Vieläkö luotat Ruotsiin?

Luottaisitko Ruotsiin sopimuskumppanina kriisissä viimeaikaisten tapahtumien valossa?

  • Kyllä, viimeaikaisilla tapahtumilla ei merkitystä

  • Kyllä varauksella, viimeaikaiset tapahtumat vähentäneet luottamusta

  • En, viimeaikaisten tapahtumien vuoksi

  • En ole koskaan luottanutkaan


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.
Olen aina tykännyt "Sahtivaarista" ja ilmeisesti ei tarvitse vaihtaa fanituksen kohdetta. Erityisesti lämmitti tämä:

Presidentti Ahtisaari painottaa kirjassa Suomen asemaa läntisenä demokratiana. Ahtisaaren mielestä Suomen oikea suunta on lännessä.

– Sen pitäisi olla selvä, mutta se ei silti ole sitä aina. Ei maailmalla – ja kansalaisia johdetaan harhaan myös maan sisäisissä keskusteluissa. Puolueettomuushöpinä jatkuu, Ahtisaari sanoo.

Puolueettomuushöpinällä Ahtisaari viittaa puheisiin, joiden mukaan Suomi olisi sotilasliittoihin kuulumattomana puolueeton maa.

– Meillä on merkittäviä vaikuttajia, joiden on vaikea hyväksyä edes sitä, että Suomi on läntinen demokratia eikä mikään puolueeton maa. Onko tässä maassa täysin mahdotonta saada yhteisymmärrystä edes siitä? Ahtisaari manaa.

Tuossa on syy, miksi Ahtisaari lykättiin sivuraiteelle eikä toista presidenttikautta edes tarjottu SDP:n puolelta. Haloskasta saatiin tarpeeksi tunkkainen DDR-henkinen demaripressa - ja sitä ihanuuttahan sitten kestikin täydet kaudet.

Jos kaikki demarit olisivat Ahtisaaren kaltaisia, niin minäkin ryhtyisin demariksi.
 
Jos kaikki demarit olisivat Ahtisaaren kaltaisia, niin minäkin ryhtyisin demariksi
Eipä tainnut olla tyypillinen demari, itseasiassa minusta tuntuu että hän ei ollenkaan ollut aktiivinen puolueen jäsen, vain nimellisesti.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Ahtisaari#Suomen_presidentinvaali_1994

Ahtisaari oli liittynyt sosialidemokraattiseen puolueeseen jo 19-vuotiaana, mutta hän ei ollut koskaan istunut kansanedustajana tai ollut ministerinä. Ahtisaari oli hankkinut kannuksensa kansainvälisissä tehtävissä ja kansalaisjärjestöissä enemmän kuin varsinaisessa politiikassa.
 
Eipä tainnut olla tyypillinen demari, itseasiassa minusta tuntuu että hän ei ollenkaan ollut aktiivinen puolueen jäsen, vain nimellisesti.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Ahtisaari#Suomen_presidentinvaali_1994

Sehän on vain pelkkää plussaa, ettei ole puoluejunttien ohjailtavissa ja läpeensä ideoligisoitunut omien propagandassa :) Ja eihän pressalla ole puoluekirjaa muutenkaan.

Mutta juu, Ahtisaari oli kauppamies, länsimyönteinen ja kansainvälisen yhteistyön korostaja. Enemmän kokoomus-henkinen kuin demari oikeastaan.
 
Toisin sanoen, Ahtisaareen ei koskaan tarttunut vain keskenään tekemisissä olevien puoluetovereiden todellisuudesta irtaantunut, omaa idealismia vahvistava joukkopsykoosi.
 
Viimeksi muokattu:
Martti Ahtisaari katsoo Suomen työmarkkinoiden olevan lähes itsemurhatiellä ja pitää jääräpäistä ay-liikettä suurena syypäänä hyvinvointiyhteiskunnan alamäkeen.


Ahtisaari ei säästele myöskään entistä puoluettaan.


– Nykyistä työmarkkinakeskustelua katsellen tuntuu, että olemme melkein itsemurhatiellä, hän muun muassa sanoo jatkaen pohdintaa pitkin kirjan.

– On käsittämätöntä, että demarit ja ay-liike ovat nyt romuttamassa hyvinvointivaltiota.

Ahtisaaren mielestä on ymmärrettävää, että Sdp sai ”aika tavalla korvilleen eduskunnassakin”.

– Se oli syystä. Miten tuommoista porukkaa voisi äänestää? Miksi he antoivat ammattiyhdistysliikkeen kaapata vallan? hän pohtii.

Ahtisaaren mielestä puolueet ja etenkin Sdp ovat siis päästäneet ay-liikkeen liian suureen päätösvaltaan. Nobelistin mielestä ammattiyhdistysliikkeen, Ahtisaaren sanoin työssäkäyvien ”intressiorganisaation”, kykenemättömyys uuteen merkitsee tämän seurauksena sitä, että Suomen talous ajetaan alas.

Keskustelijakolmikon mukaan suomalaisia suojelevat koneistot ja eturyhmät ovat muuttumassa ongelmaksi. Ahtisaaren mukaan ”niitten jääräpäisyys vaarantaa hyvinvointiyhteiskunnan”.

– Tämmöisille vasemmistoliittolaisille pitäisi tehdä selväksi, ettemme voi maksaa heidän vaatimiaan palkkoja, jos emme saa mitään myytyä. Se on heidän linjansa, Ahtisaari sanoo.

Juuri jääräpäinen sitoutuminen työehtosopimusten mukaisiin palkkoihin ja yleissitovuuteen vaikuttaa olevan Ahtisaaren mielestä suurin ongelma. Hänen mukaansa Suomessa ei vieläkään ymmärretä, että kaupankäynti on muuttunut globalisaation seurauksena täysin.

– Sitä osoittavat työntekijä- ja antajajärjestöjen neuvottelut. Jos ymmärrystä olisi, neuvottelut olisivat olleet kokonaan toisenlaiset – tiedettäisiin, ettemme pärjää, jos ylihinnoittelemme itsemme. Jos pannaan tienestit puoliksi, pärjäämme, Ahtisaari sanoo kirjassa.

– Mistä löytyy hallitus, joka lähtee ajamaan alas etuuksia, joihin ei ole varaa?

Huomaa kyllä ettei Ahtisaari koskaan oikeasti ollut SDP;n jäsen. Nykyään hän onkin sitoutumaton.
 
Milosevicin kyykyttäminen ja muutenkin kansainvälinen osaaminen oli Ahtisaarella hallussa pitkän kokemuksen myötä. Mitä presidentin nyt jo työnkuvan mukaisesti pitäisi hallita. Namibian rauhanneuvottelukeikkakin oli aivan kovaa settiä, kun SWAPO rikkoi sopimusehtoja ja Ahtisaari päästi E-Afrikan armeijan irti. Loppui se vittuilu ja maasta saatiin ihan oikeasti toimiva. Eikä se Nobelin rauhanpalkintokaan tullut aivan yhtä heppoisin perustein kuin Obamalle...

Omasta mielestä olen Ahtisaaren kanssa samantyylistä asevelisosialistin linjaa jota on demareista vaikea löytää.

En koe myöskään Salen olevan kovin huono.
 
Milosevicin kyykyttäminen ja muutenkin kansainvälinen osaaminen oli Ahtisaarella hallussa pitkän kokemuksen myötä. Mitä presidentin nyt jo työnkuvan mukaisesti pitäisi hallita. Namibian rauhanneuvottelukeikkakin oli aivan kovaa settiä, kun SWAPO rikkoi sopimusehtoja ja Ahtisaari päästi E-Afrikan armeijan irti. Loppui se vittuilu ja maasta saatiin ihan oikeasti toimiva. Eikä se Nobelin rauhanpalkintokaan tullut aivan yhtä heppoisin perustein kuin Obamalle...

Omasta mielestä olen Ahtisaaren kanssa samantyylistä asevelisosialistin linjaa jota on demareista vaikea löytää.

En koe myöskään Salen olevan kovin huono.

Verrattuna hölöseen ei ole vaikea näyttää hyvältä.
 
Mitä jos mairiteltaisiin Ahtisaari uudelleen presidentiksi? Toisi varmasti meidän ulkopolitiikkaan oikeanlaista suoruutta ja selkeyttä.
 
Mitä jos mairiteltaisiin Ahtisaari uudelleen presidentiksi?

Anteeksi vaan mutta...:D:D:D
Näillä viimeisillä lausunnoillaan jossa Martti haukkuu SDP;n ja koko istuvan hallituksen myötä myös muita puolueita niin tuskin kukaan johtava poliitikko haluaa koskea Marttiin tikullakaan. Hän kyllä nyt viimeistään poltti sillat kotimaan politiikkaan. Ja puolueiden ulkopuolelta tulevalla ei ole mahdollisuuksia tulla presidentiksi.
 
Asevoimien ex-komentaja: Ruotsin yhteistyö USA:n kanssa on taisteluvalmiimpaa kuin Nato-jäsenyys

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ruotsi_puolustus_nato-55960
Ruotsin asevoimien komentajana vuosina 1986–1994 toiminut Bengt Gustafsson pitää Ruotsin nykyistä suhdetta Yhdysvaltoihin ja sitä kautta myös Natoon tehokkaampana puolustusvaihtoehtona kuin puolustusliiton jäsenyys.

Hän kuvaa nykytilannetta Dagens Industrin mielipidekirjoituksessaan "yhteistyöksi, joka on itse asiassa tarmokkaampaa ja taisteluvalmiimpaa kuin Naton jäsenyys". Kirjoitus on vastaus Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin ja puolustusministerin Peter Hultqvistin aiempaan kirjoitukseen. Siinä sosiaalidemokraattiministerit totesivat Ruotsin liittoutumattomuuspolitiikan olleen eduksi ja peräänkuuluttivat.

– Liittoutumispolitiikka on johtanut jo toisen maailmansodan ajoista asti yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa ja valmiuteen sallia Naton lentojen käyttää Ruotsin ilmatilaa ja lentokenttiä, Bengt Gustafsson toteaa.

Jatkuu linkistä...
 
Minä aina rinnastanut puoluettomutta välinpitämättömyyteen.

En muista nyt skulptorin nimeä, mutta on venäläissyntyinen ja asuu tietävästi Lännessä, hän teki Moskovan puistoon patsasinstallation, en muista tarkka nimeäkään sille, mutta jotain "aikuisten lapsiin kohdistuneet synnit" tai vastaava.
Monta patsasta, joiden nimet olivat sellaiset kun "Pahoinpitely", "Hyväksikäyttö" yms paskaisia tekoja. Kaikista suuremmalla ja isoimmalla patsalla oli kaksi käsiparia. Yksi käsipari oli tukkimassa korvia, toinen - peittämässä silmät. Patsan nimi oli "Välinpitämättömyys". Se oli siis synneistä pahin ja suurin.
 
Viimeksi muokattu:
Valtio jonka puolustusvoimat on muutaman kymmenen tuhannen miehen vahvuinen puhuu taisteluvalmiuudesta. :facepalm:o_O
Täytyy jälleen kerran siteerata Frederik Suurta, joka aikoinaan kommentoi Ruotsalaisia... Ruotsi on maailman vahvin valtakunta! Ovat jo 200 vuotta yrittäneet tuhota valtakuntaansa. He eivät ole siinä kuitenkaan onnistuneet.:)
 
"--- Säpon arkistossa on tietoja, joiden mukaan Kekkonen olisi itse määrännyt salaisesti Neuvostoliiton sotilasedustajien kanssa käytäväksi keskusteluja, joiden pohjalta puna-armeija voisi käyttää Lappia vapaasti joko hyökkäyksessä tai puolustuksessa Ruotsia eli Natoa vastaan."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100522356022_uu.shtml

Rusi haluaa kyseisen esimerkin kautta nostaa esille sen, kuinka Ruotsi ei välttämättä täysin ole luottanut turvallisuuspolitiikassa Suomeen. Yhteistyötä tehdään, mutta päätöksissään Ruotsi on kulkenut omia polkujaan.

Rusi arvioikin, että juhlapuheista huolimatta Ruotsi etenee Natoon omaa polkuaan kuten aikanaan myös EY:öön. Hän sanoo, että todennäköisesti vuonna 2018 Ruotsi hakee Naton jäsenyyttä, kun maan hallitus on vaihtunut.

- On aika turhaa valitella, että Suomi yllätettiin, Rusi toteaa.

Minä olen sitä mieltä että Suomi ei ole jäämässä yksin, kun on jo jäänyt yksin. Suomeen ei luoteta Ruotsissa, mutta ei myöskään USA:ssa tai Natossa. Suomi on jo osoittanut hyvin selkeästi että haluaa pysytellä karhun kainalossa ja sinne se tulee myös jäämään. Tilanne pahenee vielä entisestään, jos EU:n kriisiytyminen ja hajoaminen jatkuu, kuten melko varmasti jatkuu.

Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa?

Paljon puhetta ja vähän tekoja, kun Ruotsia ei voisi vähempää kiinnostaa.

Nato?

Juna tuli ja juna meni...se pysähtyi Ruotsiin, mutta Suomi jäi asemalle :D

- Saksan idänpolitiikka on ollut meille viimeinen tukipilari, mutta siinäkin on tapahtumassa korjausliike. Siellä idänpolitiikkaan tulee sovellettavaksi suurempi ehdollisuus, jos näin voisi asian ilmaista. Willy Brandtin linjalta siirrytään Merkelin linjalle.
 
Back
Top