Vastarinnan marssi Helsingissä 6.12.


Itsenäisyyspäivän surullisen hahmon ritari Jari on keräämässä "henkeä"...

jari-laine-6-jouluuta-2016.png


Jari.jpg
 

Avoimeksi jää myös miksi muita jopa terrorismiin yllyttäviä järjestöjä ei ole kielletty. Ehkä tuon järjestön tapausta rohjetaan nyt käyttää mallina?

Karjalaisen päätoimittaja tuntuu katselevan vain yhteen suuntaan:
Uusnatsijärjestö lakkautettiin juuri ennen itsenäisyyspäivää, josta on tullut äärioikeistolaisten,
rasistien ja ylipäätään hulinoitsijoiden pelikenttä.

Ketkäs ne ovat perinteisesti häiriköineet?

Sori, nyt ymmärsin toimittajan tekstin. Siis yllä mainitut
"ylipäätään hulinoitsijat" = anarkistit ja äärivasemmisto.
 
Viimeksi muokattu:
Facebookin käyttäjät...louhikaas tämä viime viikolla perustetunTöölön lapselliset-tapahtuman järjestäjät.... Hieman "väräjää" pieni tarkoitushakuisuus osua lasten tapahtuman kanssa samaan aikaan samaan paikkaan 612.fi- kulkueen kanssa.. Twitterissä löytyy Aleksi Pahkalaa(Meillä on Unelma ja Peli Poikki), Tino Singh...
En yllättyisi, mikäli taustalta löytyisi...



https://m.facebook.com/events/762702743876657/


Bingo!

Yksi tapahtuman järjestäjistä on Aleksi Pahkala. Hän on järjestänyt Helsingissä aiemmin kaksi suurta rasisminvastaista tapahtumaa: Meillä on unelma -konsertin heinäkuussa 2015 ja Peli poikki! -mielenosoituksen syyskuussa 2016. Tapahtumat keräsivät yleisöä paikalle kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Oliko tapahtuman tarkoitus olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan, Aleksi Pahkala?

– Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää.
https://yle.fi/uutiset/3-9962605?origin=rss
 
Otetaas talteen...

Oliko Töölöntorille suunnitellulla lastentapahtumalla vain tarkoitus estää 612-soihtumarssi? Järjestäjät kiistävät
Tapahtumassa piti olla esillä muun muassa alpakoita ja pupuja.


Töölöntori4.12.2017 klo 22:03päivitetty 4.12.2017 klo 22:31

13-3-9337588.jpg


Maanantaina uutisoitiin, että Helsingissä Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi suunniteltu lastentapahtuma joutuu siirtymään toiseen paikkaan, koska samalle paikalle oli aiemmin ilmoitettu äärioikeistolaiseksi profiloitunut 612-mielenosoitus.

Lastentapahtumassa "Suomen 100-vee synttärit" piti olla ohjelmassa muun muassa alpakoita, pupuja ja jumppa-disco.

Poliisin mukaan 612-mielenosoitus oli ilmoitettu aiemmin ja on pidetty samalla paikalla useasti. 612:n kokoontumisesta on myös tehty asianmukainen ilmoitus, johon ei tarvita maanomistajan lupaa. Poliisin mukaan lastentapahtuma on yleisötilaisuus, johon tarvitaan maanomistajan eli tässä tapauksessa Helsingin Tukkutorin lupa.

Poliisin käsityksen mukaan järjestäjät eivät huomanneet, että Töölöntorille oli ilmoitettu tapahtuma toisen lakipykälän mukaan.

Lastentapahtumaa suunniteltiin alusta alkaen juuri Töölöntorille, vaikka torilla on samaan aikaan kokoontunut 612-soihtumarssi jo useita vuosia peräkkäin.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluu Töölössä asuvia vanhempia.

Yksi tapahtuman järjestäjistä on Aleksi Pahkala. Hän on järjestänyt Helsingissä aiemmin kaksi suurta rasisminvastaista tapahtumaa: Meillä on unelma -konsertin heinäkuussa 2015 ja Peli poikki! -mielenosoituksen syyskuussa 2016. Tapahtumat keräsivät yleisöä paikalle kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Oliko tapahtuman tarkoitus olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan, Aleksi Pahkala?

– Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää.

Kävikö järjestäjillä mielessä, että torilla on kokoontunut itsenäisyyspäivänä useana vuonna peräkkäin 612-soihtukulkue?

– Kaupungilta kerrottiin, että Töölöntori on vapaa. Ei käynyt ilmi, että siellä olisi järjestetty samaan aikaan 612-tapahtuma.

Oliko teillä sellainen käsitys, että Töölöntori olisi vapaa itsenäisyyspäivänä siihen aikaan, jolloin suunnittelitte järjestävän oman tapahtuman siellä?

– Kaupunki sanoi, että ehdottomasti voi järjestää.

Katsotteko nyt jotain korvaavaa paikkaa tapahtuman järjestämiselle?

– Minä ja pari muuta vanhempaa mietimme sitä tänä iltana, kun juuri saimme lapset nukkumaan. Syömme sipsejä ja mietimme, että mitä tässä tehdään.

Pahkala kertoo, että tapahtumaa on ollut järjestämässä Töölöstä "kuutisen perheenisää". Jaakko Hilppö, joka on toinen tapahtuman järjestäjistä, kertoo että töölöläisvanhemmat lähtivät järjestämään tapahtumaa, josta piti tulla lasten juhla. Hänkin kiistää, että tapahtuman todellisena motiivina olisi ollut vastamielenosoitus.

Hilppökin kertoo, että järjestäjille oli annettu tieto, että Töölöntori on itsenäisyyspäivänä vapaa ja siellä voi järjestää lastentapahtuman.

– Huomasimme, että Helsingin keskustassa ei ollut mitään tapahtumaa, jonne olisi voinut mennä lasten kanssa. Halusimme järjestää sellaisen itse, Hilppö kertoo.

Hilppön mukaan Töölöntori valikoitui tapahtumapaikaksi siksi, koska se on keskeinen paikka Töölössä.

– Paikka on suhteellisen hyvin valaistu ilta-aikaan. Se on helppo paikka järjestää tapahtuma, jonne tulee ihmisiä.

Entä kävikö teillä töölöläisenä mielessä, että Töölöntorilla kokoontuu samaan aikaan myös 612-soihtukulkue?

– Ainakaan minulla ei käynyt mielessä. En jäänyt asiaa ihmettelemään.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää kello 16.30–19.30. Miksi vasta niin myöhään?

– Ajatus oli, että järjestämme lapsille vähän kuin Linnan juhlien etkot. Perheet olisivat voineet tulla tapahtumaan ennen Linnan juhlien alkua ja sen jälkeen mennä kotiin.

Tapahtumaa markkinoi Facebook-sivu, joka on perustettu 27.11 eli vain päiviä ennen tapahtumaa. Miksi vasta silloin?

– Asiat liikkuvat vapaaehtoisten piirissä välillä hitaasti. Idea tapahtumasta syntyi alunperin Halloween-bileissä. Emme ottaneet siitä heti "härkää sarvista", vaan ajatus muhi vähän aikaa.

Mitä mieltä olet itse 612-soihtukulkueesta?

– Minun mielestäni heillä oikeus marssia siinä missä muillakin ihmisillä. Olen hirveän tyytyväinen siitä, että saan elää sellaisessa maassa, jossa ihmisillä on oikeus ilmaista mielipiteitä suuntaan ja toiseen, Hilppö sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-9962605?origin=rss
 
Voihan ny vittu mitä pellejä nämä on...

Just niin. Tosin nythän Poliisi voisi vasta tuohon vaatimukseen selkokielellä, että:
Aikaisempina vuosina kulkuetta on anarkistien taholta häiritty niin voimakkaasti, että Poliisi ei kehota lapsiperheitä menemään sinne lähellekään.
Vasta kun voidaan todeta että kulkue saa kulkea ilman väkivallan uhkaa, voidaan harkita samanaikaisia lasten tapahtumia lähistölle.


Näin Poliisi voisi aivan perustellusti vastata. Tää vinkki on sitten ihan maksuton.


.
 
Onkohan tolla porukalla yhteyksiä niihin "Töölön Demari Nuoriin", jotka eivät ole nuoria taikka edes niin demareita...
 
Viimeksi muokattu:
Just niin. Tosin nythän Poliisi voisi vasta tuohon vaatimukseen selkokielellä, että:
Aikaisempina vuosina kulkuetta on anarkistien taholta häiritty niin voimakkaasti, että Poliisi ei kehota lapsiperheitä menemään sinne lähellekään.
Vasta kun voidaan todeta että kulkue saa kulkea ilman väkivallan uhkaa, voidaan harkita samanaikaisia lasten tapahtumia lähistölle.


Näin Poliisi voisi aivan perustellusti vastata. Tää vinkki on sitten ihan maksuton.


.
Poliisista Seppo Kujala jossain jutussa tänään vastasi liki noilla sanoilla. En vaan löydä enää linkkiä juttuun
 
Ei tainnu 612 marrsin vastustajat Alpakoineen arvata, että Yle heidät pettäisi ja joku tarjoisi paikkaa järjestää "tapahtuma" oikeasti... Nyt varmaan tulee selityksiä, että ei onnistu näin nopealla aikataululla yms :D :D
 
Hengennostatusta...



Itsenäisyyspäivän ruutitynnyri

Itsenäisyyspäivä ei näytä kovin lupaavalta. Käräjäoikeuden lakkauttama Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osasto aikoo marssia siitä huolimatta, että käräjäoikeuden mukaan sen ”kaltaisen yhdistyksen lakkauttamiselle on pakottava yhteiskunnallinen tarve ja yleinen etu vaatii yhdistyksen lakkauttamista siten, että pelkkä varoitus ei tule kyseeseen.” Samana iltana ollaan organisoimassa myös 612-soihtukulkue, josta Helsingin sanomat kirjoittaa ” 612-soihtumielenosoitusten taustalla ovat muun muassa Suomen Sisu, Pohjoismainen vastarintaliike ja verkkolehti Sarastus.”

Uutiset kertovat maanantaina 4.12. että Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi kaavailtu lastentapahtuma joutuu siirtymään poliisin kehotuksesta ja Helsingin kaupungin toripaikoista vastaavan Tukkutorin käskystä 612-marssin alta. Tilalle tapahtuman paikaksi on tarjottu muun muassa Kampin Narinkkatoria.

Lastentapahtuman alkuajankohdaksi on merkitty kello 16.30. Narinkkatorilla taas kokoontuu uusnatsien Kohti vapautta! -kulkue kello 16. Nimetön lähde kertoo, että marssi mahdollisesti päästettäisiin kulkemaan Mannerheimintietä Finlandia-talon ohi Mäntyniemen kentälle. Finlandia-talolla taas järjestetään Monikulttuurinen itsenäisyysjuhla, joka päättyy suunnilleen natsimarssin aikoihin.

Vastarintaliike näyttää siis kieltopäätöksestä huolimatta hallitsevan Helsingin katukuvaa itsenäisyyspäivänä marsseillaan. Vaikka 612 ei virallisesti ole liikkeen järjestämä, PVL:n oma marssi on ajoitettu perinteisesti niin että natsit ehtivät hyvin Töölöntorille mukaan marssimaan. Järjestön perustaja kuvaa Ylen haastattelussa 612-marssin taustaa: ” Vuonna 2014 järjestetyllä 612-marssilla Suomen Sisu ja SVL tekivät tiivistä yhteistyötä, vaikka mainostettiin ettei SVL ole mitenkään toiminnassa mukana. Suomen vastarintaliike esimerkiksi teki 612-verkkosivut.”

Näyttää kerta kaikkiaan käsittämättömältä, miten uusnatseilla ja muilla fasisteilla voi olla sellainen ote viranomaisista, että itsenäisyyspäivänä heidän tieltään joutuu väistymään lastentapahtuma ja monikulttuurisen itsenäisyysjuhlan osallistujat joutuvat pelkäämään turvallisuutensa puolesta? Selvästi nyt olisi tarpeen osoittaa jonkinlaista selkärankaa, ja laittaa prioriteetit kuntoon: äärioikeiston ei pitäisi sanella, miten helsinkiläiset vapaapäiväänsä viettävät.

Tässä vielä 10 kohdan muistilista itsenäisyyspäivälle poliisille. Se on suoria sitaatteja Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksestä lakkauttaa PVL. Ehkä tämä auttaa muistamaan, millaisen porukan ollaan antamassa mellastaa Helsingissä.

1.

”Yhdistys ei hyväksy vapaata ammattiyhdistystoimintaa. Yhdistys vastustaa homoseksuaalisuuden ”normalisointia” ja kriminalisoisi homojen etujärjestöt ja ”muun luonnollista järjestystä vastaan suunnatun propagandan” sekä kieltäisi homoseksuaalisen mainonnan julkisella paikalla.”

2.

”Vähintäänkin hyvän tavan vastaisena voidaan pitää myös Hitlerin Saksan fasistien ihannointia ja puolustamista sekä holokaustin kyseenalaistamista.”

3.

”Yhdistyksen toiminnan yhteydessä tapahtunutta väkivaltaa puolustetaan ja pyritään perustelemaan se tilanteeseen kuuluvaksi terveeksi reaktioksi.”

4.

”Oulussa 9.4.2011 kolme Vastarintaliikkeen aktivistia lähestyi kokoomuksen vaaliteltalla ehdokkaita ja vaalityöntekijöitä. Yksi aktivisti kävi yhteen vaaliteltalla olleista kiinni ja vaati poistamaan ehdokkaan vähän aiemmin ottamat valokuvat. Edelleen aktivistit kävivät käsiksi tilanteeseen puuttuneisiin kahteen poliisiin sekä vastustivat kiinniottoa”

5.

[Vuonna 2012] ”Helsingissä Vastarintaliikkeen Helsingin eteläisen osaston johtaja vastaaja Otto Rutanen ja hänen seurassaan ollut henkilö pahoinpitelivät ravintolassa vapaalla ollutta poliisimiestä ja tämän veljeä.”

6.

”Oulussa 19.7.2012 vastarintaliikkeen aktiivi Sebastian Lämsä teki kaasuhyökkäyksen alkamassa ollutta Pride-tapahtuman yhteydessä järjestettyä, homo-, bi- ja transpakolaisten tilannetta ja äärioikeiston uhkaa käsitellyttä yleisötilaisuutta vastaan”

7.

[Vuoden 2013] ”tammikuussa Jyväskylässä kolme Vastarintaliikkeen aktiivia mm. Sebastian Lämsä ja PVL:n Jyväskylän osaston johtaja Paavo Laitinen hyökkäsivät kirjastossa pidettyyn Äärioikeisto Suomessa -kirjan julkistamistilaisuuteen ja syyllistyivät useisiin eriasteisiin pahoinpitelyihin sekä poliittisten toimintavapauksien rajoittamisrikoksiin ”

8.

[Vuoden 2014] ”tammikuussa Vastarintaliike järjesti katutapahtuman Paalutorilla Vantaan Myyrmäessä. Poliisille tehdyn ilmoituksen 5560/R/3842/14 mukaan tilaisuudessa erästä sivullista ulkomaalaistaustaista miestä olisi lyöty useita kertoja päähän . Uhrin kaaduttua maahan häntä potkittiin.”

9.

[Vuoden 2014] ”elokuussa Jyväskylässä (esitutkinta 5680/R/60247/15) jutun syytetyt ovat kesken 1.8.2015 järjestämänsä PVL:n mielenosoituksen rynnänneet asianomistaja Savolaisen (sama henkilö kuin vuoden 2013 tapahtumassa) perään Sokoksen tavarataloon ja hyökänneet tätä vastaan ja heidät on tuomittu tältä osin pahoinpitelystä. Käräjäoikeus on todennut Pohjoinen Perinne ry:n puheenjohtaja Jesse Torniaisen menneen ensimmäisenä sisälle tavarataloon ja tehneen potkuliikkeen.Hänen on havaittu potkaisseen kohti Savolaista. Syytetyt ovat samalla pahoinpidelleet myös Savolaista suojannutta asianomistaja Saukkoa ja heidän seurassaan ollutta Niemistä. Pahoinpitelyt on toteutettu mm. potkimalla päähän.”

10.

”16.9.2016 Helsingin asema-aukiolla Vastarintaliikkeen aktiivi ja Pohjoinen perinne ry:n puheenjohtaja Jesse Torniainen pahoinpiteli ohikulkijan potkaisemalla tätä ns. hyppypotkulla rintaan. Uhri oli liikkeen mielenosoittajaryhmän nähdessään sylkäissyt maahan. Käynnissä oli PVL:n järjestämä yleinen kokoontuminen ns. lippuvartio, josta Jesse Torniainen oli järjestäjien edustajana tehnyt poliisille kokoontumislain 7 §:ssä tarkoitetun ennakkoilmoituksen. Torniainen on potkaissut nurin asianomistajan, joka oli kävellyt PVL:n lippurivistön ohi, sylkäissyt maahan ja sanonut PVL:stä jotain kielteistä. Uhri sai kaatumisensa seurauksena aivovamman, ja kuoli tilanteessa saamansa aivovamman seurauksena.”

Viranomaisten kannattaisi toimia ihan jo siksikin, että vaihtoehto voi olla paljon vakavampi: tänään on saatu lukea siitä, miten äärioikeiston tapahtumien jatkoina toimivan keikkapaikan omistajan autot oli sytytetty tuleen maanantaiaamuna. Tilanne on tulenarka kuin ruutitynnyri.
https://lahtinenveikka.wordpress.com/2017/12/04/itsenaisyyspaivan-ruutitynnyri/amp/
 
Back
Top