuvottelussa ne. Jospa se oli sattumaa ja Luka vain käytti tilaisuuden hyväkseen.
Miksi Luka olisi pidättänyt heidät, jos olisi toiminut pelastajana?
JOS heidät olisi pidätetty Ukrainassa, niin voit olla varma et he olisivat myös pysyneet siellä vangittuna. Hyvää vaihtokauppa tavaraa vankienvaihtoa ajatellen.
Maailmassa on kaikenlaisia väitteitä, mut ennenkuin niitä jakaa kannattaa hetki miettiä.
 
Edit. Meinasin osallistua, mutta tuli heti ajatusvirhe.
 
Back
Top