Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Varusmiesten kunto laskee, paino nousee

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Umkhonto, 14.09.2016.

 1. Sarek1

  Sarek1 Eversti

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,944
  Tykkäykset:
  2,974
  Pisteet:
  316
  Lienenköhän kirjoittanut tästä jonnekin tänne jo aiemmin? No, jos on toistoa niin kertaus on opintojen äiti:

  Koululiikunnan kehittäminen on parhaillaan eräs valtakunnallisista kärkihankkeista. Paljon propagandaa, toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Umbroutuminen on vakava uhka kansanterveydelle ja myös maanpuolustukselle.

  "Koulukommando" koululiikuntalajiksi?
  Koulujen välituntialueille tai niiden lähistölle pitäisi saada esterata, jota vedettäisiin ainakin kerran päivässä läpi. Radan läpäiseminen voitaisiin tehdä vuorotellen yksilö-, pienryhmä- ja koko luokan tai jopa koulun voimin, jolloin myös tärkeä yhdessä tekeminen ja yhteenkuuluvuuden tunne saavat "substralia". Radassa voisi olla myös osioita, joiden läpäiseminen edellyttäisi yhteistyötä. Vapaajuoksun ja parkourin yms. kikkailu-urheilulajien elementtejä voisi tuoda lisämausteeksi perinteisten kiipeilyjen, rimpuilujen jne. ohelle. Roomaakaan ei päivässä rakennettu, joten ratoja voisi pikkuhiljaa laajentaa ja monipuolistaa. Tästä voisi kirjoittaa muutaman palstametrin, mutta jääköön padilla naputtelu tähän.

  Ja se tärkein juttu on ohjauksessa. Lapset saadaan innostettua koulukommandoon tai mihin liikuntalajiin hyvänsä, jos koululla on asiasta innostuneita kansankynttilöitä. Samalla tavalla innostus kuolee, jos opetushenkilöstöstä huokuu hengen heikkoutta.
   
  hillhead tykkäsi tästä.
 2. hillhead

  hillhead Luutnantti

  Liittynyt:
  24.04.2015
  Viestejä:
  311
  Tykkäykset:
  164
  Pisteet:
  36

  No jos edes juoksisivat puolentunnin lenkkejä niin se olis jo jotain :D
   
  Sarek1 tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. nöksy

  nöksy Kersantti

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  114
  Tykkäykset:
  160
  Pisteet:
  16
  Mitäpä tuolle voi kun koululiikunnasta on tehty suorituskeskeistä, ei hauskaa. Samoiten junnujen joukkuelajeissa on vanhempien kesken kaamea kilpailu siitä että kuka on paras ja miksei oo enempää peliaikaa. Ei anneta mahdollisuutta vain kirmata ja pelata kuten huvittaa. Jos nuorella on kivaa niin lajilla ei ole väliä. Pakottamalla tekemään ei tuu kuin kusipäitä ja motivaation laskua. Onneksi uusina lajeina esim frisbeegolf on nuorten mieleen. Omalle paikkakunnalle rakennettiin rata ja käyttäjät ovat 10-65 v väliltä. Mukava nähdä monenlaista sakkia kiertelemässä rataa. Olivat koulustakin kulkeneet heittämässä :)
   
  Stagideus ja Fremen tykkäsivät tästä.
 5. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,252
  Tykkäykset:
  887
  Pisteet:
  156
  http://yle.fi/uutiset/3-9295939

  Suomi jäi vertailussa kauas kärjestä – lasten ja nuorten liikunta hälyttävän vähäistä maailmanlaajuisesti
  ...
  Kansainväliset tutkimusryhmät ennakoivat, että nykypäivän lapset elävät lyhemmän ja sairaamman elämän kuin heitä edeltävä sukupolvi.

  ...
  Suomi sijoittui vertailussa keskivaiheille. Suomi antoi lasten ja nuorten liikkumiselle arvosanan D, kun asteikko ulottui A:sta F:ään.

  Suomessa omatoimista liikuntaa kaivattaisiin lisää. Myös lasten ja nuorten istumista pitäisi vähentää.

  – Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana esimerkiksi kestävyyskunto on heikentynyt. Tällä hetkellä lasten ja nuorten ylipaino, lihavuus lisääntyy edelleen. Samoja ongelmia on myös globaalisti. Kokonaisaktiivisuus jää liian vähäiseksi, Suomen tulokset koonneen ryhmän puheenjohtaja Tuija Tammelin Likes-tutkimuskeskuksesta sanoo.
   

Jaa tämä sivu