Viisi tärkeintä asiaa, jotka muuttaisit varusmiespalveluksessa, jos sinulla olisi valta tehdä se?

Fremen

Respected Leader
Joo ei noi aivopestyt näyttelijät tehneet vaikutusta, paitsi se naispilottikokelas ja rannikkojääkäri, jolla oli todella muhkea chest rig ja aika asiallinen slingi valmetille. Ja muutenkin todella hyvä asenne, ja puhui sujuvaa suomea.
Loppu-analyysi: jos 90% nosta vinkuleluista editoitaisiin pois, ja kuunneltaisiin niitä kahta aidosti särmää tyyppiä, niin meikäläisen maanpuolustushenki värähtäisi vielä asteen ylöspäin.
Mutta kaikille pitää tarjota mahdollisuus nyky-Suomessa, ja sisällön tuottamisessa on rahaa koska kaikki on työttömänä tulevaisuudessa valtion ihannetilassa mulkkaamassa tota ajanvietettä, niin ihan realistisesti hyvä että joka risukko valaistaan ja etsitään.
Muuten se nais-kersantti jonka housuista mussutitte, itse asiassa kuuluisi myös mun kolmeen valittuun, koska noi ylennykset ei tule jalkaväessä turhasta. Meillä sai Kaartin jääkärikomppaniassa (4 joukkuetta) tasan kaksi alikkia ylennyksen kolmen natsan kaveriksi palveluskaikana. Eli häntä pitäisi kuulla lisää, niitä muita tusinapiipittäjiä jotka ei ikinä ole saaneet kunnolla pataansa, ihanteeellisesti vähemmän. LÄhinnä ei ollenkaan.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Monia hyviä asioita on täällä mainittukin. Ehkä hieman toistan, mutta näin:

1) palvelusajat tehtävän mukaisena 6/9/12 kk
2) painotukset maastopäiviin ja käytännön harjoitteluun
3) kertausharjoitus palveluksen loputtua 2v. - 4v. - 4v. välein ja niiden yhteydessä kuntotarkastus sen toteamiseksi onko taistelija vai sohvaperuna
4) vapaaehtoinen reserviläistoiminta linjaan PV:n kanssa (tämä eteneekin jo hyvään suuntaan)
5) mahdollisuus sijoituksen muuttamiseen reserviläistoiminnan kautta. Voi nimittäin olla niin että henkilölle aukeaa vasta varuspalveluksen aikana ja jälkeen mikä olisi itseä kiinnostavampi koulutussuunta ja siihen voisi muutoksella suunnata reserviläisenäkin.

Jotkin asiat ovat jo käytössä, jotkin vasta kehityksessä, mutta mielestäni noilla kannattaa jatkaa jotta tulee hyvä kokonaisuus.
 
Top