Vapaata keskustelua musiikista

soittaja

Kapteeni
Saksan edustaja valitaan tänä iltana Eurovision laulukilpailuun.

Huomasin Das Erste -kaapelikanavan ohjelmatiedoissa, että tänään perjantaina 22.2. esitetään suorassa lähetyksessä heti Saksan iltauutisten jälkeen 7 karsinnan finaaliin selviytynyttä iskelmää. Ohjelmatietojen mukaan ne kaikki ovat englanninkielisiä. En ole aikaisemmin nähnyt tätä ohjelmaa, mutta kylläkin Ruotsin vastaavan lähetyksen Ruotsin televisiosta.

En tunne kovin hyvin Saksan uusimpia iskelmätähtiä, paremmin tunnen heidän 50- ja 60-lukujen laulajiaan. Näistä vanhemmista mainittakoon Freddy Quinn, Catarina Valente, Udo Jurgens. Uudempia ovat aikaisempi Eurovision voittaja Nicole, herttainen kitaralla itseään säestävä laulajatar. Uusista tunnen Helene Fisherin - listojen kärkinimen, josta olen maininnut aikaisemmissa puheenvuoroissani. Heiltä kaikilta on minulla äänilevyjä kotihyllyssäni.
 

soittaja

Kapteeni
Saksan Eurovision laulukilpailu Deutsche Welle -kanavalla

Tarkistin äsken Das Erste -kanavan ohjelmatiedoista, että tämän vuoden Eurovision karsinnan loppukilpailu on suorana myös Deutsche Wellen televisiokanavalla. Siis ne, joilla tuo kanava näkyy, katsokaa tänä iltana klo 21.15 lähtien.

Jos saksalainen iskelmämusiikki kiinnostaa.

Korjaus klo 8: Suora lähetys tulee ainoastaan Deutsche Wellen saksankieliseltä kanavalta - ei englanninkieliseltä. Koska itselläni ei ole tuota kaapelikanavaa tarjolla omalta operaattoriltani, en tiedä kumpaa ohjelmaa Suomessa näytetään.
 
Viimeksi muokattu:

soittaja

Kapteeni
Saksan seuraava edustuskappale Tel Avivissa

Katsoin Saksan 7 kappaleen karsinnan televisiosta. Sen voitti kansainvälisesti tuotettu kappale ” Sisters”. Siihen etsittiin sävellettyyn kappaleeseen sopivat laulajat Saksasta. He ovat Carlotta Truman ja Laurita Spinelli. He eivät olleet aikaisemmin esiintyneet yhdessä, mutta heistä tehtiin duo tätä kilpailukappaletta varten.

Tuon kappaleen esitys Eurovision Saksan karsintafinaalissa löytyy yotubesta seuraavasti.

Kirjoita: yotube
Klikkaa etsi-kuvake tai suurennuslasi
Kirjoita: sisters eurovision
YouTube ehdottaa useampaa kuin yhtä videota esityksestä
Valitse klikkaamalla niistä yksi

Esitys on tallannettu viime perjantaina suorassa televisiolähetyksessä Berliinissä.
 

soittaja

Kapteeni
Tapio Rautavaara

Hän oli suomalainen laulaja, keihäänheiton olymiavoittaja, jousiampuja ja elokuvanäyttelijä. Hän teki erityisesti monet Reino Helismaan sanoittamat ja Toivo Kärjen sanoittamat kappaleet tunnetuiksi.

Hänen viimeinen albuminsa oli nimeltään "Unohtumaton ilta" ja se ilmestyi vuonna 1976, kun useita julkaistuja kokoelmalevyjä ei lasketa mukaan. Tapio Rautavaara esitti vuonna 1979 Reino Helismaan muistokonsertissa laulelman "Kulkuri ja joutsen":

 

vehamala

Kenraali
Mod
Flashmobeja taas

Hyvin näkyy ja kuuluu Verdin Aida soivan myös vanhemman Mustangin ja Harleyn kanssa

 
Top