Ei saa liian suurilla nimillä varustaa, jos kävisi köpelösti.Totta...tarkoitat siis HeKo-tukialus Mannerheimia ja Risto Rytiä?
Olkoon vaikka Simo Häyhä ja Viljam Pylkäs. Ei suuria sotaherroja vaan tositoimien puurtajia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei saa liian suurilla nimillä varustaa, jos kävisi köpelösti.Totta...tarkoitat siis HeKo-tukialus Mannerheimia ja Risto Rytiä?
Jospa Ranskan valtio antaisi nämä korvauksena Olkiluoto 3:sen myöhästymisestä? Mutta, kuten eräällä toisella keskustelufoorumilla joku veisteli, eiköhän Suomi luovuttaisi laivat kuitenkin eteenpäin Venäjälle. Sitä voisi vaikka perustella "hyvillä ja luottamuksellisilla naapuruussuhteilla" ja toivoa jos vaikka toisivat ne joskus tänne telakalle huoltoon.Jäihän meille Mistralit
Neukku- ja natsikortit pelattu.
Edit: + "mutta USA..."
"Armas Paskiainen suolesta - syö muovia ja paskantaa golfpalloja."Hehe. Viitaten avatariisi: "Tulta natsimunille!!!"
"Mikäli kriisitilanteessakin pysyttäydyttäisiin kansanäänestyksen kannalla, edellyttäisi päätös parintuhannen äänestysuurnan esille ottamista, nopeaa tiedotuskampanjaa ja äänestäjien saamista äänestyspaikoille. Lienee kuitenkin kohtuullista olettaa, ettei tällaisen näytelmän toteuttaminen osittaisenkaan sodanajan joukkojen perustamisen aikana olisi ihan yksinkertaista. Yhtälailla varmana voidaan pitää sitä, että ”ei-puoli” saisi kampanjan aikana voimakasta vetoapua maamme itärajan takaa. Ukrainan kriisin myötä tunnetuksi tullut hybridisodankäynti antanee osviittaa menetelmistä, joita mahdollisessa konfliktissa käytettäisiin myös Suomea vastaan. Kriisitilanteessa on tärkeintä huolehtia siitä, että valtiojohdon päätöksenteon nopeus vastaa vastapuolen toimenpiteiden nopeutta. Tästä näkökulmasta tarkasteltuna Nato-kansanäänestys näyttäytyy – ei pelkästään vaarallisena –, vaan jopa vastuuttomana menetelmänä ratkaista poliittisesti vaikea kysymys. Noottikriisi toimikoon tästä parhaana opettajana; vuoden 1962 presidentinvaalit kyllä pidettiin, mutta vaaliasetelman sanelivat neuvostoliittolaiset.
Luottamus Nato-optioon ja kansanäänestykseen ovat harhaluuloista pahimpia. Niistä puhuminen on rinnastettavissa YYA-Suomen aikaisiin maljapuheisiin ystävyydestä ja luottamuksesta. Kaikki on tavallaan hyvin, vaikka oikeasti mikään ei olekaan sitä miltä näyttää. Toivoa sopii, ettei kansanäänestykseen jumittuminen muodostu sellaiseksi totuudeksi, josta ei voida irrottautua edes järkiperustein. Muussa tapauksessa Suomi on mieron tiellä."
^Hahaha, Pahkasika oli kyl aikoinaan huippu! Jos sitä ei oo lukenu ni sivistyksessä on aukko ja tää on ns. kylmä fakta.
Ettei menis ihan OT:ksi niin lukaismpa Atte Kalevan nato-kirjoituksen. BTW, miehellä on omalla vaalisivullaan sairaan härskit ja törkeän siistit puvut kampanjakuvissaan.
http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184374-nato-optio-turvallisuuden-pahin-harhakuva
Tulipa tuossa mieleen, että jos kansanäänestys oikeasti järjestettäisiin "ei-puoli" saisi luultavasti rauhan ajan oloissakin vetoapua itärajan takaa.
Ei saa liian suurilla nimillä varustaa, jos kävisi köpelösti.
Olkoon vaikka Simo Häyhä ja Viljam Pylkäs. Ei suuria sotaherroja vaan tositoimien puurtajia.
Me on tässä yhteydessäJospa Ranskan valtio antaisi nämä korvauksena Olkiluoto 3:sen myöhästymisestä? Mutta, kuten eräällä toisella keskustelufoorumilla joku veisteli, eiköhän Suomi luovuttaisi laivat kuitenkin eteenpäin Venäjälle. Sitä voisi vaikka perustella "hyvillä ja luottamuksellisilla naapuruussuhteilla" ja toivoa jos vaikka toisivat ne joskus tänne telakalle huoltoon.
ET on ihan samaa sarjaa kuin svedujen politikot jotka ajoivat paikallisen puolustusvoimain kapasiteetista alas 96%, koska "Euroopassa ei enää sotia käydä".Newsflash Threadin otsikkoon liittyen.
Alpo moittii Erkkiä kovin äänenpainoin. Mutta uuden henkisen kotipuolueeni äänenkannattajan artikkelista löytyy huolestuttavampikin tieto: YLE:n politiikan toimituksen vastaava Pekka Ervasti on tehnyt v. 2001 kirjan Jaakko Laakson kanssa!!! (Nimeltä ”Karhun naapurista Naton kainaloon”)
Miten Pekka E. on välttynyt puhdistuksilta??? Alpo sen sijaan on keskustan sisällä vahvasti Stubb-Haglund-Kanerva-akselilla. Erkki taas tuomitaan isänmaan kannalta vaaralliseksi.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hornet tuomioja rusi-31045
Kotimaa
"Tuomiojan mukaan Hornet-hankinta oli historian kallein virhe"
Juha-Pekka Tikka
36 minuuttia sitten (päivitetty 21 minuuttia sitten)
Tohtori Alpo Rusin mielestä Nato-ilmaharjoituksesta huolta kantavat eivät kanna huolta siitä, miksi harjoituksia on suunniteltu.
Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana oleva tohtori Alpo Rusi kirjoittaa blogissaan, että Venäjän sisäinen kehitys on arvioitu Suomessa väärin. Hänen mukaansa vuonna 2000 vaihtuneen presidentin aikana ulkopoliittisen linjanvedon teki pitkälle ulkoministeriksi samaan aikaan nimitetty Erkki Tuomioja (sd.).
Suomeen saatiin ensimmäiset Hornetit 1995.
(Lehtikuva/Martti Kainulainen)
Rusin mukaan Tuomiojan linja oli, että "Suomen tuli panostaa globaaliin yhteistyöhön, etenkin YK:ssa, johon kuului armeijan roolin jonkinlainen uudelleenarviointi, koska sotilaallisen uhkakuvan koko oli pienentynyt. Ryhdyttiin puhumaan 'laajasta turvallisuudesta', kun sotilaalliset uhkakuvat olivat väistyneet".
Alpo Rusi kirjoittaa tässä yhteydessä myös Naton arvostelun kasvaneen:
"Tuomioja kirjoitti maaliskuussa 2001 arvion kansanedustaja Jaakko Laakson (vas.) ja Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Ervastin teoksesta 'Karhun naapurista Naton kainaloon'. Kirja sisälsi NATO-spekulaation kritiikkiä, mutta myös kannanoton kansallisen puolustuksen kehittämiseen. Tuomiojan mukaan 'on hyvä kerrata Hornet-hankinnan lyhyt historia vaikka Ervastin ja Laakson antaman tiiviin kuvauksen pohjalta. Heidän vaikeasti vääräksi osoitettava johtopäätöksensä on, että Hornet-hankinta on ollut Suomen varustautumishistorian kallein virhe. Ilman sitä kaikki puolustuksen kehyskeskustelussa tuskaa tuottavat rahoitusongelmat olisivat kohtuullisen helposti ratkaistavissa'", Rusi siteeraa Tuomiojan arvostelua.
ET on ihan samaa sarjaa kuin svedujen politikot jotka ajoivat paikallisen puolustusvoimain kapasiteetista alas 96%, koska "Euroopassa ei enää sotia käydä".
Mutta hei, hittojakos sitä YYA-sopparia on pakko sorvata neukkujen kanssa? Miltäs tämä kuulostaisi:
Siinä tapauksessa, että Suomi tai Yhdysvallat Suomen alueen kautta joutuvat aseellisen hyökkäyksen kohteeksi Venäjän tai muun sen kanssa liitossa olevan valtion taholta, Suomi uskollisena velvollisuuksilleen itsenäisenä valtiona tulee taistelemaan hyökkäyksen torjumiseksi. Suomi kohdistaa tällöin kaikki käytettävissään olevat voimat puolustamaan alueensa koskemattomuutta maalla, merellä ja ilmassa ja tekee sen Suomen rajojen sisäpuolella tämän sopimuksen määrittelemien velvoitustensa mukaisesti tarpeen vaatiessa Yhdysvaltojen avustamana tai yhdessä sen kanssa.
Yllä mainituissa tapauksissa Yhdysvallat antaa Suomelle tarpeen vaatimaa apua, jonka antamisesta Sopimuspuolet sopivat keskenään.
(edit. maun mukaan voit korvata sanan "Yhdysvallat" kirjainyhdistelmällä NATO)
Yhdysvallat olosi selkeämpi. Paljon vähemmän arpomista päätöksiä tehtäessä.
Ei sitten muuta kuin papereita laatimaan. Ja miettikää mikä win-win -tilanne vastakkaisille näkemyksille: saadaan sekä nostalgikkojen haikailema YYA-sopimus, että toisten hehkuttamat läntiset turvatakuut. Sana "Venäjä" varmaan täytyy kyllä korvata kiertoilmauksella "Neuvostoliitto tai sen seuraaja", etteivät Kremlissä vallan pahastu.Tämä. Kyllä kelpaisi. Tekisin myös Ruotsin kanssa YYA-sopimuksen jos suostuisivat.
Ei sitten muuta kuin papereita laatimaan. Ja miettikää mikä win-win -tilanne vastakkaisille näkemyksille: saadaan sekä nostalgikkojen haikailema YYA-sopimus, että toisten hehkuttamat läntiset turvatakuut. Sana "Venäjä" varmaan täytyy kyllä korvata kiertoilmauksella "Neuvostoliitto tai sen seuraaja", etteivät Kremlissä vallan pahastu.