Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Kyllä tässä ikävästi pakka meinaa nyt mennä kuitenkin sekaisin, vaikka tämä oli varmaa viimeistään siitä lähtien, kun meidän NATO-jäsenyys hyväksyttiin. Silloin olisi heti pitänyt näitä keskusteluja alkaa pyörittää, niin ne olisi käyty ennen tositilannetta.
 
Johdetaanko hallitusta harhaan?

Orpo seisoo yhä sen takana, että koko itärajan voi sulkea – ”Nyt tämä menee ihan mahdottomaksi”​


ltalehti tavoitti Orpon, kun hän lähti eduskunnasta pääministerin huoneesta. Orpo yritti ensin kävellä ohi ja olla vastaamatta kysymyksiin, mutta jäi kuitenkin vastaamaan Iltalehdelle.

Nyt tämä menee ihan mahdottomaksi, Orpo sanoi jo keskeyttäen Iltalehden toimittajan kysymyksen.

Muiden medioiden toimittajat kiirehtivät myös paikalle.

– Meillä oli siitä erilainen kanta jo… , Orpo sanoi.


– Mulla ei ole oikeasti nyt aikaa kaikille. Mulla on Latvian pääministeri odottaa jo Kesärannassa, Orpo jatkoi kun toimittajia alkoi tulla lisää.

– Mutta tähän rajaan. Meillä oli hallituksena siitä erilainen käsitys… Ja eduskunnan tahto 22 [2022] kesällä oli, että jos kansallinen turvallisuus on uhattuna muun muassa välineellistetyn maahanmuuton myötä, niin silloin voidaan koko raja sulkea ja turvapaikanhaku keskittää muualle. Tämän mukaan me ollaan hallituksessa tämä ajateltu ja näin jatkossakin tämä ajatellaan, Orpo sanoi.

Nyt ollaan sekavassa tilanteessa.
Orpo ja Rantanen: Raja voidaan vielä sulkea
Valtioneuvoston päätelmä: Edes sota ei voi sulkea rajaa

Rantanen: Tp-hakijat selvittelykeskuksiin lukkojen taakse
Lehdet: Tp-hakijat näkyvät katukuvassa Mänttä-Vilppulassa ja Jämsässä

Ukrainalaisia häädetään hirveällä kiireellä, siihen on oltava syynsä. Raja-Joosepissa on hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Toistaiseksi. Murmanskin alueella "poikkeustila" satojen siirtolaisten takia. Vaikea arvata missä ne kohta ovat, kerralla.

Raja-Joosepin linnottamisella alkaa olla kiire, ainakaan tämän päivän tv-kuvissa ei näyttänyt näkyvän mitään poikkeuksellista. Seuraava koepallo on suuren kerta-erän työntäminen puomille. Lisäksi saattaa tulla joukkioita tökkimään kepillä jäätä myös eteläisille jo suljetuille asemille.

Paine hallituksessa alkaa kasvamaan eksponentiaalisesti tästä hetkestä eteenpäin. Kansa alkaa käymään kuumana ja huutaa turhaan rajoja kiinni.

Suuren joukon käsittely on hidasta pienellä asemalla ja kylmyys saa tulijat nopeasti turhautumaan. Joukossa on agitaattoreita ja homma eskaloituu vähintään riehumiseksi ja mellakoinniksi, ehkä jopa väkisin läpitunkemiseksi. Ainakin riehuminen pitää lämpimänä jos ei muuta.

Hallitus joutuu tekemään vaikean päätöksen, jota se ei haluaisi tehdä. Joko aloittaa kansan vaatima laitommaksi julistettu taistelu rajalla tai luovuttaa kokonaan ja myöntää, etteivät pysty tekemään mitään muuta kuin yrittää ylläpitää järjestystä maahantulojonossa.

Jos jälkimmäinen tapahtuu niin tämä hallitus hajoaa.


 

OULUSSA pakolaisia auttava projektikoordinaattori Tanja Huttu kertoo HS:lle, että ukrainalaiset olivat saaneet tiedon siirrosta torstaina kello 16 aikaan. Hutun mukaan ukrainalaisille kerrottiin, että ensimmäiset bussit ovat odottamassa perjantaina kello 10 aamulla.

Mukaan he saisivat ottaa vain pari kassia tavaroita.

”Ukrainalaiset ovat hyvin shokissa. Moni on kertonut ettei nukkunut viime yönä ollenkaan”, Huttu kertoo.

”Osa heistä on asunut Oulussa jo puolitoista vuotta. Monella on vakituinen työpaikka, lapset käyvät kouluissa ja päiväkodeissa. Asuntoihin he ovat ostaneet tavaroita omilla rahoillaan. He ovat rakentaneet elämänsä Ouluun”, Huttu kertoo.

HUTUN mukaan ukrainalaiset ovat kieltäytyneet lähtemästä asunnoista.

”Tällä hetkellä tilanne on se, että he istuvat asunnoissaan ja kieltäytyvät lähtemästä.”

Huttu puhuu tilanteesta sanalla pakkosiirto. Hänen tietojensa mukaan ukrainalaisille oltaisiin annettu klo 18 asti aikaa poistua asunnoistaan.

”Suhteellisen iso määrä heitä on, jos poliisi meinaa kaikki kantaa linja-autoihin”, Huttu sanoo.

Huttu kertoo, että noin vuosi sitten Oulussa annettiin samanlainen ilmoitus ukrainalaisille perheille.

”Silloin olimme ihan sisäministeriöön asti yhteyksissä ja myös oululaiset poliittiset toimijat ottivat asiaan kantaa. Lopulta siirrot katsottiin epäinhimilliseksi ja ne peruttiin.”

HUTUN mukaan moni ukrainalainen on hakenut kotikuntaoikeutta Oulusta ja näin mahdollisuutta jäädä Oulun seudulle.

”Nyt prosessi uhkaa keskeytyä. Moni kyselee hädissään tuttavilta ja tuntemattomilta, olisiko heillä yöpaikkaa tarjota, että he saisivat prosessin loppuun ja jäädä Ouluun”, Huttu kertoo.

”Väkisinkin tässä tapahtuu perheiden erottelua, kun osa pystyy löytämään yöpaikan ystävän lattialta, kun taas isovanhemmat matkaavat muualle.”

Tuossa olisi kyllä jo paikallisten Suomalaisten&muiden Ukrainalaisten tukimielenosoitus ko.kohteessa enemmän kuin paikallaan!
 
img-s3.ilcdn.fi%2F7394d686908e7af4b62493acdb8f40d1a46e5fef2d283c999f02da4b055e1210.jpg
 
Ihmeellinen on vasemmalla laidalla ajatuksenjuoksu: Jos putte oikeasti tiputtaa passinsa Nevaan ja tulee rajalle hakemaan turvapaikkaa niin miten hänen kohdalla sitten toimitaan toisin kuin näiden normaalien alibabojen ja muiden kurkunleikkaajien kanssa? Eihän niidenkään oikeaa henkilöllisyyttä ja mitään muutakaan taustaa selvitellä?

Oli vähän hölmö vertaus Rantaselta. Olisi mieluummin sanonut että mitä jos siihen rajalle tulisi 100 000 vihollisen sotilasta ja ne pudottaisivat aseensa ja hakisivat turvapaikkaa. Ehkä tuon tyylinen tokaisu olisi paremmin kuvannut tätä nykymenon järjettömyyttä.

Eihän ryssän tarvitse tätä maata vallata asein, riittää että lähettää Pietarin esikaupunkialueet tänne turvapaikanhakijoina. Toivon todella että hallitus ei mene piiloon noiden sopimusten taakse. Niistä pitää sitten joko erota tai niitä rikotaan. Ja mitä sitten vaikka rikottaisiin? Mikä on se rangaistus mitä siitä tulee? Onko joku mainehaitta oikeasti tärkeämpää kuin maan turvallisuus?

Tekisi mieli luoda kansalaisaloite, jossa vaaditaan Geneven pakolaissopimuksesta irtautumista tai sen välitöntä avaamista ja päivittämistä. Mutta realisti minussa väittää että siihen ei olla vielä isossa kuvassa valmiita. Asioiden pitää mennä huomattavasti enemmän päin persettä ensin.
 
Hallitus joutuu tekemään vaikean päätöksen, jota se ei haluaisi tehdä. Joko aloittaa kansan vaatima laitommaksi julistettu taistelu rajalla tai luovuttaa kokonaan ja myöntää, etteivät pysty tekemään mitään muuta kuin yrittää ylläpitää järjestystä maahantulojonossa.

Jos jälkimmäinen tapahtuu niin tämä hallitus hajoaa.
Hallitus on itse kirjannut muistioonsa, ettei rajaa voi sulkea missään olosuhteissa kokonaan. Yksikään ministeri ei ole vastustanut.

Samaan aikaan Norja pisti ainokaisen itärajan asemansa kiinni, ihan kuin varmuuden vuoksi. Viro, Latvia, Puola... Kaikki kantavat vastuunsa.

Suomen hallitus sekoilee.
 
"
Orpon mukaan hallitus voi uudistetun rajavartiolain nojalla sulkea vaikka koko itärajan, mikäli Venäjän valtio jatkaa paperittomien, kolmansista maista olevien ihmisten tuomista Suomen rajalle.


Iltalehden yhteiskuntatoimitusta johtava Juha Ristamäki arvioi, että Orpo puhuu asiassa muunneltua totuutta. Nykyisessä rajavartiolaissa todetaan, että hallitus voi vieraan valtion järjestämän maahantulon aiheuttaman uhan torjumiseksi keskittää kansainvälisen suojelun hakemisen yhteen tai useampaan rajanylityspaikkaan.

– Sinällään se kuva siitä, mitä Petteri Orpo ja monet muut keskeiset poliitikot ovat nyt halunneet antaa, että meidän nykyinen rajavartiolaki sallisi itärajan sulkemisen turvapaikan haulta, niin se ei edes hallituksen oman päätöksen taustalla olevien muistioiden mukaan ole mahdollista, Ristamäki sanoo suoraan." Nyt Ristamäki etsimään se kadonnut luetun ymmärtäminen... Missä kohtaa tuossa sanotaan, että se avoimeksi jäävä ylityspaikka pitää sijaita itärajalla???
 
intermin.fi/yhteystiedot/palaute voi antaa vielä palautetta sisämin, anteeksi, sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriölle
 
Oikeesti tälläistä käsikirjoitusta ei edes kummelissa keksitä. Tapahtuu vain ja ainoastaan sen takia, että Suomessa on päättävissä asemissa liikaa epärealististen lasien näkeviä ihmisiä ja vastapuolella peluri mikä ei toimi sääntökirjan mukaan. No nyt on kansalle action point vaihtaa päättäjiä.
Eikö päättäjät just kesällä vaihdettu? Kävikö perinteinen ojasta allikkoon?
 
Vähän huolestuttaa, millaisissa käsissä sisäministeriö on. Pelkkä kova puhe ei riitä, jos osaaminen ja harkintakyky eivät ole kunnossa. Rantasen "Putin tulee rajan yli" -heitto on tyhmä ja antaa turhaan viidennelle kolonalle (Scheinin ym.) lyömäaseen. Ensihoitaja on erittäin arvostettava ammatti, mutta en ole varma, onko se paras koulutus sisäministerille. Kumpikin on huolestuttavaa, olkoon kysyms sitten tahallisesta disinformaation levittämisestä tai siitä, ettei tiedä perusasioita.

Koulutustaustalla myös Poliisiammattikorkeakoulu. Luulisi nyt sentään jotain tietävän itsekin lainsäädännöstä ja sen vaikutuksesta turvallisuusviranomaisiin.

 
Se hyvä puoli näiden hakijoiden kuskaamisesta Ouluun on, että ovat lähempänä Torniota ja pääsevät sieltä helpommin jatkamaan Haaparannan kautta matkaansa Keski-Eurooppaan

Ei syytä huoleen. Asetusta järjestelykeskusten perustamisesta valmistellaan jo ministeriössä eli kaikien rekisteröintiä varmistetaan kovalla kiireellä valmistauduttaessa tulijoiden määrän kasvuun. Nytkin turvapaikanhakijoiden liikkumista rajoitetaan poliisin avustamana kunnes tulija on saatu rekisteröityä ts. rekistereihin saadaan sellaiset kirjaukset, että heidät voidaan palauttaa myöhemmin Suomeen.
 
Back
Top