Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Merkel on fyysikkona sulkenut Saksan ydinvoimalat ja avannut Itameren kaasuputket Venajalta Suomen kautta Saksaan... ja sitten Euroopan portit auki islamo-fasismille. Strategista hulluutta. Mika tuossa on motivaationa...

Ei siinä ole motivaatiota. Se on ideologiaa.
 
Mutta eiko ideologia ole motivaatioista vahvin... ei palkintoa, ei hyotya... ei materiaa, vain aate/ dogma. Pelkaan eniten naispoliitikkoja joilla ei ole lapsia - mikaan biologinen tulevaisuus ei kahlitse aatteen paloa.

"Tappakaa Komissaarit, nuo hullut koirat."

Saatana.
 
Olen samaa mieltä kuin Garri Kasparov. Suursodan riski on kasvanut, koska yksi osapuoli uskoo, että se voi voittaa - vaikkapa uusin keinoin ja jopa joutumatta suoraan aseelliseen konfliktiin toisen osapuolen kanssa. Putin ei olisi voinut tehdä tuhojaan Syyriassa, jos hänet olisi pysäytetty Ukrainassa eikä Ukrainassa olisi tapahtunut, mitä on tapahtunut, jos häntä olisi tiukasti rangaistu jo 2008 Georgian operaatiosta.

Euroopan ja Yhdysvaltain heikkous on vaarallista. Putin ei ole yhtään sen vaarallisempi kuin Stalin vuonna 1946, jolloin Harry S. Truman päätti pistää stopin Neuvostoliiton laajenemiselle.

Näin on. Putin ottaa askel askeleelta suurempia askelia. Kahdesta syystä:
  1. Muu maailma ei yhdenkään askeleen kohdalla sano uskottavasti ei
  2. Putinin pitää kotirintaman haavoittuvuuden takia kärjistää kv-tilannetta koko ajan enemmän.
Tässä turpon korkeajännityksestä aika inhorealistinen linkki.

http://observer.com/2016/02/mounting-evidence-putin-will-ignite-wwiii/

Mounting Evidence Putin Will Ignite WW III

Yksi ote:

Is Mr. Felgenhauer’s alarmism warranted? Many Western insiders think along similar lines. By letting Mr. Putin get away with whatever he likes in Syria, Mr. Obama has created a deeply dangerous situation in the region. By abandoning his infamous Syria “redline” in September 2013, the White House in effect outsourced American policy there to Mr. Putin, as I warned at the time, and which the Obama administration, powerless to influence terrible events in Syria, is slowly realizing.
 
Määritelkää se "suursota", jota kohti Venäjä mielestänne halajaa?

Minä katson, että suursota on jo. Kun en odota panssarilauttoja Wienin moottoritielle, jotta voin sen määritellä.

Ihmettelen, että edelleen odotatte jotain eldankajärvenjäätä ja korsuja kaminaa ja pöydälle raminaa......ei, niitä odotellessa voi aika käydä pitkäksi ja jos päättäjät olisivat tahmeita tässä kohtaa, niin.....

En väitä, etteikö perinteistä konventionaalistakin asevoimaa saata esiintyä tässä -suursodassa-, en pätkääkään, koska niin on jo käynytkin kiistatta. Mutta se on näköjään nykyään vain yksi kalu pakissa, jossa on huitsin monta lokeroa.
 
Määritelkää se "suursota", jota kohti Venäjä mielestänne halajaa?

Minä katson, että suursota on jo. Kun en odota panssarilauttoja Wienin moottoritielle, jotta voin sen määritellä.

Ihmettelen, että edelleen odotatte jotain eldankajärvenjäätä ja korsuja kaminaa ja pöydälle raminaa......ei, niitä odotellessa voi aika käydä pitkäksi ja jos päättäjät olisivat tahmeita tässä kohtaa, niin.....

En väitä, etteikö perinteistä konventionaalistakin asevoimaa saata esiintyä tässä -suursodassa-, en pätkääkään, koska niin on jo käynytkin kiistatta. Mutta se on näköjään nykyään vain yksi kalu pakissa, jossa on huitsin monta lokeroa.

Tietenkin se on jo käynnissä ihan kuin toinen maailmansota oli käynnissä jo 1936.

Hybridisodassa ei ole mitään muuta uutta kuin tiedollistekninen "kehitys" ja paskapuheen nopeus. Eden pakolaisaspektia en katso uudeksi kortiksi. Pakolaismäärä ylitti vuonna 2014 ensi kertaa toisen maailmansodan pakolaismäärän mutta nykypakolaisista 2/3 on edelleenkin kotimaissaan sisällä.

Turkki ja Venäjä ovat aivan liipaisimella Syyriassa. Niin kauan kuin Yhdysvalloissa on Obaman kaltainen nahjus ja Eurooppa osoittaa heikkoutta, suuren aseellisen rähinän mahdollisuus kasvaa. Nimenomaan Turkin suunta on nyt huolestuttavin.

Vahvoina ja rohkeina länsimaat olisivat voineet pysäyttää Hitlerin. Ne eivät halunneet isoa sotaa ja siksi ne saivat sellaisen. Aivan samalla tavalla suhtauduttiin Georgiaan (jota EU piti syyllisenä, vaikka sotilastutkijat paljastivat myöhemmin vuosia tehdyn taitavan suunnitelman). Varovasti ja heiksoti suhtauduttiin Krimiin, Itä-Ukrainan kaappausta ei oltu näkevinään... kapinallisia siellä...

Kun syyskuussa 2013 Obaman kuuluisasta "Red Linesta" tuli yleinen vitsi, hän ulkoisti Syyrian Putinille ja sitä Yhdysvallat nokkii nyt sormi aivan perseessä. Tällä tavalla ne niin sanotut hyvät ihmiset toimivat: keskittyvät uudistamaan terveydenhuoltoa ja sosiaaliturvaa ja päästävät samalla hullut valloilleen.

Valitettavasti aseellisen suursodan mahdollisuus on tapissa. Putin luulee voittavansa tämän juonipelin ilman isompia laukauksia mutta kaikki Turkin suunnan manööverit puhuvat valmistellun maahyökkäyksen puolesta. Voihan se olla tietysti vain viestittelyä, että täällä kalistellaan, antakaa siis minun mellastaa Syyriassa tai...
 
Venäjä viitoittaa tietään varsin selkeällä tapaa, puolustusmenojen/sotilasmenojen kasvu viime vuonna + 28 % muut julkiset menot 0 %:


Talouskriisi näyttää vievän maata entistä tiukemmin militarisoitumisen tielle, sotilasmenoihin (kokonaisuudessa turvallisuuskoneisto) näyttää olevan kaikessa etusijalla.

Linkki myös aihetta käsittelevään YLE:n uutiseen: http://yle.fi/uutiset/tutkijan_huoli_venajan_talouskriisi_vie_maan_militarismiin/8670209

"Kaikkien ei Venäjälläkään tarvitse olla huolissaan resurssien riittävyydestä.

Solanko muistuttaa hämmentävästä huomiosta: vuonna 2015 Venäjän puolustusmenot nousivat 28 prosenttia, kun muita budjetin menoeriä ei tarkistettu edes yhtä prosenttia.

Tämä on esimerkki militarisoitumisesta, sanoo Solanko ja pohtii, mahtaako rauhan ajalta vastaavaa esimerkkiä löytyä minkään muun maan budjetista
."

vlad
 
Ei siinä ole motivaatiota. Se on ideologiaa.

Da.

sovjet_eu.jpg
 
Medvedevin mukaan syitä ei saa vierittää yhden osapuolen päälle.

:rolleyes:


Medvedev vastasi Naton pääsihteerille heti: "Joskus mietin, onko nyt vuosi 2016 vai 1962"
Lauantai 13.2.2016 klo 11.47

Venäjän pääministeri puhui Münchenissä syistä, miksei rauhaa saada Itä-Ukrainaan.


Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev puhui Münchenin turvallisuuskonferenssissa lauantaina.
LUE MYÖS
Niinistöltä kysyttiin Münchenissä: "Mikä pitää teidät hereillä öisin?"

Poroshenkolta raju vuodatus Münchenissä: "Putin on eristäytymisen, suvaitsemattomuuden ja homofobian johtaja"

Naton pääsihteeri: "Olemme uudessa todellisuudessa Venäjän kanssa, Venäjä horjuttaa turvallisuustilannetta"

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev piti Münchenin turvallisuuskonferenssissa puheensa pian Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin jälkeen.

- Stoltenberg vihjasi, että Venäjä olisi aloittamassa ydinsodan. Joskus mietin, onko nyt vuosi 2016 vai 1962, Medvedev sanoi viitaten Kuuban ohjuskriisin, joka oli aloittaa ydinsodan.

Medvedevin mukaan syitä ei saa vierittää yhden osapuolen päälle.

- Kaikkien osapuolten tulee tarkastella Minskin sopimusta, eikä syytä pidä laittaa toisen niskoille.

Venäjän pääministerin mukaan Venäjän huolena Ukrainassa on se, että Minskin sopimusta ei ole onnistuttu panemaan täytäntöön.

- Ei ole saatu aselepoa eikä ole tehty muutoksia Ukrainan perustuslakiin, vaikka niin olisi pitänyt tapahtua.

- Nykyisen presidentin kanssa valitettavasti näitä asioita ei ole tapahtunut, Medvedev totesi viitaten Ukraina presidenttiin Petro Poroshenkoon.

Puheen päätteeksi Medvedeville esitti kysymyksen yleisön joukosta Ukrainan parlamentin jäsen. Nainen puhui erittäin kiivaasti:

- Herra Medvedev, yhdessä herra Putinin kanssa sinä käänsit Euroopassa sodan ja tappamisen sivun, ensin Georgiassa ja sitten Ukrainassa. Miksi teitte näin ja miksette ratifioi kansainvälisiä sopimuksia?

Kysymykseen ei saatu vastausta.

Sen sijaan Medvedev totesi, että Venäjä haluaa Ukrainan yllä vuonna 2014 pudotetusta MH17-matkustajalentokoneen tapauksesta kokonaisvaltaisen, puolueettoman tutkinnan.

NINA DALE
[email protected]
MÜNCHEN

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016021321112227_ul.shtml
 
Sanotaan ettei pidä kuunnella mitä suu puhuu, vaan katsoa mitä kädet tekevät. Viesti on aika selvä:

http://yle.fi/uutiset/tutkijan_huoli_venajan_talouskriisi_vie_maan_militarismiin/8670209
Solanko muistuttaa hämmentävästä huomiosta: vuonna 2015 Venäjän puolustusmenot nousivat 28 prosenttia, kun muita budjetin menoeriä ei tarkistettu edes yhtä prosenttia.
Tämä on esimerkki militarisoitumisesta, sanoo Solanko ja pohtii, mahtaako rauhan ajalta vastaavaa esimerkkiä löytyä minkään muun maan budjetista.

Tosin Venäjän puheet ovat olleet johdonmukaisia, kun unohdetaan ns. "taktinen" valehtelu joka on sikäläisen informaatiosodan elementti. Venäjä on ilmoittanut ettei tule hyväksymään länsijohtoista yksinapaista maailmanjärjestystä ja se tulee vaatimaan suurvalta-aseman mukaista vaikutusvaltaa varsinkin lähialueillaan.

Siksi Medvedevin puhe Munchenissa on aika kylmäävää tekstiä:

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1455343959857.html

Tämän jälkeen Medvdev käytti voimakkaita retorisia keinoja ja osoitti sanansa ”teille kaikille täällä salissa istuville”. Hän kehotti salia pohtimaan, ovatko erilaiset esteet Venäjän ja Euroopan unionin välisessä kaupassa kenenkään etu.
– Ovatko meidän erimielisyytemme sellaisia, että ne ovat kaiken tämän väärtejä? Ovatko ne niin syviä ja ovatko ne niin tärkeitä teille kaikille täällä salissa istuville, että niiden (pakotteiden) on oltava olemassa? Medvedev haastoi kuulijoitaan.
– Tämä (pakotteiden) tie ei vie minnekään. Vielä huonompaa on tulossa kaikille, älkää edes epäilkö, Medvedev sanoi tarkentamatta uhkaavaa ennustettaan sen enempää.

Venäjä käyttää kaikki liikenevät resurssinsa aseisiin ja samalla ilmoittaa tulevista vaikeuksista ellei pakotteista luovuta. Uskokaa huviksenne, tämä tarkoittaa nykyistä laajempaa sotaa jossain päin maailmaa.
 
Mihin maahan venäjä hyökkää seuraavaksi?

Venäjän valtiollisen uutistoimiston Sputnikin mukaan Venäjä on yllättäen käynnistänyt tänään suuren sotaharjoituksen Pihkovassa 40 kilometrin päässä Viron rajasta.

Uutistoimiston mukaan harjoitukseen osallistuu noin 2500 sotilasta Venäjän laskuvarjojoukoista. Harjoitus on alkanut tänään ja kestää lauantaihin asti. Sputnikin mukaan Venäjän puolustusministeriö julkaisi tiedotteen harjoituksesta sunnuntaina
 
Suursijoittaja Guardianissa: ”Putin on Euroopalle suurempi uhka kuin Isis ”
1455506971355.jpg

Soros arvioi, että Putin on lahjakas taktikko, muttei strateginen ajattelija.
Julkaistu: 15.2. 14:18


Yhdysvaltain ja EU:n johtajat ovat tekemässä vakavan virheen uskomalla että Putinin johtama Venäjä olisi potentiaalinen liittolainen taistelussa terrorijärjestö Isisiä vastaan, kirjoittaa George Soros The Guardianissa.
Presidentti Vladimir Putin on Euroopalle suurempi uhka kuin terroristijärjestö Isis, kirjoittaa valuuttakauppias, suursijoittaja ja poliittinen aktivisti George Soros The Guardianin näkökulmassaan.

Sorosin mukaan Putinin tavoite on edistää EU:n pirstoutumista ja parhaiten tässä onnistutaan, kun Eurooppaan tulvii pakolaisia Syyriasta.

Venäläiskoneet ovat pommittaneet siviiliväestöä Syyrian eteläosissa pakottaen siviilit pakenemaan Jordaniaan ja Libanoniin. Venäjä on lisäksi käynnistänyt laajamittaisen ilmahyökkäyksen siviilejä vastaan myös Syyrian pohjoisosissa.

Soros arvioi, että Putin on lahjakas taktikko, muttei strateginen ajattelija. Hänen mukaansa ei ole syytä uskoa, että Putin olisi puuttunut Syyrian tilanteeseen pahentaakseen Euroopan pakolaiskriisiä, vaikka hän tarttuikin toki mahdollisuuteen horjuttaa unionin yhtenäisyyttä.

Kysymyksessä on Sorosin mukaan paremminkin strateginen möhläys, koska interventio Syyriaan syöksi Putinin konfliktiin Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

Kumpi romahtaa ensin, EU vai Putinin Venäjä?
Putin on Sorosin mukaan monimutkaistanut toimintaansa tarkoituksellisesti puhumalla yhteistyöstä yhteistä vihollista, eli Isisiä vastaan. Soros kummasteleekin, miksi Yhdysvaltain ja EU:n johtajat uskovat Putinin sanaan sen sijaan että he tuomitsisivat hänen käytöksensä.

Hänen mukaansa tosiasia on, että Putinin Venäjä ja EU ovat kilpajuoksussa aikaa vastaan ja kysymys on, kumpi romahtaa ensin.

Putinin hallinto kohtaa vararikon vuonna 2017, jolloin suuri osa sen ulkomaan veloista erääntyvät maksettaviksi ja poliittinen myllerrys saattaa purkautua jo aikaisemmin. Presidentin suosio on pysynyt korkeana, koska hallitus on luvannut taloudellisen tilanteen tasaisuutta ja hitaasti mutta varmasti nousevaa elintasoa.


Tehokkain keino, jolla Putinin hallinto voi välttää romahduksen on aiheuttaa EU:n romahdus aiemmin.

Lännen pakotteet yhdistettynä öljyn hinnan laskuun johtavat kuitenkin Sorosin arvion mukaan hallinnon epäonnistumiseen molemmissa lupauksissaan.

Tehokkain keino, jolla Putinin hallinto voi välttää romahduksen, on aiheuttaa EU:n romahdus aiemmin. Unioni, joka on pirstaloitumassa, ei välttämättä pysty pitämään kiinni Ukrainan kriisistä seuranneista sanktioista, jotka se on asettanut Venäjälle.

Soros näkee, että Putin pystyy saamaan huomattavia taloudellisia etuja Euroopan jakautuessa hyödyntämällä yhteyksiä antieurooppalaisiin puolueisiin.

”Älä vertaa Isisin iskuja uhkaan, joka on peräisin Putinin Venäjältä”
Näillä näkymin EU voi Sorosin mukaan olla hajoamispisteessä. Vuoden 2008 finanssikriisi ja sitä seuranneet pelastuspaketit Kreikassa ovat opettaneet EU:n selviämään jotenkuten kriisistä toisensa jälkeen. Nyt unionilla on kuitenkin edessään viisi tai kuusi kriisiä samanaikaisesti, joka voi olla liikaa.

Soros myöntää, että Isis on uhka sekä EU:lle että Venäjälle, mutta sitä ei pidä yliarvioida. Isis on tunnistanut länsimaisen sivistyksen Akilleen kantapään, kuoleman pelon, ja oppinut hyödyntämään sitä.

Jihaditerroristien iskuja Soros pitää pelottavina, mutta kehottaa kuitenkin olemaan vertaamatta niitä uhkaan, joka on peräisin Putinin Venäjältä.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1455506973105.html
 
Suursijoittaja Guardianissa: ”Putin on Euroopalle suurempi uhka kuin Isis ”
1455506971355.jpg

Soros arvioi, että Putin on lahjakas taktikko, muttei strateginen ajattelija.
Julkaistu: 15.2. 14:18


Yhdysvaltain ja EU:n johtajat ovat tekemässä vakavan virheen uskomalla että Putinin johtama Venäjä olisi potentiaalinen liittolainen taistelussa terrorijärjestö Isisiä vastaan, kirjoittaa George Soros The Guardianissa.
Presidentti Vladimir Putin on Euroopalle suurempi uhka kuin terroristijärjestö Isis, kirjoittaa valuuttakauppias, suursijoittaja ja poliittinen aktivisti George Soros The Guardianin näkökulmassaan.

Sorosin mukaan Putinin tavoite on edistää EU:n pirstoutumista ja parhaiten tässä onnistutaan, kun Eurooppaan tulvii pakolaisia Syyriasta.

Venäläiskoneet ovat pommittaneet siviiliväestöä Syyrian eteläosissa pakottaen siviilit pakenemaan Jordaniaan ja Libanoniin. Venäjä on lisäksi käynnistänyt laajamittaisen ilmahyökkäyksen siviilejä vastaan myös Syyrian pohjoisosissa.

Soros arvioi, että Putin on lahjakas taktikko, muttei strateginen ajattelija. Hänen mukaansa ei ole syytä uskoa, että Putin olisi puuttunut Syyrian tilanteeseen pahentaakseen Euroopan pakolaiskriisiä, vaikka hän tarttuikin toki mahdollisuuteen horjuttaa unionin yhtenäisyyttä.

Kysymyksessä on Sorosin mukaan paremminkin strateginen möhläys, koska interventio Syyriaan syöksi Putinin konfliktiin Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

Kumpi romahtaa ensin, EU vai Putinin Venäjä?
Putin on Sorosin mukaan monimutkaistanut toimintaansa tarkoituksellisesti puhumalla yhteistyöstä yhteistä vihollista, eli Isisiä vastaan. Soros kummasteleekin, miksi Yhdysvaltain ja EU:n johtajat uskovat Putinin sanaan sen sijaan että he tuomitsisivat hänen käytöksensä.

Hänen mukaansa tosiasia on, että Putinin Venäjä ja EU ovat kilpajuoksussa aikaa vastaan ja kysymys on, kumpi romahtaa ensin.

Putinin hallinto kohtaa vararikon vuonna 2017, jolloin suuri osa sen ulkomaan veloista erääntyvät maksettaviksi ja poliittinen myllerrys saattaa purkautua jo aikaisemmin. Presidentin suosio on pysynyt korkeana, koska hallitus on luvannut taloudellisen tilanteen tasaisuutta ja hitaasti mutta varmasti nousevaa elintasoa.


Tehokkain keino, jolla Putinin hallinto voi välttää romahduksen on aiheuttaa EU:n romahdus aiemmin.

Lännen pakotteet yhdistettynä öljyn hinnan laskuun johtavat kuitenkin Sorosin arvion mukaan hallinnon epäonnistumiseen molemmissa lupauksissaan.

Tehokkain keino, jolla Putinin hallinto voi välttää romahduksen, on aiheuttaa EU:n romahdus aiemmin. Unioni, joka on pirstaloitumassa, ei välttämättä pysty pitämään kiinni Ukrainan kriisistä seuranneista sanktioista, jotka se on asettanut Venäjälle.

Soros näkee, että Putin pystyy saamaan huomattavia taloudellisia etuja Euroopan jakautuessa hyödyntämällä yhteyksiä antieurooppalaisiin puolueisiin.

”Älä vertaa Isisin iskuja uhkaan, joka on peräisin Putinin Venäjältä”
Näillä näkymin EU voi Sorosin mukaan olla hajoamispisteessä. Vuoden 2008 finanssikriisi ja sitä seuranneet pelastuspaketit Kreikassa ovat opettaneet EU:n selviämään jotenkuten kriisistä toisensa jälkeen. Nyt unionilla on kuitenkin edessään viisi tai kuusi kriisiä samanaikaisesti, joka voi olla liikaa.

Soros myöntää, että Isis on uhka sekä EU:lle että Venäjälle, mutta sitä ei pidä yliarvioida. Isis on tunnistanut länsimaisen sivistyksen Akilleen kantapään, kuoleman pelon, ja oppinut hyödyntämään sitä.

Jihaditerroristien iskuja Soros pitää pelottavina, mutta kehottaa kuitenkin olemaan vertaamatta niitä uhkaan, joka on peräisin Putinin Venäjältä.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1455506973105.html

Sama Soros joka vaati EU:ta ottamaan vuosittain miljoonia siirtolaisia kehitysmaista?

Ei mulla muuta.
 
Sama Soros joka vaati EU:ta ottamaan vuosittain miljoonia siirtolaisia kehitysmaista?

Ei mulla muuta.
Myös se sama Soros, joka on olevinaan niin hyväntekijää, mutta 90-luvun alussa keinotteli markalla suomalaisten kustannuksella saaden valtavat voitot.

Ymmärrettäväähän se sinänsä on, että mies vastustaa Venäjää, bisneksethän kärsivät pahasti, kun on epävakaustekijöitä. Hänhän on myös yksi kansallisvaltioiden kiihkeimmistä vastustajista, sillä nurkkakuntainen nationalismi tai pahimmillaan jokin sosialistivaltio uhkaa suuresti uusliberalismin maailmanlaajuista toteuttamista.
 
Soros on ollut hyvin johdonmukainen liberaalin kansalaisyhteiskunnan tuessaan - ei varmasti ole mikään pyhimys, mutta ei myöskään salaliittoileva juutalainen piru (venäläinen propaganda todella muistaa lypsää kaiken irti tuosta juutalaisuudesta). Kaikissa kysymyksissä en todellakaan ole samaa mieltä, mutta miehen analyysit Venäjästä ja sen uhasta Euroopalle ovat täysin osuvia - ja hälyttäviä...
 
Myös se sama Soros, joka on olevinaan niin hyväntekijää, mutta 90-luvun alussa keinotteli markalla suomalaisten kustannuksella saaden valtavat voitot.


Sorokset kannattaa pitää mielessä kun vaahdotaan euroerosta ja siitä miten kedot täyttyvät kukista ja pörröisistä pomppivista pupuista kun markka tulee takaisin.
 
Oli miten oli. Soroksella on pointti. Kaksi toimijaa kisaa olemassaolostansa ja kumpi kaatuu ensin. Eu vai Venäjä. Tilanne on jollain mittareilla tarkasteltuna niin huono, että toisen kaatuminen ei välttämättä pelasta toista. Niin heikolla pohjalla on sekä Venäjä että kriisistä kriisiin kamppaileva Eu.

Eu:lla kuitenkin olisi yksi osa-alue täysin käyttämättä. Eu nationalismi. Arvojen puolesta voimalla taisteleminen. Suuria sotilasparaateja ja hienoja puheita. Niin että alkaa leuka väpättämään peräseinäjoen leijonapaidasta aina pariisilaiseen patongin purijaan. Eu:ta rikki repivään Nationalismiin voidaan vaikuttamaa tarjoamalla yhteistä sellaista tilalle. Eri eu maat harjoittelevat yhdessä ja sitten marssivat elyseellä kokardit kiiltäen. Se olisi komiaa.
 
Oli miten oli. Soroksella on pointti. Kaksi toimijaa kisaa olemassaolostansa ja kumpi kaatuu ensin. Eu vai Venäjä. Tilanne on jollain mittareilla tarkasteltuna niin huono, että toisen kaatuminen ei välttämättä pelasta toista. Niin heikolla pohjalla on sekä Venäjä että kriisistä kriisiin kamppaileva Eu.

Eu:lla kuitenkin olisi yksi osa-alue täysin käyttämättä. Eu nationalismi. Arvojen puolesta voimalla taisteleminen. Suuria sotilasparaateja ja hienoja puheita. Niin että alkaa leuka väpättämään peräseinäjoen leijonapaidasta aina pariisilaiseen patongin purijaan. Eu:ta rikki repivään Nationalismiin voidaan vaikuttamaa tarjoamalla yhteistä sellaista tilalle. Eri eu maat harjoittelevat yhdessä ja sitten marssivat elyseellä kokardit kiiltäen. Se olisi komiaa.

Vitut.
 
Back
Top