Villa ja sarka

  • Viestiketjun aloittaja Deleted member 2762
  • Aloitus PVM
D

Deleted member 2762

Guest
mitenkäs arvon foorumiveljet suhtautuu perinnemateriaali villaan?
Itse allekirjoittanut on näin vanhemmiten alkanut arvostamaan villan toimivuutta kylmällä kaudella. Löytyy merinoalusasua, villapuseroa kuin myös sarkapukuakin. Erityisesti sarka on osoittautunut eräilyssä hyväksi, ei tarvitse notskilla varoa kipinöitä ja jos on tyyni keli, niin tarkenee vallan hyvin.
Nyt omia mielipiteitä, näkemyksiä ja kokemuksia :)
 
Mitenkäs vanhaliiton miehet @baikal ja @samovaari ? Veli Samovaari on vielä rentoutumassa pohjoisessa mutta ehkä vastailee kun ehtii.
 
Ei kai kenelläkään ole valittamista, kun ei enää edes kutita?

Tuntuu, että esim. merinovilla elää jotain todellista nousua. Juuri ostin todella mukavan tuntuisen merinovilla-silkki-neuleen. Ja osui juuri tänään silmiin mainos merinovillaisista lasten vaatteista.
 
Alkutalvesta kun on vielä pikkupakkasia olen nyt pari-kolme vuotta pitänyt V-lekan pitkähihaista aluspaitaa, päällä saman firman vaarinpaitaa ja ulkona vielä saman firman M15 Särmä sarkatakkia*. Eli kolme kerrosta villaa.
Hiukan kovemmalla pakkasella on vaarinpaidan sijaan pitäny ruotsin armeijan vihreää villapaitaa (vetoketjulla) koska se on paksumpi.

*https://www.facebook.com/Varustelek...99181136775/10152551197986776/?type=3&theater
 
Villaakin välikerroksissa, mutta ei suoraan iholle. Atooppinen nahka ei mikään helppo vaatetuksen puolesta. Kunhan ensin löytäisi edes riittävän mukavan ja kutittamattoman keinokuitualusvaatteen...
 
Nykyään ei vaan enää löydy kunnon paksua sarkaa, tuntuu että osa takeista on jo aika ohutta tavaraa. Itseä on himen kuumottanut tilata jenkkilästä sarkapuseroa, siellä näyttävät vielä tekevän paksumpaa.
 
Esim tällaista, kuva netistä:

IMG_3652_2.jpg
 
Last edited by a moderator:
Merinovillaiset ovat aivan ehdottomia. Olen kuitenkin luopunut niissa alle 150-vahvuuden kaytosta, koska hennommat eivat saumojen kohdilta kesta vetamista (esim. hiostuneena paalta) kauaakaan.

Sita Finalysonin materiaalia, jossa oli villaa ja keinoainetta ja josta PV teki mm. sadeviittoja, saa viela. Teetatin siita avomajoitteilla kayttoa varten puoli-makuupussin (kiipeilijoilla termi "Elephant Foot"), koska PV:n leimahdustesteissa se jai vain aavistuksen sarkakankaasta jalkeen. Siis tulistelu oli mielessa tassa projektissani.
 
Woodsman,mistä olet tuollaisen puvun hommannut? Itse ostin SA-sarkapukuja muutaman kappaleen H-linnasta,sekä yksi vihreä vanha metsästys sarkatakki Valtion pukutehtaalta,villaa aina päällä,Muhoksen villahousuja,villapaitoja sekä vaarinpaitoja,ei parempaa materiaalia ole kuin luonnon materiaalit.
 
Woodsman,mistä olet tuollaisen puvun hommannut? Itse ostin SA-sarkapukuja muutaman kappaleen H-linnasta,sekä yksi vihreä vanha metsästys sarkatakki Valtion pukutehtaalta,villaa aina päällä,Muhoksen villahousuja,villapaitoja sekä vaarinpaitoja,ei parempaa materiaalia ole kuin luonnon materiaalit.

Tollaista vihreää meinasin jenkkilästä tilata, sieltä löytyy montakin valmistajaa tuollaisille. Itsellä on vanha Sastan vihreä sarkatakki, m65 mallisella leikkauksella, muuten hyvä mutta jo liikaa kilometrejä. M65-mallisia on useampi jemmassa, ainoa vika on se, että ovat tuollaisia pusakoita, mieluummin saisi olla hieman pitempiä. Ruåttalaisten takki on muuten hyvä, mutta liian tyköistuva. Housuja sitten on suomalaisia m65:a ja yhdet ruåttalaiset. Kaikenkaikkiaan vanhoissa sarkapuvuissa sarka on tarpeeksi paksua, näistä uusista näkee melkein lävitse. Ja kotimaisisaa M65 housuissakin on eroja, VPU:n sarka on ohuempaa kuin Kestiän aikoinaan käyttämä, Kestilä valmisti joskus aikoinaan intille sarkakamppeita jonkin aikaa, sain ostettua parit käyttämättömät onnekis. Ja onhan noissa Kestiän valmistamissa se kiva pikku nyanssi, että on aikoinaan valmistettu täällä pohjanmaalla paikallisesti.
 
Ainakin ollut joskus muutama vuoksi sitten kun ole foorumia viimeksi käynyt lukemassa... Hiiliteräspannu se olla pitää...Ranskalainen.
Itsellä,on vain ruåttalainen, mutta kyllä se hyvin patinoituneena aina teflonin voittaa :)
 
Huomenna olisi ilmoituksen mukaan V-lekan myymä tummansininen M65 sarkatakki pakettiautomaatissa. Jännittää että onko tarpeeksi tilava.
 
Back
Top