VENÄJÄ RAPORTTI

Mosuri

Alokas
BAN
rukkaskikka kirjoitti:
Vaikea uskoa, että Suomen ulkopuolisen konfliktin rauhanneuvottelujen kutsuminen "rauhanneuvotteluiksi" saisi suomalaisen kadettiupseerikunnan raivoihinsa.
No kuka tuollaista on edes väittänyt? Tiedätkö nyt edes mistä tässä keskustellaan? Kukaan ei "raivonnut" vaan paremminkin veljet katsoivat sivusta julkista nöyryytystä.

rukkaskikka kirjoitti:
Visuri on ylennetty vuosi Kosovon Sota -kirjan julkaisun jälkeen everstiksi. Tuolloin muistelen lukeneeni Upseeriliiton Sotilasaikakauslehdestä lyhyen Visurin haastattelun, jossa hän vaikutti ikionnelliselta ylennyksestään.
No onhan se kivaa, että muistetaan. Toisaalta minä en ainakaan tykkäisi jos minun kirjastani kirjoitettaisiin HS:n pääkirjoitussivulla tyyliin "Mosuri on väärässä" ja minusta tehtäisiin jollain tavalla moraaliton heppu Suomen johtavissa medioissa. Toki olisihan se kivaa jos työantaja ylentäisi seuraavana vuonna, mutta ylennystä enemmän varmaan lämmittäisi Mosurin kolleegoiden tuki!

rukkaskikka kirjoitti:
Siinä, ettei Visuria haluta tv-kommentaattoriksi voi mahdollisesti olla perääkin. Suomalaiset tv-uutiset peesailevat läntisten uutistoimistojen näkemyksiä, eikä siihen kokonaisuuteen oikein istu asiantuntijakommentaattori, joka lyö uutistenlukijan lausuman lättänäksi.
Toivon ja varmaan Visurikin toivoo, että hänen kirjoituksensa saisivat arvonsa niiden sisällöstä. Loppujen lopuksi katkeruuteen vetoaminen on argumentaatiovirhe. Itse en näe asioita Visurin tavoin ja kuten sanoin niissä on useita vaikeasti ymmärrettäviä loogisia virheitä.

Attention whore vai pitkän linjan asiantuntijan kokemuksen ja näkemyksen tulos? Sinä päätät.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Lännettyminen

Suomessa sivistys ei seuraa yhteiskunnallista asemaa. Aikoinaan kerrottiin kaskuna, että kun Auran kunnan ja Turun kaupungin rajalla oli tulipalo ja paikalle ehti Auran vapaapalokunta ennen Turun kaupunginpalokuntaa, oli Turun palopäällikkö sanonut Auran vapaapalokunnan päällikölle, että palo, jonka Auran vapaapalokunta oli ehtinyt sammuttamaan jo ennen Turun kaupunginpalokuntaa, oli väärin sammutettu.

Suuri harmi tuntuu olevan se, että Venäjä heitti georgialaiset takaisin kolmessa päivässä 1960-luvun ja 1970-luvun menetelmin, vaikka gruusialaiset olivat nauttineet Israelin ja Yhdysvaltain sotilasopetuksesta jo vuosia ja joiden olisi pitänyt kyetä uudenaikaistetulla neuvostokalustolla ja premmalla mediatiedottamisella lyömään 2000-luvulle liian vanhanaikainen Venäjä.

http://windowstorussia.com/russia-nato-had-been-busy-training_20.html

Georgian lyhyin sotilasopetus on kahdeksantoista vuorokautta. Siinä ajassa Suomessa ei ehtisi metsään edes alokasleirille. Georgian asevoimien tyypillinen sotilasopetus on kolmen kuukauden palvelus varusmiehenä.

Reservi käskettiin Etelä-Ossetien sotaan 7.8.2008 matkapuhelimella ilman kertausharjoituksia. 9.8.2008 alkoi olla jo selvää, että Georgia häviää pienellä ammattiarmeijallaan moraalin nyrjähdettyä sodan 300 000 sotilaan Pohjois-Kaukasuksen sotilaspiiriä vastaan.

12 000 sotilaalla järjestettiin noin kolminkertainen ylivoima tykistöllä vahvistettuna 4 500 venäläistä ja eteläossetialaista vastaan, jolla ei ollut kuin pääasiassa kivääriaseistus. Tskhinvali suunniteltiin otettavaksi haltuun 8.-9.8.2008, jonka jälkeen olisi käännetty kylki venäläisille ja eteläosseeteille ja paineuttu ottamaan 11.8.2008 vielä Abhasia alkuun.

Jokainen voi ymmärtää, millaisessa NATO-kunnossa Georgian asevoimat olivat 7.8.2008 ja miksi reservi antautui innokkaasti päästäkseen eroon koko onnettomuudesta.

Suomessa puolustusvoimien akateemistumisesta johtunee se, että teorieettisesti kyseenalaiset empiirisesti toimivat ratkaisut kyseenalaistetaan, asiat painotetaan väärin ja uutisoidaan tehokkaasti.

Mitä järkevämmältä Venäjä alkaa vaikuttaa resurssien käytöltään ja pääomabudjetoinniltaan, sitä tolkuttomammalta Euroopan unioni sen rinnalla alkaa vaikuttaa.
 
Top