Venäjän sisällissota

Kertokaas nyt alokkaalle, että miksi Shoigu ja Gerasimov vaikuttavat olevan täysiä pelinappuloita tässä Prigon ja Puten showssa? Eikös Shoigulla pitäisi olla ihan oma yksityisarmeijakin? Vai ovatko S ja G täysin avuttomia nössöjä, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia tehdä "Prigozeneita" itse?
 
STT:

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kiittänyt Valko-Venäjän johtajaa Aljaksandr Lukashenkaa tämän neuvotteluista Wagner-pomo Jevgeni Prigozhinin kanssa.

Asiasta kertoo Lukashenkan kanslia.


WTF..
Sama kuin myöntäisi menettäneensä kontrollin valtiostaan. Kokkini yritti tappaa minut, kiitos kun pelastit minut häneltä antamalla mitä hän halusi. Olen ydinasevaltion itsevaltias mutta catering firma meinasi syöstä minut vallasta. Pelätkää minua. Miu.
 
Olipahan erikoinen näytös.Koko päivän saunalla kuuntelin radio Suomea ja uutisia. Välillä oltiin jo kovaa Moskovaan menossa, sitte kännykästä twiitti Prigon vetäytymisestä kyllä lässäytti tunnelman.
 
Ihan täyttä kesäteatteria.

Kärki oli jo Moskovan ulkokehällä. Kansalliskaartia ei missään. Ei missään. Moskovassa kevyitä poliisin tsekkareita.

Wagnerin 20 000 - 25 000 ukkoa levittäytyneenä alueella Voronezh, Krasnodar, Lipetsk.

Haisee.
Heitän vain ensin jatimaticcini järveen, välitauolla kahvia ja pullaa. Eihän näistä ryssistä ota selvää, grillaan vielä pari makkaraa ja juon itseni uneen, ehkäpä aamulla moskova on vallattu.
 
Rostovilaiset tykästyivät wänkkereihin niin kovin, että malttavatko päästää niitä pois ollenkaan.

Jos vielä parin viikon päästä tuskaillaan, että olipas paska sisuri (=sisällissota meidän sisällissotakorkeakoulun käyneiden ammattislangissa), niin sitten voi sanoa, että tuhnuksi jäi. Mutta niin kuin hetki sitten sanoin, niin kyllä tästä voi kaikenlaista ainakin pientä jännää jäädä kytemään.


 
Kertokaas nyt alokkaalle, että miksi Shoigu ja Gerasimov vaikuttavat olevan täysiä pelinappuloita tässä Prigon ja Puten showssa? Eikös Shoigulla pitäisi olla ihan oma yksityisarmeijakin? Vai ovatko S ja G täysin avuttomia nössöjä, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia tehdä "Prigozeneita" itse?

Veikkaan ihan lonkalta että ovat sekä umpikorruptoituneita rosvoja, sekä tehtäviinsä täysin epäpäteviä tyyppejä. Kuten muutkin ryssälän johtoportaan kihot.
 

Kremlin spox Dmitry Peskov:
– charges dropped against Prigozhin, who will leave Russia for Belarus
– Wagner fighters who didn't take part in the uprising will sign contracts with the MOD
– Wagner fighters who did take part not charged
– No word on potential MOD leadership changes

Despite declaring Prigozhin a "traitor" and vowing to "liquidate" Wagner on Saturday morning, Peskov said Putin had asked Lukashenko to mediate in the hope of avoiding any further bloodshed because the Belarusian leader has known Prigozhin for 20 years.

Peskov described the uprising – in which Wagner shot down helicopters, captured a major command post, and marched most of the way to Moscow – as "fairly difficult" and "full of tragic events," but said "there were higher goals of escaping bloodshed and internal confrontation."

Putin will not make any further comment on the issue. The invasion of Ukraine will continue as normal.

No word from Peskov on whether Prigozhin managed to secure Shoigu's resignation – he said only Putin has that authority so Prigozhin and Lukashenko couldn't discuss it.


Kuulostaa enemmän Prighozinin tappiolta?
 

"Putinin pitää ainakin yrittää palauttaa uskottavuutensa. Tulevat päivät näyttävät, millainen neuvottelutulos Wagnerin eväsretkellä Moskovan liepeille saatiin aikaan, ja mitä Prigožinille siitä seuraa.

Jos olisin moskovalainen, minulla olisi tämän komean show’n jälkeen vain yksi kysymys: vieläkö saan pitää maanantaina ”terrorisminvastaisen operaation” vuoksi julistetun vapaapäiväni, kun Moskovassa sellainen ehdittiin jo luvata?"
 
Olihan pannukakku.

Mielenkiinnolla kyllä lähipäiviltä odotan, että
1) mihin Wagner menee tämän jälkeen?
2) millainen on Putinin ensimmäinen ulostulo tai puhe tämän jälkeen?
3) miten käy Ukrainassa rintamalla vielä oleville joukoille Ukrainan paineen alla?
 
Olipahan erikoinen näytös.Koko päivän saunalla kuuntelin radio Suomea ja uutisia. Välillä oltiin jo kovaa Moskovaan menossa, sitte kännykästä twiitti Prigon vetäytymisestä kyllä lässäytti tunnelman.

Jos väki vaivautuisi enemmän käyttämään päätään eikä vain tuikkaisi joka saatanan näkemäänsä viserrystä ja kuvaa massoina vitjaan, touhusta saisi nopeasti enemmän selvää.

Minä uskon ylempänä olevan @Ministeri letkautuksen viisauteen. Aamulla ehkä nähdään, mitä on meneillään Moskovassa ja mitä muualla. :)
 
Jos ei ymmärrä, mitä tähään tapahtui, ei kannata harmitella. Michael Kofman sanoo, ettei hänkään ymmärrä - tosin hänellä on muutama ajatus, jotka esittää myöhemmin:

I'm also not sure what we all just saw there over the last 24 hours. Will have a few thoughts in a bit.

It first reminds me of a Russian saying that those who have served in the army don’t laugh in the circus.


 
My thoughts, and brief summary on the situation:

The recent events have sparked contemplation on whether Prigozhin will endure the aftermath or succumb to its consequences. However, there is no doubt that this rebellion carries far-reaching implications.

From both external and internal perspectives, Putin's image has weakened, reminiscent of the Japanese emperor during the Sengoku period. Similar to a symbolic figure, the emperor held nominal power while warring samurai clans vied for control over Japan.

Though Putin still wields undeniable power, it is evident that he has lost control over the situation, resulting in a significant crack in his perceived ability to exert authority and manage internal affairs. Additionally, Putin had to rely on the intervention of a foreign leader (Belarus) to resolve the internal conflict.

These events highlight the potential use of military force against Putin's government as a means to coerce acceptance of terms, although the details of the arrangement between Prigozhin and Putin-Lukashenko remain undisclosed. If a replacement occurs within the top military command, it would only reinforce such behavior.

Furthermore, this upheaval exposes the inherent weakness within the system itself. Numerous senior officers responsible for decision-making chose to abstain from issuing orders or making decisive moves, opting to wait for the outcome.

The relatively swift movement of Wagner forces from Ukraine to Moscow within a span of less than a day, coupled with the chaotic attempts to destroy bridges and hastily dig ditches near Moscow, have laid bare the unpreparedness of the system to face a genuine threat.

It has been intriguing to witness the involvement of various groups, including the Club of Angered Patriots led by Strelkov, the Rusich neo-Nazi military unit, and the Kadyrovites, aligning themselves with different factions within the conflict. This development reveals a landscape that hints at the potential for a future civil war,

While the immediate repercussions of the current events will become apparent in the coming weeks, it is crucial to recognize that we are merely at the inception of something far more significant. The unfolding situation carries profound implications that extend beyond the present moment.
 
Jos väki vaivautuisi enemmän käyttämään päätään eikä vain tuikkaisi joka saatanan näkemäänsä viserrystä ja kuvaa massoina vitjaan, touhusta saisi nopeasti enemmän selvää.

Minä uskon ylempänä olevan @Ministeri letkautuksen viisauteen. Aamulla ehkä nähdään, mitä on meneillään Moskovassa ja mitä muualla. :)

Tässäpä ihan helvetin hyvä ja tuottava vinkki myös foorumin isälle. Ei keskustella ja spekuloida täällä miten homma etenee, se on ihan turhaa hommaa. Palataan asiaan aina aamulla ja jos ei valtakunnan päämedioissa ole mitään merkittäviä uutisia, niin palataan foorumille taas seuraavan päivän sarastaessa.
 
On kyllä ollut sen verran erikoinen juhannustanssi että vielä erkoisempaa olisi jos tämä jäisi viimeiseksi käänteeksi ja sitten vaan taputettaisiin ja lähdettäisiin kotiin elämän jatkuessa kuten ennenkin. Veikkaanpa että nyt nähtiin ensimmäinen julkinen alkunäytös ja varsinainen peli puolien valintoineen (ja vaihtoineen) sekä tuolileikkeineen käynnistyy tästä. Erikoiset onnettomuudet ja muut onnettomat yhteensattumat Venäjän vaaltaapitävien keskuudessa lienevät jatkossa entistä yleisempiä.
 
Back
Top