Venäläisten maakaupat ja tiedustelu

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Jaha, joku venäjänjuutalainen tuore emigrantti.

Minua ei petä mikään ohrana...

OT:

Hauskintahan on, että venäjänjuutalaisista tulee Israelissa aivan hillittömiä sionisteja. Joskus jopa huvittaa kattoa.
 

Bushmaster

Greatest Leader
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/862...nastus-venalaisostajille-luu-kateen-saimaalla

Ensin ”naurettava” tarjous, nyt pakkolunastus – venäläisostajille luu käteen Saimaalla?

Puolustusministeriö kertoo aloittaneensa Taipalsaaren Sarviniemen lomakyläalueen pakkolunastuksen valmistelun. Kaikkiaan valtio haluaa lunastaa Puolustusvoimille kuusitoista tonttia, jotka Helsingin Sanomien mukaan kuuluvat nykyisin kahdelle sijoittajalle.

Saimaan rannalla sijaitsevan alueen myynnistä nousi alkukesästä kohua, kun selvisi ettävenäläissijoittajat olivat kiinnostuneita ostamaan alueen. Lähistöllä sijaitsee Puolustusvoimien Taipalsaaren ampuma-alue ja koko lomakylätontti on melualuetta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ilmoitti viestimille jo kesäkuun alussa, että valtio on valmis pakkolunastamaan alueen. Tonttia välittänyt yhtiö äimistyi ministerin kovasta linjauksesta.


Puolustusvoimista todettiin, että syy lunastukseen ei piile mahdollisissa venäläisomistajissa, vaan että uusi omistaja mahdollisesti vaarantaisi ampuma-alueen käytön.

Metsähallitus oli Puolustusvoimien pyynnöstä jättänyt aiemmin keväällä oman 3,3 miljoonan euron tarjouksen alueen hankkimiseksi. Summa jäi kuitenkin kauaksi myyjän ehdottamasta 7,5 miljoonasta eurosta ja välittäjä piti summaa "naurettavana".

Nyt käynnistyvässä lunastusmenettelyssä hinnan määrittelee ulkopuolinen taho. Pakkolunastuksen käynnistymisestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

 

Erkki

Ylipäällikkö
On se kumma, puolustusvoimat on luopunut maamiinoista, mutta Niinistö onnistuu silti astumaan sellaiseen. Vai olisiko kyseessä persujen ikioma liukumiina? Ei pidä luvata sellaista, mitä ei voi pitää!
Mutta lupaus pidettiin ja niinpä vaan tuon persuministerin ohjauksella tapahtui se, minkä ei pitänyt olla mahdollista.
Entinen puolustusministeri Carl Haglund

(r) kommentoi Iltalehdelle aiemmin, että pakkolunastus ei ole lain puitteissa edes mahdollinen.
Olisikohan ollut niin, ettei RKP ja sen taustalla oleva iso raha vain suvainnut yksityiseen maanomistukseen kajoamista..
 

Herman30

Supreme Leader
Niin, en kyllä oikein jaksa uskoa että Niinistön, tai puolustusvoimien, sallittaisiin tehdä jotain laitontakaan ilman että joku taho älähtää. Ja ei ole vielä älähtänyt ainakaan julkisuuteen.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Mutta lupaus pidettiin ja niinpä vaan tuon persuministerin ohjauksella tapahtui se, minkä ei pitänyt olla mahdollista.
Olisikohan ollut niin, ettei RKP ja sen taustalla oleva iso raha vain suvainnut yksityiseen maanomistukseen kajoamista..

Olen tyytyväinen jos olen ollut väärässä ja käytäntöjä on viimeaikaisten kohujen myötä muutettu. Tarkistaisin kuitenkin, ei kai puolustusvoimat pakkolunasta, vaan Metsähallitus tai Senaatti kiinteistöt? Pääasia kuitenkin, etteivät ko. maa-alueet joudu vieraisiin käsiin, jo mahdollinen valitusrumpakin hidastaa siitä.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Tarkistaisin kuitenkin, ei kai puolustusvoimat pakkolunasta, vaan Metsähallitus tai Senaatti kiinteistöt? Pääasia kuitenkin, etteivät ko. maa-alueet joudu vieraisiin käsiin, jo mahdollinen valitusrumpakin hidastaa siitä.

lainaus artikellista:
"Puolustusministeriö kertoo aloittaneensa Taipalsaaren Sarviniemen lomakyläalueen pakkolunastuksen valmistelun. Kaikkiaan valtio haluaa lunastaa Puolustusvoimille kuusitoista tonttia"


Eli tässäkää ei sanota sen tarkemmin muuta kuin että prosessi on laitettu alkuun.
 

JR49

Respected Leader
Näin Iltasanomissa:

Venäläisten havittelemaa Sarviniemen kohutonttia ei pakkolunasteta – maanomistajat hyväksyivät Metsähallituksen tarjouksen
Maanomistajat hyväksyivät Metsähallituksen tekemän tarjouksen eilen.

Suomen valtiolla ei ole tarvetta pakkolunastaa Taipalsaaren Sarviniemen aluetta, sillä maanomistajat hyväksyivät eilen Metsähallituksen tekemän tarjouksen Sarviniemen maa-alueista, puolustusministeriö tiedottaa.

Puolustusministeriö tiedotti heinäkuun alussahttp://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1436160341886.html aloittaneensa Sarviniemen tontin pakkolunastuksen. Kiinteistövälittäjä oli aiemmin kertonut julkisuudessa tontin omistajien neuvotelleen Sarviniemestä kahden venäläisen kanssa.

Puolustusministeriö kertoi tuolloin haluavansa pakkolunastuksen avulla turvata armeijan ampuma- ja harjoitusalueen toiminnan. Sarviniemen siirtyminen loma-asutuskäyttöön voisi rajoittaa armeijan ampuma- ja harjoitusalueen toimintaa. Sarviniemen alue on Taipalsaaren ampuma- ja harjoitusalueen melualueella.

Puolustusministeriö kertoo olevansa tulevaisuudessakin valmis ”kaikin lain suomin keinoin turvaamaan puolustushallinnon tärkeät tarpeet”.

Hieno homma!

Edit: linkki
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1437100818564.html
 

Vonka

Supreme Leader
Maakauppoihin liittyen havaittu 2,5-3 metriä korkea masto pystytettynä rantatontilla Kymenlaaksossa aivan rajan tuntumassa. Venäläiset ostivat ja kauppojen jälkeen noin 2 kuukauden kuluttua torni nousi, harvoin käyvät paikan päällä ja pitävät etäisyyttä naapureihin. Epäillään vaikuttavan laivojen herätteisiin jollain tavalla. Kuinkahan kattava häirintä/vakoiluverkosto suomessa jo on venäläisten toimesta.. ?

Nostan tämän vanhan viestin esiin esimerkiksi, mihin näitä alueita mahdollisesti myös voidaan käyttää.
 

Torrakko

Kapteeni
Tästä maakauppa jutusta hyvin huomaa miten hitaasti valtion rattaat pyörii. Aah, byrokratiaa.. Voi perkele sanon minä. Mitä siellä nyhvätään ja miksi kaikki tapahtuu 5 vuoden viiveellä. Tietty kun on demokratia ja kukaan ei saa päättää yksin vaan tarvitaan kaiken maailman neuvostot ja mitkä lie että edes pienen pieni juttu saadaan tehtyä.

PV:n kädet on kai sidottu paskanjauhantaan(politiikkaan). Vaikka tiedustelun ukot saisi hyvää treeniä kun ne agentin lailla tutkisi nuo paikat läpikotaisin. Epäilyttävät sitten vahingossa palaisi maantasalle ja palokuntakin jotain töpeksi kun ei ehtinyt paikalle ajoissa.. ;)
 

peelo

Ylipäällikkö
Sjömansro (Satamatie 38-40, Hanko). @Zeus mitähän ihmeellistä tässä kohteessa tai alueessa on? Miksei tuo Porvoon Emäsalossa myynnissä oleva talo sovi ryssänpelon lietsontaan?
 

Zeus

Alokas
@peelo, sijaitsee aivan suoja-alueen vieressä. Voihan tietty olla että suoja-alue on poistettu nykyään pv:n toimintojen karsimisen tuloksena.
 

peelo

Ylipäällikkö
@peelo, sijaitsee aivan suoja-alueen vieressä. Voihan tietty olla että suoja-alue on poistettu nykyään pv:n toimintojen karsimisen tuloksena.

Siis ampuma-alueen suoja-alue? Ei sillä perusteella voi tai tarvitse ulkomaalaisilta kiinteistöhankintoja evätä. Ampuma-alueiden läheisyyteen vakituisten asuntojen tai loma-asuntojen rakentaminen saattaa vaikeuttaa PV harjoitustoimintaa (esim. meluhaittoja joudutaan pienentämään).


Ymmärrän nämä varikon porttien sisäpuolelta myydyt maa-alueet ongelmallisina, mutta normaalit taajama-alueella sijaitsevat kiinteistötkin?
 
Top