Privet! Pitkä aika edellisestä päivityksestä, Venäjän merivoimissa ei ole tapahtunut hirveän suuria mullistuksia eikä odotettuja uusia isoja aluksia ole vielä saatu käyttöön, mutta pientä edistymistä laajahkolla rintamalla kuitenkin.
-Toisen Mistral-luokan aluksen, Sevastopolin kölinlasku oli kesäkuussa. Ensimmäisen aluksen rakennus on edistynyt jo aika hyvin, Ranskassa tehtävä keulaosa on jo valmis ja
tässä Baltiski-telakka laskee vesille Venäjällä tehdyn peräosan joka hinataan Ranskaan. Rakennus on edennyt aikataulussa mikä on suorastaan ennenkuulumatonta, mutta viivästys olisikin venäläisille noloa ja kallistakin, kun ranskalaisten aikataulu pitää. Sen sijaan kakkosalus Sevastopol tehdäänkin kokonaan Ranskassa, sillä Severnaja ei pysty rakentamaan peräosaa aikataulussa. Kaksi muuta alusta on viivästynyt, sillä ensimmäisiä halutaan kokeilla ensin: syyt ovat ilmeisesti poliittiset sillä projektia on kritisoitu Venäjällä runsaasti: viimeksi varapääministeri Rogozin haukkui alukset Venäjän erikoisolosuhteisiin sopimattomiksi.
-osaksi edellämainitun johdosta Putin on ilmaissut tyytymättömyytensä USC:n (United Shipbuilding Corporation) tehottomuuteen. Kieltämättä USC:n Severnajalla tuntuu aika pahasti hommat tökkivän välistä. Baltiski-telakka ja Kaliningradin Jantar tuntuvat nopeammilta.
-Gorshkov alkaa olla jo
hyvällä rajaa. Koeajoihin päästäneen syksyllä? Tyyppi 1135.6 edistyy myös,
kaksi ensimmäistä alusta jo kohtuullisen pitkällä ja neljännen (Admiral Butakov) rakennus on aloitettu, kölinlasku 12. päivä!
-viimeinen kolmesta pr. 21630 Bujan-tyypin korvetista/tykkiveneestä on valmistunut, tuotanto on siirtynyt isompaan (950 tonnia) 21631-tyyppiin,
ensimmäisten alusten pitäisi päästä testiajoihin tänä vuonna.
-uusi strateginen ohjusvene Juri Dolgoruki on saatu palveluskäyttöön. Kaksi muuta Borei (955) tyypin venettä on melko pitkällä, ja kahden muun rakennus aloitettu. Sen sijaan kaksi Typhoon-luokan venettä aiotaan romuttaa 2018 mennessä. Kolmannen kohtalosta minulla ei ole tietoa.
-kaksi pr 945 (Sierra I-luokka) sukellusvenettä modernisoidaan ja peruskorjataan.
-myös Udaloy-luokan kokonaisvaltaista modernisointia kaavaillaan. Se olisi iso projekti sillä Udaloyt ovat pintalaivaston merkittävin luokka.
-
ensimmäinen Kilo-luokan uustuotannon veneistä. Vesillelasku myöhemmin tänä vuonna, neljännen veneen rakennus aloitettu.
-vanha klassikko, merivalvontakone Il-38
modernisoidaan. #toisaalla kerrottiin että uutisessa mainittu "suuri määrä" olisi niin monta kuin viisi modernisoitua konetta.
Sitten raporttia "ikuisuusprojekteista" joista aina vähän väliä uutisoidaan ja sitten ne unohtuvat...mutta jospa viimein...?
-taisteluristeilijä Admiral Nahimovin modernisoinnista on viimein allekirjoitettu sopimus. Työt alkaisivat ensi vuonna ja kestävät vuoteen 2018. Työtä kuvattiin verrattavissa tukialus Vikramadityan modernisointiin.
-Slava-luokalle on ilmeisesti kaavailtu myös modernisointia, tosin vähän kevyempää. Ustinov on mennyt telakalle perushuoltoon ja on siellä ilmeisesti parisen vuotta ja muut saanevat saman käsittelyn aikanaan.
-viimeinen Neustrashimy-luokan fregatti Tuman ehkä rakennetaan sittenkin suto-alukseksi.
-Novik-tyypin fregatti Borodinon rakentaminen valmiiksi on myös ollut taas esillä. Aluksesta tehtäisiin koululaiva, työ alkaisi ensi vuonna.
-sen sijaan Kuznetsovin odotettu modernisointityö ei ole alkanut eikä siitä ole ollut mitään puhetta. Voi olla että kv. tilanne ei salli ainoan tukialuksen modernisointia vähään aikaan. Suurvaltojen laivastot eivät voi laittaa tärkeimpiä aluksiaan kaikkia telakalle samaan aikaan vaikka rahaa ja tahtoa oliskin, niitä voidaan tarvita.
Boonuskuvia:
Uuden tukialuskonseptin
pienoismalli. Tuo vähän mieleen CVF:n, huomatkaa PAK-FAt kannella! Ilmeisesti konsepti tehty vain harjoituksen vuoksi.
En edes tiedä mikä tämä on, jonkunlainen testikonsepti uudesta hävittäjästä tai risteilijästä. Tätä on esitelty Putinille mutta ei tietoa ollaanko tämän kanssa tosissaan. Layout tuo mieleen vanhat Moskvat.