Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Venäjän merivoimat-yleisketju

Viestiketju osiossa 'Muu sotilaskalusto' , aloittaja fulcrum, 16.09.2010.

 1. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,056
  Tykkäykset:
  4,181
  Pisteet:
  1,286
  Vanhan foorumin "Venäjän uudet pinta-alukset" -ketjun uusi & hienompi jatko-osa alkakoon tästä. Viimeisen kuukauden aikana on alettu taas muutaman uuden aluksen rakentelu.

  Uuden Kilo-luokan veneen rakennus aloitettu

  Merivoimat on tilannut kolme uutta sukellusvenettä, projekti 636.3. Aika yllättävää mielestäni että Kiloja vielä rakennetaan kun uusi Lada on jo astumassa palvelukseen? Onko veneiden roolitus jotenkin erilainen, vai onko kyseessä stop-gap hankinta korvaamaan poistuvia vanhoja veneitä.

  Bujan-luokan korvetista uusi versio

  Projekti 21631. Nähtävästi melkolailla suurennettu versio, pituus on kasvanut 12 metriä ja uppouma 950 tonniin. Viisi tällaista on meininki rakentaa, ilmeisesti Kaspian merelle?? Aseistukseksi mainitaan 8 "Kalibr/Onyx SAMia", mahtaako tarkoittaa Onyx (eli Jahont) merimaaliohjusta? Se sopisi ainakin ilmoitettuun tehtävään eli merimaalien torjuntaan. Onko Kaspian merellä Jahontin arvoisia kohteita...?

  Sitten vähän silmänruokaa:

  Hieno graafinen esitys laivaston lippulaivasta

  Mukana myös harvinaisia sisäkuvia Kirov-luokan aluksesta. Yllättävän asuttavan näköiset tilat itätuotteeksi. Upseerimessi on hulppean näköinen.

  MOq27phwNpI[/media] II video

  Ruplia palaa kun vanha tuttavamme Amiraali Chabanenko esittelee joltisenkin koko arsenaalinsa. Mukana myös harvinaista herkkua torpedojen ja SS-N-15 suto-ohjusten laukaisujen muodossa. Jälkimmäiset ovat komeaa katsottavaa.

  tJoEe7Ul6nk[/media] video Kara-luokasta

  Oshakov ampuu mm. harvoin nähtyjä SA-N-3 -ohjuksia. Karat ovat aina olleet suosikkejani. Aikoinaan melko edistyksellinen alustyyppi ja ilmeisesti myös onnistuneimpia venäläisiä pinta-alustyyppejä. Viimeiset pari alusta ovat ilmeisesti poistumassa lopullisesti lähikuukausina tai viimeistään ensi vuonna.
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 2. Museo

  Museo Majuri

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,459
  Tykkäykset:
  534
  Pisteet:
  156

  Pahoittelen kun menee vähän varsinaisen aiheen ohi mutta tuossa esityksessä oli seuraava kohta:

  Siis oikeasti? Tanniineja vaan päivittäin huiviin koko miehistölle niin ei pienet ongelmat säteilyturvallisuudessa haittaa?
   
 3. Mainos 4. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Pitäisi olla harmita. Ihan parhaiden perinteiden mukaan.

  Kysymyksenä ketjuun, onko havaintoja muutoksista Itämeren laivaston toiminnassa? Spekulaatiot kaasuputken rakentamisen myötä pysyviksi käytännöiksi muodostuvista uusista tehtävistä olivat vahvoja.
   
 5. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286

  Samalla reseptillä ne muuttuu velatkin saataviksi. :D

  Voihan Venäjän laivasto sanoa rehellisesti, ettei teistä kukaan tule kuolemaan säteilyyn. Maksakirroosi vie kauan ennen sitä.
   
 6. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,056
  Tykkäykset:
  4,181
  Pisteet:
  1,286
  Googlettamalla 'wine radiation' löytyi joitain linkkejä ja tutkimustuloksia joiden mukaan punaviinin jokin ainesosa tosiaan voi suojata joiltain säteilyn haittavaikutuksista, mm. ihovammoilta. Viiniä suositellaan mm. rintasyövän säteilytyshoitoa läpikäyville.

  Käytännössä kyseessä lienee kuitenkin enempi moraalia kohottava vaikutus...
   
 7. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  805
  Tykkäykset:
  308
  Pisteet:
  76
  Well lieneekö vaikutuksensa seuraavilla "yleisillä syillä":
  Krimin laivastotukikohdasta tehtiin pitkäkestoinen sopimus Ukrainan kanssa. Varoja ei tarvita uuden tukikohdan tekemiseen.
  itämerelle tarvitaan kalustoa kaasuputken takia.
  Kohta se yleinen taantuma on ohi ja öljynhinta lähtee nousuun joka korjaa venäjän kauppatasetta.
   
 8. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Kuinka kaukaa kaikuluotain tavoittaa iivanan nykyiset sukellusveneet?
   
 9. Museo

  Museo Majuri

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,459
  Tykkäykset:
  534
  Pisteet:
  156
  Oletatko oikeasti jonkun vastaavan tuohon kysymykseen? :-/

  Ihmeen hitaasti muuten tuntuu Venäjän laivaston uudistaminen etenevän. Jossain Mustallamerellä ei tätä vauhtia kohta paljon venäläisiä sotalaivoja ole.
   
 10. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,641
  Tykkäykset:
  23,223
  Pisteet:
  1,286
  Onhan se ainakin hirmuisessa punaviinikännissä helpompi sairastaa säteilytautia...ja pistää vähän votkaa lisäksi.
   
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,641
  Tykkäykset:
  23,223
  Pisteet:
  1,286
  No ei se kaveri ainakaan mikään merivalta ole. Itämeren piirin merivoimista Ruotsilla lienee karhakimmat ja suorituskykyisimmät merivoimat, kun ottaa huomioon heikäläisen koipussukkatilanteenkin.
   
 12. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,467
  Tykkäykset:
  5,387
  Pisteet:
  1,286
  sisäkuvat laivasta osoittavat alkeellisen tekniikan tason.

  voin vain arvata kuinka ollaan pantu fyrkkaa tähän potemkinin kulissiin, ja kaikki on pois muilta laivoilta.
   
 13. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  No siis noin suunnilleen. Ja tarkoitan aktiivista luotainta. Sen kyvyt taitavat nykyisin pohjata lähinnä fysiikkaan. Kova kolaus veteen ja sitten odottelemaan kaikua. Olettaisin tietokoneiden tehostaneen näiden suorituskyvyn aivan toiselle tasolle. Ainakin noin niinkun saaristossa ja matalassa vedessä. Suoritetaan luotaus kiinteällä luotaimella aina samassa paikassa. Tulee läjäpäin kaikuja joka suunnalta. Ihminen ei huomaisi mitään eroa, mutta tietokone luultavasti huomaisi. Mistä tulee kaiku liian nopeasti takaisin, siellä on jotakin ylimääräistä. Ellei tule kaikua, vaikka pitäisi tulla, niin sitten on jotakin vaimennettua välissä. Tietokone vertaisi kaikujen heijastumisaikoja ja suuntia aiemmin otettuihin.
   
 14. Mainos 15. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
  Russia's first Project 22350 frigate was floated out at the Severnaya Verf.
  http://en.rian.ru/mlitary_news/20101029/161134416.html
   
 16. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Löysin hyvän sivun: http://russian-ships.info/eng/today/
  http://russian-ships.info/eng/
   
 17. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,056
  Tykkäykset:
  4,181
  Pisteet:
  1,286
  No en nyt tiedä, eihän noissa kuvissa näy juuri muita kuin mekaanisia järjestelmiä jotka varmaan ovat suht samanlaisia kaikkialla. Kuvien perusteella alus näyttää itse asiassa aika hyvin pidetyltä, toki mitä muuta voi odottaakaan laivaston lippulaivasta otetuista propagandakuvista. Asiaan liittyen, laivaston johto on taas muuttanut mieltään taisteluristeilijöistä ja haluaa kunnostaa kaikki neljä vuoteen 2020 mennessä. Luokan kolmosalus Nakhimov odottaa telakalla korjausrahoja joita on ensi vuodeksi budjettiin merkitty eli tämä alus luultavasti ainakin jossain välissä palaa palvelukseen.

  Muita uutisia:

  -Putin vieraili Aleksanteri Nevskillä, eli Borei-luokan toisella sukellusveneellä jonka pitäisi ensi vuonna valmistua. Kaksi muuta tämän tyypin venettä on tekeillä. Ballistiset ohjusveneet ovat laivaston tärkein prioriteetti joten näille varmasti ainakin fyffeä löytyy.

  -Venäjän laivasto on tilannut kolme projekti 11356 fregattia. Kyseessä on siis venäläinen versio Talwar-luokasta. Tämä on erittäin kiinnostava uutinen sillä rakenteilla oleva Gorshkov-luokka on hyvin samantyyppinen. Uutisten mukaan fregatit tulevat Mustalle merelle, ja tilauksen syyksi on mainittu se ettei uutta Gorshkov-luokkaa ehditä rakentaa ja testata riittävän nopeasti korvaamaan Mustanmeren laivaston jo hyvin vanhaa aluskantaa.

  -Aikaisemmassa viestissä mainitut Kilo-luokan veneet tulevat ilmeisesti myös Mustalle merelle ja kyseessä näyttää olevan hätäohjelma korjaamaan Venäjän heikkokuntoisimman laivaston tila. Eräässä vastikään julkaistussa Wikileaks-viestissä käy ilmi ettei Turkki pidä Venäjän Mustanmeren laivastoa minkäänlaisena uhkana.

  -Edelleen Mustanmeren laivastoon liittyen, venäläiset aikovat lähettää asiantuntijatiimin tutkimaan risteilijä Ukrainan kunnon. Aluksen mahdollinen kauppa on ollut taas esillä. Viimeinen Kara-luokan alus voi saada viisi vuotta lisää jatkoaikaa.

  -Bujan-luokan korvetin uuden version tehtäväksi on varmistunut pinta-alusten torjunta. 8 Jahont-ohjusta riittänee tähän varsin mainiosti. Tästä ohjuksesta on myös maamaaliversio. Suomen kannalta huomioitava kehityslinja on että varsin pienetkin alukset pystyvät vastaisuudessa risteilyohjusiskuihin, siihen ei tarvita enää ydinsukellusvenettä tai isoa risteilijää.

  -Uusi hävittäjä suunnitteilla, uppoumaksi on arveltu n. 10 000 tonnia. Design julkaistaneen parin vuoden sisällä.

  -Uudesta Gepard-luokan fregatista saatu kuva: tässä

  Tekstin mukaan kyseessä olisi luokan kakkosalus Dagestan, mutta voi olla myös yksi Vietnamille myydyistä aluksista. Miten päin vain, aluksen varustus on täysin erilainen verrattuna luokan johtoalukseen.

  -Gorshkov-luokan fregattia tarjotaan myös vientiin.

  Valinnanvaraa piisaa, ohjusjärjestelmäksi joko Rif tai Shtil, merimaali/maamaaliohjukseksi Jahont/Brahmos tai Alfa/Klub, jälkimmäisestä myös suto-versio. 130mm tykki tarjoaa paljon kehityspotentiaalia. Paatti on todella hampaisiin asti aseistettu, kelpaisi varmaan CarlH:llekin Suomen seuraavaksi monitoimialukseksi merirosvoja jahtaamaan :cool:

  -vientiuutisia: huhu kertoo että Taiwan olisi ilmaissut kiinnostuksensa venäläisten sukellusveneiden hankintaan. Diplomaattisista syistä juuri kellään ei ole intoa myydä Taiwanille aseita, ja Yhdysvallat ei rakenna diesel-veneitä. Niinpä Taiwanin sukellusvenease on todella surkeassa jamassa. Vaikea uskoa kyllä että Venäjä haluaisi pilata suhteitaan Kiinaan tällaisella kaupalla, mutta ehkä sitä käytetään lyömäaseena diplomaattisissa neuvotteluissa.
   
 18. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
  Newest Russian Frigates could be equipped with foreign weapons' systems
  http://vz.ru/news/2011/2/10/467862.html
   
 19. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,056
  Tykkäykset:
  4,181
  Pisteet:
  1,286
  Pieniä päivityksiä:

  Projekti 20380-luokan toinen korvetti vesillä, magneettisuuden poisto menossa.

  Kuvaa komentosillalta.

  Myös luokan kolmas alus, Boiky on päässyt vesille.

  Koko viiden aluksen ensimmäinen sarja saataneen siis valmiiksi vähintään parin vuoden sisään. Luokan kuudetta alusta on ruvettu rakentamaan. Tyypiksi on mainittu 20385, eli ilmeisesti muunneltu versio?

  Ensimmäinen 22350 eli Gorshkov, edistyy pikkuhiljaa. "Kilpailevan" fregattimallin eli 11356 (Grigorivich-luokka) rakennustyöt ovat päässeet vauhtiin kahden ensimmäisen aluksen osalta. Lupaava vauhti, mutta venäläisillä laivoilla on taipumus jossain välissä "hyytyä" telakalle.

  Rajavartiostokin saa uusia aluksia. Projekti 22460 luokan tuliterä johtoalus Rubin. Strategiset mitat: 630 tonnia, maksiminopeus 30 solmua, 50 päivän toiminta-aika, 30mm tykki ja laskeutumisalusta kopterille. Ohjuksiakin saa kyytiin jos haluaa.

  Sukellusveneestä laukaistavaa ballistista Sineva-ohjusta on testattu onnistuneesti. kuuluisamman Bulavan "kilpailija", ilmeisesti tarkoitettu vanhemmille veneille?

  Tässä kuvassa nähtävissä vierekkäin Intialle valmistuva Talwar-luokan fregatti ja Venäjän merivoimille rakennettava Ivan Gren-luokan (projekti 11711) maihinnousualus. Ilmeisesti tarkoitettu Ropuchan korvaajaksi? Näkee heti kumpi on tarkoitettu vientiin...Ivan Gren on ollut valmisteilla kohta 7 vuotta ja hidasta on. Ensi vuodeksi on lupailtu valmista. Neljää sisaralusta on kaavailtu sitten ehkä joskus.

  Bonuskuva: veljekset vierekkäin! Harvinainen kuva molemmista Neustrashimy-luokan fregateista:

  [​IMG]
   
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,641
  Tykkäykset:
  23,223
  Pisteet:
  1,286
  On sitten nimittäin niiiin stealthia että.
   
 21. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,056
  Tykkäykset:
  4,181
  Pisteet:
  1,286
  Jos noita Neustrashimyjä meinaat, niin nehän on 80-luvulla suunniteltuja paatteja. Ne on itse asiassa ensimmäisiä venäläisaluksia joissa on yhtään otettu tutkapoikkipinta-alan vähennystä huomioon suunnittelussa.
   
 22. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
  Eivät kyllä paljoa tehneet vähentääkseen tutkassa näkyvyyttä. Mistäköhän runko on valmistettu?
   

Jaa tämä sivu