Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020

Oikein hyvin, yksi vain puuttuu, miten yhdistää jakautunut kansa, neljä vuotta kaksisuuntaista paskan heittoa voi olla vaikea pestä pois?
No harhaahan se on luulla, että Bidenin tie hallintoineen olisi helppo. Senaattikin voi mennä republikaaneille. Lisäksi koronan hinta tulee maksuun vasta viiveellä. Erityisen hankalaa on olla kaikkien mieleen kun muutama vuosi on menty filosofiana polarisaatio, viha ja dissausta.
 
Tässä taisi käydä niin, että koko maailma halusi persereiän nimeltä Trump pois uutisista.

Vituttaa noin pahasti? Yritä rauhoittua. Ota viimeinkin rennosti ja katsele vaikka Bidenin kuvia. Kuuntele puheita. Sulla on ollut kauheat 4 vuotta?

Kun on muutaman kerran nähnyt molempien ehdokkaiden puheita ja esiintymisiä niin selvää on että Biden on sekä ulkoiselta että sisäiseltä habitukseltaan huomattavasti terveempi kuin Trump..
- Biden keskustelee sekä kommentoi älykkäästi ja huumorintajuisesti (jota Trump'ilta ei löydy lainkaan)

Samoja huomioitahan minäkin tein. Biden kelpaa aika isolle osalle republikaanejakin kun muuta ei nyt tullut valituksi. Näyttää ja käyttäytyykin kuin konservatiivi, eikä mikään anarkisti. Ei ole Sanders eikä ole Trump. Mukava herra, ei varmasti simpauttele.
 
Viimeksi muokattu:
Itse epäilen että Bidenin suurin ansio (ja vastustajien mielestä suurin virhe) on se, että hän on ei-Trump. Pitkän linjan poliitikko hyvässä ja pahassa....
..Sillanrakennukseen tarvitaan kaksi osapuolta. Epäilen itse vastakkainasettelun jatkuvan voimakkaana...Toki toivon olevani väärässä. Vakaa Amerikka on hyväksi meille
Olet oikeassa ja olen pitkälti samaa mieltä..
Tilanteen korjaaminen edellyttää kuitenkin sitä että poliittinen järjestelmä löytää jonkinlaisen yhteisen näkemyksen tulevaisuudesta. Molemmat suuret puolueet ovat korostaneet demokraattisen hallinnon merkitystä ja perinteitä. Kumpikin tietää että demokraattisessa järjestelmässä tarvitaan aina sekä hallitus että oppositio.
- toisekseen poliittinen järjestelmä (siis puolueet, konservatiivit sekä demokraatit) on tottunut sekä voittamaan että häviämään vaaleissa...
- Trump'ille häviäminen näyttää tuottavan suuria vaikeuksia, mutta hän tulee ja hänen taustansa ovat täysin poliittisen hallintojärjestelmän ulkopuolelta.

Enkä oikein usko muutenkaan että kestävä ratkaisu USA:n hallinnollisen järjestelmän kahtiajakautumiseen löytyy poliittisen järjestelmän ulkopuolelta..
- jo Trump'in presidenttikaudella näkyi merkkejä jossa molemmat puolueet löysivät tarvittaessa yhteisen näkemyksen (kun Trump sooloili suhteessa Venäjään/Putin'iin, puolueet yhdessä, yhteisellä päätöksellä tekivät erityislain jolla rajoitettiin Trump'in valtaoikeuksia päättää yksin Venäjään kohdistuvien pakotteiden poistamisesta tai lieventämisestä)
Lakipaketti rajoittaa presidentin mahdollisuuksia lämmittää USA:n ja Venäjän suhteita.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo allekirjoittaa Venäjä-pakotteita koskevan lakipaketin, kertoo Valkoinen talo. Aiemmin oli spekuloitu, että Trump saattaisi käyttää veto-oikeuttaan, koska hän oli vastustanut pakotteita.
Valkoisen talon tiedottajan Sarah Huckabee Sandersin mukaan presidentti on käynyt läpi paketin lopullisen version, hyväksynyt sen ja aikoo allekirjoittaa sen.
Yhdysvaltain edustajainhuone ja senaatti hyväksyivät lakipaketin selvin äänin tällä viikolla, joten se olisi todennäköisesti kumonnut Trumpin veton, jos presidentti ei hyväksyisi lakiesitystä.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201707292200294086

Kaikken ikävintä hallinnon kannalta olisi jos USA:n sisälle syhtyisi jatkossa kaksi tai useampia erillisiä kansalaisliikkeitä joiden johdossa olisi Trump' in esimerkillä, täysin yhteistyökyvyttömiä sekä pelkästään omaa pienten ääriryhmien ideologiaa ajavia sekä kannattajiaan poliittista järjestelmää vastaan kiihottavia johtajia.
- tällaisia enemmän ja vähemmän aseistautuneita ääriporukoita on toki ollut aikaisemminkin, esim. "Mustat Pantterit", 1960-70 lukujen "vallankumoukselliset" opiskelijaliikkeet, uskonnollisen liikkeet jne..
- mutta uskoisin, aikaisempien esimerkkien pohjalta, että viimeistään siinä vaiheessa jos ja kun tällaiset hallinnon ulkopuoliset liikkeet ryhtyisivät aseelliseen toimiin alkaisi "iso pyörä pyörimään".
- tuskin politiikan ulkopuoliset liikkeet kykenisivät vaikuttamaan USA:n ulkopolitiikkaan.
- mutta ulkomaisilta tahoilta mahdollisesti löytyy taloudellista ja ehkä jopa hybridivaikuttamisen myötä tukea USA:n hallintoa hajottaville tai haastaville liikkeille.

Tästä olen myös samaa mieltä: "Vakaa Amerikka on hyväksi meille" - Mutta, ennenkaikkea se on hyväksi amerikkalaisille itselleen.

Summa summarum..
Toivottavasti Biden'in presidenttikauden myötä on mahdollista löytää yhteisiä näkemyksiä USA:n sisäiseen jakautumiseen. Hänen taustansa tuntien uskoisin että se on mahdollista.
Siitä voidaan kuitenkin olla varmoja että neljä vuotta lisää Trump'in hallintoa ei olisi johtanut sisäisen yhtenäisyyden vahvistumiseen USA:ssa.
 
Viimeksi muokattu:
Neljäs puolustusministeri. Mahtaneeko olla uusi ennätys ?
Eihän tässä ole mitään uutta..jokainen voi ihan itsekseen miettiä onko tällaisessa "pelissä" mitään järkeä. Ja, muodostaako se luotettavan kuvan suurvallan johtajasta?
- oikeastaan ainoa seikka joka hieman hämmästyttää ettei tehtävään nimitetty jotain Trump'in läheistä sukulaista.
 
Todennäköistä on, että Biden jää yhden kauden presidentiksi. Harrisilla tulee olemaan etulyöntiasema seuraavissa vaaleissa.

Jos 2024 on ehdolla Kamala Harris vs Donald Trump, niin miten mahtaisi käydä. USA on loppujen lopuksi aika rasistinen ja seksistinen maa. Sitä ei täällä Suomessa välttämättä ymmärretä amerikkalaisten TV-sarjojen ja elokuvien välittämän propagandan takia, joissa sujuvasti musta ja valkoinen pariskunta seurustelevat keskenään ja hengailevat samassa kaveriporukassa. Ei tapahdu usein tosielämässä. Voi olla, että USA ei olisi vielä valmis värilliseen naispresidenttiin, jolla ei edes ole anglosaksista etunimeä.
 
Maa on niin pilalla,pilalla.


Mitäs luulette, kuinka tämä meni. No anteeksi pyyntöönhän se päättyi. Kaikkia ei voi miellyttää.



"Latina women were the "real" heroines here. You just dismissed black women's efforts when even Joe Biden acknowledged it. Stop it! "

"That anti-blackness and cadence to the white man just came out."

EmW-CXBXYAAWN3I.jpeg
 
Olisiko sitten valkoisella naisella paremmat mahdollisuudet presidentiksi? Ihonvärillä ei välttämättä ole niin merkitystä, kunhan ehdokas pystyy puhuttelemaan äänestäjiä.
 
McCainin leski aikanaan kertoi, ettei halunnut kutsua Trumpia edesmenneen miehensä hautajaisiin, koska halusi tilaisuuden arvokkaana pitää. Tuossahan tuo on jokseenkin summattuna, henkilökuva istuvasta presidentistä.

Nuo aiemmat tapahtumat, joissa Trump - "kivuliaiden kantapäiden takia" - palveluksen välttänyt "mies", avoimesti halveksui McCainin uhrauksia maalleen ovat minulle erityisen kirkkaana mieleen jääneet. Tässsä muistan kokeneeni poikkeuksellisen voimakasta inhoa ja myötähäpeää. En ole yleensä tunteiden heilutettavissa.

Tappion hetkellä 2008, McCain piti puheen jolla oli tarkoitus. Puoluepolitiikan eroista huolimatta, tärkeintä on riittävän yhtenäinen valtio. Tärkeää on jatkumo. Kannattaa tuo puhe googlettaa, jos ei tuttu ole.
McCainin kohtaloksi vaaleissa koitui, ainakin osin, valtava epäonnistuminen taustatahoilta Palinin valinnaksi varapresidentin ehdokkuuteen.

Kaiken tämän kuran keskellä, mihin nykyinen "presidentti", on maataan ajanut löytyy myös vastapooli. Onnistumiset, vaikkakin katsantokannasta riippuvaiset. Hän on kannattajakunnalleen merkittävissä asioissa ollut kohtuullisen johdonmukainen, päättäväinenkin. Veroleikkaukset, Pariisin ilmastosopimuksesta irtautuminen, nimitykset Korkeimpaan Oikeuteen sekä liittovaltiotasolle jne. ovat kiintopisteitä joihin ainakin paikallisesti vaaleissa on uudestaan ja uudestaan palattu.

Mitä jää käteen tästä kaudesta?
- voit imitoida vastustajiesi fyysisiä piirteitä, ivata, pilkata. Miksipä et voisi, olethan kovin erityinen.
- voit muodostaa perheestäsi sekä perheen lähipiiristä valtaa käyttävän keskittymän. Kuka estäisi?
- olet riittävän omnipotenssi, jättääksesi huomiotta turhat vuosikymmenien tai pidempien ajanjaksojen kuluessa muodostuneet turhat perinteet; vaalivoittajan tunnustaminen, verotietojen julkaisu etc. Turhaa tuo noin erityiselle valtiomiehelle olisi.
-viimeistään nyt lienee selvää kuinka vähällä viisaudella massoja voidaan hallita.
 
Bidenin kausi tullee olemaan, lievästi ilmaistuna, haasteellinen. Rebuplikaanien rautavasara "Grim Reaper" McConnel ilmoitti aikanaan Obaman kauden aikana laittavansa sulun muutoksille senaaatin kautta tapahtuville pysyvämmille muutoksille lainsäädännössä. Näin myös tapahtui. Aika-ikkuna 2 vuotta jolloin edistystä halutulla tavalla olisi saatu etenemään, hukattiin. Demokraattien näkökulmasta näin.
Toisaalta ainakin väitetysti, Bidenin ja McConnelin välit ovat hyvinkin asiallisia. Kyllä!, myös henkilökemioilla on merkitystä.

Tässä vaiheessa turhan aikaista esittää arvioita (arvauksia) siitä, kuinka rep. puolueen melko vähäiset kannanotot vallanvaihtoon (tunnustaminen) heijastelevat näkymiä jatkoon. George jr. on tosin ehtinyt demokratiaprosessin legitiimille jatkolle yläpeukkua näyttää.
Mr. Trumpilla kautta kuitenkin vielä muutama kuukausi jäljellä ja jotkut törkimykset(?) ovat jo ehtineet arvella kannanottojen varovaisuuden johtuvan pelosta toimenpiteistä joihin istuvalla presidentillä valta on...
 
Back
Top