Venäjä arvostelee Suomea lasermittareiden toimituksesta Ukrainaan – "ei palvele rauhaa"

Iso-Mursu

Respected Leader

Eikös uutisessa puhuttu että käytännön mittausetäisyys on noin kilometri. Niin eikös tulenjohtaja ole melkein vihollisen ryhmityksen seasa noin lyhyellä matkaa,

Eikös jo 90-luvun musti-ryhmille ollut antaa paljon kauemmaksi mittaavat etäisyysmittarit?
 

YliKoo

Respected Leader
Eikös uutisessa puhuttu että käytännön mittausetäisyys on noin kilometri. Niin eikös tulenjohtaja ole melkein vihollisen ryhmityksen seasa noin lyhyellä matkaa,

Eikös jo 90-luvun musti-ryhmille ollut antaa paljon kauemmaksi mittaavat etäisyysmittarit?
Jopa kolme, en tiedä missä olosuhteissa.
 

Xwell

Kersantti


left_en_1.png

28
left_en_2.png


Jos Tehtaankadulta kyselevät, niin sanokaa että kauden avaus lähestyy ja kovasti siellä Kiovan golf-klubilla odottelevat näitä uusia golf-etäisyysmittareita. Vanhat Bushnellit joutaa jo romukoppaan.

http://www.kievgolfclub.com/en/page/view/kievgolfclub
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Ja ihan vain tiedoksi NovoRossia nykyisin kirjoitetaan GovnoRossia :cool:

Tuo Novo alku on hiukan vanhentunut ja epäkorrekti :rolleyes:
 

RPG83

Soome Majori
Täytyy myöntää että kerrankin ;) (jopa ilokseni ) olin väärässä ennustuksessani. Aika kylmää ja vaatimatonta kommentointia päättäviltä tahoilta niin kuin pitääkin. ET taas vaihteeksi näytti harvoin nähtyjä hyviä puoliaan...
 

YliKoo

Respected Leader
Haglundilla samansuuntaiset kommentit. Vaikka ehkä pitäisi antaa olla, on minusta parempi että puhutaan ja puhutaan suoraan.

Ministeri hämmästelee Venäjän Suomi-väitettä: ”Varsin merkillistä”
Jaa artikkeli:
Jenni Tamminen
Luotu:
3.3.2015 16:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    BP8H8609_0.jpg

    Carl Haglund kertoo Uudelle Suomelle pitävänsä Venäjän Suomi-kommenttia "varsin merkillisenä". Arkistokuva.
KOTIMAA
Puolustusministeri Carl Haglund (r.) toteaa Uudelle Suomelle, että laseretäisyysmittareiden vienti Ukrainaan on kaupalliselta pohjalta tapahtuvaa tarvikevientiä. Haglund ihmettelee Venäjän reaktiota asiaan.

- Suomen tavoite on koko ajan ollut rauhanomainen ratkaisu Ukrainan kriisiin. Liittämällä Krimin itseensä ja aktiivisesti tukemalla sekä toimittamalla aseita ja sotilaita Itä-Ukrainan separatisteille, Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta ja yhteisiä, rauhaa ylläpitäviä pelisääntöjä Euroopassa. Tämän valossa pidän Venäjän ulkoministeriön kommenttia, jossa Venäjä kutsuu Ukrainan kriisiä sisäiseksi konfliktiksi sekä syyttää muita valtioita puuttumisesta konfliktiin, varsin merkillisenä. On ilmiselvää, että Venäjä itse on puuttunut konfliktiin ja omilla toimillaan aktiivisesti horjuttanut Euroopan vakautta ja turvallisuutta, Haglund kommentoi Uudelle Suomelle.

Venäjän ulkoministeriö kritisoi eilen kovasanaisesti Suomea siitä, että hallitus antoi oululaisyhtiö Noptelille luvan viedä LRF-200-laserestäisyysmittareita Ukrainaan. Venäjä syyttää Suomea sodan osapuolen tukemisesta. Venäjän mielestä Suomen toiminta ei tue rauhan saavuttamista Ukrainassa.

Valtioneuvosto päätti 26. helmikuuta antaa luvan viedä tuhat laseretäisyysmittaria Ukrainaan.

- On kysymys etäisyysmittarimoduuleista, eli tuotteista ja osista, jotka on tarkoitettu käytettäviksi kiikareissa paikallisen yrityksen omassa tuotannossa. Jos kysymys on tarvikkeesta, jolla voi olla muuta kuin siviilikäyttöä, ovat tarvikkeet lupamenettelyn piirissä. Tällaiset tuotteet ovat joko EU:n puolustustarvikelistalle listattuja tuotteita tai kaksikäyttötuotteita. Lupamenettelyt molemmissa tuotekategorioissa ovat vakiintuneet ja Suomi noudattaa niitä tarkasti. Ne nojautuvat EU:n yhteiseen ohjeistukseen. Vientivalvonta on aina tapauskohtaista kokonaisharkintaa, Haglund selvittää.

Haglundin mukaan ulkoministeriö ei ole nähnyt estettä vientiluvalle ja valtioneuvostossa jossa vientiä puollettiin yksimielisesti.

- Kaupallinen toiminta harkitaan normaalien prosessien mukaan. Suomi on sitoutunut EU:n yhteiseen linjaan ja asekauppasopimuksen määräyksiin, Haglund kommentoi.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/785...lee-venajan-suomi-vaitetta-varsin-merkillista
 

Vonka

Supreme Leader
Täytyy myöntää että kerrankin ;) (jopa ilokseni ) olin väärässä ennustuksessani. Aika kylmää ja vaatimatonta kommentointia päättäviltä tahoilta niin kuin pitääkin. ET taas vaihteeksi näytti harvoin nähtyjä hyviä puoliaan...

Erkkiä ottaa takuulla kupoliin. Krimin kaappaus, matkustajakone, Nemtsovin murha... Mutta ei hän silti tule yhtään myönteisemmäksi muihin suurvaltoihin nähden. Ehkä ei ole tarpeellistakaan.

Haglundin ei tarvitse keulia, mutta vastattava tietysti on, kun kysytään.

Asialinja näihin koepalloihin.

Yhtaikainen kohdistus Venäjän ulkoministeriön verkkosivujen ja bätmänin pellepuulaakin kirjoituksilla mietityttää.
 
Hei putler, nii että mites niitten sääntöjen kans on vai miten se meni?
http://www.theguardian.com/world/20...ell-anti-aircraft-missiles-iran-nuclear-talks

Russia has reportedly offered to sell Iran powerful and advanced anti-aircraft missiles in a deal that could have an impact on nuclear talks approaching a deadline next month.http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=280305&nodeid=17216&contentlan=1&culture=fi-FI

Ydinohjelman vastaiset pakotteet
Vientikiellot
  • aseet (ja muut puolustustarvikkeet) ja niihin liittyvä tekninen apu, välityspalvelut ja rahoitus
 

V. Levola

Kapteeni
Ekihän veti taas ihan miehekkään lausunnon.
Täytyy myöntää, että tämä oli vaihteeksi ihan asiallinen lausunto. Tuomioja hoiti mielestäni tyylillä myös sen, kun Venäjän federaation ulkoministeriö tivasi selvitystä mahdollisista suomalaistaistelijoista Ukrainassa. Hän totesi, että mitään erityistä selvitystä ei tulla antamaan, ja asia jäi (toistaiseksi?) siihen. Mielestäni juuri näin pitää noihin Venäjän koepalloihin suhtautua, ilman mitään mielistelyä.
 

kimmo.j

Respected Leader
Vaikka pidän Ekiä ylimielisenä kaverina ja olen kokenut hänet itä-miehenä. Nostan nyt hattua.
Saatan olla valmis muuttamaan mielipidettäni hänestä tuon neukkufanin osalta.
 

Jukkis

Eversti
Vaalit lähestyy... ja itänaapuri ei ole juuri nyt kovin äänestäjäkunnan suosiossa...

Jaa määkö kyyninen?
 

late347

Kapteeni
Käsittääkseni golfin pelaajat käyttävät laser-etäisyysmittareita. Nikonilta löytyy tuotteita tuohon markkinaan.

Pitää paikkansa. Nikon ja Bushnell valmistavat Golf-käyttöön sekä metsästyskäyttöön sopiviä etäisyysmittareita.
Kas kun en yllättynyt kuka on "Novorossijan" paikallinen edustaja...

Aika rajuja laseraseita noi Noptelin laitteet, kun niillä nyt kansanmurhataan ihmisiä banderalaisten fasistien toimesta. Leikkaavat lihaa kuin kuuma veitsi voita!

Sodan lait käsittelevät tuollaisia aseita joilla "haavoitetaan katalasti" tai "myrkytetään". Homma perustuu kansainvälisiin sopimuksiin. Keisarillinen Saksa teki aikanaan 1898, virallisen valituksen Briteille, että nuo dumdum- luodit olivat liian tuhovoimaisia, että niillä oli liian "katala haavoittava vaikutus". Protesti aikanaan meni läpi mistä seurasi tuo kansainvälinen sopimus.

Sopimusten perusteella kiellettiin sotakäytössä laajenevat luodit (dumdum, hollow-point yms), seurauksena armeijat nykyään käyttää yleisesti kokovaippaluoteja. Kranaatteihin tuolla ei ollut vaikutusta tuolla sopimuksella.

Minun käsittääkseni myöskään laser-aseisiin ei ole vaikutusta nykyisillä sodan laeilla, koska laser-aseet eivät siirrä mitään projektiilejä vihollista kohti (?). Tämä ehkä lienee juupas-eipäs kysymys, koska eikös valo ole sekä partikkeleja että aaltoliikettä. Onko partikkeli-ase sellainen ase, joka heittää projektiilejä? o_O

Kylmän sodan aikana kehiteltiin nimenomaan vihollisen sotilaslentäjien sokaisemiseen tarkoitettuja laser-aseita. Näitä vastaan sitten kehiteltiin erilaisia suojautumisratkaisuja lentokoneen kuomuun sekä lentäjän kypärän visiireihin (suojapinnoitteet). Mitä ilmeisimmin varsinainen sokaisukäyttö ei ole lyönyt itseään läpi käytännösä, konflikteissa, ainakaan vielä. Jenkit ovat suunnanneet laser-aseiden kehityksen uudelle sektorille, elikkä: torjuntatehtävät lennokkeja, ja ammuksia ja ohjuksia vastaan.

Tietysti sodan lakeja on myös tulkittu sen mukaan, mikä on aseen ja ammuksen vaikutus kohteessa. Myös aseiden ja ammusten polttovaikutuksia on tutkittu, ja tulkittu sodan lakien pohjalta. Varmaankin esim. 0.50cal API on sallittu luoti juurikin sen takia että polttovaikutus on sekundaarinen vaikutus. Jos elävää voimaa ammutaan niin ammus ei varsinaisesti haavoita katalasti, vaan käytännössä tappaa tai haavoittaa tappavasti. (hmm väittelyn aiheetta teille...:rolleyes:)

Valkoinen fosfori on ollut kiistanalainen lähiaikoina sodan lakien mukaan. Asetta ovat esim. israelilaiset ja amerikkalaiset käyttäneet merkkaus- ja peitetarkoituksiin. Polttovaikutus on sekundaarinen vaikutus tällaisessa roolissa yleisesti tarkasteltuna. Kuitenkin polttovaikutus on massiivisen tuhovoimainen jos tuota ainetta joutuu kosketuksiin iholle.
 
Top