Venäläisten maakaupat ja tiedustelu

TBman

Ylipäällikkö
Onneksi laki tuli kuitenkin. Käsittääkseni Venäjältä ei ole voinut tsuhna ostaa maata koskaan...?
 

Sippi

Alikersantti
Tämä juttu on maksumuurin takana. Harmi.
Toimitukseen soitti venäläinen mies joka kertoi Venäjän perustavan viidettä kolonnaa suomeen. Haluamme informoida teitä siitä, että tiettyjen maahanmuuttajajärjestöjen edustajista koostuva koalitio aikoo kokouksessa perustaa Suomeen 5. kolonnan, joka toimii Venäjän suurlähetystön, Venäjän ulkoministeriön ja Putinin hallinnon alaisuudessa.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/venaja-mielisen-jarjeston-rahahanat-kuivuivat-suomeen-uusi-kremlin-neuvosto-toimittaja-vakisin-ulos-perustamiskokouksesta/
Nytkö se alkaa http://www.antikafe.fi/suomeksi/
 

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Onneksi laki tuli kuitenkin. Käsittääkseni Venäjältä ei ole voinut tsuhna ostaa maata koskaan...?
Tarkoitatko koko Venäjää vaiko vain Karjalan Tasavaltaa? Kyllä tsuhna on varmaan saanut ostaa maata Venäjältä. Rajaseutu Suomen vierestä vaan on poikkeus.
 

hansai

Supreme Leader
Ex-ministeri Suvi Lindénin johtamat yhtiöt ovat pimittäneet taloustietojaan vuosikausia - nyt viranomainen aikoo karhuta niitä kovilla keinoilla

..
Nyt viranomainen on asettamassa laiminlyöntien vuoksi asiassa uhkasakkoja.

Lindén on hallituksen puheenjohtaja neljässä kansainvälisen NxtVn-sijoitusyhtiön suomalaisessa tytäryhtiössä, NxtVn Finlandissa,NxtVn Hallissa, NxtVn Jämsässä jaNxtVn Oulussa.

Kaupparekisterin hallinnoinnista vastaava Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) lähetti hiljattain Lindénin johtamille yhtiöille kehotuksia, jotka on päivätty 10. huhtikuuta. Kehotuksissa vaadittiin yhtiöitä toimittamaan puuttuvat tiedot kahden viikon sisällä päiväyksestä eli viimeistään viime viikon torstaihin mennessä.

”Jos emme saa pyydettyjä asiakirjoja annetussa kahden viikon määräajassa, voimme sakon uhalla velvoittaa yrityksen vastuuhenkilön lähettämään asiakirjat, määrätä yrityksen poistettavaksi rekisteristä tai asettaa sen selvitystilaan”, todetaan kehotuksissa.


NxtVn Jämsän PRH:lta saamassa kehotuksessa vaaditaan yhtiöltä tilinpäätöksiä kolmelta tilikaudelta, jotka päättyvät vuosina 2016, 2017 ja 2018. Kaupparekisterissä ei ollut perjantaina vielä yhtäkään yhtiön tilinpäätöstä.

Kaikkien tilikausien tilinpäätökset puuttuvat yhä myös NxtVn Finlandilta, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2014.

NxtVn Hallin vuosina 2017 ja 2018 päättyneiden tilikausien luovutetut tilinpäätökset ovat PRH:n lähettämän kehotuksen mukaan puutteelliset, minkä vuoksi PRH on vaatinut lähettämään ne kokonaisuudessaan. Kaupparekisterissä ei ole vielä pyydettyjä tilikausien uusia tilinpäätöksiä. Lisäksi vuonna 2016 päättyneen tilikauden tilinpäätös puuttuu kokonaan.

NxtVn Oulullle lähetetyssä kirjeessä vaaditaan yhtiön tilinpäätöksiä vuosilta 2015, 2016 ja 2017. Yhtiö toimitti kehotuksen jälkeen kaksi Suvi Lindénin viime viikon torstaina allekirjoittamaa tilinpäätöstä. Ensimmäisen tilikausi oli heinäkuusta 2015 vuoden 2016 loppuun ja toisen vuoden 2017 loppuun.

PRH:sta kerrotaan Talouselämälle, että NxtVn-yhtiöiden johdolle ollaan piakkoin asettamassa uhkasakkoja puuttuvien tilinpäätösten osalta. Uhkasakkojen suuruus on 3300 euroa tilikautta kohden, mutta jos sakko tuomitaan maksettavaksi, summaan vaikuttavat sakon saaneen tulot.

PRH:n lakimiehen mukaan uhkasakot asetetaan luonnolliselle henkilölle. Ensisijainen kohde on osakeyhtiön toimitusjohtaja. Jos yhtiöllä ei ole toimitusjohtajaa, seuraava kohde voi olla hallituksen puheenjohtaja. Uhkasakon asettamisen jälkeen on useampi viikkoa aikaa toimittaa tilinpäätökset, ennen kuin se tuomitaan maksettavaksi.

Kansainvälisen NxtVn-yritysketjun taustalla on sen perustaja egyptiläinen liikemies Khaled Sedrak, joka on merkitty konsernin Suomen yhtiöiden hallituksen jäseneksi ja NxtVn Finlandin toimitusjohtajaksi.

NxtVn Hallissa, NxtVn Jämsässä ja NxtVn Oulussa ei ole kaupparekisterin mukaan toimitusjohtajaa. Uhkasakkoja voisi siis kohdistua myös Lindéniin.

Lindénin johtamat NxtVn-yhtiöt olivat laajasti esillä julkisuudessa viime vuonna. Ennen sitä Lindén oli mukana traagisella Ugandan-matkalla, joka päättyi suomalaisen liikemiehen kuolemaan.

Talouselämä yritti kysyä Lindéniltä kommenttia asiaan puhelimitse. Numerossa ei vastattu, mutta sieltä lähettiin tekstiviesti, jossa kehotettiin ottamaan yhteyttä viestillä. Lindén ei vastannut myöskään tekstiviestiin, jossa Talouselämä kysyi puuttuvista tilinpäätöksistä ja mahdollisista uhkasakoista.

Ei ole erityisen harvinaista, että suomalaisyhtiöt jättävät tilinpäätökset toimittamatta. Esimerkiksi marraskuussa 2017 PRH kertoi poistaneensa puuttuvien tilinpäätösten vuoksi 600 yritystä kaupparekisteristä.

Saatavissa olevien taloustietojen mukaan Suomen NxtVn-yhtiöiden menestys on ollut heikkoa. NxtVn Hallin kesäkuussa 2018 päättyneen tilikauden taseen perusteella yhtiön oma pääoma oli 11400 euroa miinuksella. Yhtiö ei ole antanut kaupparekisteriin kyseiseltä tilikaudelta tuloslaskelmaa.

NxtVn Oulun oma pääoma oli tilikaudella 2017 miinuksella vajaat 4000 euroa ja tilikauden tappio noin 5000 euroa.

NxtVn on suunnitellut Jämsään entisen Hallin varuskunnan alueella datakeskushanketta. NxtVn Oulun tilinpäätöksen mukaan konsernin emoyhtiö on alankomaalainen NxtVn Networks B.V. -yhtiö.

Lindénin veli Seppo Lindén kertoi julkisuuteen viime vuonna, että hän ja hänen siskonsa ovat tehneet ilmaista työtä NxtVn-yhtiöille jo vuosien ajan. Seppo Lindén kertoi vastaavansa NxtVn:n Suomen-yhtiöiden operatiivisesta johtamisesta.

”Tämä on pro bono -tehtävä. Olemme olleet Suvin kanssa tässä kohta viisi vuotta mukana ja NxtVn:llä ei ole yhtään palkattua henkilöstöä. Meille ei ole maksettu tästä työstä euroakaan palkkaa”, Seppo Lindén sanoi Iltalehdelle.

Suvi Lindénin taloudellista tilannetta on helpottanut kansanedustajan sopeutumiseläke. Lindénin sopeutumiseläke on ollut yli 5000 euroa kuussa, koska hän on toiminut ministerinä. Hän on nostanut sopeutumiseläkettä jo vuodesta 2011, eli 49-vuotiaasta saakka.

Lakimuutos poisti kansanedustajan sopeutumiseläkkeen viime kuun alussa. Nyt on mahdollista saada vain rajatun ajan maksettavaa sopeutumisrahaa.

57-vuotias Lindén voi saada sopeutumisrahaa kolme vuotta. Jos kansanedustaja on sopeutumisrahan päättyessä täyttänyt 59 vuotta, sopeutumisrahaa voidaan maksaa 65 vuoden ikään. Näin ollen Lindénin on mahdollista nostaa sopeutumisrahaa vanhuuseläkeikään saakka.

Suvi Lindénillä on myös konsulttiyhtiö Pearlcon. Sen liikevaihto oli 20000 euroa vuonna 2017 ja tilikauden tappio noin 8500 euroa.

 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Punainen risti häätää suojeluskuntaupseerit perheineen mieron tielle?

Suomen Punainen Risti on myynyt Ullanlinnan Merikatu 5:n kiinteistön 24,4 miljoonalla eurolla. Ostaja on Grand Horizon Helsinki -niminen asunto-osakeyhtiö. Yhtiön taustalla olevat tahot ovat juuri saamassa valmiiksi Korkeavuorenkatu 21:n eli niin sanotun Ohranan talonhttps://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002925508.html muutoksen toimistoista luksusasunnoiksi. Merikatu 5:ssä on tällä hetkellä vuokra-asuntoja, mutta tulevaisuudessa siinä saattaa olla Helsingin kalleimpia omistusasuntoja. Talon kadunpuoleisista huoneista on esteetön merinäköala.

”Kyseessä on niin hieno kohde, että arvokkaita huoneistoja siihen väkisin tulee”, sanoo Grand Horizon Helsingin markkinointijohtaja Kati Ståhlberghttps://www.hs.fi/haku/?query=kati+stahlberg.

Suomen Punainen Risti on omistanut kiinteistön jatkosodan päättymisestä lähtien. Järjestö sai sen lahjoituksena Suojeluskuntajärjestöltä. Alun perin talo rakennettiin Suojeluskunnan upseeriston ja heidän perheidensä asunnoiksi.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006145475.html

Ettei vaan taas piileskelisi ohranan miesten peiteyhtiö horisontissa.
 

Passi

Ylipäällikkö

Ettei vaan taas piileskelisi ohranan miesten peiteyhtiö horisontissa.
Eihän tuossa mikään viittaa tuollaiseen, vai onko enemmän tietoa?

Bisnes tuos haisoo. Tehdään ökyasuntoja erittäin hyvälle paikalle ja myydään kovalla katteella.
 
Tästäkin alkaa olla jo aikaa, omaisuuden takavarikkoa jatkettu jo vuoden alussa tammikuuhun 2020 asti, 210teratavua dataa tutkittavana, onnea asian osaisille :D

Kaveri tykkää saarista ja uimisesta... jollain sairaalla tavalla alan taipumaan sille kantille että touhu Venäjällä on juuri niin järjetöntä rahavirtojen suunnatessa yhä harvempien taskuun kuin tämä antaa nyt ymmärtää...
Luonnollisesti systeemit rakennellaan samalla kaavalla rajojen ulkopuolellekin ja siitä voi nyt tulla vähän sanomista, no miltsi tai useampikin sinne tänne, who gives a shit!!


 

Napakettu

Korpraali

Nyt täytyy kyllä hattua nostaa sille porukalle, kuka tuon operaation suunnitteli.

Naapurille luu kurkkuun, ja tarjottiin vielä exit plan niin ettei (mahdollinen) valtiollinen osuus tule julkisuuteen :) Todella hienosti hoidettu homma, poliisin vaatteissa. Sellaisella tavalla jonka myös ryssä ymmärtää. Maskirovka^2.
 

Napakettu

Korpraali

Nyt täytyy kyllä hattua nostaa sille porukalle, kuka tuon operaation suunnitteli.

Naapurille luu kurkkuun, ja tarjottiin vielä exit plan niin ettei (mahdollinen) valtiollinen osuus tule julkisuuteen :) Todella hienosti hoidettu homma, poliisin vaatteissa. Sellaisella tavalla jonka myös ryssä ymmärtää. Maskirovka^2.
Tähän vielä lisää... nythän ryssä tietää missä on rajat.

Ne eivät pysty käyttämään enää mitään olemassaolevaa assettia (tontti/kiinteistö/tms) mihinkään, koska tietävät että kaikki raidataan ja takavarikoidaan välittömästi kun jotain oleellisesti poikkeavaa toimintaa havaitaan. Venäjä joutuu miettimään uusiksi koko strategian, tämä maa-alueet/kiinteistöt/bulvaanit -kombo on nyt katsottu loppuun. Mitään olemassaolevia kohteita ei voida enää käyttää, koska ne tietävät että me tiedämme.

Meni strategiat uusiksi naapurilla.
 

PSS

Ylipäällikkö
Tähän vielä lisää... nythän ryssä tietää missä on rajat.

Ne eivät pysty käyttämään enää mitään olemassaolevaa assettia (tontti/kiinteistö/tms) mihinkään, koska tietävät että kaikki raidataan ja takavarikoidaan välittömästi kun jotain oleellisesti poikkeavaa toimintaa havaitaan. Venäjä joutuu miettimään uusiksi koko strategian, tämä maa-alueet/kiinteistöt/bulvaanit -kombo on nyt katsottu loppuun. Mitään olemassaolevia kohteita ei voida enää käyttää, koska ne tietävät että me tiedämme.

Meni strategiat uusiksi naapurilla.
Eikös täällä joku jo vihjannut, että Jari Kurri voi ostaa nyt itselleen kivan kesämökin?
 

simpauttaja

Alikersantti
Heippa,

Ehkä muutama sana vielä tästä Airiston Helmi -tapauksesta. Mielestäni edelleenkin uutisointi aiheen ympäriltä keskittyy epäoleellisuuksiin, kuten siihen, että omistukset ovat olleet Turun laivaväylän varrelta ja siitä, että omistukset aiheuttaisivat suoran uhan laivaliikenteelle. Tuossa ajatusmallissa mennään sodankäynnin historiassa ja strategisessa ajattelussa reippaasti satoja vuosia taaksepäin. Historian haalistuneissa maalauksissa on kuvaelmia siitä, miten jollain tykillä räitään ohikulkevan laivan kylkeen, mutta se ei nyt enää ole ihan sitä tätä päivää. Ehkä historia on ihmiselle helpompi hahmottaa, mitä tuleva.

Yhtenä esimerkkinä Venäläisten oligarkien toimista on se, kuinka Välimerellä, lähinnä Ranskan, Italian ja Kreikkan rannikoilla, on kaikissa ollut jo vuosikymmeniä ilmiö, että venäläisessä omistuksessa olevat yritykset ostavat maa-alueita, huviloita ja palatseja alueilta, jotka ympäröivät laivaväyliä tai kulkureittejä satamiin tai luksuskaupunkeihin/kyliin. Suurin osa noista omistuksista on jatkuvasti käyttämättömänä. En ole kuitenkaan nähnyt otsikointia siitä, että noiden maiden kultarannikot pelkäisivät, että Venäjä valmistautuu piirittämään satamia….. :D :D :D

Jotta asioille saadaan mittauhteita, muutama esimerkki. Satametrisen huvipurren viikkovuokra Välimerellä on 200000 – 500000e ja siihen kulut päälle. (Kyllä, viikossa satoja tuhansia Euroja). Jos jahti on omassa omistuksessa, sen hinta alkaa sadasta miljoonasta Eurosta. Kun käydään ruoka-kaupassa seurueelle tai kavereita tulee kylään, se hoituu kätevimmin helikopterilla tai toisella jahdilla. Venäläisten omistuksessa olevat jahdit ovat nykyisin niin suuria, että ne eivät mahdu Monacon, Cannesin, Portofinon tai muiden luksuslomailupaikkojen satamiin. Kun rahaa on, millään ei ole mitään väliä. Omistuksia hoitaa paikalliset bulvaanit, jotka toimivat yksinkertaisella ohjeistuksella: hanki parasta ja isoa. Tätä elämäntyyliä saattaa olla vaikea hahmottaa, kun otsikointi suomalaisesta lomailusta tavallisesti on siihen suuntaan, että Busterilla kiidetään sähköttömälle mökille, Lidlin muovikassien ja tonkkaviinin kanssa.

Valtion käsite on radikaalisti muuttunut. Venäjää hallitsee henkilöt, jotka samalla omistavat valtion raaka-aine varannot ja tuotannon, infrastruktuurin, energiantuotannon, valtion turvallisuudesta vastaavat yritykset. Sotiminenkin on osittain ulkoistettu yrityksille, jotka ovat samojen henkilöiden omistuksessa. Nuo henkilöt käyttävät “valtiota”, sen lainsäädäntöä, valtiollisia sopimuksia ja ulkopolitiikkaa käsikassaranaan saadakseen itselleen lisää.

Raja sille, mikä on Venäjän valtiona tekemää “operaatiota” ja mikä on venäläisten oligarkien tekemiä kaverisopimuksia on 2019 vuonna hyvin harmaata aluetta. Airiston Helmi tyyppiset bulvaanit eivät ylläolevasta näkökannasta ole valtiollisia “operaatiota” vaan raharikkaiden kanavia toimia Suomen ja samalla EU:n alueella. Toimet liittyvät rahanpesuun Suomen alueella, rahan kanavointiin EU -alueelle ja omistuksien luomiseen Suomesta EU alueelle. Uhka Suomelle tuosta tulee, jos noiden bulvaanien palveluksessa olevat henkilöt Suomen alueella alkavat masinoida toimia ja levittää Venäjän sanaa. Siihen Suomen on hyvin vaikea laillisesti puuttua, jos toiminta on jo alkanut.

Tuskin lienee sattumaa sekään, että Airiston Helmi hoidettiin pois päiväjärjestyksestä juuri Suomen EU -puheenjohtajuus kauden aluksi ja oikeastaan jo ennen sitä. Oikeusvaltion käsite, josta myös Unkarin pääministeri Orban on avannut sanaisen arkkunsa, nyt on jotain aivan muuta kuin se iänikuinen jankkaus maahanmuuttopolitiikasta tai sananvapaudesta. Airiston Helmen toiminnan lakkaamisella Suomessa, Suomi tuossa kohtaa esti Venäjän tai Putinin viestinnän ja rahan kanavoimisen toteutumisen Suomessa ja EU -alueella ainakin tuon yrityksen puitteissa. Ehkä Unkarin Orban ei tästä suunnasta pitänyt ja arvelee, että Suomen EU -puheenjohtajakaudella asia nousee enemmänkin esille. Mene ja tiedä.

Simpauttaja
 

Napakettu

Korpraali
Heippa,

Ehkä muutama sana vielä tästä Airiston Helmi -tapauksesta. Mielestäni edelleenkin uutisointi aiheen ympäriltä keskittyy epäoleellisuuksiin, kuten siihen, että omistukset ovat olleet Turun laivaväylän varrelta ja siitä, että omistukset aiheuttaisivat suoran uhan laivaliikenteelle. Tuossa ajatusmallissa mennään sodankäynnin historiassa ja strategisessa ajattelussa reippaasti satoja vuosia taaksepäin. Historian haalistuneissa maalauksissa on kuvaelmia siitä, miten jollain tykillä räitään ohikulkevan laivan kylkeen, mutta se ei nyt enää ole ihan sitä tätä päivää. Ehkä historia on ihmiselle helpompi hahmottaa, mitä tuleva.

Yhtenä esimerkkinä Venäläisten oligarkien toimista on se, kuinka Välimerellä, lähinnä Ranskan, Italian ja Kreikkan rannikoilla, on kaikissa ollut jo vuosikymmeniä ilmiö, että venäläisessä omistuksessa olevat yritykset ostavat maa-alueita, huviloita ja palatseja alueilta, jotka ympäröivät laivaväyliä tai kulkureittejä satamiin tai luksuskaupunkeihin/kyliin. Suurin osa noista omistuksista on jatkuvasti käyttämättömänä. En ole kuitenkaan nähnyt otsikointia siitä, että noiden maiden kultarannikot pelkäisivät, että Venäjä valmistautuu piirittämään satamia….. :D :D :D

Jotta asioille saadaan mittauhteita, muutama esimerkki. Satametrisen huvipurren viikkovuokra Välimerellä on 200000 – 500000e ja siihen kulut päälle. (Kyllä, viikossa satoja tuhansia Euroja). Jos jahti on omassa omistuksessa, sen hinta alkaa sadasta miljoonasta Eurosta. Kun käydään ruoka-kaupassa seurueelle tai kavereita tulee kylään, se hoituu kätevimmin helikopterilla tai toisella jahdilla. Venäläisten omistuksessa olevat jahdit ovat nykyisin niin suuria, että ne eivät mahdu Monacon, Cannesin, Portofinon tai muiden luksuslomailupaikkojen satamiin. Kun rahaa on, millään ei ole mitään väliä. Omistuksia hoitaa paikalliset bulvaanit, jotka toimivat yksinkertaisella ohjeistuksella: hanki parasta ja isoa. Tätä elämäntyyliä saattaa olla vaikea hahmottaa, kun otsikointi suomalaisesta lomailusta tavallisesti on siihen suuntaan, että Busterilla kiidetään sähköttömälle mökille, Lidlin muovikassien ja tonkkaviinin kanssa.

Valtion käsite on radikaalisti muuttunut. Venäjää hallitsee henkilöt, jotka samalla omistavat valtion raaka-aine varannot ja tuotannon, infrastruktuurin, energiantuotannon, valtion turvallisuudesta vastaavat yritykset. Sotiminenkin on osittain ulkoistettu yrityksille, jotka ovat samojen henkilöiden omistuksessa. Nuo henkilöt käyttävät “valtiota”, sen lainsäädäntöä, valtiollisia sopimuksia ja ulkopolitiikkaa käsikassaranaan saadakseen itselleen lisää.

Raja sille, mikä on Venäjän valtiona tekemää “operaatiota” ja mikä on venäläisten oligarkien tekemiä kaverisopimuksia on 2019 vuonna hyvin harmaata aluetta. Airiston Helmi tyyppiset bulvaanit eivät ylläolevasta näkökannasta ole valtiollisia “operaatiota” vaan raharikkaiden kanavia toimia Suomen ja samalla EU:n alueella. Toimet liittyvät rahanpesuun Suomen alueella, rahan kanavointiin EU -alueelle ja omistuksien luomiseen Suomesta EU alueelle. Uhka Suomelle tuosta tulee, jos noiden bulvaanien palveluksessa olevat henkilöt Suomen alueella alkavat masinoida toimia ja levittää Venäjän sanaa. Siihen Suomen on hyvin vaikea laillisesti puuttua, jos toiminta on jo alkanut.

Tuskin lienee sattumaa sekään, että Airiston Helmi hoidettiin pois päiväjärjestyksestä juuri Suomen EU -puheenjohtajuus kauden aluksi ja oikeastaan jo ennen sitä. Oikeusvaltion käsite, josta myös Unkarin pääministeri Orban on avannut sanaisen arkkunsa, nyt on jotain aivan muuta kuin se iänikuinen jankkaus maahanmuuttopolitiikasta tai sananvapaudesta. Airiston Helmen toiminnan lakkaamisella Suomessa, Suomi tuossa kohtaa esti Venäjän tai Putinin viestinnän ja rahan kanavoimisen toteutumisen Suomessa ja EU -alueella ainakin tuon yrityksen puitteissa. Ehkä Unkarin Orban ei tästä suunnasta pitänyt ja arvelee, että Suomen EU -puheenjohtajakaudella asia nousee enemmänkin esille. Mene ja tiedä.

Simpauttaja
Ansiokasta analyysiä.
 
Top