Varmat tiedot ja salaliitto puolustuskyvyn romahduttamiseksi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja koponen
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

koponen

Kenraali
Nettikirjoittelussa on jatkuvasti varmaa tietoa siitä että kaikki Puolustusvoimien iskukykyinen kalusto ja materiaali on jo sulatettu, räjäytetty tai ainakin myyty. Varastot ja luolat ovat vuokratut ja mädänneet. Jäljellä on kahdelle kriha-pataljoonalle kiiltävä varustus ja näön vuoksi muutamaan kertausharjoitukseen käytetyn näköisiksi kivipestyt harjoitusvarusteet.

Syykin ovat tiedossa... Fabianinkadulla... Valtioneuvoston linnassa... Looshissa numero 99... Ei kai nyt kenellekään ole enää epäselvää mihin tällä pyritään? Karja kyllä seuraa...

Tosin, tyhmä kun olen niin en ole vielä ihan selkiydessä siitä pyritäänkö pakottamaan Natoon, toteuttamaan vihervasemmistolaista utopiaa, saamaan Suomelle turvallisuusneuvoston vaihtuva paikka, saamaan talviolympialaiset 2019 vai mikä se nyt oli.

Peiliin aamulla katsoen en olisi uskonut löytäväni tällaista propagandaupseeria sisältäni, mutta nyt tulee ihan sydämestä: voi helevettiläinen että pienellä tiedolla puhuu suuri luulo näissä vihjailuissa!

Ei se nyt oikeasti niin piilossa pidetty juttu ole, että Suomen Puolustusvoimat on iso ja suorituskykyinen poikkeusolojen organisaatio. Tietenkin on lapiokaupalla pienempää ja isompaa puutetta, huonoa toimintaa ja rauhan ajan tehottomuutta, mutta puolustusratkaisuna ja sen toteutuksena se on merkittävä voima pohjoisessa Euroopassa. Itse asiassa, jos ja kun sen tehtävä on hankaloittaa erillisoperaatiota riittävästi ja ehkäistä ratkaiseva härkkiminen silloin kun voimat eivät ole keskitettävissä - se on tehtävänsä täyttänyt ja niin tekee tulevaisuudessakin.

Tällä keskustelunavauksella varmaankin sohaisen intomieliseen ampiaispesään, ja hyvä niin. On kestämätöntä että jokaiseen keskusteluun sallitaan "asiantuntijan" livautella "parempaa tietoa" niin että satunnaisesti aihetta seuraaville alkaa muodostua toiston kautta epäilys siitä että taustalla olisi villojakin. Epäilen että usein on asioita oikeasti tuntevia ihmisiä puhissut itsekseen, että tuokin pitäisi oikaista mutta kun pirulauta ei voi paljastamatta asioista liikaa. Ja jotkut näistä "nettiviisaista" taitavat heruttelulla sitä tavoitellakin.
 
Unohdit kokonaan, että sekä vapaussodan, talvisodan että jatkosodan parhaista taistelijoista on suurin osa ihan kiusalla ja puolustusvoimien tahon laskemiseksi haudattu maahan. Miten voi sellainen armeija pärjätä joka on mennyt poistamaan parhaan ja kokeneimman miesmateriaalinsa.
 
Eihän se voi olla totta, meillä hän on jäljellä leopardit ja kaikki ne toiset.....(tai meinaatko bmp-1 ja t-72)

Mihin pyritään...EU haluaa jakaa euroopa i pieniä regioner ja poistaa valtiot
 
Keh.. Hyvä aloitus Koponen. Taitaa olla sinussa sissin verta :a-cool:
Eikös voitas käyttää maanpuolustus.net :iä myös vastatiedusteluun (selain/IP/ping) ja disinformaatioon :camo: >> "viimeinen linnake"?
Jos TomTom toimitaisi meille IP-listat (ja muut tunnistetiedot), voisimme reenata "verkkosodankäyntiä" vaikkapa Suomi-Ruotsi maaottelun muodossa, vai mitä Hejsan?
 
koponen kirjoitti:
Nettikirjoittelussa on jatkuvasti varmaa tietoa siitä että kaikki Puolustusvoimien iskukykyinen kalusto ja materiaali on jo sulatettu, räjäytetty tai ainakin myyty.

Ainoat ns. oikeat ja varmennettavat, sekä vuosittaiset muutokset esittävät tiedot taitavat löytyä täältä:

http://disarmament.un.org/un_register.nsf

Tuon perusteella voidaan todeta, että esim. viisivuotisjaksolla 2004-09 on raskaan kaluston puolella tapahtunut merkittäviä muutoksia:

tst-panssarit 336/108 kpl (vähennys 68 % )
kuljetuspanssarit 1317/978 kpl (vähennys 26 %)
tykistöaseet yli 100mm 2338/1192 kpl (vähennys 49 % )

2009 lukuja ei edelleenkään ole päivitetty tietokantaan, mutta sain ne Ulkoministeriöstä, jolla on "hieman" asiakaslähtöisempi linja kuin puolustushallinnolla.

Kaikki muu lienee enemmän tai vähemmän fiilispohjaista spekulaatiota ja jokainen arvottaa tykönään toiminnan järkevyyden. Vastaavasti jokaiselle mielipiteelle kuuluu se arvo, joka yksittäiselle mielipiteelle yleensäkin annetaan.

Kun taustalla on myös PV:n valitsemaa linjaa konservatiivisempia ajatuksia puolustuksen kehittämisestä/säilyttämisestä, niin tottahan merkittävät muutokset poikivat ristiriitaisia tuntemuksia ja rajuakin reagointia.

Ei kai tässä mitään sen ihmeellisempää ole tekeillä?
 
KorpiSISSI kirjoitti:
Eikös voitas käyttää maanpuolustus.net :iä myös vastatiedusteluun (selain/IP/ping) ja disinformaatioon

Meillä taitaa jo nyt olla kasassa sellainen disinfo-pläjäys, että viranomaisen olisi todella vaikea saada aikaiseksi mitään vastaavaa :a-grin:
 
Jos vertaa se mitä Hösseli kirjoitti Ruotsin tykkiin mitä niilä oli ennen 1000 + ja tänään 48 kpl siinä on romahdus!!
 
Hyvä aloitus koposelta. Olen aivan samoin miettinyt ja pähkäillyt, minkä verran on seassa villoja? Ja kun olen listannut hankintoja ja vertaillut niitä yleiseen kehitykseen ns. lähiympäristössä niin moni asia itseasiassa näyttäytyy paljon positiivisemmalta kuin KUULOSTAA.
 
Ehkä ne sotalaitoksen oikeat "propagandaupseerit" voisivat kanssa katsoa vähän peiliin! Mielestäni tässä on käynyt kuten siinä lapsille kerrottavassa tarinassa pojasta ja sudesta eli sotalaitoksen yliampuva propaganda on kääntynyt osin itseään vastaan. Suomen kokoisen maan resursseilla nyt ei vain voida saavuttaa erinomaisia tuloksia alalla kuin alalla.
 
Kyllä näissä tilanteissa kiittää että meillä on Kapiainen joka edustaa kuitenkin aika suurta järjen ja asiantuntemuksen ääntä ja auktoriteetin suomalla asemallaan kykenee hillitsemään meidän tappiomielialaa ja hammasten kirsitystä aika hyvin.

Vähän pelottaakin se päivä milloin foorumilla ei ole ketään hänen kaltaistaan pitämässä jonkinlaista rotia asioiden suhteen. Muistan Susi1:sen ajoilta, olisiko ollut 2007, kun foorumilla ei ollut ketään aktiivisesti kirjoittavaa parempaa tietoa ja ymmärtämystä omaavaa kirjoittajaa... Kyllä vähän hävettääkin sen aikainen tappiomieliala mitä itse kukin, myös minä, aikaan sai ja piti yllä.

Että kiitos-kiitos-kiitos.
 
Tämäkin keskustelu on toisaalta postiivinen asia, koska se on myös osoitus siitä, että asia kiinnostaa. Jossain määrin se kertoo myös voimakkaasta maanpuolustustahdosta.

Puolustushallinnon tiedotuskäytännöille antaisin asiasta pitkän miinuksen. Ero todellisuuden ja liturgian välillä on toisinaan niin räikeä, että sen näkee sokeakin kepillään. PV:n edustajille valitettavan tyypillinen asennevamma reserviläisistä amatöörimäisinä B-luokan toimijoina lienee sekin yhtenä osatekijänä, samoin kuin ressujen vankkumaton usko "suuriin sarviinsa". Tulta ja vettä yhdistellessä räiskyy aivan väistämättä. Itse harrastaisin asiassa hieman maanläheisempää tiedottamista, kyllä porukka kuuntelee, kun asiat perustellaan. Nyt on valittu salaamisella höystetty satuilu, josta on vieläpä jääty kiinni.

Sotilas ei rivissä esitä poikkeavia mielipiteitä, mutta kansalaisella on siihen oikeus ja jopa velvollisuus. Foorumikirjoittelussa taas asiat kärjistetään äärimmilleen, vastapuolta syytetään joko halusta hävittää kaikki tai säilyttää kaikki, vaikka osapuolten näkemykset saattavat loppupeleissä olla hyvinkin lähellä toisiaan, eli kolossaaliset näkemyserot ovatkin vain vivahteita.

Hullunkurisiakin piirteitä asioihin sisältyy, mm. taannoin keskusteltu 152H55:n a-tarvikehankinta. Julkisista tiedoista ei välttämättä aina saa sellaista kuvaa, että laivalla olisi kippari, tai että organisaatiolla olisi edes välttävä kyky suunnitella tulevaa.
 
Se on pojat se Suomalainen perusnegatiivinen asenne "pessimisti ei pety", joka saa asiat näyttämään joskus paljon huonommilta kuin mitä ne tosiasiassa ovatkaan.
Minun mielestäni tämä hetki tai lähitulevaisuus ei ole ongelma. Armeija on hyvässä iskussa ja pystyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä hoitamaan tehtävänsä vähintäänkin kelvollisesti.
Jos katsellaan näkymiä pidemmälle niin rahaa tarvitaan, se on selvä ja paljon riippuu siitä saadaanko sitä rahaa vai ei.. ja jos saadaan, niin kuinka paljon.
 
Kapiainen kirjoitti:
Se on pojat se Suomalainen perusnegatiivinen asenne "pessimisti ei pety", joka saa asiat näyttämään joskus paljon huonommilta kuin mitä ne tosiasiassa ovatkaan.
Minun mielestäni tämä hetki tai lähitulevaisuus ei ole ongelma. Armeija on hyvässä iskussa ja pystyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä hoitamaan tehtävänsä vähintäänkin kelvollisesti.
Jos katsellaan näkymiä pidemmälle niin rahaa tarvitaan, se on selvä ja paljon riippuu siitä saadaanko sitä rahaa vai ei.. ja jos saadaan, niin kuinka paljon.
Se on selvä, että rahoitus tulee tälläkin kertaa jäämään vajaaksi suunnitellusta. Vuosittain nousevat puolustusbudjetit eivät oikein istu vallitsevaan taloudelliseen tilanteeseen, eihän tuohon ole päästy edes nousukaudella. Kun tuohon lisätään väärin tehdyt laskelmat, jotka ovat aina ennenkin vaatineet joko korjausta, täydennystä tai molempia, niin eipä tuleva näytä sen paremmalle kuin mennytkään. Eikä tämä mielestäni ole edes pessimismiä, vaan perusolettamana on jo useampaan kertaan nähdyn prosessin toistuminen jatkossakin, koska asioita vie eteenpäin sama vanha organisaatio samoilla vanhoilla eväillä.

Tähän oma ihmetykseni oikeastaan keskittyykin. PV:ssä täytyy olla tieto siitä, että homma ei todennäköisesti mene tälläkään kertaan putkeen. Miksi vanhaa siis puretaan nykymalliin, vahingon maksimointiko on tavoitteena? Maalaisjärjellä ajatellen kannattaisi aina ensin katsoa todellisuus ja alkaa vasta sen jälkeen riehua.

Minun maailmassani PV siis ylläpitäisi aina puolustuskykyä, joka on mahdollisimman lähellä kulloisillakin resursseilla saavutettavaa maksimitasoa. Nykymallissa PV ei nähdäkseni pyri samaan, enkä kykene ymmärtämään moisen linjauksen perusteluja.

Lupaan osaltani lopettaa kiukuttelun heti, kun saan tuohon käyvän selityksen :a-smiley:
 
Tämä on mulle vähän outoa...että suomessa politikoot sanoo "Suomen puolustaminen on se tärkein asia" ja sitten hoidetaan PV ihan huonosti...supistetaan ja niilä on vähän rahaa jos vertaa toisin maille (tämä procentti bnp:stä)

Mistä tämä johtuu?? Miksi niin on?
 
Hejsan kirjoitti:
Tämä on mulle vähän outoa...että suomessa politikoot sanoo "Suomen puolustaminen on se tärkein asia" ja sitten hoidetaan PV ihan huonosti...supistetaan ja niilä on vähän rahaa jos vertaa toisin maille (tämä procentti bnp:stä)

Mistä tämä johtuu?? Miksi niin on?

Ei sitä hoideta "ihan huonosti". Suomessa puolustus on rakennettu vähemmällä rahalla kuin monissa vertailumaissa. Mutta missä me loppujen lopuksi jäämme jälkeen? Kykenemme valjastamaan todennäköisesti jopa eurooppalaisittain suuren sotavoiman käyttöön, jos on tarvis. Suomella on hyvin modernia aseistusta, sitten on vähemmän modernia ja jopa vanhentuvaa, silti kaikelle on paikkansa ja aikansa ja HUOM. käyttäjänsä vaikka ensi viikolla!!!!
 
baikal kirjoitti:
Ei sitä hoideta "ihan huonosti". Suomessa puolustus on rakennettu vähemmällä rahalla kuin monissa vertailumaissa. Mutta missä me loppujen lopuksi jäämme jälkeen? Kykenemme valjastamaan todennäköisesti jopa eurooppalaisittain suuren sotavoiman käyttöön, jos on tarvis. Suomella on hyvin modernia aseistusta, sitten on vähemmän modernia ja jopa vanhentuvaa, silti kaikelle on paikkansa ja aikansa ja HUOM. käyttäjänsä vaikka ensi viikolla!!!!

Jep, hyvällä mallillahan homma periaatteessa on, kun suhteutamme sen vuosikymmenten varrella tehtyihin mitättömiin panostuksiin. Esim. Ruotsin puolustusbudjetti oli vuosikymmeniä hyvinkin viisinkertainen meikäläiseen verrattuna.

Yksi ongelma ja keskustelun kärjistäjä taitaa olla myös se, että PV on jostain syystä halunnut enenevässä määrin eriyttää (ja salata) omaa toimintaansa muusta yhteiskunnasta, lähinnä poliittisista päättäjistä ja reserviläisten pääosasta.

Jokainen näkee tietysti oman roolinsa kaikkein tärkeimpänä ja tiedon/ymmärryksen puute aiheuttaa varmasti toisinaan turhaakin kritiikkiä.
 
Hösseli kirjoitti:
baikal kirjoitti:
Ei sitä hoideta "ihan huonosti". Suomessa puolustus on rakennettu vähemmällä rahalla kuin monissa vertailumaissa. Mutta missä me loppujen lopuksi jäämme jälkeen? Kykenemme valjastamaan todennäköisesti jopa eurooppalaisittain suuren sotavoiman käyttöön, jos on tarvis. Suomella on hyvin modernia aseistusta, sitten on vähemmän modernia ja jopa vanhentuvaa, silti kaikelle on paikkansa ja aikansa ja HUOM. käyttäjänsä vaikka ensi viikolla!!!!

Jep, hyvällä mallillahan homma periaatteessa on, kun suhteutamme sen vuosikymmenten varrella tehtyihin mitättömiin panostuksiin. Esim. Ruotsin puolustusbudjetti oli vuosikymmeniä hyvinkin viisinkertainen meikäläiseen verrattuna.

Yksi ongelma ja keskustelun kärjistäjä taitaa olla myös se, että PV on jostain syystä halunnut enenevässä määrin eriyttää (ja salata) omaa toimintaansa muusta yhteiskunnasta, lähinnä poliittisista päättäjistä ja reserviläisten pääosasta.

Jokainen näkee tietysti oman roolinsa kaikkein tärkeimpänä ja tiedon/ymmärryksen puute aiheuttaa varmasti toisinaan turhaakin kritiikkiä.

Tuo keskimmäinen kappale pitää sisällään asiaa, josta on tehnyt mieli pistää topikki jo pidemmän aikaa, olen aivan saman aistinut, enkä ole todellakaan ainoa. Ressuporukoissa tuo mielipide elää vahvana. No, se ei todista mitään sinällään, mutta mistä tuo mielipide on syntynyt ja onko sille perusteita? Eräs lehtimieskaverini omaa tuosta vakavasti otettavan mielipiteen, mutta en ota sitä niin vakavasti, koska hän edustaa kokoomusta.:a-laugh:
 
baikal kirjoitti:
Hösseli kirjoitti:
PV on jostain syystä halunnut enenevässä määrin eriyttää (ja salata) omaa toimintaansa muusta yhteiskunnasta, lähinnä poliittisista päättäjistä ja reserviläisten pääosasta.

Tuo keskimmäinen kappale pitää sisällään asiaa, josta on tehnyt mieli pistää topikki jo pidemmän aikaa, olen aivan saman aistinut, enkä ole todellakaan ainoa. Ressuporukoissa tuo mielipide elää vahvana. No, se ei todista mitään sinällään, mutta mistä tuo mielipide on syntynyt ja onko sille perusteita? Eräs lehtimieskaverini omaa tuosta vakavasti otettavan mielipiteen, mutta en ota sitä niin vakavasti, koska hän edustaa kokoomusta.:a-laugh:

Eiköhän tästä olla viisaampia 3-4 vuoden kuluttua. En väitä tietäväni enempää kuin muutkaan, mutta yleensä muutoksen keskellä elävässä organisaatiossa tärkeämpää kuin se mistä puhutaan on se mistä vaietaan. Yleensä muutoksen kohteena oleva porukka on se viimeinen, joka siitä kuulee.

Yksi asia, joka on minua askarruttanut, on se miten saadaan kansan 'syvät rivit' suhtautumaan maanpuolustukseen myönteisesti jos mennään valikoivampaan asepalvelukseen. Tämä riippumatta siitä, että mennäänkö sitä tietä missä pienempi osa ikäluokasta käy vm-palveluksen vai sitä tietä, että reservistä varareserviin (ent nostoväkeen) siirtymistä aikaistetaan. Molemmissa malleissa iso enemmistö veronmaksajista kuuluu 'ei koske minua' kategoriaan ja niiden tuki kutenkin on tärkeä.

Sijoitettu reserviläinen, jolla on harvakseltaan mutta säännöllisesti kertausharjoituksia, mahdollisuus veh-harjoituksiin useammin, ehkä yksi ylennyksen tapainen 'tähtihetki' ja jotakin salassapidettävää tietoa, jolla hänet 'initioidaan' osaksi isompaa kuviota on kuitenkin otollista materiaalia mielipiteenmuokkaukselle PV:n toimesta. Samoin valtakunnallisille kursseille osallistuvat poliitikot ja muut päättäjät. Mutta mitenkäs se maksumiehen rooliin joutunut henkilö, joka muodostaa mielipiteensä pelkän median kautta eikä saa mitään 'näkyvää' vastinetta rahoilleen? Kuinka kauan hän jaksaa suhtautua myönteisesti veroilla rahoitetun puolustusbudjetin kasvattamiseen muuten tiukassa taloustilanteessa, jos PLM:n jatkosuunnitelmista ei ole mitään kunnollista tietoa tarjolla? Ongelma ei varmaan ole aktiivireserviläisten äänekäs kiukuttelu, vaan se keskiluokan hiljainen erkaneminen koko ajatuksesta, että maata kannattaa puolustaa tai että se kannattaa tehdä reserviläisvoimin.
 
Heikkilä kirjoitti:
baikal kirjoitti:
Hösseli kirjoitti:
PV on jostain syystä halunnut enenevässä määrin eriyttää (ja salata) omaa toimintaansa muusta yhteiskunnasta, lähinnä poliittisista päättäjistä ja reserviläisten pääosasta.

Tuo keskimmäinen kappale pitää sisällään asiaa, josta on tehnyt mieli pistää topikki jo pidemmän aikaa, olen aivan saman aistinut, enkä ole todellakaan ainoa. Ressuporukoissa tuo mielipide elää vahvana. No, se ei todista mitään sinällään, mutta mistä tuo mielipide on syntynyt ja onko sille perusteita? Eräs lehtimieskaverini omaa tuosta vakavasti otettavan mielipiteen, mutta en ota sitä niin vakavasti, koska hän edustaa kokoomusta.:a-laugh:

Eiköhän tästä olla viisaampia 3-4 vuoden kuluttua. En väitä tietäväni enempää kuin muutkaan, mutta yleensä muutoksen keskellä elävässä organisaatiossa tärkeämpää kuin se mistä puhutaan on se mistä vaietaan. Yleensä muutoksen kohteena oleva porukka on se viimeinen, joka siitä kuulee.

Yksi asia, joka on minua askarruttanut, on se miten saadaan kansan 'syvät rivit' suhtautumaan maanpuolustukseen myönteisesti jos mennään valikoivampaan asepalvelukseen. Tämä riippumatta siitä, että mennäänkö sitä tietä missä pienempi osa ikäluokasta käy vm-palveluksen vai sitä tietä, että reservistä varareserviin (ent nostoväkeen) siirtymistä aikaistetaan. Molemmissa malleissa iso enemmistö veronmaksajista kuuluu 'ei koske minua' kategoriaan ja niiden tuki kutenkin on tärkeä.

Sijoitettu reserviläinen, jolla on harvakseltaan mutta säännöllisesti kertausharjoituksia, mahdollisuus veh-harjoituksiin useammin, ehkä yksi ylennyksen tapainen 'tähtihetki' ja jotakin salassapidettävää tietoa, jolla hänet 'initioidaan' osaksi isompaa kuviota on kuitenkin otollista materiaalia mielipiteenmuokkaukselle PV:n toimesta. Samoin valtakunnallisille kursseille osallistuvat poliitikot ja muut päättäjät. Mutta mitenkäs se maksumiehen rooliin joutunut henkilö, joka muodostaa mielipiteensä pelkän median kautta eikä saa mitään 'näkyvää' vastinetta rahoilleen? Kuinka kauan hän jaksaa suhtautua myönteisesti veroilla rahoitetun puolustusbudjetin kasvattamiseen muuten tiukassa taloustilanteessa, jos PLM:n jatkosuunnitelmista ei ole mitään kunnollista tietoa tarjolla? Ongelma ei varmaan ole aktiivireserviläisten äänekäs kiukuttelu, vaan se keskiluokan hiljainen erkaneminen koko ajatuksesta, että maata kannattaa puolustaa tai että se kannattaa tehdä reserviläisvoimin.Vahvensin erittäin vähäsen. Miten kauan tuo MUUTOS ON mielestäsi JO kestänyt ja näkyykö siihen mitään päätä? Mistä tiedät, että maaginen 2016 olisi joku päämaali, jolloin saavutetaan TAVOITETILA? Tuo MUUTOS on näyttäytynyt vuosien mittaan kentälle siten, että ei siitä paljon viitsi enää edes kirjoittaa, jokainen tietää mitä tarkoitan.

Ikkunat ja ovet sulkeva, toisinajattelijat luotaan potkiva ja samoin ajattelevien yhteinen selkääntaputtelu ei lupaa mitään ihmeitä millekään organisaatiolle. Hommalle on löydettävä nykyisessä tilanteessa selkeä punainen lanka, joka voidaan rönkäistä avoimesti ilmoille, muuten tulevassa taloustilanteessa kyllä riittää paikkoja TORJUNTATAISTELUILLE määrärahoista.
 
baikal kirjoitti:
Vahvensin erittäin vähäsen. Miten kauan tuo MUUTOS ON mielestäsi JO kestänyt ja näkyykö siihen mitään päätä? Mistä tiedät, että maaginen 2016 olisi joku päämaali, jolloin saavutetaan TAVOITETILA? Tuo MUUTOS on näyttäytynyt vuosien mittaan kentälle siten, että ei siitä paljon viitsi enää edes kirjoittaa, jokainen tietää mitä tarkoitan.

Ikkunat ja ovet sulkeva, toisinajattelijat luotaan potkiva ja samoin ajattelevien yhteinen selkääntaputtelu ei lupaa mitään ihmeitä millekään organisaatiolle. Hommalle on löydettävä nykyisessä tilanteessa selkeä punainen lanka, joka voidaan rönkäistä avoimesti ilmoille, muuten tulevassa taloustilanteessa kyllä riittää paikkoja TORJUNTATAISTELUILLE määrärahoista.[/size]

Puolustushallinto on onnistunut jo suututtamaan mm. Eduskunnan puolustusvaliokunnasta muut kuin kokkarijäsenet, mikä ei varmasti hyvää tiedä. Asiasta oli vahvoja viitteitä mm. edellisessä Reserviläinen-lehdessä.

http://www.reservilainen.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=764

Itse olen tulkinnut asian niin, että Hägglundin kaudella koko paletti sekoitettiin perusteellisesti ja mopo pääsi pienen keulimisen jälkeen jo karkaamaan. Varsinainen alasajo/muutos kohti erittäin kevyttä sa-rakennetta on sitten käynnistetty Kaskealan komentajakaudella. Oletan linjauksena olevan yksinkertaisesti se, että Suomen odotetaan olevan suunnilleen vuonna 2020 NATOn jäsen, tai mukana muussa vastaavassa järjestelyssä ja järjestelmää ajetaan nyt täydellä höyryllä kohti tuota tavoitetilaa. Toiminta on siis tavoitteellista ja pitkäjänteiseen suunnitteluun perustuvaa, eli teoreettisessa tarkastelussa täysin järkevää.

Entä sitten, jos poliitikot eivät liitäkään Suomea NATOon, mutta systeemit on ajettu alas ja kalut hävitetty. Mitäs sitten tehdään, kun meillä ei ole sen paremmin järjestelmää kuin maanpuolustustahtoakaan?
 
Back
Top