Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020

Hyvin on aivopesu onnistunut.
 
NYTin suorittamaa vaalitarkkailua :facepalm:

Niin, tämä on ilmiselvästi väärin tehty, oikea tapa olisi ollut NYTin päätoimittajan twiitti "GOOD ELECTIONS! WE WON!" ilman perusteluja...
 
Presidentin osaaminen peräisin diili-tositv:stä.
Presidentin osaaminen kuten myös suosio on peräisin tosi-tv:stä (o tempora, o mores).

Mutta usein unohtuu että kyse on paljon muustakin kun tonttuilevasta egomaanikosta. Trump on vain yksi pieni osa maailmanlaajuista liikettä, joka on jo päässyt tai vasta pääsemässä valta-asemaan myös monessa Euroopan maassa.

Vanhan vallan kurittaminen kuuluu ihan asiaan, kuten myös se että byrokraatit vaihdetaan "meidän miehiin". Kyse ei ole siitä millaisia vaurioita aiheutetaan omalle maalle, vaan siitä millaisia vaurioita aiheutetaan vanhalle eliitille...USA:n tapauksessa Washingtonin suolle. Siinä mielessä Trumpin toiminta on hyvinkin loogista ja on ollut sitä ihan alusta saakka.

Tuo on kapinaliike ja loppujen lopuksi myös vallankumoksellinen liike. Siinä on toki monia osia jotka liikkuvat ihan eri tahtiin ja toisinaan vähän eri suuntaankin :ROFLMAO: Mutta kaikissa näissä liikkeissä on runsaasti yhteisiä piirteitä...kuten esimerkiksi se että liberaalit ovat ihan perseestä ja Trump on hyvä jätkä tai vähintäänkin oikealla asialla.

Länsimaat ovat Trumpin ja kumppaneiden avulla venäläistymässä ja turkkilaistumassa kovaa vauhtia, mutta kiinalaistumisen hoitavat (markkina) liberaalit. Tällä tarkoitan lähinnä henkistä ilmapiiriä, vaikka Kiina tulee kyllä muuttamaan länsimaita ja muuta maailmaa monella muullakin tavalla.

Mielenkiintoinen yhtälö ja saa sitten nähdä mitä tuo tulee tarkoittamaan Suomen osalta. Huonolta näyttää kun maailman valtarakenteiden muutokset ovat harvoin Suomelle edullisia. Ollaan niin olemattoman pieni pläntti suuren ja epävakaan naapurin takapihalla. Varmaa on vain se että maailmanpolitiikan mannerlaatat ovat liikkeellä ja kun ne liikkuvat niin myös Suomi liikkuu tai itkee ja liikkuu. Tähän asiaan on viittannut usein myös meidän presidenttimme ja hyvä että edes jossain ollaan hereillä. Pahoin pelkään että Arkadiamäellä ei herätä edes venäläiseen ohjukseen, vaikka se osuisi keskelle taloa.

Mutta onhan tässä selvitty tähänkin saakka, vaikka siitä olemassaolosta on jouduttu aina välillä myös tappelemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Donaldin twiitti-virtaa lukemalla ei voi välttyä ajatukselta, että herralla ei ole kaikki diilit kotona trump-towerissa... Viimeisten päivien twiitit ovat jatkuvaa "WE WILL WIN"-toistoa.
Nyt pitää kysyä että onko joku saanut asiasta toisenlaisenkin kuvan? Tosin en käytä twatteria mutta siitäkin huolimatta se paske eksyy silmille jostain välistä....
 
Eivät varmaan sen parempia kuin demokraatit 4 vuotta sitten. kertoo ihan tarpeeksi usan politiikan nykytilasta...

Joo ei paljon huonompia ovat, Trumpin marginaalit vaa'ankieli osavaltioissa olivat samaa tasoa kuin Bidenin, Hillary tunnusti tappionsa ja onnitteli voittajaa vaaleja seuraavana aamuna, ja Obama isannoi Trumppia valkoisessa talossa kolmantena paivan vaalien jalkeen. Kontrasti Trumpiin ei voisi olla selvempi.......
 
Hyvä riita tähtää ratkaisuun, mutta mykkäkoulu on vallankäyttöä.

b54cc6cb5cf8057dbff627161acd2f60b1-trump-pollster.rsquare.w1200.jpg
 
Mutta kun Trump ei häviä koskaan, never, ever. Se on ollut hänen mottonsa 70-luvuta saakka. Tähän saakka se on varmaan toiminut melko hyvin, ei ole tarvinnut luopua mistään. Satojen miljoonien konkurssivelatkin saanut anteksi.
Mutta nyt pitää, ei voi jäädä Valkoiseen Taloon asumaan enää. Aivan uusi tilanne hänelle.
 
Mutta kun Trump ei häviä koskaan, never, ever. Se on ollut hänen mottonsa 70-luvuta saakka. Tähän saakka se on varmaan toiminut melko hyvin, ei ole tarvinnut luopua mistään.

On joutunut luopumaan paljostakin kuudessa konkurssissaan.... Trumpin arvokkain omaisuusera on Trump brandi, jossain vaiheessa kun ei mennyt ihan putkeen se oli jopa valjastettu McDonaldsin hampurilaisten mainostukseen..


Trump oli aika pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa, joista sen pelasti Apprentice mutta kiinteistosijoittana Trump ei missaan vaiheessa ole ollut erityisen menestyva....
 
Viimeksi muokattu:
The 2020 election unfolded smoothly across the country and without any widespread irregularities, according to state officials and election experts, a stark contrast to the baseless claims of fraud being leveled by President Donald Trump following his defeat.

Election experts said the large increase in advance voting — 107 million people voting early in person and by mail — helped take pressure off Election Day operations. There were also no incidents of violence at the polls or voter intimidation.
 
Mutta kun Trump ei häviä koskaan, never, ever. Se on ollut hänen mottonsa 70-luvuta saakka. Tähän saakka se on varmaan toiminut melko hyvin, ei ole tarvinnut luopua mistään. Satojen miljoonien konkurssivelatkin saanut anteksi.
Mutta nyt pitää, ei voi jäädä Valkoiseen Taloon asumaan enää. Aivan uusi tilanne hänelle.
Ei Donald halua jäädä valkoiseen taloon asumaan. Sää on aivan yhtä perseestä kuin Suomessa. Palm Beachilla lämpötila on noin 30 ympäri vuoden.
 
Yrittäkääs nyt sekopäät rauhottua ja lukekaa toi aluksi. Jos se ei tehoa niin suosittelen soittoa lekurille.

Jussi Halla-aho

9. marraskuuta kello 12.35 ·

Medialla on suuri tarve spekuloida sillä, mitä Trump tekee ja mitä kaikkea kauheaa voi tapahtua vallanvaihdon yhteydessä.
Yhdysvallat on maailman vanhin yhtäjaksoinen, katkeamaton moderni tasavalta ja demokratia. Sen instituutioilla on valtava, 250 vuoden historian tuottama inertia. Yhdysvalloissa ei ole koskaan tapahtunut vallankaappausta tai ollut diktaattoria.
Yhdysvallat ei ole kansallisvaltio, toisin kuin vaikkapa Suomi. Kansakunnan liimana ei ole kieli, tausta tai kulttuuri vaan yhteiskuntaidea. Instituutiot, kuten perustuslaki, luotiin tietoisesti suojelemaan tätä ideaa. Amerikkalaiset uskovat instituutioihinsa, kuten perustuslakiin, lujemmin ja joustamattomammin kuin eurooppalaiset. Joustamaton suhtautuminen on mahdollistanut 250 vuoden katkeamattoman demokratian ja oikeusvaltion.
Vuoden 2016 vaalien jälkeen parempi väki oli kauhuissaan ja kertoi, että nyt tulee ydinsota ja fasismi, naisten oikeudet peruutetaan ja mustat palautetaan puuvillapelloille. Itse pidin (ja pidän edelleen) Trumpin voittoa hyvänä asiana. Yhtäältä hän brutaalilla tyylillään nosti esille asioita, jotka piti nostaa esille. Toisaalta ymmärsin, että edellä mainitut, oikeusvaltiota ja demokratiaa turvaavat instituutiot ovat liian vahvoja ja raskaita, jotta Trump saisi aikaan mitään systeemistä vahinkoa - vaikka hän sellaista yrittäisi.
Paremman väen pahaa mieltä ja Trump-ahdistusta ei voida pitää systeemisenä vahinkona. Oikeastaan niitä ei voida pitää vahinkona ollenkaan.
Aivan yhtä selvää on, että vallansiirto Trumpilta Bidenille tapahtuu lain säätämässä järjestyksessä, tviittaili Trump mitä hyvänsä ja onnitteli hän Bidenia tai ei. Ihmisiä vaivaa kyvyttömyys erottaa toisistaan sanoja ja materiaalista todellisuutta. Sanoilla on merkitystä vain, jos on mahdollisuus, että niistä seuraa jotakin konkreettista. Siitä, että Trump kieltäytyy myöntämästä tappiotaan, ei seuraa se, että valta ei vaihtuisi säädetyssä järjestyksessä. Mitään todellista kriisiä ei siis ole, eikä ole syytä kiipeillä seinille.
Mainitsen tässä yhteydessä ampuma-aseita koskevat lait, jotka ovat jatkuva kuuma kysymys Yhdysvalloissa. Eurooppalaiset, jotka ovat tottuneet heikkoihin ja poliittisten suhdanteiden mukaan venyviin ja paukkuviin perustuslakeihin, ihmettelevät jatkuvasti, miksi pyssyjä ei rajoiteta tai kielletä Yhdysvalloissa.
Niitä ei kielletä, koska perustuslaki ("2nd amendment") kieltää rajoittamasta kansalaisten oikeuttaa omistaa ja kanniskella aseita. Eurooppalaisten on vaikea ymmärtää fundamentalistista suhtautumista perustuslakiin ja perusoikeuksiin. Sitä olisi kuitenkin syytä ymmärtää, koska juuri fundamentalismi on mahdollistanut 250 vuoden katkeamattoman demokratian ja tekee yhteiskunnasta niin vahvan, että se selviää myös yhdestä Trumpista ja tästäkin vallanvaihdosta. Jos instituutiot sivuutetaan ja niiden ehdottomuus kyseenalaistetaan yhdessä yksityiskohdassa - kuten aselaeissa -, kynnys niiden sivuuttamiseen ja kyseenalaistamiseen laskee kaikissa muissakin yksityiskohdissa.
Jos sinä vaadit instituutioiden joustamista edistääksesi omia poliittisia tavoitteitasi, mikä on moraalinen vasta-argumenttisi, kun minä vaadin suhdanteiden vaihtuessa samaa?
Yhdysvaltain presidentti on vaikutusvaltainen henkilö, mutta hänen vaikutusvallallaan on selkeät rajat. Hän on alisteinen kongressille, oikeuslaitokselle ja perustuslaille. Siksi ei ole syytä huoleen. Siksi on syytä olla nakertamatta instituutioiden auktoriteettia vaatimalla niiltä joustoa.
 
Back
Top