Venäläinen sotilaskone ammuttu alas

Jotenkin koko tästä hässäkästä mulle palautui mieleen Hollantilaisen matkustajakoneen alas ampuminen Ukrainan yllä.
Helvetinmoista sössimistä.
Positiivisena asiana tässä on kuitenkin se, että Venäläisten oma tiedustelukone putosi.
 
Jotenkin koko tästä hässäkästä mulle palautui mieleen Hollantilaisen matkustajakoneen alas ampuminen Ukrainan yllä.
Helvetinmoista sössimistä.
Positiivisena asiana tässä on kuitenkin se, että Venäläisten oma tiedustelukone putosi.
Pienten lasten isiä sielläkin koneessa istui. Surullista mutta sotilas on uransa valinnut.
 
Venäjä ilmeisesti juuri äsken kertonut Syyrian ilmatorjunnan pudottaneen koneen. Kaivan uutista tänne.
 
Kuinkahan monta tuollaista konetta Venäjällä yleensäkkään on?

Tuollainen kone olisi varmasti niitä ensimmäisiä mitkä pudotettaisi taivaalta jos halutaan aloittaa sota.
Venäjästä tuli paljon sokeampi Syyriassa kuin mitä se vielä eilen aamulla oli. Aika kipeään kohtaan osui.
Ellei ollut Syyrian IT vahinko niin oli todella kova kolautus Venäläisille Israelilta tai Ranskalta. :oops:
Wikipedian mukaan Il-20 koneita olisi 16 joista toimintakuntoisia 10.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_Russian_military_aircraft
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Entä mahtaako jokaiselle koneelle löytyä ammattitaitoinen miehistö? Veikkaan ettei löydy. Menetys oli jäätävä ja sillä varmasti tulee olemaan jonkinlaisia seuraamuksia Syyrian operaatioon.
Oikein! Toivottavasti Venäjä huseeraa Syyriassa vielä pitkään ja hartaasti, niin eipä ole uhkaa kehittyneemmästä venäläistekniikasta..
 
Kulttuurinen koheltaminen ei suinkaan ole pelkkä kielikuva.

Yksi mahdollisuus on sekin, että omakonetunnistesignaalia on päästy näpelöimään muualta käsin....silloin voisi kuvitella, että tällainen mistaaki syntyy helposti. Joltain elektronisen sodankäynnin tempulta tämä saattaa haiskahtaa.

Jos kone tuuskahti Pantsirilla alas, niin voi siellä joissain esikunnissa olla kivaa.

Vähän epäilen ettei noissa venäläisten export vehkeissä ole mitään IFF-laitteistoja. Vaikka olisikin, niin tuskin ovat samoja mitä Venäjä itse käyttää. Yleensä kaikki mikä liittyy IFF laitteistoihin pyritään pitämään salassa.

Muutenkin Syyrian kyky tuottaa relevanttia ilmatilannekuvaa on vähintään kyseenalainen. Ilmavoimat ja ilmapuolustusvoimat on sodan tässä vaiheessa jo siinä kunnossa, että huomattava osa tutkista ja viestikalustosta on varmasti menetty. Missä kunnossa mahtaa olla muutenkin Syyrian viestiverkot? Miehiä tuskin riittää aisti-ilmavalvontaan ja epäilen, että moni ilmavoimien tutkamies, viestimies ja ilmapuolustusjoukkojen ohjusmies on marssitettu rintamalle jo vuosia sitten kevyenä jalkaväkenä.
 
Venäjä myönsi syyrialaisten räiskineen koneen alas. Syy venäläisten mukaan kuitenkin Israelin.
A Russian maritime patrol aircraft with multiple personnel on board was inadvertently shot down by Syrian regime anti-aircraft artillery on Monday after the Syrians came under attack by Israeli missiles, Moscow has confirmed.

The Russian military said Tuesday that while Syrian air defenses shot down the aircraft, Israel was to blame for putting the it in the line of fire, Russian state news agency RIA-Novosti reported.

"As a result of the irresponsible actions of the Israeli military, 15 Russian servicemen were killed, which is absolutely not in keeping with the spirit of Russian-Israeli partnership," said Russian Maj. Gen. Igor Konashenkov, spokesperson for the Russian military, according to RIA-Novosti.

US officials said the Syrians were trying to stop a barrage of Israeli missiles on Monday, according to a US official with knowledge of the incident. A second official confirmed that Israel was responsible for the missile strikes on Syria.
https://edition.cnn.com/2018/09/17/...shoots-down-russian-plane/index.html?adkey=bn
 
Nyt puhutaan että se olisikin s-200 joka koneen tiputti. Saattoi jopa sattua vain reitille ja mennä läpi koneesta kohti oikeaa maalia. Venäjä väittää,että israel ilmoitti minuuttia ennen iskuja ja eivät siksi ehtineet vetäytyä alueelta.
 
Jep, sellaista huudellaan, että israelin f16 menivät il-20taakse piiloon ja ohjus mäjähti siis isompaan maaliin. Tiijä häntä, mutta ei tässä nyt hurraa huutoja irtoa taas mihinkään suuntaan.
 
Venäjä: Syyria pudotti venäläisen sotilaskoneen – kyseessä oli Israelin vihamielinen teko
Venäläiskoneen putoamisessa kuoli 15 venäläistä sotilashenkilöä.

https://yle.fi/uutiset/3-10410104

Venäjän puolustusministeriö myöntää, että Syyrian ilmapuolustus ampui tiistain vastaisena yönä alas venäläisen tiedustelukoneen Välimeren yllä.
Venäjä syyttää tapahtuneesta Israelia.
Venäjän mukaan Israelin F-16-hävittäjät olivat tekemässä ilmaiskua Syyriaan samaan aikaan, kun venäläinen Iljushin Il-20 -kone oli laskeutumassa Syyrian Latakiaan. Kun Syyrian ilmatorjunta ampui hävittäjiä, ne suojautuivat suuren venäläiskoneen taakse.
Tuolloin ohjukset osuivat väärään maaliin, ministeriö syyttää.
Iljushinin tuhoutuminen vaati 15 venäläisen sotilashenkilön hengen, ministeriö kertoo.
Venäjän mukaan Israelin toimet olivat vihamielisiä ja vastuuttomia, ja Venäjä harkitsee vastatoimenpiteitä.
Venäjän puolustusministeriö kertoo Israelin varoittaneen koneidensa läsnäolosta vain minuuttia ennen operaation alkua, mikä oli liian lyhyt aika, jotta venäläiskone olisi saatu turvaan.
 
Venäjä: Syyria pudotti venäläisen sotilaskoneen – kyseessä oli Israelin vihamielinen teko
Varsinainen signaalitiedustelukone. Israelin hävittäjän pääsee sen taakse suojaan ohjuksilta mutta tiedustelukone ei ymmärrä olevansa keskellä ilmatorjuntaa ja ilmahyökkäystä. Hyvä tietää myös meidän ilmatorjunnan - 1 minuutin varoitusaika ei riitä venäläisille - ja ne tarvitsevat varoituksen myös signaalitiedusteluun.

Venäläiset voivat lohduttautua, että ainakin 12 miehistön jäsentä olivat onnellisen tietämättömiä kohtalostaan loppuun asti, kaikki nukkuivat.
 
Varsinainen signaalitiedustelukone. Israelin hävittäjän pääsee sen taakse suojaan ohjuksilta mutta tiedustelukone ei ymmärrä olevansa keskellä ilmatorjuntaa ja ilmahyökkäystä. Hyvä tietää myös meidän ilmatorjunnan - 1 minuutin varoitusaika ei riitä venäläisille - ja ne tarvitsevat varoituksen myös signaalitiedusteluun.
Hidas kone ja tilanne muuttuu nopeasti
 
Kerrankinkin ne taitaa puhua totta..:LOL:

Puolitotta. Puolitotuus on paljon tehokkaampi valheen muoto kuin täysi valhe.

On epärehellisten lausuntojen kohdalla adjektiivien vertailuasteisiin menevä luokitus menee näin:

1. Valhe.
2. Emävalhe.
3. Tilasto.
4. Venäläinen turvallisuuspoliittinen lausunto.

Venäjä kertoo, että Israel varoitti sitä minuutti ennen omaa operaatiotaan. Tähän nojaten Venäjä väittää, ettei koneella ollut aikaa päästä turvaan ja sillä perusteella syypää sen pudottamiseen ei ole pudottajan vaan varoittajan toiminta.

Joku vähän kyynisemmin asiaan suhtautuva voisi ihmetellä, että kauankohan f-16:t ja Israelin operaation käynnistyminen ovat ehtineet olla kyseisen ilmavalvonta-/tiedustelu-/tiesmitäkoneen tilannekuvatiedoissa jo ennen kuin Israelin varoitus on tullut? Juuri tuo aikaikkunahan on ollut se todellinen varoaika.

Wikipedian mukaan Il-20 koneita olisi 16 joista toimintakuntoisia 10.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_Russian_military_aircraft

Jos on kyse ilmavalvonnasta, elsoilusta, tiedustelusta... niin voisi olettaa että suurelle osalle noista koneista olisi osoitettu jokin vastuualue.

Jos Syyrian venäläisillä järjestelmillä pudottama venäläinen kone korvataan tuomalla jostain muualta toinen tilalle, niin jonnekin muualle jää yhden koneen vajaus.

Yhdenkin koneen putoaminen saattaa pakottaa Venäjän muuttamaan toimintatapojaan. Voi olla, että sen on ruvettava saattamaan noita vahvemmin, parannettava niiden omasuojajärjestelmiä (eli makuutettava niitä pajalla), lisäkoulutettava miehistöjä omasuojatehtäviin, muutettava viestintäjärjestelmiä, lennätettävä noita koneita kauempana sotilaallisesti aktiivisilta alueilta (!)...

Tämä on myös valtava arvovaltatappio Venäjälle. Venäjän ylpeys - venäläiset ilmatorjuntajärjestelmät - osoittavat jatkuvasti, että ne osaavat tuhoutua ilmahyökkäyksissä, laiskotella ohjushyökkäysten aikana, tarjota turvallisen ilmatilan Israelin operoida ja pudottaa venäläisvalmisteisia sotilaslentokoneita. Vähän niin kuin klpabodari kärähtäisi sinitarralihaksista jotka on muotoiltu ihon pintaan ja unohdettu maalata ihon väriseksi.

Arvovaltatappiokin saattaa pakottaa Venäjän muuttamaan joitain toimintatapojaan. Ja sellaisiin muutoksiin liittyy aina iso muihin kohdistuva riski.

Mielessä käy myös sellainen mahdollisuus, että saattamaton venäläinen tiedustelukonehan saattaa tarjota kivan tutka- ja tiedustelukatveen Syyrian taivaallesylkijöiltä. Jos Israel hyökkää muutamalla koneella venäläisen tiedustelukoneen suunnasta, niin Syyrian kynnys reagoida nopeasti tai edes tietää, että mistä on kyse voi olla korkea. Jos tämmöinen mahdollisuus halutaan poissulkea, niin sekin voi vaatia muutoksia.

Venäjä sietää kyllä sotilaallisia tappioita hyvin, mutta arvovaltatappioita huonosti. Tämä on tärkeää pitää mielessä kun pohtii sitä, että mitä jokin tapahtuma tulee aiheuttamaan.
 
Top