Venäläisten maakaupat ja tiedustelu

Bushmaster

Greatest Leader
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015083120274446_uu.shtml

Tällaisia ovat armeijan suoja-alueen venäläissaaret
Kaikki venäläistaustaisen Airiston Helmen saaret sijaitsevat Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisten syvävesiväylien varrella Turun ja Naantalin edustalla


Hepokari on alle kahden hehtaarin suuruinen saari Ahvenanmaalle johtavan Kihdin väylän ja Uudenkaupungin väylän risteyskohdassa. Saarelta on näköyhteys Turkuun ja Naantaliin johtavalle saaristomeren syvävesiväylälle.

Tingskär on pieni saari Uudenkaupungin väylällä.

Airiston Helmen omistama Lilla Segellot sijaitsee Merivoimien suoja-alueen kyljessä. Vesialueiden osalta venäläisomistus ulottuu suoja-alueen sisäpuolelle.
LUE MYÖS
Venäläistaustaisella yrityksellä uusia saarihankintoja Turun saaristossa

Näkökulma: Valtioraja venäläishuviloilla

Airiston Helmen saarihankinnat sijoittuvat merialueelle, jolla sijaitsee Puolustusvoimien käytössä olleiden tai yhä olevien linnakesaarten tihentymä.

Yhtiön omistus on Suomen rannikkopuolustukselle tärkeiden saaristotukikohtien seassa ja selustassa. Muutamassa kohteessa venäläissaarten ja armeijan hallinnoimien saarten välillä on suora näköyhteys.

Yksi venäläissaarista sijaitsee Merivoimien suoja-alueen sisäpuolella. Saarelta avautuu näköyhteys kaikkiin ilmansuuntiin. Venäläisomisteisen Lilla Segellotin lähin naapurisaari on Merivoimien aktiivikäytössä oleva Högö.

Suomen armeijan tukikohdan ja venäläissaaren erottaa vain noin viidensadan metrin merimatka.

Lilla Segellotille saavuttaessa navigaattori vilkutta punaista merkiksi armeijan suoja-alueesta. Sotilasalueesta varoittavat taulut siintävät sijoillaan Högön rannassa. Tauluista on kuitenkin poistettu kaikki armeijan informaatio. Liikkumista rajoittavasta tekstistä on jäljellä vain valkoinen läiskä auringon haalistaman tiedotetaulun keskellä.

Vaikka taulut ovat tyhjät, alue on yhä puolustusvoimien käytössä. Merivoimien esikunnasta vahvistetaan, että Högön saari on edelleen armeija-aluetta. Saaren myyntiä ei harkita.

- Koska kieltokylttejä ei ole, saarella voi liikkua vapaasti. Sama koskee Högön ympärillä olevia vesialueita. Huviveneilyyn ei tarvita erillislupaa, mutta kaikki pohjaan käyvä toiminta on saaren ympärillä kiellettyä, selvittää johtava sotilaslakimies Jouni Honkala Merivoimien esikunnasta.

Mikäli kieltokyltit olisivat paikoillaan, sataa metriä lähemmäksi rantaviivaa ei saisi tulla edes huviveneillä.

Merellä sijaitsevien armeijan suoja-alueiden valvonta kuuluu Merivoimien esikunnalle. Esikunta käsittelee lupahakemukset ja myöntää luvat sääntelyn piiriin kuuluviin toimintoihin.

- Suoja-alueella ei saa pohjakalastaa tai laitesukeltaa ilman Merivoimien esikunnan hyväksyntää. Myös ruoppaaminen ja rakenteiden kiinnittäminen pohjaan sekä kaikenlainen merenpohjan tutkiminen ja mittaaminen on kiellettyä ilman erillislupaa. Merivoimien esikunta harkitsee suoja-alueiden lupa-asiat tapauskohtaisesti, täsmentää Honkala.

Valtavia laitureita

Säkkiluoto on suurin syvävesiväylillä sijaitsevista venäläissaarista. Uudenkaupungin väylää nuolevan saaren kokonaispinta-ala on lähes yhdeksän hehtaaria.

Säkkiluotoa ympäröivät valtavat laiturirakennelmat. Rantaviivaan on rakennettu massiivisia laitureita sekä nosto-ovella varustettu huoltohalli. Mereltä päin tarkasteltuna rantaviivassa näkyy myös kaarimaisella tukirakenteella varmennetun luolan tai kellarin suuaukko.

Säkkiluodon korkeinta kohtaa komistaa leirikeskusta muistuttava suuri kiinteistö. Rannan tuntumaan on rakennettu useita pienempiä huviloita.

Saarella on meneillään lisärakennustyöt. Rantaan on varastoitu uutta rakennusmateriaalia, muun muassa maa-ainesta sisältäviä suursäkkejä.

Airiston Helmen pienempiä saaria yhdistää samanlainen rakennuskanta.

Saarilla sijaitsee pinta-alaltaan pieni, samalla sabluunalla toteutettu huvila. Huviloiden edessä on pitkä laituri ja kylpytynnyri.

Helikoptereita

Saarten rantaviivassa on vettä 10-12 metriä. Muutamissa kohteissa rannan tuntumaan on rakennettu tanssilavaa muistuttava tasanne. Paraisten kaupungin myöntämät poikkeusluvat paljastavat, että järeät tasanteet ovat helikoptereiden laskeutumisalustoja.

Kaupungin ympäristöosastolta kerrotaan, että alustoja on käytetty. Samalla selviää, ettei venäläisten helikopteriliikenteeltä ole edellytetty ympäristölupaa.

- Emme vaatineet sitä, koska yhtiön mukaan kyseessä oli omistajien oma, pienimuotoinen liikennöinti, perustelee ympäristöosaston päällikkö Carl-Sture Österman.

Östermanin mukaan tilanne on kuitenkin muuttunut kesän aikana. Airiston Helmi kaavailee mittavia vieraskuljetuksia Latviasta Korppoon saaristoon.

- Olemme käynnistäneet lupaprosessin. Airiston Helmeltä edellytetään ympäristölupahakemusta alkusyksyn aikana.

Ympäristöosaston päällikkö kertoo, etteivät Airiston Helmen edustajat ole vielä reagoineet lupamenettelyn käynnistämiseen. Östermanin mukaan kaupunki on kuitenkin ehdoton, venäläiset eivät voi enää jatkaa helikopteriliikennettä saaristomeren yllä yhtä vapaasti kuin tähän saakka.

- Tulemme asettamaan tarkkoja lupaehtoja Airiston Helmen toiminnalle. Tilanne on muuttunut olennaisesti siitä mitä alun alkaen sovimme.

Huviloilla hiljaista

Pääosalla Airiston Helmen matkailukäyttöön hankkimista saarista on hiiren hiljaista, vaikka meneillään on matkailubisneksen sesonkiaika. Huviloiden kaihtimet ovat alhaalla ja ovet visusti suljettuina. Mikään autioilla piha-alueilla ei viittaa kesävieraisiin.

Yhden saaren laituriin on ankkuroitu kaksi venettä. Toisessa veneistä hulmuaa siniristilippu, toinen on rekisteröimätön. Venäläisyhtiölle siirtyneen Orionin entisen edustushuvilan pihakeinussa kiikkuu kaksi henkilöä. Tervehdimme heitä kädennostolla. Kumpikaan ei vastaa tervehdykseen.

TUULA MALIN
KUVAT: MATTI RUOTTINE
 

Bushmaster

Greatest Leader
Kuinka lähellä Venäjää ostajat oikeasti ovat?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090120280894_uu.shtml

Jämsän varuskunta myytiin ulkomaisille sijoittajille: Ex-ministeri Lindén mukana kuviossa

Tiistai 1.9.2015 klo 22.17


Monikansallinen sijoitusyhtiö aikoo muuttaa vuonna 2013 lakkautetun Jämsän varuskunnan jättimäiseksi datakeskuspuistoks

- Toivottavasti tästä kehkeytyy jotain suurta, NxtVn Finlandin hallituksen puheenjohtaja Suvi Lindén sanoo. (MARKKU RUOTTINEN)
Senaatti-kiinteistöt ilmoitti kauppahinnaksi 450 000 euroa, mikä vastaa vuonna 2013 lakkautetun Hallin varuskunta-alueen vuosittaisia ylläpitokustannuksia.

Kaupan myötä noin 60 hehtaarin kokoinen varuskunta-alue ja sillä sijaitsevat rakennukset siirtyvät maaliskuussa perustetun NxtVn Jämsä Oy:n omistukseen.

Senaatti-kiinteistöjen mukaan uusi omistaja ottaa vastuulleen myös varuskunta-alueen mittavat hoito-, ylläpito-, korjaus- ja kehityskulut.

Hollantiin rekisteröity NxtVn kaavailee Hallin lakkautetulle varuskunta-alueelle jättimäistä, useista eri vuokralaisista koostuvaa "uudenlaista datakeskuspuistoa".

Varuskunta-alueella toimi ennen Ilmavoimien teknillinen koulu.


Bisneksiä Syyriassa

Kokoomuksen entinen ministeri Suvi Lindén, 53, istuu yhdessä veljensä kanssa NxtVn Jämsän hallituksessa. Seppo Lindén, 52, on yhtiön toimitusjohtaja.

Suvi Lindén on myös NxtVn Finlandin ja NxtVn Hallin hallituksen puheenjohtaja. NxtVn Finlandin toimitusjohtaja on puolestaan egyptiläinenKhaled Sedrak.

NxtVn Finlandin hallituksessa istuu Suvi Lindénin ja Sedrakin lisäksi Hamd Alkhayat (Yhdysvallat), Akram Farag (Egypti) ja Nicholas Fortune(Britannia).

LinkedInin mukaan Alkhayat kuuluu Arabia Insurance Companyn johtoryhmään. Yhtiö ilmoittaa tavoittelevansa johtavaa asemaa Syyrian vakuutusmarkkinoilla.


Suuria suunnitelmia

Matti Vanhasen (kesk) ja Mari Kiviniemen (kesk) hallitusten viestintäministerinä vuosina 2007-2011 toiminut Suvi Lindén kertoo tavanneensa NxtVn:n perustajaan Khaled Sedrakin kaksi vuotta sitten New Yorkissa.

Sedrak kutsui Lindénin osaksi globaaleihin merikaapelikysymyksiin tuohon aikaan keskittyneen yhtiön strategiatiimiä.

- Sain houkuteltua hänet Suomeen puolitoista vuotta sitten keväällä. Tästä on kehkeytynyt tällainen jatkumo, joka sai nyt kaupan myötä eräänlaisen aloituspisteen, Lindén sanoo.

Lindénin mukaan Hallin varuskunta-alueen osto tarkoittaa, että kansainväliset sijoittajat ovat sitoutuneet Suomeen ja yhtiön datakeskuspuistokonseptiin.

- Toivottavasti tästä kehkeytyy jotain suurta. Tavoitteet ovat isot ja haluamme, että Suomesta kehittyy kansainvälinen hubi (keskiö), Lindén sanoo.

Metsä viehättää

Lindénin mukaan NxtVn:n johto ja sijoittajat ovat käyneet Hallissa "haistelemassa" ja "makustelemassa" konseptia viimeisen vuoden ajan.

Jämsää Lindén pitää sopivana sijaintina yhtiön suunnittelemalle datakeskuspuistolle.

- Suomalaiset toimijat ovat sanoneet, että Jämsä on "middle of nowhere", kaukana kaikesta, mutta meille se taas on myyntivaltti. Haemme asiakkaita kansainvälisiltä markkinoilta ja sijainti keskellä metsää viehättää meidän asiakkaita kovastikin, Lindén sanoo.

- Ei se Haminakaan ihan Kehä III:n varrella ole. Kysymys on latenssista ja millisekunneista, ja me pystymme elämään tämän sijainnin kanssa.

Googlen palvelinkeskus sijaitsee Haminassa.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
[email protected]
 
Viimeksi muokattu:

Bushmaster

Greatest Leader

Talvela

Greatest Leader
@Bushmaster laitatko vielä tietoa kuka Jämsän projektiin osallistuvista omaa kytköksiä Venäjään.

Arabeja joilla mahdollisia kontakteja Syyrian hallintoon.
Ajatus herää kyllä jos "Yhtiö ilmoittaa tavoittelevansa johtavaa asemaa Syyrian vakuutusmarkkinoilla".
Ei ole varmaan vaikeaa hankkia johtavaa asemaa, kilpailu lienee pientä esimerksi kiinteistö, auto, sairas ja henkivakuutuksissa..

Tietenkin jos kyseessä on joku CIA/NSA keskus kyseessä on vain kömpelö peitetarina ja firma mutta ei uhka meille.
 
Viimeksi muokattu:

Geronimo

Ylipäällikkö
Kuinka epäpätevää porukkaa Suomen tiedustelussa on kun kaupat jatkuvat..

@Bushmaster laitatko vielä tietoa kuka Jämsän projektiin osallistuvista omaa kytköksiä Venäjään.

Ompa epäpätevä tuo Suomen tiedustelu kun kansalasten pitää kysyä Bushmasterilta kellä on kytköksiä Venäjään, monissa muissa länsimaissa semmoset asiat tiedottaa tiedustelupalvelut itse ja tutkii myös.
 

Bushmaster

Greatest Leader
@Bushmaster laitatko vielä tietoa kuka Jämsän projektiin osallistuvista omaa kytköksiä Venäjään.

Miksi sää minulta tuolaista kyselet?

Kysy SUPOL:ta josko sillä olisi jotain haisua millaisia kytkyjä Suomalaisilla on maakauppojen kautta Venäjään Syyrian kytkyjen kautta Venäjään tai vaikka, fennovoima, kaasputki, arktisenalueen, jäänmurtaja bisneksessä ect

Kyllä Suomen tiedustelun pitää olla ajan tasalla ..ja jos ei ole niin voidaan kysyä että mistä tiedonpuute johtuu..?
 

peelo

Ylipäällikkö
Miksi sää minulta tuolaista kyselet?

Kysy SUPOL:ta josko sillä olisi jotain haisua millaisia kytkyjä Suomalaisilla on maakauppojen kautta Venäjään Syyrian kytkyjen kautta Venäjään tai vaikka, fennovoima, kaasputki, arktisenalueen, jäänmurtaja bisneksessä ect

Kyllä Suomen tiedustelun pitää olla ajan tasalla ..ja jos ei ole niin voidaan kysyä että mistä tiedonpuute johtuu..?

Jos vihjaat että näillä henkilöillä on yhteyksiä Venäjään sinun tulee myös pystyä se perustelemaan jotenkin. Tämän perustelun olisit voinut kirjoittaa jo siihen uutisen yhteyteen. Ilmeisesti tajusit itsekin kuinka hataran tiedon varassa olit ja tiesit että kyseinen heitto uppoaa joka tapauksessa tiettyyn porukkaan kivasti.
 

peelo

Ylipäällikkö
Miten minun kysymykset liittyvät Suomen tiedustelun kyvykkyyteen? Ymmärtäisin tämän jos olisin osa tätä tiedustelukoneistoa ja tietolähteenäni olisi puskamestari ja inkkaripäällikkö, mutta kun en ole.
 

SJ

Supreme Leader
Miten ja onko suomessa on tätä tutkittu..?

http://maanpuolustus.net/threads/uutisia-espanjasta.1002/page-2#post-259440


http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/putinin_espanjan_kytkokset-40365


Jättitutkinta Venäjän mafiasta saattoi paljastaa Putinin salaisuuksia

Espanjassa suoritetussa mittavassa rikostutkinnassa on paljastunut viitteitä Venäjän presidentin kytköksistä salattuihin kiinteistökauppoihin.

On tutkittu. Backman todisti, että ryssämafiaa ei ole olemassakaan.
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Miten minun kysymykset liittyvät Suomen tiedustelun kyvykkyyteen? Ymmärtäisin tämän jos olisin osa tätä tiedustelukoneistoa ja tietolähteenäni olisi puskamestari ja inkkaripäällikkö, mutta kun en ole.
En minä tiedä yhtikäs mitään, mutta ihmettelin vain miksi Bushmasterin sit pitäis tietää Venäläisten kanssa kaveeraavista ei kai Venäläisetkään kaikista kavereistaan tiedä niitähän voi olla joka puska täynnä.
tietolähteenäni olisi puskamestari ja inkkaripäällikkö, mutta kun en ole.
On muuten hyvä ettei sinun tietolähteesi ole inkkaripäälikkö se semmonen tyyppi joka ei mitään tiedä, jos olisi voisit jopa uskoa omat juttusi.
 
Top