Venäjä arvostelee Suomea lasermittareiden toimituksesta Ukrainaan – "ei palvele rauhaa"

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö

YliKoo

Respected Leader
Kröhöm... (joskus on vaan pakko kun ei saa pidettyä itseään kurissa :D)

http://yle.fi/uutiset/erkki_tuomioja_on_kansalaisten_suosikkiministeri/7840680

Politiikka 4.3.2015 klo 6:17 | päivitetty 4.3.2015 klo 6:17
Erkki Tuomioja on kansalaisten suosikkiministeri
Erkki ja Vladimir ovat käyneet samalla kannatusmittauskonsultilla :confused:

Onkohan tällä kansakunnalla kuitenkaan oikeutta itsenäisyyteen, ehkä olisi viisaampaa jos joku muu määrittelisi meidän asiat... ainiin ratkaisuhan on jo keksitty! Suomettu sentään, kun en muista sitä termiä miten se menikään :(
 

Creidiki

Kenraali
Jos verrokkina on Päivi Räsänen niim Tuomioja voi olla hyvinkin suosittu
 

baikal

Supreme Leader
Jos foorumin suosikkia kysytään, vastaus on Carl. Hän saanee 94-prosentin kannatuksen. Rinnakkaistodellisuudessa eli ympäröivässä yhteiskunnassa Eki on sitten no uno. Mutta eihän suomalaiset mitään tajua.....asioista. :rolleyes:

:uzi:
 

RPG83

Soome Majori
Minun käsittääkseni myöskään laser-aseisiin ei ole vaikutusta nykyisillä sodan laeilla, koska laser-aseet eivät siirrä mitään projektiilejä vihollista kohti (?). Tämä ehkä lienee juupas-eipäs kysymys, koska eikös valo ole sekä partikkeleja että aaltoliikettä. Onko partikkeli-ase sellainen ase, joka heittää projektiilejä? o_O

Kylmän sodan aikana kehiteltiin nimenomaan vihollisen sotilaslentäjien sokaisemiseen tarkoitettuja laser-aseita. Näitä vastaan sitten kehiteltiin erilaisia suojautumisratkaisuja lentokoneen kuomuun sekä lentäjän kypärän visiireihin (suojapinnoitteet). Mitä ilmeisimmin varsinainen sokaisukäyttö ei ole lyönyt itseään läpi käytännösä, konflikteissa, ainakaan vielä. Jenkit ovat suunnanneet laser-aseiden kehityksen uudelle sektorille, elikkä: torjuntatehtävät lennokkeja, ja ammuksia ja ohjuksia vastaan.

Tietysti sodan lakeja on myös tulkittu sen mukaan, mikä on aseen ja ammuksen vaikutus kohteessa. Myös aseiden ja ammusten polttovaikutuksia on tutkittu, ja tulkittu sodan lakien pohjalta. Varmaankin esim. 0.50cal API on sallittu luoti juurikin sen takia että polttovaikutus on sekundaarinen vaikutus. Jos elävää voimaa ammutaan niin ammus ei varsinaisesti haavoita katalasti, vaan käytännössä tappaa tai haavoittaa tappavasti. (hmm väittelyn aiheetta teille...:rolleyes:)

Valkoinen fosfori on ollut kiistanalainen lähiaikoina sodan lakien mukaan. Asetta ovat esim. israelilaiset ja amerikkalaiset käyttäneet merkkaus- ja peitetarkoituksiin. Polttovaikutus on sekundaarinen vaikutus tällaisessa roolissa yleisesti tarkasteltuna. Kuitenkin polttovaikutus on massiivisen tuhovoimainen jos tuota ainetta joutuu kosketuksiin iholle.

Valot päälle. Sokaisukäyttö ei ole lyönyt itseään läpi, koska se on epäinhimillistä, ja sitä on sen vuoksi rajattu kansainvälisillä sopimuksilla. Tosin vähemmän vaarallisiakin sokaisuvälineitä on kehitetty.
 

late347

Kapteeni
En tiennytkään että oli olemassa tuo sopimus laser-aseista. Ilmeisesti globalsecurity oli lähteenä vanhentunut noiden suhteen.

Kuitenkin laser-aseet ovat sallittuja vähintäänkin käyttää materiaalin vaurioittamiseen.

Saa nähdä tullaanko tuota laseria käyttämään ihmisiä vastaan. Jenkit kuiteski mainostivat omaa laseriaan sillä että ampuvat itsemurhaveneitä ahdin aittaan jos tulee pommivene liian lähelle (esim uss cole)

Käsittääkseeni primaarikäyttöön tappavat sotilas laserit ovat sallittuja. Sen sijaan jos pääasiallinen asevaikutus on sokaista niin sitten on laiton.

Saas nähä miten jenkit noudattavat tuota koska nyt 2015 ovat laser tykit operatiivisessa käytössä rajoitetussa määrin amerikan laivastossa...
 

Vonka

Supreme Leader
Jos Venäjän ulkoministeriö laittaa verkkosivulle pienen piikin, ja siitä nousee Suomessa meteli, se antaa sinne paljon informaatiota siitä, mitä saa aikaan sitten vähän jyrymmillä nooteilla. Mediamme tekee virheen kiljuessaan tällaisista jutuista ja palvelee idioottina Venäjän tarkoitusperiä.

Olisivat olleet ihan hiljaa vain. Asiassa ei ole mitään villoja.

Pahoittelen tosikkomaisuuttani. Suomalainen media vain saa hymyn menemään perseeseen.
 
Viimeksi muokattu:

baikal

Supreme Leader
Jos Venäjän ulkoministeriö laittaa verkkosivulle pienen piikin, ja siitä nousee Suomessa meteli, se antaa sinne paljon informaatiota siitä, mitä saa aikaan sitten vähän jyrymmillä nooteilla. Mediamme tekee virheen kiljuessaan tällaisista jutuista ja palvelee idioottina Venäjän tarkoitusperiä.

Olisivat olleet ihan hiljaa vain. Asiassa ei ole mitään villoja.

Pahoittelen tosikkomaisuuttani. Suomalainen media vain saa hymyn menemään perseeseen.

Paitsi, jos näillä jutuilla tehdään raakaa sisäpolitiikkaa? Ei tästä pirukaan enää selvää ota.
 

SJ

Supreme Leader
Minun käsittääkseni myöskään laser-aseisiin ei ole vaikutusta nykyisillä sodan laeilla, koska laser-aseet eivät siirrä mitään projektiilejä vihollista kohti (?).

Lasereita varten on ihan oma sopimuksensa/pykälänsä. Kuten on myös polttoaseille.
 

neme

Kapteeni
Tuppaa sitä ryssän kalustoa löytyvän noin joka konfliktista kalashnikovista hävittäjiin ja voisi hyvällä syyllä kysyä, että jättävätkö myymättä riippumatta kohdemaan tilanteesta tai muista eettisistä kysymyksistä?
 

neme

Kapteeni
Hyvin sanottu. Viimeisen vuoden aikana omakin epäluulooni ja inho Venäjän johtoa ja sen tekoja ja aikeita kohtaan on noussut yli äyräiden. Ja vielä muutama vuosi takaperin suhtauduin venäläisiin jopa sangen myönteisesti. Johtui lähinnä siitä, että seurustelin venäläisen naisen kanssa ja opin tätä kautta jonkin verran venäläisestä sielunmaisemasta. Likka perheineen edusti liberaalia ja länteen avoimen myönteisesti suhtautuvaa suuntaa.

Ja nyt taas tällä hetkellä tuntuu siltä, että en halua olla missään tekemisissä Venäjän ja venäläisten kanssa. Näin tehokkaasti Putte on romuttanut kansansa maineen hamaan tulevaisuuteen saakka.
Joo. Samaa mieltä. Nopeasti Putler tuhosi kaiken. Tosin venäläisiä tavatessa heistä on vaikea pitää. Itsekeskeisiä, röyhkeitä, lyhytnäköisiä, kiivaita, epäluotettavia ja tyhmiä ihmisiä järestäen. Joku helmi jos joukkoon mahtuu se ei pelasta kokonaisuutta. Kauniita naisia sieltä löytyy, mutta löytyy niitä muualtakin. Mielikuva on kyllä ropissu sille ei voi mitään. Joteskin tässä on ennen niin kiihottavalta tuntunu venäläinen nainen latistunu sekin. Itse en asustele Suomessa vaan tapaan tätä ryssää joka päivä muiden turistien joukossa.
 
Top