Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Sanni oli kaukonäköinen ja kaukaa viisas..Sanni Grahn-Laasosen vähemmän kaukonäköinen linjaus vuodelta 2014: tonttimyynnin kieltäminen venäläisille on rasismia
LEHTIKUVA
Sanni Grahn-Laasonen eduskunnassa. Kuvituskuvaa
Airiston Helmeen kohdistunut poliisin jättioperaatio on karulla tavalla nostanut jälleen keskusteluun kysymyksen siitä, kuinka järkevää on myydä strategisesti tärkeitä maa-alueita ulkomaalaisille. Keskustelua on käyty aiemminkin. Suomen Uutiset kokosi aiheesta pidettyjä vähemmän kaukonäköisiä puheenvuoroja.
Ensin taustat: Joukko kansanedustajia yritti vuoden 2013 lopussa ja 2014 alussa saada läpi lakialoitetta ETA-alueen ulkopuolelta kotoisin olevien tontti- ja kiinteistökauppojen kieltämiseksi. Aluksi näytti siltä, että aloitteen taakse saataisiin kerättyä tarvittavat sata nimeä.
Alkuvaiheessa aloitteella oli 101 allekirjoittajaa, joista huimat 39 oli perussuomalaisten kansanedustajia.
Vasemmistoliitto tai vihreät eivät lämmenneet aloitteelle ollenkaan, ja demareiden parissa aloite synnytti voimakasta riitelyä.
Asiaa kommentointiin hallituksen riveistä ja etenkin SDP:n piirissä suunnilleen yhtä tunteikkailla lausahduksilla kuin eurokriisitukipaketteja tai siirtolaiskriisiä.
SDP häpeää
Verkkouutisten mukaan Opetusministeri Krista Kiurun (sd) erityisavustaja ja SDP:n osastopäällikkönä toiminut Esa Suominen piti aloitetta ”idiotismina”:
”Minua kiinnostaisi tietää niiden sd-kansanedustajien nimet jotka ovat mukana tässä p———. Tämä yksi nyt on joka paikassa pystyssä, mutta muut. Tietäisi keitä ei tarvitsisi tästä lähtien pönkätä millään tapaa. Työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta — —. Hävettää”, Esa Suominen sanoi.
Työministeri Lauri Ihalaisen (sd) erityisavustaja Olli-Pekka Koljosen mielestä lakialoite on ”puhdasta muukalaisvihaa ja populismia”. Koljosen mielestä SDP:n kannatus voisi olla ”vaikka 5 prosenttia, kunhan linjamme on tämmöisistä muukalaisvihamielissävytteisistä aloitteista vapaa”.
Sanni Grahn-Laasonen: rasismia
Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen oli jo aiemmin 7.1.2014 kirjoittanut blogiinsa, että vaikka lakialoite koskisi kaikkia ETA-alueen ulkopuolelta tulleita, varsinainen syy aloitteeseen on Venäjä, ja vain yhdeltä kansallisuudelta kieltäminen olisi ”rasismia”.
Grahn-Laasonen jatkoi:
– Koko maakauppakeskusteluun liittyy paljon tunnepuhetta. Isänmaata ei olla ostamassa jalkojemme alta.
– Jos Kymäläisen lakialoite menestyisi, olisi se askel taaksepäin matkalla kohti globaalisti avointa ja vapaata kauppaa. Suljetumpi talous ja muurien rakentaminen ovat mennyttä maailmaa. Ennakkoluulojen murtaminen on paitsi avartavaa, myös taloudellisesti kannattavaa.”
(korostukset toimituksen)
Eduskunnan lähetekeskustelussa helmikuun lopussa Grahn-Laasonen luki ilmeisesti samat lauseet paperista.
SDP ja Kokoomus toistelivat Venäjän virallisia kantoja
Mainittakoon, että Verkkouutisten mukaan vuonna 2016 Venäjän valtion omistamassa mediassa Suomen tonttikauppakeskustelua kommentoitiin jyrkästi. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova ihmetteli: ”En rehellisesti sanottuna tiedä, kuinka tällaisessa pelossa voi edes elää. Mielestäni se on todella lähellä vainoharhaisuutta…
Suomen Venäjä-pelko voi aikanaan kasvaa maniaksi”.
On ihmetystä aiheuttava tilanne, kun kokoomuslaisten ja demareiden lausuntoja on mahdotonta erottaa Venäjän ulkoministeriön lausunnoista.
Kun Grahn-Laasonen kertoi 2014, että ”tulemme vielä keskustelemaan siitäkin, millä saamme venäläisten mielenkiinnon palautettua Suomeen”, voisi pitää todennäköisempänä, että tulemme keskustelemaan siitä, miten venäläisten mielenkiinnon saisi pois Suomesta.
https://www.suomenuutiset.fi/sanni-...ttimyynnin-kieltaminen-venalaisille-rasismia/
Missään muussa puolueessa äänestäjäkunnan odotukset ja puolueen käytännön toiminta eivät ole niin jyrkässä ristiriidassa kuin kokoomuksessa.
Turvallisuuspolitiikassa, etenkin suhteessa Venäjään, kokoomus on onnistunut luomaan itsestään mielikuvan jämäkkänä, länsimielisenä puolueena. Moni Venäjästä huolestunut kansalainen äänestää kokoomusta.
Mutta millaista on kokoomuksen käytännön toiminta tällä sektorilla?
Kokoomus, Stubbin johdolla, ulvoi äänekkäimmin viisumivapautta venäläisille, kunnes ei Ukrainan tapahtumien ja EU:n asettamien pakotteiden vuoksi enää kehdannut.
Kokoomus, Grahn-Laasonen etunenässä, vastusti raivokkaimmin venäläisten maakauppojen rajoittamista, vaikka oli täysin selvää, millaisia strategisia riskejä niihin sisältyy. Kokoomuksen mielestä rajoittaminen olisi ollut rasismia.
Kokoomus, ministeri Mykkäsen hahmossa, haluaa pitää puolustuslaitoksen virat auki Venäjän kansalaisille. Ei tarvitse olla Clausewitz tai Sun Tzu ymmärtääkseen, mikä tässä on ongelma.
Kokoomus on jatkuvasti ja johdonmukaisesti Putinin asialla. Päinvastainen mielikuva syntynee siitä, että kokoomus aika ajoin kertoo olevansa Nato-myönteinen. Ottamatta kantaa itse Nato-jäsenyyteen huomautan, että kokoomus on ollut tosiasiallinen päähallituspuolue seitsemän vuoden ajan eikä tietääkseni ole tehnyt yhtään mitään Nato-jäsenyyden edistämiseksi.
https://www.suomenuutiset.fi/halla-...a-eivat-jyrkassa-ristiriidassa-kokoomuksessa/
Ihan looginen päätelmä, mutta itse uskon, että maakauppojen kieltäminen venäläisiltä ainakin jollakin tavalla haittaa kaupantekoa. Sen jälkeen on edes jonkinlainen kontrolli selviin tapauksiin ja voidaan aidosti keskittyä vain bulvaanien tunnistamiseen. Silloinkin hyvällä lykyllä kyetään bulvaanien takaa löytämään ne venäläisomistukset kaikista strategisimpien kohteiden lähistöllä.^ Olisiko tuo laki estänyt Airiston Helmeä?
Ei varmaankaan, kun kyse on italialaisesta osakeyhtiöstä, joka sen omistaa..
Helpompaa olisi jos strategisille alueille/kohteille määriteltäisiin valtion pakkolunastusoikeus. Omisti kuka omisti. Onhan sellainen kaupungeillakin, tielinjauksissa ymv.
Helpompaa olisi jos strategisille alueille/kohteille määriteltäisiin valtion pakkolunastusoikeus. Omisti kuka omisti. Onhan sellainen kaupungeillakin, tielinjauksissa ymv.
Kiinteistöjen käyttäminen ja kiinteistöjä koskevat rajoitukset
14 § (28.6.2013/509)
Kiinteistöjen tilapäinen käyttöoikeus
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070551Puolustusvoimilla on oikeus tilapäisesti käyttää muita kuin pysyvässä käytössään olevia kiinteistöjä, jos se on sotilaallisen harjoitustoiminnan tai puolustusvalmiuden kohottamisen kannalta välttämätöntä. Puolustusvoimat ei kuitenkaan saa aiheuttaa tarpeetonta haittaa tai vahinkoa omaisuudelle.
Puolustusvoimilla ei kuitenkaan ole oikeutta käyttää asuinrakennuksia, niihin liittyviä piha- ja puutarha-alueita, korjaamattomia viljelysmaita eikä maa- ja metsätaloudellisia koekenttiä.
Puolustusvoimien 1 momentissa tarkoitetusta kiinteistön käyttämisestä sovitaan suullisesti tai kirjallisesti kiinteistön omistajan tai haltijan kanssa. Jos sopimukseen ei päästä, puolustusvoimien puolustushaaraesikunta, paikallishallintoviranomainen, varuskunnan päällikkö tai harjoituksen johtaja voi päättää kiinteistön käyttämisestä.
Jos puolustusvoimat tarvitsee samalla kertaa käyttöönsä laajan alueen, jolla on huomattava määrä kiinteistöjä tai kiinteistöillä on huomattava määrä omistajia tai haltijoita, puolustusvoimien puolustushaaraesikunta, paikallishallintoviranomainen, varuskunnan päällikkö tai harjoituksen johtaja voi päättää kiinteistöjen käyttämisestä. Päätös voidaan tällöin antaa tiedoksi hallintolain (434/2003)mukaisella yleistiedoksiannolla.
Kiinteistön käyttämisestä aiheutuneesta vahingosta suoritetaan kiinteistön omistajalle tai haltijalle käyvän hinnan mukainen korvaus. Korvauspäätökseen samoin kuin kiinteistön käyttöä koskevaan päätökseen saa vaatia oikaisua siten kuin hallintolaissa säädetään. Oikaisuvaatimukseen annettuun päätökseen saa hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen siten kuin hallintolainkäyttölaissa (586/1996) säädetään. Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla vain, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan. Korvaukseen oikeutetulle on muutoksenhausta huolimatta viivytyksettä suoritettava määrä, josta ei ole erimielisyyttä. Kiinteistön käyttöä koskevaa päätöstä voidaan noudattaa muutoksenhausta huolimatta, jollei muutoksenhakuviranomainen kiellä täytäntöönpanoa. Kiinteistön käyttöä koskevaa sopimusta koskeva riita käsitellään hallintoriita-asiana hallinto-oikeudessa siten kuin hallintolainkäyttölaissa säädetään. (7.8.2015/932)
Helpompaa olisi jos strategisille alueille/kohteille määriteltäisiin valtion pakkolunastusoikeus. Omisti kuka omisti. Onhan sellainen kaupungeillakin, tielinjauksissa ymv.
Mitä väliä kun metsähallitus vapaaehtoisesti myy näitä?Ei riitä.
Tarvitaan strategisia alueita koskeva etuosto-oikeus, pakkolunastusoikeus, lievempänä myös oikeus käyttötarkoituksen tutkimiseen + alue- ja kiinteistötarkastuksiin.
Ja saman tien olisi ihan fiksua ulottaa nuo ainakin osittain myös ympäristö- ja luonnnonvara-asioihin - eli esim pohjavesien ja REE -mineraalien alueelle.
Vaalit on tulossa ja Kymäläinen tietää sen vallan hyvin. Ei sitten muuta ole keksinyt, jolla ensimmäisen kauden kansanedustajana jäisi vaalipiirinsä äänestäjien tietoisuuteen. On ilmeisesti laskenut, että venäläisiä vieroksuvien demarien äänet riittävät hänelle.
Huomatkaa nyt nimenomaan ELINKEINOELÄMÄN ASENNE tässä kin kohdassa, tästä olen muutaman kerran kirjoittanut, vai mitä. Suomettuminen oli suomettumista, nyt suometutaan ruplittumalla. Näin se vaan maailma makaa. Kehityksessä on tiettyjä piirteitä, jotka hirvittävät minua, oikeasti.
Totta, kannattaisi miehissä lähteä katkomaan kunkin kotikylän Teboilin katolta iivanan antennit ja mikä lie tuomiopäivän EMP-kanuuna siellä pesuhallin perukoilla mahtaa lymytäkään..
Melko helmiä ketjun alkusivuilta..
Juurikin näin, otin esiin linjakkaan esimerkinSeison edelleen virtuaalisti kipeällä jalalla korjattuna asennossa kirjoitukseni takana. Hyvää kirjoitusta eivät vuodet ole pilanneet, sanoisin päinvastoin.