Yleistä keskustelua Ylestä

Varmaan näin, jos ei ole Tampereen kommunistiopistoa käynyt läpi. Olisi se kaameaa ajatella, jos YLE kertoisi faktoja ilman vajakki-toimittajan mielipidettä. Kaamea ajatus, että YLE saavuttaisi edes pienen murusen uutisvälityksen perusasioista. Verrokkina vaikka BBC, Guardian tahi Al.Jazeera. Ei niin, että, jokin hikinen Palaface tule lässyttämään paskaa. Faktat kerrotaan ja sen jälkeen toimittaja voi hourailla mitä haluaa.

BBC ja Guardian eivät mitenkään neutraaleita ole, vaan agenda on sielläkin. Puhumattakaan Al Jazeerasta joka on islamistinen Muslimiveljeskuntaan sidoksissa oleva media.
 
Varmaan näin, jos ei ole Tampereen kommunistiopistoa käynyt läpi. Olisi se kaameaa ajatella, jos YLE kertoisi faktoja ilman vajakki-toimittajan mielipidettä. Kaamea ajatus, että YLE saavuttaisi edes pienen murusen uutisvälityksen perusasioista. Verrokkina vaikka BBC, Guardian tahi Al.Jazeera. Ei niin, että, jokin hikinen Palaface tule lässyttämään paskaa. Faktat kerrotaan ja sen jälkeen toimittaja voi hourailla mitä haluaa.

Olen ollut mukana YLEn hallintoneuvoston kokousten esittelijänä. Ne ovat täyttä ja syvää korruptiota. Milloin mennään Saariselälle, Balille tai Hawaijille. Oma kokki on mukana, aamiainen tehdään kyseisen ääliön toiveiden mukaan, jalkahieronta tulee sivussa ja pyyhkeet on lämmitetty. Hyvä esimerkki oli äsken päättyneet futiksen EM-kisat. Pari kaveria seilasi huumepäissään jossain natsijunissa ja soperteli aivan sekavaa juttua. Majoitus viiden tähden hotelleissa a 2500 euroa yö. Jne.

Mihin luulette rahojen menevän? Uutisten lukeminen muutaman kerran päivässä maksaa melkein miljardi euroa vuodessa.

Ensimmäinen askel tuon läpikorruptoituneen stalinistipesäkkeen perkaamiseksi olisi avata koko YLEn talous. Kaikki laskut vain auki ja julkisiksi, kuten muissakin verorahoitteissa palveluissa on tehty.

Ei todellakaan ole vaikeaa. Eteenpäin saatana avoimuuden tiellä. Jos joku vikisee YLEssä vastaan, niin kenkää perseelle niin että läski tutisee.
Nyt tulee sen verran voimakasta väitettä, että tuollaiselle pitää olla jo jotain näyttääkin.

En sinänsä epäile etteikö Ylen sisäinen puolueellisuus voisi johtaa myös korruptioon. Mutta tuon tason överiväitteet voivat mennä myös valeuutiskategoriaan.

Eikös sinä ole Amerikan kokemusasiantuntija?
 
Nyt tulee sen verran voimakasta väitettä, että tuollaiselle pitää olla jo jotain näyttääkin.

En sinänsä epäile etteikö Ylen sisäinen puolueellisuus voisi johtaa myös korruptioon. Mutta tuon tason överiväitteet voivat mennä myös valeuutiskategoriaan.

Eikös sinä ole Amerikan kokemusasiantuntija?
En tiedä overinäytteistä tahi valeuutisista mitään. Mitä pitäisi todistaa? Kun konsulttina vain näkee ja kokee kaikenlaista. Aivan laidasta laitaan.

Olen ollut Saariselällä Ylen hallintoneuvoston kokouksessa. Olen tehnyt duunia ihan amerikoissa ja muutamassa muussakin maassa, jotka eivät sijaitse lähelläkään Äänekoskea. Kaikkia (melkein) koskee salassapitosopimus, joita tietysti kunnioitan.

Mikä Sinua oikein vaivaa? En kauheasti arvosta henkilöön käyvää nimetöntä hyökkäystä. Jos Sinulla on parempaa faktaa tai enemmän kokemusta esmes jenkeistä tahi Ylen johdon toiminnasta, niin kerro ihmeessä.
 

Tämän tunkion pöyhiminen, alla olevan maaperän pohjatutkimuksen tekemiseksi. Toivottavasti toimituksellisissa palavereissa jaa-ääniä saa.

Ylen ohjelmapäällikkö Kautto kertoo että; "kyseessä on periaatteet eivätkä ohjeet, ja ne liittyvät työkulttuurin parantamiseen eivätkä journalistiseen työhön".

Tämä siis liittyen turvallisen tilan kirjallisiin ohjeisiin, joita Ylen tiloissa on näkyvissä tavoilla joita ei voi ohittaa.
Ovatko myös tulospalkkioina 500euroa - 1/2 kuukausipalkasta jaettavat monimuotoisuuteen liitetyt ja tässä kriteeristössä arvioidut taloudelliset kannustimet. Vain osa prosessia työkulttuurin kehittämiseen.

Ainakin periaatteessa kuka tahansa valveilla oleva - vaan ilmeisesti käytännössä kuitenkin surullisen harva - pidempään julkisen puolen isommissa organisaatioissa toiminut. Kykenee hahmottelemaan "suosituksia", "ohjeita" tms. Joissa näennäisesti ei velvoittavuutta ole. Käytännön ollessa hyvinkin erimuotoinen.

Kyynisempi henkilö saattaisi myös kysyä tarkennuksia tälle periaate-ohje -kategorisoinnille, joka ohjelmapäällikkö Kauton mukaan ilmeisesti toimii Ylen perustehtävien objektiivisuuden takaajana.

Itseäni tälläisenä mustavalko-autistina, askarruttaa toimintamallien kehittäminen Yle:llä suuntaan, jossa paljolti synnynnäiset ominaisuudet esim. etnisyys. Olisivat vaikuttimena rekryprosesseihin tai aihe-aluetta käsittelevien juttujen henkilövalintoihin. Tai ylipäätään aihevalintoihin ohi perinteisten journalististen periaatteiden. Kummastakin, nyt ainakin kysymyksiä herättävää on esitetty.
 
Kun eivät uskalla antaa kenkää Lloyd Libisolle, niin estetty pääsy Ylen työsähköpostiin. Varmaan joku tekninen häiriö vain. :LOL:
Lloydin tuottaja jakelee Somessa mielipiteitään.
Katso liite: 100690
Tytti ei siis kuunnellut podcastia, siinähän Lloyd selvästi toi esiin, että YLE:n sisällä ei hyväksytä virallisesta linjasta poikkeavia mielipiteitä.

Mutta ulina kertoo, että on osuttu oikeaan kohtaan ja se mitä on sanotttu on totta. Siis onnittelut Ivan, Sanna ja Lloyd
 
EI taida tulla mitään muutoksia Ylelle. On kyllä uskomaton maa tämä. Kukaan muu puolue kuin persut eivät haluneet tosiasiallisesti pienentää Ylen budjettia. Tulee siis jatkossakin kasvamaan n. 15 miljoonaa per vuosi.

Ongelma on, että muut hallituspuolueetkaan ei halua tehdä Ylelle mitään. Muissa eurooppalaisissa maissa on leikattu ja tullaan leikkamaan yleisradioiden budjetteja huomattavasti. Suomessa ei ole leikattu ja ilmeisesti ei edes olla leikkaamassa. Viron Ylen budjetti yli kymmenen kertaa pienempi.

Uskomaton pyhä lehmä tämä Yle Suomessa.

 
Viimeksi muokattu:
Katso liite: 100817

Persujen innolla leikkauksiin ja Yleisradion alasajoon on pitkät perinteet? 😁 /S

Ei tässä ole nyt kyseessä lainkaan Ylen linja tai sisältö. Minulle se ainakin on täysin yhdentekevää, koska en nykyään enää seuraa enkä katso sen sisältöjä. Eurosportin kautta nuo olympialaisetkin on parempia katsoa. Kuka tuollaisesta paskasta oikeasti maksaisi jotain omaa rahaa ? Väitän että hyvin hyvin harva. 80 % sisällöstä maksumuurin taakse, niin se nähtäisiin oikeasti. Mutta sitä ei tehdä, koska tulos Ylen kannalta olisi niin huono.

Tässä on kyseessä eniten se, että tuo on täysin ylipaisunut mammutti Suomessa. Sen elättää veronmaksajat, jotka jo muutenkin maksavat maailman korkeimpia veroja. Ei ole mitenkään mahdollista, että tuohon pyhään lehmään voida koskea.

Poliitikot ovat luoneet omaksi suojakseen tuollaisen syöttöporsaan, joka on tehoton, hampaaton ja hämmästyttävän huonosti johdettu. 150 miljoonaa budjetista pois heti ja palkkaisivat sillä rahalla vaikka poliiseja. Mutta kun ei. Suomalaiset vaan on niin hölmö kansa, ettei kukaan osaa pitää omista rahoistaan huolta.
 
Oikein ajattelevien kosto on kauhea, eiköhän Lloydin työt YLE:llä lopu pikku hiljaa.
Toivottavasti mies löytää uutta duunia jostain vapaasta mediasta.
Kumarran miehen rohkeudelle nousta tuota hulluutta vastaan.
Onneksi Iltalehden jurnalistit pitävät tätä esillä ja tuovat esiin nuo valheet ja väärinkäytökset.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/801ae36c-4bb2-4799-a1fb-c72fa9908f43

Loppuivatko Lloyd Libison työt Ylellä? Toimittaja julkaisi rajun viestin somessa​

Ylen monimuotoisuuskoulutuksista avautunut radiotoimittaja Lloyd Libiso ei ole päässyt Ylen työsähköpostiinsa tai palavereihin lähes kolmeen vuorokauteen. Ylen pomot ovat aloittaneet lokakampanjan häntä kohtaan, Libiso kertoo.
029f1a5e19c2439f27331fcec6030361b59f2b0a60bce69c47239d2fc1226b72.jpg
029f1a5e19c2439f27331fcec6030361b59f2b0a60bce69c47239d2fc1226b72.jpg

Lloyd Libiso tunnetaan myös Inttistoorit-podcastistaan ja viimeisimmältä Selviytyjät Suomi -kaudelta. Miia Sirén
Tekijän kuva
Tuukka Kainulainen
Tänään klo 14:04 (päivitetty klo 17:04)
  • Ylen radiotoimittaja Lloyd Libiso kritisoi Ylen monimuotoisuuskoulutuksia ja turvallisemman tilan periaatteita Youtube-podcastissa.
  • Libiso on kertonut, että koulutukset ovat olleet pakollisia ja ohjanneet journalistista työtä. Ylen johto on kiistänyt väitteet.
  • Jupakan jälkeen Libiso ei ole päässyt Ylen työsähköpostiinsa eikä sopimiinsa palavereihin. Ylen pomot ovat esittäneet Libison mukaan julkista kritiikkiä häntä kohtaan sosiaalisessa mediassa.
  • Ylen vastaava päätoimittaja vaikenee tilanteesta.

Monimuotoisuusjupakan keskelle päätynyt Ylen radiotoimittaja Lloyd Libiso ei ole päässyt lähes kolmeen vuorokauteen Ylen työsähköpostiinsa. Libiso kertoi asiasta ensin julkisessa Instagram-profiilissaan.

– En ole päässyt enää reiluun 43 tuntiin kirjautumaan sähköpostiini [– –].

– Jos olemme sopineet palavereja tuolla meilillä, en myöskään pääse niihin palavereihin, Libiso jatkaa päivityksessään.

Jutun tekohetkellä Libison tarinat-osion julkaisusta on kulunut 22 tuntia. Hän vahvistaa Iltalehdelle puhelimitse keskiviikkona aamupäivällä, ettei hänellä ole vieläkään pääsyä työsähköpostiinsa.

Lue myös
YleX:n toimittaja avautuu monimuotoisuuskoulutuksista: Nämä asiat ovat ristiriidassa Yle-pomojen sanomisten kanssa
Herää kysymys, johtuuko työsähköpostiin ja palavereihin pääsemättömyys teknisestä viasta, töiden päättymisestä Ylellä vai jostain muusta.

Kun Iltalehti kysyy Libisolta, onko hän edelleen Ylellä töissä, seuraa sekuntien hiljaisuus.

– Tämän vallitsevan tilanteen ja painostuksen alla en kommentoi tuota asiaa, Libiso sanoo lopulta.

Ylen luovien sisältöjen ja median johtaja sekä vastaava päätoimittaja Ville Vilén kertoo Iltalehdelle, ettei Libiso ole työsuhteessa Yleen.

– Meillä on voimassa oleva sopimus Lloyd Libison yhtiön kanssa. Emme kommentoi Ylen ja yksittäisen yrityksen tai työntekijän välisiä asioita, Vilén kommentoi sähköpostitse.


Sähköpostiosoitteiden jakaminen​

Iltalehti sai myöhemmin keskiviikkona tiedon, jonka mukaan Libiso olisi aiemmin julkaissut Instagramin tarinat-osiossa Yleen liittyvää sähköpostiviestintää. Libiso vahvistaa asian.


– Julkaisin sunnuntaina tarinat-osiossa sähköpostin, jossa on todisteet siitä, että monimuotoisuuskoulutustoiminta on ollut meillä YleX:llä pakollista. Koska siinä näkyi sähköpostiosoitteita, poistin sen.

Libiso kertoo tämän jälkeen julkaisseensa sähköpostin uudelleen niin, etteivät sähköpostiosoitteet olleet näkyvissä.

Versio, jossa osoitteet näkyivät, oli Libison mukaan nähtävillä noin tunnin ajan. Korjattu julkaisu sähköpostista oli nähtävillä 24 tuntia, Libiso kertoo.

Iltalehti kysyi Libisolta, uskooko hän sähköpostin julkaisemisen voivan olla syy työsähköpostin poistamiseen käytöstä.

Libison käsityksen mukaan ei ole kiellettyä, että Ylen sähköpostiin saatua materiaalia julkaistaan.

Hän ei halua spekuloida muita mahdollisia syitä työsähköpostin poistamiseen käytöstä.

Kritiikkiä pomoilta​

Libiso avautui Ylen kohua herättäneistä monimuotoisuuskoulutuksista toimittaja Ivan Puopolon podcastissa 24. heinäkuuta. Podcastissa esiintymisen jälkeen Libiso kertoo saaneensa puhelun YleX:n kanavapäälliköltä Hanne Kautolta. Libison mukaan Kautto kielsi häntä puhumasta monimuotoisuuskohusta YleX:n viikonloppuohjelmassa, jota Libiso juontaa.

Kautto vahvisti viime perjantaina Helsingin Sanomille, että hän on keskustellut Libison kanssa tämän kommenteista Puopolon ohjelmassa. Keskustelun sisältöä hän ei kommentoinut tarkemmin.

Libiso kertoo nyt Iltalehdelle saaneensa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa Ylellä esihenkilö- ja johtotehtävissä työskenteleviltä henkilöiltä. Iltalehti on nähnyt kyseisiä päivityksiä.


Työkaverit kehuivat rohkeudesta​

41abbf0968463262bca1d078398f14396965eb89ce584e963eca9f440977f3e2.jpg
41abbf0968463262bca1d078398f14396965eb89ce584e963eca9f440977f3e2.jpg

Ylen hallintoneuvosto aikoo käsitellä monimuotoisuuskoulutuksista syntynyttä kohua seuraavassa kokouksessaan. PASI LIESIMAA
Libiso kertoo saaneensa työkavereiltaan kiitosta siitä, että hän on uskaltanut nostaa Ylen toimintakulttuuriin liittyvät epäkohdat esille.

– Ihmiset eivät ole uskaltaneet itse [puhua asiasta], Libiso sanoo.

Juttua päivitetty 31.7.2024 kello 17.04: Lisätty tieto Libison Instagramissa julkaisemasta sähköpostista ja siihen liittyvät kommentit.
 
YLEssä näköjään jostain syystä saatiin idea tehdä vielä erillinen juttu (oli siis urheiluruudussa) venäläisurheilijasta olympialaisista. Ei kyllä riitä itsellä yhtään ymmärrys miksi noille pitää antaa yhtään ylimäärästä ruutuaikaa.
 
Katso liite: 100817

Persujen innolla leikkauksiin ja Yleisradion alasajoon on pitkät perinteet? 😁 /S

Taitaa mennä tässä maassa toiset sata vuotta, ennen kuin Yleltä leikataan.

Minkähänlaista sisältöä noilla työväen sivistysluennoilla mahtoi olla.

En ymmärrä, miksi ihmisillä on niin kova hinku tuhlata rahojamme tuohon laitokseen, mutta kai se kansa tietää.
 
Sinällään tuon ”parlamenttaarisen neuvotteluryhmän” voisi aivan hyvin ohittaa.

Mikään ei hallitusta sido tuohon. Tuo on vaan ”maan tapa” että tuosta Ylen budjetista on päätetty ryhmällä, jossa edustusta jokaisesta eduskuntapuolueesta.

Tuo on jälleen yksi ”maan tapa”, missä Suomen ns. oikeisto antaa viilata itseänsä linssiin. Kun on Ylelle luotu tuollainen budjettiautomaatti, jossa korotus tulee jatkuvasti, niin vasemmistolle tuo toki sopii.

Naurahdin, kun tuota Ylen budjettia jossain yhteydessä puolusteltiin kansallisella turvallisuudellakin. No, tuo nyt vain kertoo, miten sekaisin tämän maan poliitikot on päästään.

Ylen budjetti pitäisi ensin saada edes laskettua länsieurooppalaiselle tasolle. Sekin on jo kyseenalaista, koska Suomen talous ei ole millään mittarilla länsieurooppalaisella tasolla saatikka Pohjoismaisella. Eikä se tule siellä olemaankaan seuraavaan 20 vuoteen, tuskin koskaan.
Oikea viiteryhmä Suomellle on nykyään itäeurooppa. Ylen budjetin laskeminen 20 - 30 prosentillla palauttaisi sen vasta länsieurooppalaiselle tasolle.

Olisikin alettava mieluummin jo suoraan keskustelemaan, olisiko se Viron yleisradion kustannusrakennne kuitenkin se tulevaisuuden tavoite. On kiusaannuttavaa kun Suomea vieläkin verrataan pohjoismaihin, kun oikein mitään yhtäläisyyttä Suomella ei taloudellisessa mielessä noihin maihin enää ole.
 
Viimeksi muokattu:
Yle julkaisi elokapinan PR-jutun uutisena.

Kaapo Riikosen päälle ammuttiin sontaa arvomaailman takia – ”Olen koulutettu tähän”

Kaksi ympäristöliike Elokapinan jäsentä kertoo, miksi ovat valmiita laittamaan itsensä alttiiksi vihalle ja häirinnälle.

Riikosen mukaan on ikävää, että he joutuvat aiheuttamaan häiriötä. Hänen mielestään silti esimerkiksi katublokeissa syntyvä hetkellinen pysähtyminen on pientä verrattuna ilmastokriisin aiheuttamiin tuhoihin.

– Perinteiset mielenosoitukset eivät saa näkyvyyttä, koska niitä on alettu pitämään arkipäiväisinä, joten se ei enää riitä, kertoo Riikonen.

Mielenosoituksista sivullisille aiheutuvista haitoista he ovat pahoillaan.

– Emme ole tiellä, koska haluamme, vaan koska meidän on ilmastonmuutoksen vuoksi pakko, Peritalo sanoo.

Aktivismia luonnon puolesta

Filosofiaa Jyväskylän yliopistossa opiskelevalle Riikoselle opinnot ovat lisänneet kiinnostusta ympäristöasioihin. Hänen perheessään on puhuttu aina paljon politiikasta, mutta ei varsinaisesti ilmastoasioista.

Riikonen liittyi ympäristöliikkeeseen viisi vuotta sitten Joensuussa.

– Ilmastokriisi ja luontokato ovat niin isoja juttuja, että on pakko tehdä jotain. Elokapinan kautta pääsen tekemään mielestäni merkittävää työtä, kertoo Riikonen.

 
Back
Top