Varusmieskoulutuksen sisällöstä

miheikki

Greatest Leader
http://www.verkkouutiset.fi/index.php/politiikka/984-politiikka/113511-outi-makela-varusmiehet-valmiuteen-talvimyrskyn-varalle
Outi Mäkelä: "Varusmiehet valmiuteen talvimyrskyn varalle"

28.11.2012 16:55
Viimeksi päivitetty 28.11.2012 16:58
Kirjoittanut MIIKA SAHAMIES

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelällä on ratkaisu Suomeen loppuviikoksi ennustetun talvimyrskyn varalle. Hän toivoo puolustusvoimien suhtautuvan avoimesti mahdollisuuteen antaa virka-apua, mikäli tuleva myrsky osoittautuu poikkeuksellisen voimakkaaksi.

- Erityisesti pääkaupunkiseudulla on nähty, miten solmuun yhteiskunta menee ennustetun myrskyn kaltaisissa tilanteissa. Kustannukset ovat mittavat, kun liikenne pysähtyy ja tavarat eivät kulje. Kun meillä kerta on yleinen asevelvollisuus ja sitä myötä mittavat mahdollisuudet armeijan virka-apuun, tulisi sitä myös hyödyntää, Mäkelä linjaa tiedotteessaan.

- Puolustusministeri Haglund on todennut, että asevelvollisuuden myönteiset yhteiskunnalliset vaikutukset voidaan maksimoida kehittämällä ennakkoluulottomasti hallinnonalojen yhteistyötä. Mielestäni juuri tästä on kyse, mikäli virka-apua annettaisiin aikaisempaa useammin, Mäkelä perustelee.

Armeija voi antaa virka-apua toiselle viranomaiselle muun muassa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi sekä muun yhteiskunnan turvaamiseksi. Kyseeseen tulevat vakavat yhteiskuntaan vaikuttavat tilanteet, joissa vastuuviranomaisten omat resurssit eivät riitä tilanteen hallitsemiseen.
 

pstsika

Haukka
Tai sitten siviiliyhteiskunta palkkaa siviili-ihmisiä tekemään siviili-ihmisille kuuluvia töitä, eikä kuvittele, että varusmiehet ovat ilmaista työvoimaa. Talvi tulee joka vuosi ja tänäkään vuonna minua ei yllättänyt se, että lunta ilmestyi kaduille.

Kansanedustajat voisi kyllä laittaa lapion varteen. Ehkä niille siten löytyisi jotain yhteiskunnallisesti merkittävää tekemistä.
 

crane

Kenraali
Hienoista todellisuudesta vieraantumista esittääkkään et varusveijareita käytettäisiin lumitöihin.
Mitä ihmettä ne edes tekis??
 

juhapar

Kenraali
Miksi ne kansanedustajat sinne lapionvarteen? Heillähän on lainsäädännöllistä hommaa, kun vaan sen kunnolla tekisivät.
 

koponen2

Guest
Nyt on aika hyvää koulutusta tarjolla. "Siirtyminen siviiliin, valmistava osa" oli kouluttajan terveiset kun lähdettiin viimeistä edellistä kertaa!
 

baikal

Supreme Leader
Hennotko pikku-koponen lähteä sieltä vai meinaatko jäädä palvelukseen?
 

koponen2

Guest
Työt siviilissä alkaa helmikuun alusta ja opiskelut syksyllä. Toivottavasti tulee käskyjä piipahtaa. Ainakin aika reippaat lupaukset on. Porukka on periaatteessa aika tarpeellinen sotahommissa.

Pikku-koponen. Massaa tuli neljä kiloa lisää.
 

baikal

Supreme Leader
koponen2 kirjoitti:
Työt siviilissä alkaa helmikuun alusta ja opiskelut syksyllä. Toivottavasti tulee käskyjä piipahtaa. Ainakin aika reippaat lupaukset on. Porukka on periaatteessa aika tarpeellinen sotahommissa.

Pikku-koponen. Massaa tuli neljä kiloa lisää.

Mitä hittoa. Olet lihonut neljä kiloa. Minun aikaan intissä laihduttiin muistuttamaan lähinnä Venäjän vinttikoiraa ilman karvoja. :angel:

Onnea vaan jatkoon ja Hyvää Joulua.
 

koponen2

Guest
Kiitos vaan ja sitä samaa. Massa tuli salilta ja rinkasta, miten kullekin.

Yllättävän paljon on tullut tolkkua joihinkin foorumijuttuihin, kun on vetänyt itse settiä. Pitää vissiin lentää seuraavaksi hornetilla ja purjehtia pohjanmaalla niin on kaikkien alojen asiantuintija.
 
Top