Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Turvatakuut = aluevaatimukset. Venäjä laittoi kirjeellä nyt uuden vaihteen silmään, jossa se todnäk vaatii alueellista koskemattomuutta rajojensa läheisyyteen. Ns. bufferzone ajattelu, joka viimeksi johti talvisotaan.

Olisi mielenkiintoista tietää, onko vaatimusten sisältö uhkaavampi riippuen NATO-jäsenyydestä.
 
Nyt se haihattelu ”hyvistä suhteista” ja optioista sitten realisoituu. Yksin ollaan taas.
Nojaa, tuota sirkulääriä on lähetelty ilmeisesti sinne sun tänne. Sisällöstä tietämättä on aika vaikea reagoida mitenkään.
 
Niinistö hoitaa oman tonttinsa todella hyvin vanhoilla hyväksi havaituilla menetelmillä mutta toki maailman muuttuessa voi ihan hyvällä syyllä kysyä että ovatko ne vanhat menetelmät tähän aikaan sopivia ja riittävän tehokkaita.

Onhan se mukavaa kun Putin vastaa puhelimeen ja Washington Post kehuu mutta kissa kiitoksilla elää. Ehkä jostain pitäisi löytää sellainen presidentti joka on kiinni juurikin tässä ajassa. Toinen asia on sitten se mistä sellainen löytyy. Osaisin kyllä nimetä muutamankin poliitikon sille tontille mutta en kuitenkaan nimeä kun en usko että niistä tulee ikinä presidenttiä :ROFLMAO: Ei riitä kansansuosio siihen hommaan.

stubb-hymyhautajaiset.png
 
Venäjän Helsingin-suurlähetystö on toimittanut Suomen ulkoministeriölle ulkoministeri Sergei Lavrovin viestin turvallisuustakuista, kertoo Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass.


Venäläismedian mukaan Venäjän suurlähetystö on ”luovuttanut asiaa koskevan kirjeen Suomen ulkoministerille” ja ”odottaa Suomen reaktiota”.

Tass kirjoittaa ulkoministeri Lavrovin lausuneen sunnuntaina, että Venäjä aikoo lähettää Natolle ja Etyjille viestejä, joissa pyydetään selittämään, aikovatko ne noudattaa keskeisiä turvallisuussitoumuksiaan.

Näillä sitoumuksilla hänen kerrotaan viitanneen siihen, että Nato ja Etyj sitoutuisivat olemaan ”vahvistamatta omaa turvallisuuttaan muiden turvallisuuden kustannuksella”.

Ulkoministeriöstä kerrotaan Iltalehdelle asian olevan selvityksessä. Ministeriö ei ainakaan vielä vahvista, että kyseistä viestiä olisi vastaanotettu.

Myöskään Venäjän Helsingin-suurlähetystöstä ei toistaiseksi kommentoida asiaa enempää
Kun tämmöisen herkät diplomaattiset kysymykset tuodaa uutisen muodossa julki, on julkistus jo osa narratiiviä omaa toimintaa varten. Eipä tuohon tarvitse sen kummempaa vastausta kuin jo annettu aiemmin. Toki voi Venäjää kohteliaasti pyytää siiirtämään joukkonsa sille etäysyyttä Suomen rajasta kuin Putin jokus kertonut niiden olevan. Nythän joukkoja lähempänä, eli Venäjä toiminut jo vastoin ”vahvistamatta omaa turvallisuuttaan muiden turvallisuuden kustannuksella” -periaatetta ;)
“We have pulled back our troops from the border between Finland and Russia to a distance of 1,500 kilometres. We have not changed this to this day. That’s the way it is. But on our Baltic country border, NATO continues to bolster its forces. What are we to do?” Putin said.
 

Pekka Haavisto vahvistaa: Suomi on saanut kirjeen turvallisuustakuista Venäjän ulkoministeriltä​

Ulkoministerin käsityksen mukaan kirje on lähetetty kaikille ETYJ-maille.

JAA
Pekka Haaviston mukaan Suomi on saanut eilen Venäjän suurlähetystön kautta kirjeen Venäjän ulkoministeriltä Sergei Lavrovilta.

Pekka Haaviston mukaan Suomi on saanut eilen Venäjän suurlähetystön kautta kirjeen Venäjän ulkoministeriltä Sergei Lavrovilta. KUVA: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA
Suvi Hautanen

14:29 | Päivitetty 16:10
ULKOMINISTERI Pekka Haavisto (vihr) vahvistaa, että Suomi on saanut eilen Venäjän suurlähetystön kautta kirjeen Venäjän ulkoministeriltä Sergei Lavrovilta koskien turvallisuustakuita.

– Kirjeessä kysytään kantoja Etyjin periaatteisiin, muun muassa siihen, että mikään maa ei lisäisi omaa turvallisuuttaan muiden maiden turvallisuuden kustannuksella, Haavisto kertoi median edustajille eduskunnassa.

Haaviston käsityksen mukaan kirje on lähetetty kaikille Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin jäsenmaille, joita on 57. Ulkoministeriön mukaan kirje on lähtenyt myös Nato-maille.

– Suomi valmistelee omaa vastaustaan.

Hänen mukaansa on mahdollista, että Suomi valmistelee vastauksia yhdessä EU:n tai Etyjin kanssa. Haavisto vierailee huomenna Ruotsissa puolustusministeri Antti Kaikkosen kanssa ja hän arvelee, että kirje nousee esille keskusteluissa Ruotsin ulko- ja puolustusministereiden kanssa.

Haavisto ei osaa veikata aikataulua, kuinka kauan kirjeeseen vastaaminen vie aikaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY
Hän ei halua spekuloida Venäjän tarkoitusperiä lähettää samansisältöinen kirje useille maille, mutta hänen mielestään olisi hyvä, että EU-maat koordinoivat vastauksiaan ja avainkysymyksiä.


KIRJEESSÄ viitataan samoihin asioihin, joita Venäjä on aiemmin ottanut esille Yhdysvalloille ja Natolle lähetetyissä kirjeissä.

– Samantyyppisiä ilmaisuja Venäjä käyttää ja nyt käydään nimenomaan Etyjin periaatteita lävitse. Tämä on keskustelunavaus.


Haaviston mukaan Etyj on Suomellekin luonteva foorumi käydä keskustelua.


– Totta kai pidetään samaan aikaan kiinni ETYJin perusperiaatteesta. Itsenäiset maat ovat itsenäisiä myös valitsemaan turvallisuusjärjestelynsä.


Haavisto ei pidä kirjettä huolestuttavana, vaan hänen mielestään on hyvä, että diplomaattista keskustelua käydään. Huolestuttavana hän pitää sitä, että joukkojen kerääminen Ukrainan rajalle jatkuu.

– Myös sotilaallinen vaihtoehto on kuvassa mukana.
 
Onko tätä vahvistettu muista jäsenmaista?
Ei ainakaan Reutersilla, ainut asiaan liittyvä on että Venäjän jatkanut monologiaan US suuuntaan


MOSCOW, Feb 1 (Reuters) - Russia has sent follow-up questions rather than a response to the United States in their exchange on Moscow's demands for security guarantees, a senior Russian diplomat was quoted as saying on Tuesday.

A State Department spokesperson said on Monday the United States has received a written follow-up from Russia on the matter.
 
Onko tätä vahvistettu muista jäsenmaista?
Venäläisten omassa mediassa näin.
Eli ei varmaan nyt muille(?)



HELSINKI, February 1./TASS/. The Russian Embassy has delivered a message to the Finnish Foreign Ministry from Foreign Minister Sergey Lavrov regarding security guarantees, the diplomatic mission reported on Tuesday.

"The embassy has handed over the respective letter to the foreign minister of Finland. We are waiting for the reaction from the Finnish side," it said.

On January 30, Lavrov told the Voskresnoye Vremya (Sunday Time) program on Channel One that Russia was sending messages to NATO and the OSCE with a request to explain whether they intend to comply with the key security commitments "not to strengthen their security at the expense of the security of others".

https://tass.com/politics/1395817
 
Ei ainakaan Reutersilla, ainut asiaan liittyvä on että Venäjän jatkanut monologiaan US suuuntaan

Tätä hiljaisuutta hieman ihmettelen ja täällä pidettiin oikein tiedoitustilaisuuskin..🤔
 
Norjalaiset on jotain viestiä saanut.



https://tass.com/world/1396033

1 FEB, 17:25

Russia hands over to Norway Lavrov’s message on security guarantees — embassy​

Earlier, it was also reported that Russia’s embassy in Finland had handed over this message to the Finnish foreign ministry

HELSINKI, February 1. /TASS/. Russia’s embassy in Norway told TASS on Tuesday it has handed over to the Norwegian foreign ministry Russian Foreign Minister Sergey Lavrov’s message concerning security guarantees.
"We handed it (the message - TASS) over to the Norwegian foreign ministry yesterday," an embassy spokesman said.
Earlier in the day, Russia’s embassy in Finland also reported that it had handed over this message to the Finnish foreign ministry.
In an interview with the Voskresnoye Vremya (Sunday Time) weekly news roundup on Russia’s TV Channel One on January 30, Lavrov said that Russia was issuing an inquiry to NATO and the OSCE asking to explain whether they were planning to implement their key security commitments and refrain from "strengthening their security at the expense of the security of others."
 
Back
Top