Varuskuntien lakkautukset uudelleen syyniin?

Onttolassa on varusmiehiä kouluttava yksikkö. Kainuun prikaatista ajoaikaa Joensuun kaupungintalolle on vajaat kolmetuntia. Ei Pohjois-Karjala mikään valkea läiskä nykyiselläänkään ole.

Tottahan aluepoliittisista syistä Kontioranta olisi ollut syytä säilyttää vaikkapa Niinisalon sijasta, mutta minkäs teet, kun jotain oli päätetty lakkauttaa. Kontiorannassa säästettiin, mutta samaan hengenvetoon Kajaanin rakennettiin uudisrakennuksia pohjoiskarjalaisia varten. Missä se säästö tässä sitten oli? Sen näkeminen vaatii joko poliitikon tai kenraalin asemaa.

Kuten Liikkuvan Poliisin lakkauttaminen. Toimitilat oli juuri remontoitu miljooonilla. Ja tilat jäivät tyhjiksi. Samaan aikaan uudelleen sijoitetuille poliiseille rakennetaan taas miljoonilla uusia tiloja muihin poliisilaitoiksiin.

Liikkuvassakin säästöt olisivat tulleet keskijohdon karsimisesta. Bisnespuolella on ammattimiehiä jotka käyvät tekemässä tervehdytysohjelmia firmoihin. Ja he tietävät että hyvin hoidettuna työpaikka menee alta. Julkisella puolella keskijohdossa ei tunnu löytyvän uskoa omaan työllistymiseen jos vaikka saneeraiskin itsensä ulos.

Ei, julkisella puolella säästetään irtisanomalla se perukan koulun keittäjä. Jonka kuukausipalkka on 1600e/kk. Eikä sitä turhaa kunnansuunnitteluraportointisihteeriä 4500e/kk.
 
Back
Top