Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Miksi Puolustusvoimat on Vartiuksen rajalla? Rajavartiolaitos vastaa viiteen kysymykseen​

Vartiuksen raja-asemalla Kuhmossa rakennetaan tilapäisiä esteitä. Rajavartiolaitos kertoo, miksi Puolustusvoimat antaa virka-apua.

 
Kinnusesta ollaan montaa mieltä. Just eilen haukuttiin täälläkin erään kirjoittelijan toimesta munattomaksi ukoksi joka vain julistaa vasemmistoliiton sanomaa.

Ei ole mitään syytä epäillä etteikö tekisi sitä minkä pystyy. Se ei valitettavasti ole kovin paljoa. Taatusti turhauttavaa hommaa.
Hän voisi asemassaan kuitenkin viestiä viisaammin esim: ”Meillä on valmius lakata ottamasta vastaan turvapaikkahakemuksia ja työntää tulijat voimatoimin takaisin Venäjän puolelle heti, kun hallitus tekee asiasta päätöksen.”

Eli heittää pallon hallitukselle
 
Niin ennustaa minunkin kristallipallo :coffee:

Itäraja on pakko sulkea ihan kokonaan kun muuten homma karkaa käsistä. Kun rajat joskus avataan niin eivät ne toimi samalla tavalla kun tähän saakka...ei Suomen eikä Venäjän puolella. Asiat muuttuvat pysyvästi eikä vanhaan ole paluuta.

Tämä pätee kaikkeen muuhunkin. Suomen ja Venäjän suhteet ovat pysyvästi muuttuneet. Yksi pitkä aikakausi on päättynyt ja uusi hyvin erilainen aikakausi vasta alkamassa.
Edessä saattaa olla vuosien 1920-1939 välillä vallinnut rajatilanne uusintana
 
On ollut jonkinverran keskustelua rajamiesten työstä. Mutta entäs ne muut viranomaiset, mitäs he tekevät? Monilla asianomaisilla mailla on suurlähetystö hesassa tai tukholmassa. Ollaanko jo oltu yhteydessä tyylin että mitä vittua tapahtuu, ketä nämä teikäläiset ovat jotka yhtäkkiä ilmestyvät meidän rajoille? Miksi annatte ryssien operoida hybriidisodankäyntiä maissanne / kansalaistenne kanssa? Miksei mukhabarat puutu peliin? Miksi suomi ylläpitää diplomaattisia suhteita maihin joista pitää päästä pois turvapaikan haussa, tai maihin jotka vaan katsoo sormiensa läpi tätä ryssän operaatiota.

Samoin meidän omat edustustot kyseisillä alueilla - onko siellä laitettu tietoa julkisuuteen että suomeen ei kannata pyrkiä, liian kylmää ja yleisesti vittumaista ja kituvaa elintasoa. Ja karhujakin perkele.
 
Suomen viranomaiset oikein neuvottelee haluaako tulijat hakea turvapaikkaa(IS liveseuranta) Edit:Taitaa ollakin, että Venäjän viranomaiset yrittää saada suostuu noi hakee turvapaikkaa, jännä, että tuplata ei aiemmin hoideta, toki mieli voi muuttua kun näkee talviset olosuhteet.
Screenshot_2023-11-19-14-04-11-56_73fdeabd21cf52bb32aec1e2aeda89e1.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Hän voisi asemassaan kuitenkin viestiä viisaammin esim: ”Meillä on valmius lakata ottamasta vastaan turvapaikkahakemuksia ja työntää tulijat voimatoimin takaisin Venäjän puolelle heti, kun hallitus tekee asiasta päätöksen.”

Eli heittää pallon hallitukselle

Kyllähän sieltä on kerrottu tuo valmius toimia uusien päätösten mukaan, ei vain kerrottu mitä ne uudet päätökset ovat. Eli pallo on selvästi poliitikoilla.

"Meillä hyvät toimivalmiudet pistää käytäntöön valtioneuvoston päätöksiä, Kinnunen totesi Ilta-Sanomien suorassa lähetyksessä."

Täällä mainittu klo 11:25
 
Hän voisi asemassaan kuitenkin viestiä viisaammin esim: ”Meillä on valmius lakata ottamasta vastaan turvapaikkahakemuksia ja työntää tulijat voimatoimin takaisin Venäjän puolelle heti, kun hallitus tekee asiasta päätöksen.”

Eli heittää pallon hallitukselle

Taidat sinäkin elää jossain höpöhöpö-maassa, jos kuvittelet siellä olevan valmiuksia johonkin muuhun kuin laukunkantoon.
 
Vaikka minuakin raivostuttaa ajanjakso vuodesta 2015 nykypäivään, on hyvä muistaa että se oli koko Länsi-Euroopan trendi tuolloin. Itä-Eurooppa toimi viisaammin, mutta mehän halutaan olla länttä, eiks vaan :rolleyes:

Loputon nassuttaminen tuosta täytyy lopettaa, koska keskeiset puolueet ja poliitikot joutuvat kääntämään kurssiaan, ja se on helpompaa jos ei jatkuvasti nälvitä.

Nyt on tärkeintä, että ne oppirahat maksettiin eikä samaa enää hyväksytä, vaan kurssi muutetaan oikeasti. Tällä hetkellä siihen on poikkeuksellisen suotuisat tuulet, näyttöä jengirikollisuudesta ja muista maahanmuuton varjopuolista on riittävästi. Hallitus on päättäväinen ja opposiittio (huomaa kirjoitusasu) tukee ja suorastaan vaatii toimia.

Rata-ajossa olen oppinut, että moottoripyörä menee sinne minne katse on kohdistettu. Peilejä ei käytetä. Nyt mennään sillä eteenpäin ja unohdetaan ne kierrokset, joilla on tullut kontattua.
Ei Tanskakaan ole Itä-Eurooppaa ja silti siellä pystyttiin toimimaan samalla kun Suomen vaalikarjaa hallittiin valeilla ja typeryydellä: afgaanit, irakilaiset ja somalialaiset partalapset markkinoitiin akavalaisina koodareina, syyrialaisina sotalapsina, uusina Nokioina, kestävyysvajeen korjaussarjoina, sekä kultamunia munivina hanhina, mikä oli tietysti räikeä ylilyönti sekä virhe, koska irvileuat alkoivat puhua "kultamunista"... :ROFLMAO:

Ainoa keino saada mamutuspuolueet ja -poliitikot vähentämään mamutusta on äänestää ei-mamutuspuolueita ja ei-mamutuspoliitikkoja. Äänestäjien katoaminen on ainoa kieli, mitä poliitikot ymmärtävät! En siis tarkoita, etteivätkö myös puolueet ja poliitikot voisi muuttua: varmasti voivat mutta vasta pakon edessä. Pitää kuitenkin ymmärtää, että vaalipuheet ovat usein sitä itseään. Älä siis kuuntele mitä suut sanovat, vaan katso mitä kädet tekevät!
 
Laittomasti rajan ylittävät suostuvat hakemaan turvapaikkaa, pattitilanne laukaistu!

Yhtä nerokasta kuin se, että laittomasti maassa olijoista päästään eroon - - - laillistamalla heidän maassa olemisensa! Mikäli oikein muistan, tämä kuuluu yhden presidenttiehdokkaan temppukoriin. Ehkei toistele sitä nyt joka tentissä.
 
Kyllähän sieltä on kerrottu tuo valmius toimia uusien päätösten mukaan, ei vain kerrottu mitä ne uudet päätökset ovat. Eli pallo on selvästi poliitikoilla.

"Meillä hyvät toimivalmiudet pistää käytäntöön valtioneuvoston päätöksiä, Kinnunen totesi Ilta-Sanomien suorassa lähetyksessä."

Täällä mainittu klo 11:25

Ihmettelen hallituksen toimia, jos nyt heti alkuviikosta ei tule päätöstä itärajan sulkemisesta kokonaan.
 
Mikä funktio pv:n rakentamilla esteillä on, kun kaikki päästetään joka tapauksessa sisään?

Virallinen selitys oli nyt se, että estelaitteilla pyritään ohjaamaan laillinen ajoneuvoliikenne rajan yli. Jotain turhapaikkahakijoiden kanavointia siis tuolla Vartiuksessa. Mutta veikkaanpa, että samalla valmistelevat jo täyssulkua sitten kun toivon mukaan se hallituksen päätös tulee. Sen jälkeen betoniporsaat ja piikkilanka-aita ilmestyy tuohon rajalinjalle.
 
Eiköhän kampanjia vuelä nähdä, vedotaan tunteisiin ja määriin..veikkaisin..kuten tässä

Pääkirjoitus

Kestäisimmekö, jos ihmisiä alkaisi kuolla rajalle?
Suomi ei ole henkisesti valmis siihen, että maahantulijoita olisi rajalla oikeasti paljon. Ei varsinkaan, jos kriisi jatkuisi pitkään.

SUOMEN hallitus päätti tällä viikolla poikkeuksellisista suluista itärajalla sen jälkeen, kun kymmenet ihmiset alkoivat päivittäin ylittää rajan Venäjän puolelta. Tulijat ovat olleet pääosin Lähi-idästä ja Afrikasta. Kaikki viittaa siihen, että ihmisiä on ohjattu tarkoituksella kohti Suomen rajaa.

Valtiojohto on oikeassa siinä, että pieneenkin Venäjän kiusantekoon on reagoitava heti ja ponnekkaasti. Suomi ei saa antaa signaalia, että rajallamme tapahtuu asioita huomaamattamme.

Suomi ei ole henkisesti valmis siihen, että maahantulijoita olisi rajalla oikeasti paljon. Ei varsinkaan, jos kriisi jatkuisi pitkään. Muutama kymmenen tulijaa päivässä oli meille jo niin totinen paikka, että herää kysymys, kuinka selviytyisimme pahemmasta.

Suomi on saanut maantieteensä ansiosta yhä suhtautua laittomiin rajanylityksiin hieman teoreettisesti. Meidän on ollut myös helppo kertoa esimerkiksi Välimeren maille, että vastuu maahantulijoista on aina siellä, mihin ihmiset ensin saapuvat. Mutta entä jos kyse ei olisikaan Välimerestä vaan omasta rajastamme?

Keskisen Välimeren ylitti tänä vuonna pelkästään alkuvuoden aikana 100 000 ihmistä. Ilmiö on tuttu Italialle, Kreikalle ja Espanjalle pitkältä ajalta. Vuosien mittaan tulijoita on ollut EU:n itä- ja etelärajoilla miljoonia, Suomen näkökulmasta käsittämätön määrä. Suomessa ei vielä ole jouduttu pohtimaan, mitä oman maan arjessa tarkoittaisi, jos ihmisiä tulisi paljon ja pitkään.

RAJAMME rauhallisuus on perustunut siihen, että Venäjä hoitaa osuutensa. Suomalaisia ei ole haitannut, että Lähi-idästä lähtevät jäävät harhailemaan Venäjälle tai pyrkivät EU:hun vaikka Turkin kautta. Nyt tämä vakauden tunne on ollut uhattuna.

On selvää, että EU:n turvapaikkajärjestelmä on väärä ja riittämätön tapa käsitellä suurien ihmismäärien liikehdintää. Perille EU:n rajojen sisälle selviytyvät ne, joilla on rahaa ja riskinottohalua. He ovat olleet enimmäkseen nuoria miehiä – naiset, lapset ja vanhukset eivät usein pysty lähtemään mihinkään. Tällainen sattumanvarainen maahanpääsy ei ole hallittua maahanmuuttopolitiikkaa tai edes heikoimpien auttamista. Sellaisesta seuraa myös lieveilmiöitä, ja pahimmillaan aitoja turvallisuusuhkia.

Vaikka nykyjärjestelmä onkin toimimaton, rajojen täysi sulkeminen ei sekään ole helppo ja ongelmaton tapa torjua maahantuloa. Jos paine rajalla olisi oikeasti suuri, voisimmeko antaa ihmisten kuolla rajalle hankeen ja pakkaseen? Miltä se kustakin meistä tuntuisi? Ketä tällaisessa tilanteessa pitäisi auttaa, jos kaikkia ei voida auttaa? Voisiko kansallinen turvallisuus mennä tällöinkin muun arvopohdinnan edelle?

Näitä vaikeita kysymyksiä esitetään paljon eri rajamaissa. Tosipaikan tullen on vaikeaa jättää ihmisiä hukkumaan mereen tai paleltumaan metsään.

ISOSSA kriisissä suomalaiset eivät välttämättä olisi keskenään samaa mieltä siitä, mitä pitää tehdä. Osa haluaisi pitää rajan kiinni hinnalla millä hyvänsä. Niitä suomalaisia, jotka haluaisivat auttaa, voitaisiin jopa paheksua. Kovat populistiset äänet voisivat entisestään voimistua – kuten on käynyt vaikkapa Italiassa.

Suureksi onneksi käsissämme ei nyt ole tällainen tilanne. Rajallamme liikkuu vain vähän ihmisiä, ja tilanne on isossa kuvassa rauhallinen.

Siksi vaikeista asioista keskustelun aika on nyt. Presidentti Sauli Niinistö sanoi asian ääneen Saksan-vierailullaan – epämukavista asioista ei ole puhuttu tarpeeksi. Rajalla voi olla tulevaisuudessa vastakkain arvoja, jotka ovat keskenään ristiriidassa: kansallinen turvallisuus ja ihmisoikeudet.

Välimerellä on jo nähty, että ihmisoikeudet saavat tarvittaessa väistää. EU:n etelärajalla on tehty sopimuksia Marokon, Libyan ja Turkin kanssa siitä, että nämä maat pitävät rahaa vastaan tulijoita omilla alueillaan eivätkä päästä heitä Eurooppaan. Ennen kaikkea Libya on ihmisoikeuksista vähät välittävä maa. Mereen on hukkunut lukemattomia ihmisiä, merihädässäkään kaikkia ei enää auteta.

Presidentti Niinistökään ei vielä sanonut, missä hänen oma henkilökohtainen rajanvetonsa ”epämukavissa asioissa” menee. Häneltä ja aivan kaikilta poliitikoilta soisi nyt suorempaa arvopohdintaa rajan asioista.

Tämä rajavyöhykkeeltä pelastaminen olisi ihan samaa ihmiskauppaketjun jatkumoa kuin välimeren ”pelastusjärjestöt” mukaan lukien frontex. Ne toimivat ihmiskauppaketjun jatkumona, jonka varaan se business laskee.

Jos etelässäkin tulijat määrätietoisesti kuskattaisiin takaisiin Libyaan vaikka, niin ennen pitkää virta tyrehtyy kun homma ei toimi ja perille ei pääse.

Suomen kohdalla on venäjän valtio mobilisoimassa tätä. Sillä ei sinänsä ole merkitystä, koska kuvio ja lopputulos on sama jos rajat eivät pidä.

Niitä uhreja on nyt vain kestettävä jos tämä halutaan lopettaa. Kuolonuhreja välimerelläkin olisi vähemmän kuin nyt jos homma olisi alkuun torpattu, puhumattakaan erilaisista täysin sivullisista ja syyttömistä uhreista mantereella.
 
Ei mediailmatila nyt ainakaan pelkästään ole Scheininin ja tämän komppaajien hallussa.



- Nyt nähdään ulkoisia pyrkimyksiä rapauttaa turvapaikanhakemisen säänneltyjä menetelmiä. Jotta ne toimivat tarkoitetulla tavalla, olisi nyt tärkeä asettaa rajat vastuuttomille toimille: vastuun kansainvälisten velvoitteiden väärinkäytöstä kantaa ensisijaisesti Venäjä, ei Suomi.

– Parempi olla nopea ja päättäväinen kuin antaa tilanteen kehittyä hankalaksi. Tämä palvelee pitkällä tähtäimellä sekä Suomen kansallista turvallisuutta että kykyämme taata turvapaikanhakijoiden oikeudet.
 
Back
Top