wanhat aseet ja kysymyksiä tietäjille

Siinä on 2 tappia joille on kolo piipussa. Tapit kiilamaisia kuten liekinsammuttimen tappi, eli lyönti ohuempaan päähän. Mutta kun ei irtoa lyömällä. Minkä verran tuolle uskaltaa/pitää antaa lämpöä, että ne tapit lähtee irti, vai miten ne irrotetaan???
Entä onko jotain muuta kiinnitystä tai huomioitavaa noiden tappien irrotuksen lisäksi???

 
Kiitos. Ei näköjään kannata itse irrottaa kun ei ole prässejä.
 
Mutta kyllä kai se luoti lähtee ensin ennenkuin paine nousee niin isoksi että hylsy aukeaa?
Olisikohan joku tehnyt hylsystä oman pommin ties millä täytteellä?
 
Mutta kyllä kai se luoti lähtee ensin ennenkuin paine nousee niin isoksi että hylsy aukeaa?
Olisikohan joku tehnyt hylsystä oman pommin ties millä täytteellä?
Löysin kymmenkunta hylsyä. Kaikki melkein poikki keskeltä. Olen ennenkin metsistä löytänyt vastaavia. Metsäpalon oltava syynä. En keksi muuta vaihtoehtoa. Sääli ettei vuosileimoja näkynyt tällä kertaa.
 
Mutta kyllä kai se luoti lähtee ensin ennenkuin paine nousee niin isoksi että hylsy aukeaa?
Olisikohan joku tehnyt hylsystä oman pommin ties millä täytteellä?
Ei tarvitse olla mitään pommivirityksiä.
Kun ruuti syttyy ja luoti lähtee, niin painesykäys on niin kova, että hylsy kyllä repeää mikäli siinä ei ole aseen patruunapesää ympärillä tätä estämässä. Juurikin nuotioon heitettyjä tai maastopaloon jääneitä ampumattomia.
Silloin kun ruuti kukkuu ja luoti irtoaa, niin hylsyn sisäinen paine on jo niin korkealla, että hylsy kyllä repeää(ilman patruunapesän tukea), vaikka luoti olisikin ensimmäinen komponentti joka antaa periksi hylsyn suulta lähtemällä.
Sama idea kuin jos laittaisit räjähdettä putken sisälle sulkematta putken päitä: Suurin paine kyllä purkautuu putken päistä, mutta putki repeää/sirpaloituu tästä huolimatta.
Lisäksi messinki on vieläpä hyvin pehmeää metallia, joten siitä tulee ennemmin juuri tuollainen revennyt "banaanikuori" kun kovempi metalli taas hajoaisi useampaan kappaleeseen eli ns. sirpaloituisi.

Edit. Tuhoton määrä typoja ja varmasti muutama vielä jäikin.
 
Viimeksi muokattu:
Löysin tänään isoisän jäämistöstä 3,7cm pak hylsyn vuodelta 38. Muuten hyvässä kunnossa, mutta kannassa on hieman hapettumaa jonka vuoksi kaikista merkinnöistä ei tahdo saada kunnolla selvää.
Onko olemassa jotain konstia jolla hylsystä saisi kevyen pintaruosteen pois vahingoittamatta itse hylsyä tai merkintöjä, vai kannattaako suosiolla jättää ennalleen?
20200607_201425.jpg
20200607_201413.jpg
Edit. Puhelimen salmavalolla merkinnät tulevat näköjään paljon paremmin näkyviin, kuin silmillä katsoessa keskinkertaisen keinovalon alla.
 
Sopiva astia, vettä ja sitruunahappoa. Ruokamarketista sitruunahapon löytää edullisemmin sieltä mausteosastolta muovipurkissa tai sitten kalliimmalla sieltä viinitarvikeosastolta. Halvalla happoa löytyy maajussien kaupoista porsaiden ripulilääkkeenä. En tiedä miten happo vaikuttaa nallin messinkiin.
 
Osaako joku sanoa minkä maalainen ja minkä pistoolin kotelo? Ostin halvalla kirpparilta. Tulee mieleen joku pieni FN tai Mauseri. Koitin etsiä Googlesta, mutten löytänyt vastaavaa. Vai olisiko teetetty kotelo?
12345.jpg
 
FN 10 kotelolla, ei 1:1, mutta hyvin samannäköinen.

fn10_316811_1.jpg


fn10_316811_2.jpg


 
Back
Top