Venäläisten maakaupat ja tiedustelu

Poliitikot ja puolueet ymmärtävät Suomen kokonaisetua? Ja sitten epäsot. selkäkeikkaa kolmannella.:cool:

Kyllä ne ymmärtävät Suomen kokonaisetua, mutta Suomen ja sen etujen rintaman määritelmässä makaa välineet linssin viilaukseen. Suomi on sekä valtion talouden että kansan osalta persaukinen joten neukut, saudit ja multinationaalit korporaatiota ovat jonossa ja kuola suupielessä Suomen maaperän suhteen. Mitään Putinia KGB-metkuineen tarvita annektoimaan Suomea Venäjän valtapiiriin kun kopeekkaa tahi öljydollaria vastaan saa kahmalokaupalla maata.
 
Tukensa pois vetäneiden joukossa on myös kaksi perussuomalaista. Ulkomaalaisten maanhankinnan rajoittaminen on yksi puolueen vaaliohjelman keskeisimmistä tavoitteista.

– Tässä aloitteessa on porsaanreikiä. Se mahdollistaa edelleen venäläisten tekemät maakaupat Suomesta yritystoiminnan avulla, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

– Lakia on helppo kiertää, kunhan ostetaan yhtiö Suomesta ja hankitaan sen nimiin maata. Tällaisella lainsäädännöllä ei ole mitään merkitystä, koska se voidaan ohittaa näin kevyesti. Aloite on keskeneräinen ja populistinen. Sen tarkoitus on ollut nostaa vain Kymäläisen omia asetelmia tulevissa vaaleissa, lataa Juvosen puoluetoveri, kansanedustaja Kai Turunen.(*Kok)

https://yle.fi/uutiset/3-7110375
......



He allekirjoittivat kohutun lakialoitteen venäläisten maakaupoista
JUHA-PEKKA TIKKA | 29.12.2013 | 16:46

Sosialidemokraatteja kuumentaneen lakialoitteen allekirjoitti 15 Sdp:n omaa kansanedustajaa.

Sdp:n kansanedustaja Suna Kymäläisen ensimmäisenä allekirjoittama lakialoite on nostanut tunteita. Lakialoitteella rajoitettaisiin venäläisten maa- ja kiinteistökauppoja Suomessa.

Opetusministeri Krista Kiurun(sd.) erityisavustaja Esa Suominen(sd.) kaipasi lauantaina Facebookissa nimilistaa mukana olevista Sdp:n kansanedustajista, jotta tietäisi keitä ei tarvitsisi tästä lähtien pönkätä millään tapaa”. ”Alhaista ja itsetuhoista populismia – ei jatkoon”,Suominen kirjoitti.

Suna Kymäläinen vastasi, että ”mietin tässä että ministereillä on ihan liikaa avustajia, näitä joutaisi vähentää reilusti, kun toiminta on tämänkaltaista”.

Lakialoitteessa edellytetään viiden vuoden asumista kotipaikkana Suomi, ennen kuin kiinteistön omistaminen on mahdollista.

Lakialoitteen on kerrottu saaneen taakseen 101 allekirjoittanutta kansanedustajaa. Listalla näyttää tosin olevan kahden kansanedustajan nimi kahdesti.

Aloitteen allekirjoittaneet kansanedustajat ovat:

Sdp: Suna Kymäläinen, Matti Saarinen, Anneli Kiljunen, Raimo Piirainen, Merja Mäkisalo-Ropponen, Kari Rajamäki, Jouko Skinnari, Mika Kari, Katja Taimela, Eeva-Johanna Eloranta, Hanna Tainio, Kristiina Salonen, Jukka Gustafsson, Tuula Peltonen, Johanna Ojala-Niemelä

Kokoomus: Pertti Hemmilä, Ilkka Kanerva, Markku Mäntymaa, Sinuhe Wallinheimo, Janne Sankelo, Heikki Autto, Kari Tolvanen, Eero Suutari, Jukka Kopra, Raija Vahasalo, Timo Heinonen, Kalle Jokinen, Jaana Pelkonen, Pertti Salolainen, Sampsa Kataja

PS: Reijo Tossavainen, Hanna Mäntylä, Johanna Jurva, Ritva Elomaa, Anne Louhelainen, Olli Immonen, Jussi Niinistö, Martti Mölsä, Timo Soini, Maria Lohela, Arja Juvonen, Pietari Jääskeläinen, Anssi Joutsenlahti, Ari Jalonen, Reijo Hongisto, Jussi Halla-aho, Hanna Mäntylä, Lea Mäkipää, Pirkko Mattila, Laila Koskela, Osmo Kokko, Kimmo Kivelä, Pertti Virtanen, Kauko Tuupainen, Kaj Turunen, Ismo Soukola, Vesa-Matti Saarakkala, Mika Niikko, Jari Lindström, Teuvo Hakkarainen, Pentti Kettunen, Juho Eerola, Juha Väätäinen, Pentti Oinonen, Lauri Heikkilä, Tom Packalen, Ville Vähämäki, Maria Tolppanen, Pirkko Ruohonen-Lerner

Keskusta: Markku Rossi, Aila Paloniemi, Anne Kalmari, Tuomo Puumala, Inkeri Kerola, Mikko Alatalo, Mirja Vehkaperä, Katri Komi, Juha Rehula, Elsi Katainen, Anu Vehviläinen, Ari Torniainen, Arto Pirttilahti, Tapani Tölli, Simo Rundgren, Lasse Hautala, Esko Kiviranta, Antti Rantakangas, Markus Lohi, Jari Leppä, Eeva-Maria Maijala

Vasemmistoliitto: Jari Myllykoski

Vihreät: Johanna Karimäki

RKP: Lars-Erik Gästgivars, Thomas Blomqvist, Stefan Wallin, Jörn Donner

KD: Sauli Ahvenjärvi, Peter Östman

Muutos2011: James Hirvisaari

https://www.verkkouutiset.fi/he-all...lakialoitteen-venalaisten-maakaupoista-13719/
 
Viimeksi muokattu:
Ulkomaalaisten maanhankinnan rajoittaminen on vaaliohjelman tavoitteena mutta silti jotkut toimittelijatahot ja huppariturpot kertovat tarinaa että puolue on putinistien puolue?

Mitäs mieltä vasemmistoliitossa, SDP:ssä ja vihreissä muuten ollaan?

Vain kaksi allekirjoitti?????
Vasemmistoliitto: Jari Myllykoski
Vihreät: Johanna Karimäki

Ja nämä kaikki allekirjoittivat:
PS: Reijo Tossavainen, Hanna Mäntylä, Johanna Jurva, Ritva Elomaa, Anne Louhelainen, Olli Immonen, Jussi Niinistö, Martti Mölsä, Timo Soini, Maria Lohela, Arja Juvonen, Pietari Jääskeläinen, Anssi Joutsenlahti, Ari Jalonen, Reijo Hongisto, Jussi Halla-aho, Hanna Mäntylä, Lea Mäkipää, Pirkko Mattila, Laila Koskela, Osmo Kokko, Kimmo Kivelä, Pertti Virtanen, Kauko Tuupainen, Kaj Turunen, Ismo Soukola, Vesa-Matti Saarakkala, Mika Niikko, Jari Lindström, Teuvo Hakkarainen, Pentti Kettunen, Juho Eerola, Juha Väätäinen, Pentti Oinonen, Lauri Heikkilä, Tom Packalen, Ville Vähämäki, Maria Tolppanen, Pirkko Ruohonen-Lerner

Jopa tämä tapaus:
Muutos2011: James Hirvisaari
 
Viimeksi muokattu:
Kokoomuslaisista allekirjoitti
18 / 44:stä...
Persuista 37 / 39:stä
http://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/2011/uusi_eduskunta.html

Silti jotkut viitsivät väittää että perussuomalaiset ovat kuin saksanvenäläiset putinistit koska he nyt vain sattuvat olemaan konservatiiveja, korostavat kansallisvaltioita (eivät ole "no borders no nation" -väkeä, arvostavat yhtenäiskulttuuria ja toivovat vätysten sijaan vahvoja poliitikkoja) - ja ovat juntteja:

Janne Riiheläinen
@veitera 12h
Replying to @ReijoTossavaine @JaniMakelaFi and 2 others
Yksittäistapausten lisäksi monin tavoin yhtenevät poliittiset tavoitteet:
Kansallisvaltioiden korostus, EU:sta eroon pääseminen, sääntöpohjaisen
globalisaation kritiikki, arvokonservatiivisuus sekä yhtenäiskulttuurin,
voiman ja vankan johtajuuden, jopa autoritäärisyyden arvostus.

Pitkään olen venynyt, ollut kokoomuslainen arvokonservatiivi enkä ole persu mutta nyt alan sanoa että en tykkää tuollaisesta mustavalkoisten kontrastien luomisesta. Keitä se palvelee? Mikä on tuonkin twitter-hämmentämisen motiivi? Kohderyhmä ovat nähtävästi muut median edustajat koska nehän ne siinä somessa koko ajan päivystävät? Miksi noista asioista oikein vängätään, trollataan ja halutaan tekemällä tehdä ristiriitoja Suomen sisälle?

Fakta on että perussuomalaiset on ollut tarkkana ulkomaalaisten maakauppojen ja rajavalvonnan kohdalla. Siellä on kyseenalaistettu motiiveja. Mitä ovat muut tehneet? Sallivat ja ovat jopa edesauttaneet ulkomaalaisten maanostoja jotta voivat näyttää että eivät varmasti välitä "kansallisvaltioista"? Sama kuin rajavalvonnan kanssa. "Tänne mahtuu - paskat yhtenäiskulttuurista, rikotaan se"!!

Sori taas tämä "barbaarinen narratiivini".
 
Viimeksi muokattu:
Tein aikanaan konsultointia erääseen näistä tapauksista. Lainaan omaa viestiäni:

https://maanpuolustus.net/threads/venäläisten-maakaupat-ja-tiedustelu.123/page-16#post-310112

Siis tämä kytky:

Muuan kytkentä jäi tässä kertomatta, asiasta on tosin ollut puhetta muissakin ketjuissa enkä muista onko tätä otettu esille.

Henkilöt ja yritykset:

Tarja Halonen, Suomen presidentti
Ann-Marie Nyroos, presidentti Halosen neuvonantaja
Teemu Kassila, Ann-Marie Nyroosin puoliso sekä Salussäätiön perustaja
Salussäätiö, Salusharju Oy:n omistaja
Salusharju Oy, osti Saarijärveltä tyhjillään olleen lomahotellin sekä maa-alueita
Silta Solutions, venäläinen yritys joka osti Salusharju Oy:ltä tyhjillään olleen lomahotellin sekä maa-alueita
IPOC-rahasto, Silta Solutionsin omistaja
Leonid Reiman, IPOC-rahaston omistaja
Dmitri Medvedev, Venäjän presidentti jonka neuvonantajana Lenonid Reiman toimi
Vladimir Putin, Venäjän presidentti jonka kaudella Lenonid Reiman toimi viestintäministerinä

Tästä irrallisena, tietenkin, asiana Kemiössä Skinnarvikin asevarikon naapurissa oleva venäläinen matkailuyritys halusi laajentaa toimintaansa ja ostaa maa-alueita. Puolustusvoimien materiaalilaitos yritti harata vastaan mutta yksityinen maanomistaja kääntyi presidentti Halosen puoleen ja johan onnistui!

Nuo Halos-Putin kytkökset tuskin yllättävät. Juuri tällaisia yksityiskohtia tulee pitää aktiivisesti tapetilla. Kyllä Tawjalla tuollekin kytkennälle varmaan jokin hyvä selitys löytyy.
 
"Hansai, probably the fastest quoter in the world!" Vai lienenkö itse vain liian hidas muokkaaja... :D

No, tässäpä Sunnuntaiaamun kevennys: Joka kerta kun näen vain Tarja Halosen nimenkin, näen punaista.
 
Kukaan ei vaan kysy..

Kyselevät kyllä tiettyjen persujen motiiveista mutteivat ison lehmän

Ehkä se on liian isoa, sellaista johon ei voi koskea. Kaatuu vielä päälle.
Persua voi sättiä, sellainen kun kaatuu median paineessa niin se vaan tukee sitä lehmää.

Joskus jokin asia voi olla myös niin iso tai muutos hitaasti hivuttautuva ettei sitä tajua.
 
Viimeksi muokattu:
Puolivenäläinen myyrä toiminnassa?

Kannattaa huomata, että tämän kiinteistökauppa-asian jarruttelun lisäksi tämä tosiaankin äitinsä puolelta venäläinen Kai Mykkänen päätti juuri vetää maton alta myös kaksoiskansalaisasiassa. Hyvällä syyllä voi ihmetellä Mykkäsen motiiveja touhuilleen:

Hallitus ajautui kiistaan kohulaissa – Sisäministeri Mykkänen ei lähdekään esittämään kaksoiskansalaisille täyskieltoa sotilasvirkoihin
https://yle.fi/uutiset/3-10412041

Puolustusministeriö ja sisäministeriö ovat valmistelleet puolitoista vuotta lakiehdotuksia, joilla kaksoiskansalaisten pääsy estettäisiin Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen sotilasvirkoihin.
...
Kaksoiskansalaisia koskeva lakiesitys oli tarkoitus viedä eduskuntaan muutamien viikkojen kuluttua.

Nyt sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on kuitenkin lipeämässä lakihankkeesta aivan viime metreillä.

Mykkänen sanoi Ylelle keskiviikkona, ettei hän aio lähteä esittämään hallitukselle ja eduskunnalle täyskieltoa kaksoiskansalaisille Rajavartiolaitoksen sotilasvirkoihin.
 
Ilen pitää kysyä suostuisiko Petteri nyt..kun 2013 ei kelvannut..


27681043-1118x629.jpg

Ilkka Kanerva. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Ilkka Kanerva LM:lle: Maakauppoja rajoittavaa lakia kiirehdittävä
MATTI LEPISTÖ | 23.09.2018 | 09:17- päivitetty23.09.2018 | 09:18

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan mukaan ulkomaalaisille ei pidä myydä maata strategisten kohteiden läheltä.
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanervan (kok.) mielestä hallituksen on kiirehdittävä ulkomaalaisten maakauppoja rajoittavaa esitystä, kertoo Lännen Media. Juttu on julkaistu muun muassa Aamulehdessä.
– Olisin odottanut nopeampaa toimintaa lainsäädännön suhteen. Olemme varmasti 10–20 vuotta myöhässä, Kanerva sanoo.

https://www.verkkouutiset.fi/ilkka-kanerva-lmlle-maakauppoja-rajoittavaa-lakia-kiirehdittava/
 
Obs debatt
Pitäisikö venäläisten maakauppoja rajoittaa?
  • 28 min
  • to 22.2.2018
  • 5 kk 2 pv
  • 1724 katselua
Suomenruotsalaiset keskustelevat juuri nyt kiivaasti siitä, pitäisikö Venäjän kansalaisten saada omistaa kiinteistöjä Suomen armeijan suoja-alueiden tuntumasta. Itärajan toisella puolella säännöt ovat selvät - muiden maiden kansalaisten on turha vaivautua kiinteistökaupoille. Miten asioiden pitäisi olla meillä? Asiaa pohtivat toimittaja Yrsa Grüne, entinen puolustusministerin avustaja Patrik Gayer, everstiluutnantti Öjvind Björkman sekä Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell. Puhetta johtaa Bettina Sågbom.

Katso Obs debatt Yle Areenassa:

http://areena.yle.fi/1-4276973
 
Tämä viranomaisten hieno yhteistoimi on tehty Suomen poliittista tulevaisuutta ajatellen, joka palvelee erinomaisesti Suomen puolustusta hyökkääjää vastaan (Idästähän se tulee) ...

Tämän jälkeen on kovin arveluttavaa edistää/ olla estämättä Venäläisten maakakauppoja, kuten tekivät Satu Hassi ja "Tawuja" männä "hulluina vuosina"(kas kummaa "vihervasemmisto" taas kerran asialla) ...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/19baa104-2b69-4ea3-992b-2407f7983c0c_u0.shtml

Suuroperaatio Turun saaristossa: KRP epäilee yhtiön rakentaneen rikollisesti omille tonteilleen, tyrmäys salailuepäilyille - ”Tuo on jo vähän omituista”



Keskusrikospoliisin mukaan konepistoolit ja kommandopipot kuuluvat poliisin normaaliin varustautumiseen. Rikostarkastaja ampuu alas väitteen siitä, että poliisi olisi jakanut harhaanjohtavaa tietoa operaation aikana.

  • KRP:n operaatio Saaristomerellä jatkuu vielä sunnuntaina.
  • Kohdeyhtiön epäillään rakentaneen tonteilleen laittomalla tavalla. Kyse on talousrikoksista.
  • KRP kiistää jyrkästi, että tutkinnassa olisi annettu julkisuuteen harhaanjohtavia tietoja.

Keskusrikospoliisi jatkaa vielä sunnuntaina Turun saariston suuroperaatiota. KRP on kertonut tutkivansa talousrikosvyyhteä, jonka kohteena on yksittäinen yritys.Kiinniotettuja oli aamupäivällä tullut yhteensä kolme.
KRP ei ole vahvistanut, mikä yritys on talousrikosepäilyjen kohteena.Rikostarkastaja Markku Ranta-aho sanoo Iltalehdelle, että esitutkintalaki ei mahdollista asian julkistamista.
Iltalehden tietojen mukaan kyseessä on Airiston Helmi -niminen osakeyhtiö.Yritys on harjoittanut huomiota herättänyttä kiinteistökauppaa Saaristomerellä viime vuosina ja hankkinut saaria merkittäviltä kaupallisilta laivaväyliltä.Yrityksessä on vahvoja linkkejä Venäjään.

Pimeys haittasi illalla

KRP kertoi tiedotteessaan, että sunnuntain tutkinnat liittyvät osaltaan ”pimeän työvoiman käyttöön rakentamisessa”.
– Se on yksi niistä asioista, joita me täällä selvittelemme. Etsinnät jatkuvat myös niiden kohteiden osalta, jotka jäivät pimeyden vuoksi kesken. Tänään pyrimme saamaan kaiken valmiiksi, Ranta-aho kertoo.

Mitä yhtiö on rakentanut?

– On kysymys tähän kohteeseen liittyvästä rakentamisesta.
Iltalehden tietojen mukaan yritys on rakennuttanut tonteilleen esimerkiksi suuria laitureita ja ruopannut rantoja syvemmiksi. Tonttien kallioihin on louhittu suojatiloja, ja saarille on vedetty veden alta sähkölinjoja ja verkkokaapeleita.

Ranta-ahon tiedossa ei ole, että epäillyt olisivat tehneet vastarintaa kiinniotoissa.Rikostarkastaja ei halua kertoa, montako kohdehenkilöä KRP:llä vielä on vapaana.

KRP tekee kuulustelujen perusteella päätökset siitä, vaatiiko se epäiltyjä vangittaviksi. Ranta-aho ei sulje pois mahdollisuutta, että pelkkä kiinniotto- tai pidätysaika riittäisi asian selvittämiseen.
– Se on pitkälti tutkinnanjohtajien asia, hän lisää.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
493f1d54a5ad0a6cbdec63ac960ee78a2af0acd93da94fd2b0e60df3e7de203e.jpg

493f1d54a5ad0a6cbdec63ac960ee78a2af0acd93da94fd2b0e60df3e7de203e.jpg

Turun saaristossa on käynnissä mittava poliisioperaatio, josta viranomaiset ovat antaneet vähän tietoa suhteessa laajuuteen. SOLMU SALMINEN

Poliisi varautunut äärimmäiseen voimaan

Lounais-Suomessa on käynnissä poliisilaitoksen rajuin näkyvä operaatio sitten viime vuoden elokuussa tapahtuneen terrori-iskun. Paikalla on KRP:n virallisen arvion mukaan satakunta poliisimiestä. Lisäksi merellä on näkynyt runsaasti rajavartiolaitoksen kalustoa, ja puolustusvoimat antaa omaa virka-apuaan.
KRP tutkii yritystä, jolla on vahvaa ulkomaalaistaustaista omistusta. Sen toiminta ja hankinnat herättävät kysymyksiä kansallisesta turvallisuudesta.
Poliisit ovat käyttäneet operaatiossa raskasta varustusta. Konepistoolien lisäksi virkamiehet ovat pyrkineet peittämään kasvonsa kommandopipoilla, mitä voi pitää harvinaisena.

Eikö ole aika harvinaista, että talousrikoksia tutkitaan puolisotilaallisessa varustuksessa?

– Tietenkin poliisilla on aina normaali varustus, kun se lähtee kentälle. Normaaliin varustukseen kuuluu tietty aseistus, ja tukiaseita on aina mukana.
– Se, että ne ovat jossakin tilanteessa olleet näkyvillä ei ole välttämättä poikkeavaa. Poikkeavaa on suuri väkimäärä, mutta se johtuu puhtaasti olosuhteista, Ranta-aho selittää.
Rikostarkastajan mukaan viranomaisten on myös pystyttävä huoltamaan joukot.
– Tuolla kun merellä ollaan, meidän täytyy saada jopa ruokaa sinne. Sekin vaatii lisää väkeä.

Miksi viranomaiset tarvitsevat saaristossa kokonaista ulkovartiolaivaa?

– Se on nimenomaan tähän tukeutumiseen. Huolto vain on järjesteltävä. Sen takia.

”Omituinen epäily”

Poliisi on tiedottanut operaatiosta aktiivisesti, mutta tutkinnan kohde ja epäiltyjen talousrikosten taustat ovat vielä vailla viranomaisvahvistuksia.
Lain mukaan viranomaisella on äärimmäisessä poikkeustilanteessa oikeus jakaa tahallaan harhaanjohtavaa tietoa, mutta vain, jos se on tutkinnan kannalta pakollista. Tällaisessa tapauksessa tieto on oikaistava välittömästi, kun se on mahdollista.

Ranta-aho tyrmää spekulaatiot siitä, että poliisi salaisi saaristo-operaation todellisen syyn.
– Minusta tuo on jo vähän omituinen epäily. Olemme puhtaasti talousrikosasialla liikenteessä. Ei ole tarkoitus antaa minkäänlaista väärää tietoa eikä edes sellaista harhaanjohtavaa tietoa, joka olisi taktisista syistä tarpeen. Se ei pidä paikkaansa.

Juttua korjattu kello 11.49: Turun terrori-isku tapahtui viime vuoden elokuussa, ei viime elokuussa, kuten artikkelissa aluksi kerrottiin. Korjaus kello 12.00:Rikostarkastaja on nimeltään Markku Ranta-aho, ei Harri.
6daee229c2a76d3a3814749fbf5b2efbbe7233b81bec74e88358b2b6bfba9a7a.jpg

6daee229c2a76d3a3814749fbf5b2efbbe7233b81bec74e88358b2b6bfba9a7a.jpg

Poliisi tutki saaristo-operaatioon liittyvää kohdetta lauantaina. Tutkintavastuu on Keskusrikospoliisilla. KIRSI KANERVA, LEHTIKUVA/SOLMU SALMINEN
SOLMU SALMINEN
[email protected]



 
Esko Aho: "Meillä on taipumus löytää Venäjältä vain kielteisiä asioita"
Venäjän elinkeinoelämän lobbari Esko Aho ei näe lakialoitetta tontti- ja kiinteistömyynnin rajoittamisesta tarpeellisena. Hänen mielestään Suomen pitäisi parantaa asennettaan Venäjää kohtaan, eikä vain keskittyä yksittäistapauksiin. Aho ei usko, että lakialoite menee läpi.

Kotimaa
19.12.2013 klo 16:25

https://yle.fi/uutiset/3-6994055
 
^ Olisiko tuo laki estänyt Airiston Helmeä?

Ei varmaankaan, kun kyse on italialaisesta osakeyhtiöstä, joka sen omistaa..
 
Esko Aho: "Meillä on taipumus löytää Venäjältä vain kielteisiä asioita"
Venäjän elinkeinoelämän lobbari Esko Aho ei näe lakialoitetta tontti- ja kiinteistömyynnin rajoittamisesta tarpeellisena. Hänen mielestään Suomen pitäisi parantaa asennettaan Venäjää kohtaan, eikä vain keskittyä yksittäistapauksiin. Aho ei usko, että lakialoite menee läpi.

Kotimaa
19.12.2013 klo 16:25

https://yle.fi/uutiset/3-6994055
Esko Aho, venäläinen pankkiiri...:cautious:
 
Back
Top