Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Venäjän talous

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 11.07.2014.

Tagit:
 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Lyhyehköstä virsi kaunein.

  Vähän joka toisessa ketjussa keskustelu kääntyy Venäjän talouteen. Yritän hieman potkaista tätä palloa liikkeelle:

  Venäjän raaka-ainevarat ovat hirmuiset. Toisaalta kiistatta ko. valtio on sairastunut raaka-ainetuottajan paradoksiin.

  Venäjän väestökehitys ja - tulevaisuus näyttää synkältä ellei jopa surulliselta.

  Jakohyvä on harvain käsissä. Ei voida verrata länteen, vaikka meilläkin on ongelmamme.

  Korruptio, tehottomuus, tuotannon epäkelpo laatu ja viime kädessä investointien olemattomuus luovat näköalan, joka heittää kysymyksiä. Jossain viitattiin siihen, että Venäjä on jälkiteollinen palveluvaltio. Okei, mutta palvelutyöläinen ei elä palkallaan, jos hän ei varasta tai tee toista työtä. Toki tämä sama asia löytyy etsimättä myös Lännestä. Palvelutuotannon tehottomuus on kuitenkin Venäjällä omaa luokkaansa.

  Varmasti löytyy myös vahvuuksia, mutta hautautuvatko ne vääjäämättä negaatiokuorman alle?
   
 2. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,971
  Tykkäykset:
  3,293
  Pisteet:
  1,286
  Korruptiohan se lienee tuolla vieläkin se yksi suurimmista ongelmista... nykyäänkin kuulemma pitää antaa votkapullo työmiehille jos ei halua oman asunnon muistuttavan jääkaappia talvisin.

  Venäläisethän suunnittelivat avaavansa piilaakson kilpailijan, mutta nyt on tullut mutkia matkaan ja missähän kunnossa se olisi vaikkei ongelmia kertyisi? Venäjän kannalta olisi varmaankin hyödyllisempää hakeutua muiden kuin länsimaalaisten kanssa tekemisiin näissä projekteissa.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Skolkovo_innovation_center
  https://news.yahoo.com/politics-test-silicon-valleys-russian-ties-135740514.html


  Kiinalaiset meinaavat perustaa ainakin yhden autotehtaan itänaapuriin jos hommat sujuvat ongelmitta.
  http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304422704579571710903068676
   
 3. Mainos 4. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Jos minulla oli uskoa vielä ennen Ukrainan juttua siihen että Venäjällä panostetaan koulutukseen että tuosta banaanivaltio-ongelmasta päästään jossa Venäjä toimii pelkkänä raaka-ainelähteenä, mutta näyttääpi sille että tämä kansakunnan kehitysprojekti on pistetty jäihin ja päästetty jopa taantumaan. Vielä 5 vuotta sitten tämä asia oli tuntui olevan hoidossa... Vaan näyttää että asialle ei ole tapahtunut mitään, eikä tahtoa muutosprosessin aloittamiseen ole olemassa.

  Toki tämmöiset koulutukseen liittyvät jutut ottaa vuosikymmeniä eli jos 5 vuodessa ei ole saatu mitään näkyvää aikaan ei sikäli ole ongelma, mutta se että tuommoinen projekti pistetään jäihin ei kyllä sitä ainakaan nopeuta. Käsitääkseni jo nyt Venäjä on ikään kuin kilpajuoksu asemassa luonnonvarojensa riittävyyden sekä koulutuksen parantamisen kanssa. Lasten koulutus tietysti ei kestä kuin pari kymmentä vuotta, mutta että se alkaa heijastella yhteiskuntaan voi vielä varmaan 40-50 vuotta? Ehkä jopa kokonaisen vuosisadan?

  Tuo on sellainen juttu että hankala nähdä koulutuksen laiminlyömisen seurauksena oikeastaan MITÄÄN positiivista valoa Venäjän tunnelin päässä. Toki ehkä tämä on läntistä propagandaa, nyt kun Venäjästä etsitään kaikki mahdolliset viat?
   
 5. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Korruptio loppuisi, mikäli byrokraateilta ja poliitikoilta vietäisiin valta sekaantua kaikkeen. Ei olisi ketään, jota pitäisi lahjoa saadakseen jotain tehtyä tai ettei jotain tehtäisi. Mutta Neuvostoliiton byrokratiaan tottuneelle yhteiskunnalle byrokratian ja poliitikkojen vallan kaventaminen lienee mahdoton ajatuskin jo käsitteenäkin.
   
 6. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,971
  Tykkäykset:
  3,293
  Pisteet:
  1,286
  Varmaankin ovat alkaneet syynäämään nyt tarkemmin mitä naapurissamme tapahtuu (ja mitä ei ole tapahtunut) kun siitä on tullut jälleen kerran kiinnostava aihe.
   
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,576
  Pisteet:
  1,286
  Tuo piilaakso idea on kai ihan hyvä, mutta tuskin toimii venäjällä. Jos joku firma menee sinne, niin se on vähän niinkuin kutsu isommille alkaa omimaan firmaa itselleen.
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 8. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Tuo on kyllä paljon mahdollista.
   
 9. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286

  Toisaalta taasen Venäjän talous on kehittynyt suhteellisen voimakkaasti viimeiset 10 vuotta ja samaan aikaan Eurooppa on taantunut yhteiskunnallisesti sekä taloudellisesti lähemmäksi Venäjää. Suhteellisen ja absoluuttisen voiman osalta Venäjä saattaa olla jo 10-15 vuoden päästä kohtuullinen voimatekijä. Venäjällä kuitenkin tehtaita rakennetaan ja meillä niitä suljetaan. Venäjä nilkuttaa, mutta Eurooppa taantuu. Ero näiden välillä kutistuu. Tämän epäilen olleen osin Ukrainan kriisin takana. Läntiset päättäjät pelkäsivät ajan loppuvan. Mahdollisuudet houkutella Ukrainaa hyvällä näyttivät alkavan kutistumaan, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan toisin keinoin. Talouden saralla Venäjä kykeni tarjoamaan paremmat ehdot Ukrainan kannalta.
   
 10. Bellum

  Bellum Luutnantti

  Liittynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  393
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  36

  Tiesitkö, että Venäjän väkiluku on kasvanut vuodesta 2009 lähtien? Siellähän tapahtui hyvin voimakas muutos väestökehityksessä, jota käytännössä yksikään taho ei kyennyt ennustamaan. Esim. YKn positiivisinkin ennuste oli rajusti negatiivisempi kuin toteutunut. Muistan, miten vuosi pari sitten katsoin CIAn factbookia ja siellä Venäjän väkiluku oli vielä vanhojen ennusteiden mukaisesti jotain 136 miljoonaa, pari kuukautta myöhemmin katsoin uudelleen ja sillä välin olivat korjanneet vastaamaan toteutunutta eli yli 142 miljoonaan. Tällä hetkellä suurin osa tahoista laittaa luvun jonnekin 143,5 ja 144,5 miljoonan väliin, ilman Krimiä tietenkin. Krimin kanssa luku on jossain 146 miljoonassa. Syystä tai toisesta noinkaan rajua positiivista muutosta ei kovin innokkaasti ole täällä uutisoitu. Ilmeisesti Venäjältä halutaan kuulla vain negatiivisia uutisia. Siinä on vaan se ikävä puoli, että suomalaisten ja venäläisten kyky ymmärtää toisiaan ei ainakaan parane, kun käsitykset on hyvin yksipuolisia. Suomessa on varmasti erittäin vaikea ymmärtää, miksi Putinilla on niin korkea kannatus Venäjällä ja se helposti laitetaan pelkän propagandan piikkiin. Mutta kun katsotaan asiaa venäläisten kannalta, niin Putinin aikana mm. henkirikokset, itsemurhat, abortit, alkoholimyrkytykset yms. on vähentyneet radikaalisti ja samalla esim. palkat ja eläkkeet on moninkertaistuneet.

  Sanoit tuossa vielä, että jakohyvä on harvain käsissä, mikä on kyllä pitkälti totta. Tarkoittaen siis varallisuutta. Sen sijaan tuloerot ei maailman mittakaavassa ole mitenkään erityisen suuret. Yhdysvalloissa, Kiinassa, Brasiliassa ja suurimmassa osassa maailmaa tuloerot on suuremmat kuin Venäjällä. Euroopassa toki tilanne on huomattavasti parempi. Venäjällä on se etu, että ihmiset omistavat asuntonsa harvinaisen suurella prosentilla, eikä velat paina likimainkaan samalla tavalla niskassa kuin täällä meillä ja tuloverotushan on hyvin kevyt, vain 13%. Tuosta "jakohyvästä" voi ehkä sen vielä sanoa, että kun Putin tuli valtaan, niin jotain 40% kansasta eli köyhyysrajan alapuolella, tänä päivänä n. 11%. Mikä on vähemmän kuin monissa länsimaissa. Vaurautta on siis kyllä kansallekin valunut, joka osaltaan epäilemättä Putinin kannatusta selittää. Asiaan varmasti liittyy kiinteästi se, että työpaikkoja on kyetty luomaan paljon, kuten olen aiemminkin kertonut, niin Venäjällä työttömyysprosentti on suhteellisen alhainen.
   
  Ukkonen, Herra tykkimies, nöksy ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 11. taktinen taistelumajava

  taktinen taistelumajava Kapteeni

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  960
  Tykkäykset:
  945
  Pisteet:
  76
  Kyllä Bellum kirjoittaa asiaa ja vielä isolla A:lla!

  Venäjä on kehittynyt eikä kaikki ole enää tuhtaa ja seisovaa vettä. Ikävä kyllä tuntuu vain usein siltä, että monien suomalaisten käsitys Venäjästä perustuu niihin 90-luvun rappiovuosiin.

  Jos ei ole tietoa Venäjän nykytilanteesta, ei voi oikein arvioida maanpuolustuksenkaan tarpeita Suomessa.
   
  Herra tykkimies tykkäsi tästä.
 12. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Jos paleltaa ja kusee housuihin niin sehän lämmittää. Venäjän lähtötilanne on kuitenkin ollut niin surkea että suunta on oikeastaan vain ylös päin. Voisi melkein väittää että joku 2005-2013 on ollut venäjälle hyvää aikaa, kansainvälisen yhteisön silmissä epä-demokraattisesta kehityksestä huolimatta taloudellista uskoa tuntui olevan.

  Katsellaanhan vaikka 5-10 vuoden päästä uudestaan. Kuitenkin kansinvälisten tahojen näkemyset venäjän talouden kehityksestä ovat synkistyneet tuona aikana sen mitä minä olen uutisointia seurannut, vaikken talousihminen kyllä olekaan. Myytiin tontteja, venäläiset yrittäjät tunnuttiin ottavan avosylin vastaan ja yrittäjien piti mennä Venäjälle ottamaan rahat pois yms... Tuo rallatus on vuosi vuodelta vaimentunut ja nyt kai sen voi sanoa kuolleen kokonaan pois.

  Nyt rallatetaan kokoajan miten investoinnit karkaa. Koko totuus tuskin on sekään, mutta väittäisin että nyt ollaat lähempänä totuutta kuin menneiden vuosien asennemuokkauskella.
   
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Jos asiat ovat kuin Bellum esittää, niin miksi ihmeessä Venäjän hallinto sitten suitsee nettiä, kiristää kansalaistoimintamahdollisuuksia, ajaa median hallinnon syliin, selvästi vainoaa "toisinajattelijoita" jne. ? Ettei Länsi pääse sotkemaan Onnelaa? Joopajoo.
   
  Samses, Tähystäjä, crane ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Viimeksi muokattu: 12.07.2014
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 16. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,117
  Tykkäykset:
  1,521
  Pisteet:
  636
  Koulutusta karsitaan, ihmisiä suitsitaan ja tehdään tarkoituksella typerämpiä. Tehtaita avataan joo, länsimaisten yritysten tehtaita. BKT:stä liian suuri osuus energiaviennillä.
  Ei pojat, ei, ei tämä nousu kauaa jatku Venäjällä.
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 17. Herra tykkimies

  Herra tykkimies Kersantti

  Liittynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  185
  Tykkäykset:
  123
  Pisteet:
  16
  Kiinalla ainakin menee ihan hyvin vaikka se tekeekin noin.
   
 18. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,431
  Tykkäykset:
  6,576
  Pisteet:
  1,286
  Kiina onnistui siirtymään sosialismista markkinatalouteen huomattavasti pehmeämmin ja heidän teollisuutensa on huomattavasti kehittyneempää, johtuen järkevämmästä talouden hoidosta. Kuinka kauan kiinalla menee hyvin on kyseenalaista, koska heillä nousua on pidetty yllä osittain kyseenalaisin tavoin.
   
 19. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,971
  Tykkäykset:
  3,293
  Pisteet:
  1,286
  Kiinassa on panostettu liikennejärjestelmiin eikä pelkästään muovilelujen tuottamiseen, joskin välillä on rakennettu liian nopeasti ja sen seurauksena tapahtunut onnottemuuksia varsinkin rautateillä, mutta oppivat virheistään jonka jälkeen niitä korjaillaan.


  Venäjällä aloitettiin infastruktuurin peruskorjaus vuosia sitten ja korruptio on hidastanut huomattavasti sitäkin.
  http://uk.reuters.com/article/2013/...-infrastructure-reuters-idUKL5N0HG0JF20130927
   
 20. taktinen taistelumajava

  taktinen taistelumajava Kapteeni

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  960
  Tykkäykset:
  945
  Pisteet:
  76
  Demokraattista Venäjää tuskin tulee. Venäjän maantiede ja historia ovat muokanneet omanlaisensa yhteiskunnan eikä pelkästään yhteiskuntaa vaan kokonaisen sivilisaation.

   
  baikal tykkäsi tästä.
 21. Bellum

  Bellum Luutnantti

  Liittynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  393
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  36
  Väkiluku on kasvanut vuodesta 2009 lähtien, kuten sanoin ja kuten linkkisikin kertoo. Luonnollinen väestömuutos (syntyvyys/kuolleisuus) meni plussalle tosiaan 2013, mutta jo 2009 se saavutti sellaisen tason, että positiivinen muuttoliike nosti väkiluvun kasvu-uralle.
   
 22. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Toimii rajoitetusti. Kyse on aikapommista, joka tikittää odottaen räjähtämistään. Tarve rajoittaa kansalaisvapauksia tarkoittaa sitä, ettei järjestelmä ole kestävällä pohjalla.
   

Jaa tämä sivu