Vieläkö luotat Ruotsiin?

Luottaisitko Ruotsiin sopimuskumppanina kriisissä viimeaikaisten tapahtumien valossa?

  • Kyllä, viimeaikaisilla tapahtumilla ei merkitystä

  • Kyllä varauksella, viimeaikaiset tapahtumat vähentäneet luottamusta

  • En, viimeaikaisten tapahtumien vuoksi

  • En ole koskaan luottanutkaan


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.
Jos kysytään mielipidettä kelpaa silloin oma mielipide/mielikuva ja sitä ei tarvi sen kummemmin perustella. Vaikka kuinka Adamia vituttaisi.
Ruotsi sotii viimeiseen suomalaiseen asti!
Ja sinä uhraat omia muiden sijasta?

Tuo roskapuhe on tutkimuksissa stumpattu. Nykyinen Suomi oli osa integroitua valtakuntaa ja nationalismia ei oltu keksitty.

Suomessa papit valittivat että joutuvat samalla rahalla (kuin Ruotsissa) pitämään saarnoja kahdella kielellä. Ruotsissa papit valittivat ettei saada virkoja (nykyisestä) Suomesta, koska vaatimus oli että papin on osattava seurakunnan kieltä.
 
Jos kysytään mielipidettä kelpaa silloin oma mielipide/mielikuva ja sitä ei tarvi sen kummemmin perustella. Vaikka kuinka Adamia vituttaisi.
Ruotsi sotii viimeiseen suomalaiseen asti!
OK!

Samaa sarjaa argumentoinnissa:

Olet väärässä!

Olet väärässä!

Olet väärässä!

Olet väärässä!


Ei se noin skulaa..
 
En vain ymmärrä mihin ihmeen käsitykseen tämä perustuu. Anteeksi. Talvisotaan vedotaan, vaikka ei meillä edes ollut mitään sopimusta, ja silti saatiin apua ihan helvetisti, sanoisin jopa ratkaisevasti.

Ei avun vastaanottaminen vaadi luottamista sen antajaan. Apu on tervetullutta, siitä voi olla kiitollinen, mutta luottamus vaatisi sen että tietää toisen toimivan aina johdonmukaisesti sopimusten mukaan, tai jopa vastoin omia etujaan toisen auttamiseksi.

Helvetin hienoa jos Ruotsi auttaa Suomea, mutta en erityisesti odottaisi mitään apua taikka luottaisi siihen. Saman luottamustason varmaan omaa Ruotsi Suomea kohtaan. Tämä siitä huolimatta että siellä on hienoja ihmisiä ja luotan Ruotsiin enemmän kuin useimpiin muihin maihin.

Jos maidemme välille tehdään sitova puolustusliitto ilman ilmeisiä possunkoloja ja vielä harjoitellaan toimia "ofredissä" niin lupaan alkaa luottamaan Ruotsiin.
 
Olimme Ruotsi + 600 vuotta.

Tämä paskanpuhe on ikävää. Olen monessa asiassa radikaali verrattuna sveduihin, mutta arvopohjalta ei löydy läheisempää. Nyt en puhu iltapäivälehditä.

Suomen historiankirjoitus on toisinaan hieman revisionistista, missä selitellään asioita paremmiksi ja omaan agendaan paremmin sopiviksi. Olimme tuolloin ruotsalaisia, jos noin varhaisena aikana voitiin jokin kansallinen identiteetti määritellä. Usein historia virheellisesti esittää Suomen alistettuna Ruotsin alusmaana, mikä oli emämaata köyhempi ja kurjempi ikään kuin olisi ollut olemassa jokin suomalaisiksi itsensä määrittelevä kansa, tai puhuu jostain Ruotsi-Suomesta, minkä nimistä valtiota ei ollut edes olemassa. Nämä väitteet eivät kuitenkaan ole totuuden mukaisia.

Luottavatko ruotsalaiset suomalaisiin? Heidän näkökulmasta suomalaiset ovat pettäneet Ruotsin irtautumalla siitä Venäjän keisarikunnan tuella 1809 mitä petollisimmalla Klingsporin ja säätyjen vehkeilyllä.
 
Tällä kertaa samaa mieltä "asiantuntijoiden" kanssa. En luota tippaakaan.

Huippuasiantuntijat IS:ssa: Ruotsi ei puolusta Suomea - "voivat lähettää peittoja sotilaiden sijaan"
JUHA-PEKKA TIKKA
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/suomi ruotsi-55480
Suomen ei tutkijoiden mukaan kannata luottaa Ruotsin apuun konfliktissa.

Ilta-Sanomat on kysynyt Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Tomas Riesiltä, voiko Suomi odottaa apua puolustuksessa.

"Lyhyesti sanottuna ei. Mitään takuita ei ole", Tomas Ries vastaa IS:lle.

Ruotsin silloisen puolustusministerin 2009 antama julistus avusta hyökkäyksen tullen ei Riesin mukaan merkitse mitään.

"Ruotsalaiset voisivat päättää lähettää peittoja sotilaiden sijaan. Toiveita ei kannata laittaa myöskään EU:iin, joka hajosi täysin pakolaiskriisin aikana".

Tomas Riesin mukaan Ruotsilla olisi Suomelle annettavaa rannikkojen ja Ahvenanmaan puolustamisessa, ilmavoimissa ja erityisesti sukellusveneissä. Muuten hänen mukaansa Ruotsi "ei kykene enää osallistumaan isoihin operaatioihin. He eivät kykene edes puolustamaan omaa maataan".

Tutkija ja ex-suurlähettiläs Pauli Järvenpää sanoo samaa Ruotsin avusta.

"Jos poliittista intoa toisen avittamiseen löytyy, se on mahdollista. Mutta kuten tiedetään, mitään poliittista sopimusta tällaisesta ei ole".
 
Tällä kertaa samaa mieltä "asiantuntijoiden" kanssa. En luota tippaakaan.

Tätä mieltä olen ollut alusta asti...."Ruotsi on yhtä luotettava kuin N-liitto" :rolleyes:

Suomi on ollut yksin ja jää nytkin yksin...ja syy on Suomen kierojen ja epäluotettavien poliitikkojen "huoraamisen" milloin mihinkin suuntaan....:confused:

Ja älkää tuoko esiin samaa jargonia "kyllä Ruotsi Suomea auttoi ja tuki sodassa N--liittoa vastaan joka on totta mutta Suomi oli yksin ja taisteli yksin loppuun asti....kunnes Saksa astui Suomen rinnalle N-liittoa vastaa ja loppu on historiaa..o_O
 
Viimeksi muokattu:
Jos nostettaisiin puolustusbudjetti siihen 2% maagiseen rajaan. Tekisi Suomesta myös NATO:lle houkuttelevamman jäsenen kuin nykyinen 1.31%. Vapaamatkustajia järjestöllä on jo tarpeeksi.
 
Tällä kertaa samaa mieltä "asiantuntijoiden" kanssa. En luota tippaakaan.

Huippuasiantuntijat IS:ssa: Ruotsi ei puolusta Suomea - "voivat lähettää peittoja sotilaiden sijaan"

Yksikään valtio ei tule vaarantamaan omia etujaan Suomen puolustamiseksi. Ei Ruotsi ei Ranska ei Saksa eikä USA. Tämä on kylmä tosiasia joka ei muutu turvatakuilla, ikuisilla verivaloilla tai jäsenyydellä kultapossukerhossa.

Miksi ihmeessä päivänselvää asiaa pitää jeesustella iltapulun kannessa kerran viikossa?

Huippuasiantuntijat IS:ssa: Taivas on sininen ja vesi on märkää!!!
 
Hassua, kun ei ole olemassa sen kummempaa puolustussopimusta. Tuskin tuleekaan. Jos Venäjä hyökkää Suomeen, mutta antaa Ruotsin olla rauhassa, miksi ruotsalaisia kiinnostaisi? Käyttäisivät vain sen oikeasti olemassa olevan NATO -optionsa ja jättäisivät Suomen oman onnensa nojaan. Sitähän täällä on jatkuvasti perätty - omien etujen ajamista.
 
Viimeksi muokattu:
Suomi voi luottaa Ruotsin apuun JOS molemmat ovat Natossa. Muuten ei voi laittaa mitään Ruotsin avun varaan. Ja Natossakin ollessa Ruotsilta voi olettaa saamansa vain sen mitä Nato -sopimukset edellyttää.

Minusta on hyvä, että lööpeissä on tuollaisia "itsestään selvyyksiä". Läheskään kaikille tuo ei ole lainkaan selvää.

En muuten luottaisi Ruotsiin edes silloin jos meillä olisi heidän kanssaan puolustusliitto. Ruotsi ei silloinkaan tulisi sotaan mukaan jos voivat sen välttää.
 
En muuten luottaisi Ruotsiin edes silloin jos meillä olisi heidän kanssaan puolustusliitto. Ruotsi ei silloinkaan tulisi sotaan mukaan jos voivat sen välttää

Laajennetaan sama suhtautuminen kaikkiin maihin, myös Nato-jäsenyyden totetutuessa niin ollaan viisauden lähteellä.
 
Ei passaa luottaa muihin! Osataan vaan nyt itte... Hieman lisää pinnistelyä puolustuksen hyväksi ja päässään natoon... :)
 
Halu ja kyky ovat kaksi eri asiaa.

Ruotsin sotilaallinen kykyon romahtanut asevelvollisuuden hylkäämisen jälkeen ja asevoimat on viritetty modernisti poliisioperaatioihin ja ulkomaan toimintaan.
Ruotsilla on täysi työ selvitä edes oman maansa puolustamisesta, joten sieltä ei kannata odottaa mitään. Jos kuitenkin sieltä apua saadaan, on iloinen yllätys. Ilmavoimien ja merivoimien puolelta Ruotsilla saattaa olla jotain annettavaakin.Miksei myös rajoitetusti erikoisjoukkojen osalta.

Artikkelissahan on kyse herättelystä, kansalaisia halutaan herätellä ruususen unesta.
 
Nimenomaan oli sellainen herättely artikkeli.

On sanomattakin selvää, ettei meillä ole minkäänlaista puolustussopimusta Ruotsin kanssa.

Eikä ole mitään syytä antaa vääriä toiveita mahdollisesta apuun tulosta, kun asiasta ei ole edes paperia. Ruotsi auttaa jos se nähdään kuningaskunnan elintärkeäksi eduksi.
 
Laitetaanpa tällainen puolivakava äänestys vireille. Eli mitataan sitä, ovatko Ruotsin toimet meneillään olevassa pakolais-, siirtolais-, turvapaikanhakija- taimikäsenytolikriisissä vaikuttaneet luottoosi Ruotsia kohtaan mahdollisena sopimuskumppanina sotilaallisessa kriisissä.

Eli kysymys siis kuuluu: Luottaisitko Ruotsiin sopimuskumppanina sotilaallisessa kriisissä viime aikaisten tapahtumien valossa?

Luotan tavallisiin ruotsalaisiin mutten yhtikäs yhtään Ruotsia hallitseviin poliitikkoihin. Päällimmäisenä ulkoministeri joka röyhkeästi vertasi valtionrautateillään kuskaamia elintasopakolaisia Karjalan evakoihin. Vastaavaan tölvimiseen ei ole kyennyt edes Venäjän ulkoministeri.

(ja minä en ole putinisti, kunhan vain kyrpiintynyt Ruotsia hallitseviin tahoihin)

Tilanne tulee kyllä Ruotsissa vielä muuttumaan. Ei tämä ole koko Ruotsin vika. Meillä on naapuri jossa tavalliset ihmiset ovat ehkä kaikkein samantyyppisimpiä kuin itsekin olemme. Suomen kannalta rauhallisin naapuri.
 
Presidentti Ahtisaari: Suomen haettava Nato-jäsenyyttä Ruotsin ohi – "Minä jättäisin ruotsalaiset"
KOTIMAA JULKAISTU 04.10.2016 13:00 http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...otsin-ohi-mina-jattaisin-ruotsalaiset/6102066

0

Lehtikuva


Presidentti Martti Ahtisaaren mukaan Suomen pitäisi hakea Nato-jäsenyyttä ennen Ruotsia. Ahtisaari sanoo myös, että kansalaisia johdetaan harhaan Suomen ulkopolitiikkaa koskevassa keskustelussa.

Presidentti Martti Ahtisaari hoputtaa tuoreessa kirjassa Suomea hakemaan Nato-jäsenyyttä Ruotsin päätöstä odottamatta.

– Minä jättäisin ruotsalaiset. Tekisin saman heille, minkä he tekivät meille EU-prosessin aikana, Ahtisaari sanoo tänään julkaistussaMiten tästä eteenpäin -kirjassa.


Ahtisaari viittaa vuoteen 1990, jolloin Ruotsi haki EU:ta edeltäneen EY:n jäsenyyttä. Ruotsi oli luvannut kertoa mahdollisesta hakemuksesta etukäteen Suomelle, mutta näin ei tehty.






Martti Ahtisaari USA:n suurlähetystön itsenäisyyspäiväjuhlissa 16.6.2016


Pitkän linjan diplomaatti, ministeri Jaakko Iloniemi ei pidä Ruotsin ohittamista Nato-asiassa realistisena.

– Meneminen ennen Ruotsia on mahdotonta poliittisesti, utopiaa, Iloniemi toppuuttelee kirjassa.

Viime keväänä julkaistussa Suomen Nato-selvityksessä todetaan, että Suomen kannattaa tehdä Natoa koskevat päätökset nimenomaan yhdessä Ruotsin kanssa.

“Kansalaisia johdetaan harhaan”
Presidentti Ahtisaari painottaa kirjassa Suomen asemaa läntisenä demokratiana. Ahtisaaren mielestä Suomen oikea suunta on lännessä.

– Sen pitäisi olla selvä, mutta se ei silti ole sitä aina. Ei maailmalla – ja kansalaisia johdetaan harhaan myös maan sisäisissä keskusteluissa. Puolueettomuushöpinä jatkuu, Ahtisaari sanoo.

Puolueettomuushöpinällä Ahtisaari viittaa puheisiin, joiden mukaan Suomi olisi sotilasliittoihin kuulumattomana puolueeton maa.

– Meillä on merkittäviä vaikuttajia, joiden on vaikea hyväksyä edes sitä, että Suomi on läntinen demokratia eikä mikään puolueeton maa. Onko tässä maassa täysin mahdotonta saada yhteisymmärrystä edes siitä? Ahtisaari manaa.

Miten tästä eteenpäin -kirjan tekijät
Martti Ahtisaari (s. 1937) oli tasavallan presidentti vuosina 1994-2000. Hän on presidenttikautensa jälkeen toiminut rauhanneuvottelijana ja sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2008.

Jaakko Iloniemi (s. 1932) on diplomaatti, suurlähettiläs ja talousvaikuttaja, joka on toiminut muun muassa Elinkeinoelämän valtuuskunnan toimitusjohtajana 1990-2000.

Tapani Ruokanen (s. 1951) on pappi ja journalisti. Hän on toiminut muun muassa Suomen Kuvalehden päätoimittajana vuosina 1996-2014. Ruokanen oli kokoomuksen ehdokas kevään 2015 eduskuntavaaleissa.

Sotilaiden rehellisyys hämmästyttää
Miten tästä eteenpäin -kirjaan on koottu presidentti Ahtisaaren, ministeri Iloniemen ja journalisti Tapani Ruokasen keskusteluja.

Kolmikko on yksimielinen siitä, että Suomi ei ole puolueeton eikä myöskään sitoutumaton: EU:n jäsenyys on voimakas sitoutuminen länteen, ja lisäksi Suomi on sotilaallisesti sidoksissa Yhdysvaltoihin.

– Puolustusvoimien tilanteen hyvin tuntevien kanssa keskustellessa kuulee, ettemme pystyisi taistelemaan montaakaan viikkoa ilman amerikkalaisia aseita ja asetoimituksien lisäämistä, Jaakko Iloniemi sanoo.

Ahtisaaren mukaan Yhdysvaltoihin liittyvät sidokset ovat tulleet hämmästyttävän julkisiksi.

– Koskaan aiemmin sotilaat eivät ole olleet yhtä rehellisiä kuin nyt, alkaen puolustusvoimain komentajasta. On hämmästyttävää, miten suoraan näistä asioista voi nykyään puhua, Ahtisaari toteaa.

“Suomettuminen jatkuu”
Iloniemen, Ahtisaaren ja Ruokasen mielestä Suomessa mielistellään edelleen Venäjää ja tavoitellaan myös valtaa itänaapurin avulla.

– Irtautuminen EU:sta ja jättäytyminen harmaalle vyöhykkeelle Venäjän kylkeen voisi olla edullista joillekin valtapyrkimyksille, Ruokanen summaa.

Kolmikon mukaan Suomi toimi YYA-aikoina Neuvostoliiton kanssa olosuhteiden vaatimalla tavalla.


– Tulimme kunnialla ulos tuosta ajasta. Siksi harmittaakin se, että suomettuminen jatkuu, Ahtisaari sanoo.
 
Olen aina tykännyt "Sahtivaarista" ja ilmeisesti ei tarvitse vaihtaa fanituksen kohdetta. Erityisesti lämmitti tämä:

Presidentti Ahtisaari painottaa kirjassa Suomen asemaa läntisenä demokratiana. Ahtisaaren mielestä Suomen oikea suunta on lännessä.

– Sen pitäisi olla selvä, mutta se ei silti ole sitä aina. Ei maailmalla – ja kansalaisia johdetaan harhaan myös maan sisäisissä keskusteluissa. Puolueettomuushöpinä jatkuu, Ahtisaari sanoo.

Puolueettomuushöpinällä Ahtisaari viittaa puheisiin, joiden mukaan Suomi olisi sotilasliittoihin kuulumattomana puolueeton maa.

– Meillä on merkittäviä vaikuttajia, joiden on vaikea hyväksyä edes sitä, että Suomi on läntinen demokratia eikä mikään puolueeton maa. Onko tässä maassa täysin mahdotonta saada yhteisymmärrystä edes siitä? Ahtisaari manaa.
 
Back
Top