Venäjän merivoimat-yleisketju

Einomies1

Ylipäällikkö
Älkäämme aliarvioiko itänaapurimme kyjyjä ja teknologiaa. Sisälsi se sitten näyttöjä tahi analogi mittareita! :)
Päinvastoin! Juuri sillä veivillä ja analogisella mittarilla se venäläinen tuhoaa kaiken mikä liikkuu rajojen toisella puolen, oli se sitten ilmassa tai maassa! Aliarvioinnista ollaan kaukana vastakkaisessa suunnassa ja jopa hysteriaan saakka.....
 

fulcrum

Ylipäällikkö
Vähän on laatueroa jenkeillä ja venäläisillä tai siis ulkonäkö eroa sisustuksessa.
Jenkkien lentotukialuksen ankkurihuone.
Sarja sisä- ja ulkokuvia USS Ronald Reaganilta. Ei tuokaan nyt ihan Star Trekiltä näytä. Kapteenin työpiste on hämmästyttävän spartalainen:Vikra näyttää kuvissa oikeastaan pääosin aika kivalta, toki 2.3 miljardilla taalalla pitää saada vähän uutta maaliakin. Venäläisalusten sisäväritys on omaan silmään miellyttävämpi, amerikkalaisten valko/harmaa värimaailma on niin ankea.
 

ctg

Ylipäällikkö


The aircraft carrier Admiral Kuznetsov is the biggest ship in the Russian navy and the most visible symbol of the Kremlin’s military power. This October, she will travel to the Mediterranean and carry out air strikes in Syria, according to a report from the Moscow-based Tass news agency.

There is a general rule for news about Russian warships. Like most things in life — don’t believe it until you see it. The first problem is that the Tass report, which reverberated throughout the Russian and Western press, relied on a single anonymous “military-diplomatic source.”

Nor is this the first time rumors have spread about the Admiral Kuznetsov going to war in Syria. The Russian navy denied a 2015 report which claimed as much.

But this is not to say you should totally disbelieve it, either. Recent activity surrounding the Admiral Kuznetsov may indicate an upcoming combat deployment.
https://warisboring.com/russias-creaky-old-aircraft-carrier-is-up-to-something-strange-d05d5d9a927c#.qxc8ert5i
 

Tups

Kapteeni
Pääsääntöisesti hiljaiseloa viettävästä Kuznetsovista tulee mieleen Turtleseista tuttu Technodrome: "Although menacing at first glance, throughout the course of the series the Technodrome is often stuck at some remote location with low amount of power, making its full capabilities never realized."
 

fulcrum

Ylipäällikkö
Tuosta Kuznetsovin taistelupurjehduksesta (jos sitä tulee) niin huhujen mukaan lähinnä on tarkoitus käydä kokeilemassa Ka-52K:ta joiden piti mennä Mistraleille mutta joita Venäjä ei päässytkään niillä kokeilemaan. Mainittu hävittäjien määrä on pieni, laivueet ei ole lähelläkään määrävahvuisia. Ilmeisesti MiG-29K-lentäjiä ei saada koulutettua taistelukelpoisia sen enempää?

Kuznetsovhan ei ole varsinaisesti vanha alus, 40-50 vuoden käyttöikä on tukialukselle ihan normaali. Mutta alus jäi aina vähän keskeneräiseksi, ilmavalvontatutka ei ole kai koskaan toiminut yms. Ja 25 vuotta ilman peruskorjausta ja modernisointi on pitkä aika.
Saa nähdä mitä pohjoinen laivasto laittaa sitten saattoalukseksi, siellä ei ole tällä haavaa muita alueit-järjestelmällä varustettuja aluksia kuin Petr Velikij. Yhdessähän nuo toki olisivat erittäin vaikuttava näky...
 

ctg

Ylipäällikkö
No nysse si on menossa sinne.

Venäjä valmistautuu ratkaisevaan operaatioon Syyrian sodassa, arvioi uutistoimisto Reutersin haastattelema, nimettömänä pysyttelevä Nato-diplomaatti.

Venäjä on parhaillaan siirtämässä erittäin voimakasta laivasto-osastoa Välimerelle, Syyrian edustalle. Diplomaatin mukaan Syyriaan siirtyy suuri osa Venäjän Pohjoisen laivaston ja Itämeren laivaston aluksista.

Kyseessä on suurin Venäjän laivaston pinta-alusten operaatio sitten kylmän sodan päättymisen, Nato-diplomaatti arvioi.

Norjan edustalla höyryää etelää kohti osasto, johon kuuluu mm. lentotukialus Admiral Kuznetsov, ohjusristeilija Pjotr Veliki sekä sukellusveneentorjunta-aluksia.

Lentotukialuksella on mukanaan Su-33- ja MiG-29 -taistelukoneita sekä taisteluhelikoptereita. Kun laivat saapuvat parin viikon kuluessa määränpäähänsä, koneita käytettäneen suureen ilmaoperaatioon Aleppon kaupungin kapinallisten kukistamiseksi, Nato-diplomaatti uskoo.

Kun Syyrian armeija Venäjän sotavoiman tukemana saa Aleppon hallintaansa, Syyrian nykyjohdon toiminnan jatkuvuus on turvattu ja Venäjä voi vetää sotavoimansa kotimaahan, diplomaatti ennustaa.

Miksi lähettää kallis lentotukialus?
Oma kysymyksensä on, miksi Venäjä haluaa lähettää tuhansien kilometrien päähän huippukalliin lentotukialuksen, kun se voisi lennättää sinne ilmavoimiensa kalustoa huomattavasti halvemmalla.

Venäjä on viime vuosina kehittänyt laivastonsa toimintakykyä, jotta se voisi kilpailla Yhdysvaltain kanssa merien herruudesta. Lähettämällä vahvan laivasto-osaston Välimerelle se haluaa viestittää, että se on saavuttanut kyvyn toimia suurilla laivoilla pitkiä aikoja kaukana kotimaasta, arvioi Reuters.

Sotilasasiantuntijat seuraavat, toteuttaako venäläisosasto joitakin manöövereitä Britannian vesialueiden tuntumassa. Britannian laivasto seuraa tarkasti venäläisten tekemisiä.
http://yle.fi/uutiset/3-9240985
 

Falangi

Eversti
Venäjän laivaston kovin nyrkki lähestyy Englannin kanaalia matkalla Syyriaan

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001934358.html
Britannian laivasto seuraa Venäjän laivaston erikoisosaston matkaa. Norjan asevoimat kuvasi venäläissaattueen merellä tiistaina.

VENÄJÄN laivaston ainoa lentotukialus Admiral Kuznetsov matkasi keskiviikkona Norjan rannikon edustalla kohti Englannin kanaalia. Laivasto-osasto on matkalla kohti Välimerta ja Syyriaa, jossa se vahvistaa Venäjän asevoimia.

Admiral Kuznetsovin rinnalla saattueessa seilaa mukana 252 metrinen ydinkäyttöinen ohjusristeilijä Pjotr Veliki, eli Pietari Suuri. Alukset lähtivät Severomorskin laivastotukikohdasta lauantaina.

Saattueeseen kuuluu myös sukellusveneiden torjuntaan erikoistuneet Udaloi-luokan hävittäjäalukset Severomorsk ja Vitse-Admiral Kulakov sekä muutama tukialus. Virallisen tiedotteen mukaan saattueen on tarkoitus tukea Venäjän laivaston läsnäoloa operatiivisesti tärkeillä alueilla maailman merillä.


Kirov-luokan ydinkäyttöinen Pietari Suuri matkaa mukana Kuznetsovin saattueessa. (KUVA: NTB SCANPIX)


KOKONAISUUDESSAAN Venäjän pohjoisesta laivastotukikohdasta matkaan lähteneessä saattueessa seilaa seitsemän alusta. Admiral Kuznetsovin ja muiden alusten on tarkoitus liittyä tukemaan Venäjän laivastoa Syyrian edustalla.

Tällä hetkellä Venäjällä on Syyriassa 10 alusta. Se on käyttänyt laivastoaan hyödyksi Syyrian kapinallisten pommituksissa.

Venäläisten uutislähteiden mukaan saattueeseen saattaa liittyä vielä lisää sukellusveneitä Atlantilta. Saavuttuaan Syyriaan Venäjän laivaston tulivoima tulee vastaamaan paikalla olevan Yhdysvaltain kuudennen laivaston tulivoimaa.

Englannin puolustusministeri Michael Fallon kertoi BBC:lle, että saattuetta tullaan seuraamaan koko matkan ajan. Kuninkaallinen laivasto on myös asettanut kaksi alusta ”varjostamaan” venäläisten kulkua aina Gibraltarinsalmelle asti.


Englannin laivasto seuraa Admiral Kuznetsovin kulkua.(KUVA: PO(Phot) DEZ WADE / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / HANDOUT)

Englannin laivaston HMS Richmond on yksi Admiral Kuznetsovia seuraavista aluksista.(KUVA: PO(Phot) DEZ WADE / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / HANDOUT)


NORJAN puolustusvoimat kuvasi saattueen sen matkatessa Trondheimin ohi kohti Pohjanmerta, jossa brittein laivaston saattojoukot odottavat. Keskiviikkona julkaistuissa kuvissa Admiral Kuznetsovin kannella näkyy MiG-29 hävittäjiä sekä taisteluhelikoptereita.

Naton ja Englannin armeijalähteet uskovat saattueen suorittavan ilmaharjoituksia lähellä Englannin ja Ranskan rannikkoa. Brittilähteiden mukaan Kuznetsov suoritti lento-operaatioita jo Orkneyn itäpuolella lähellä Skotlannin rannikkoa.

Nyt seilaava joukko on venäläismedian mukaan voimakkain Pohjois-Euroopassa seilannut saattue sitten vuoden 2014.


300-METRINEN alus ei teknisesti ottaen ole lentotukialus vaan ”raskas lentokoneita kuljettava risteilijä”. Tämän epäillään johtuvan siitä, että Bosporinsalmessa ei vuonna 1936 solmitun Montreaux’n sopimuksen nojalla saa seilata lentotukialuksia, edes Mustanmeren maiden lippujen alla.


300 metriselle Admiral Kuznetsoville mahtuu kymmeniä lentoaluksia. (KUVA: NTB SCANPIX)

Hävittäjät eivät voi lähteä lentoon Admiral Kuznetsovilta raskaassa pommilastissa, sillä aluksessa ei ole lentokoneiden laukaisemiseen käytettäviä katapultteja. Alusta käytetään tuki- ja suojatehtävissä muille pinta-aluksille sekä sukellusveneille.

Alus kantaa 12 hävittäjää ja 24 helikopteria. Miehistöä aluksella voi enimmillään olla jopa 2 500 henkilöä. Nimensä alus on saanut neuvostolaivaston amiraali Nikolai Kuznetsovin mukaan.

Näitä Ilta-Sanomien kommentteja :facepalm:
Tämä mitään Isisiä vastaan ole. Päinvastoin. Tällä peloitellaan USAn kuudetta laivastoa. Tämä alus yksinään vastaa jenkkien kuudetta laivastoa. Siis vain yksi alus on tehokkaampi kuin kokonainen laivasto. Nyt se kolmas maailmansota alkaa. Antautukaa kun itänaapuri tulee ja pyytäkää Jeesusta ja Jumalaa armahtamaan teidät.
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Belgian Leopold I & Russian Admiral Kuznetsov in North Sea.
Belgia jossa moni alue on jo miehittäjien hallussa tykkää kuitenkin näyttää lippua maailman merillä.IMG_0572.JPG
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Eikös välimerellä ole USAn kuudennen laivaston helmoissa tällä hetkellä ainakin saksalaisia hävi...anteeksi, jättiläisfrigatteja ja mielestäni jonkin muunkin maan sotalaivoja? Eli ei pelkästään 6th, vaan Naton laivue. Olkoon kirovitsi komea ilmestys ja täynnä vls tuubeja mutta en kyllä siltikään pistäisi pitkävetoa Venäjän osaston puolesta tuossa showdownissa.
 

krd

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Belgian Leopold I & Russian Admiral Kuznetsov in North Sea.
Belgia jossa moni alue on jo miehittäjien hallussa tykkää kuitenkin näyttää lippua maailman merillä.View attachment 11996
Taitaa olla sarjassa "harvinaisemmat yhteiskuvat". Aika paljon näyttää puskevan tuo Kuznetsov savua, verrattuna tuohon fregattiin. Sopivalla kelillä havaintoetäisyys on pelkästään sen vuoksi melkoinen.
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Taitaa olla sarjassa "harvinaisemmat yhteiskuvat". Aika paljon näyttää puskevan tuo Kuznetsov savua, verrattuna tuohon fregattiin. Sopivalla kelillä havaintoetäisyys on pelkästään sen vuoksi melkoinen.
Juu ei näytä olevan yhtä ympäristöystävällinen kuin Viking Grace:D
 
  • Tykkää
Reactions: krd

Falangi

Eversti
Aika paljon näyttää puskevan tuo Kuznetsov savua, verrattuna tuohon fregattiin. Sopivalla kelillä havaintoetäisyys on pelkästään sen vuoksi melkoinen.
Puskeehan se paksua savua kuin jokin Titanic konsanaan. Tulee mieleen ne kohtaukset Titanic leffasta, missä konemiehet (tai mitä lie olivatkaan titteliltään) lapioivat hiki hatussa hiiltä uuneihin, jotta paatti liikahtaisi. :D
 

Tups

Kapteeni
Näinköhän kuvien ulkopuolella lentotukialusta varjostaa valtamerihinaaja, joka hienovaraisesti avustaa sitten, kun nuo vanhat kattilat ja turbiinit antavat jälleen kerran periksi...
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Näinköhän kuvien ulkopuolella lentotukialusta varjostaa valtamerihinaaja, joka hienovaraisesti avustaa sitten, kun nuo vanhat kattilat ja turbiinit antavat jälleen kerran periksi...
Miten se meni jossakin Tom Clancyn kirjassa, kun tukialus tarvitsi hinaajaa, niin hinaajan kapteeni laittoi laivaston allekirjoittamaan sopparin, jonka mukaan korvaus vastaa osuutta pelastettavasta omaisuudesta? Jos homma menee näin, niin on syytäkin pitää omaa hinaajaa valmiina, muuten siellä olisi jonkun muun hinaaja passissa dollarin kuvat silmissä odottamassa lottovoittoa.
 
Top