Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Yleistä keskustelua Ylestä

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Bushmaster, 23.11.2015.

 1. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  En millään kyennyt löytämää tälle sopivaa säiettä joten avasin uuden....?  http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2015/11/23/ylen-opetusvideot/

  Ylen opetusvideot
  23mar2015
  Kirjoittanut Kalle Isokallio | 20 Kommenttia


  Silloin tällöin pulpahtaa pinnalle keskustelu Ylen tehtävistä. Voin todeta, että yhdestä julkisen palvelun tehtävästä Yle selviytyy kiitettävin arvosanoin. Se tuottaa päivittäin korkeakoulujen opetuksen tueksi esimerkkimateriaalia siitä, mitä laatujournalismi ei ole.

  Erkki Raatikainen totesi aikoinaan, että jos toimittaja haastattelee toimittajaa se on kuin hakisi siskoaan illan viimeiseen valssiin. Silti Ylen uutisten vakiotavaraa ovat omien toimittajien haastattelut. Syy ei voi olla muu kuin se, ettei toimittaja osaa tehdä juttujaan itsenäisesti.

  Asian koomisuus paljastuu Ylen ulkomaankirjeenvaihtajien kohdalla. Toimittaja menee seisomaan kuvaajan kanssa asemapaikkaansa edustavan maamerkin eteen ja jää odottamaan nappi korvassa kysymyksiä. Kuka tahansa paikalla oleva turisti pystyisi samaan. Painetuissa lehdissä kalliilla rahalla ulkomaille lähetetty toimittaja tekee juttunsa itse ja lähettää valmiit lehteen.

  Se selittää sen, etteivät lehdet palkkaa toimittajia Ylestä, mutta Yle yrittää jatkuvasti palkata toimittajia lehdistä. Toinen selitys voi olla siinä, että se maamerkin edessä kysymyksiä odottava nappikorvainen toimittaja saa palkkansa verovaroista.

  Viime aikoina Yle on ryhtynyt myös mainostamaan, vaikka se ei taida olla sallittua. Pari kertaa viikossa uutislähetyksissä kerrotaan viiden minuutin ”uutisena”, että joku artisti on tehnyt uuden levyn tai on järjestämässä kiertuetta. Millään journalistisella mittarilla kyseessä ei ole uutinen. Kun painetulta sanalta on kielletty tekstimainonta, miten ihmeessä se voi olla sallittua Ylelle?

  Laatujournalismi ei myöskään ole sitä, että toimittaja tarjoaa haastateltavalle oman mielipiteensä kysymyksen muodossa. Kuitenkin harva se ilta Ylen toimittajat kysyvät haastateltavalta: Eikö voikin olla mahdollista että…? ja lataa jatkoksi oman mielipiteensä. Jos vastaaja toimii ammatissa, jota hoidetaan virkavastuulla, hän ei voi vastata kuin että kaikki voi olla mahdollista. Sen jälkeen Yle toitottaa koko päivän, että asia on niin. Uudelleenlähetyksissä leikataan pois toimittajan johdatteleva kysymys. Kyseessä ei ole tiedonvälitys, vaan propaganda.

  Myöskään asiantuntijalausuntoina ei pidä tarjota sellaisen henkilön haastattelua, joka on asianosainen. Toimittajan velvollisuutena on kertoa sidokset, jos niitä on. Niin tapahtuu Ylessä vain, jos haastateltava on eri mieltä toimittajan kanssa.

  Jotta Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien journalismi saataisiin tasolle, jolla se oli vielä kymmenkunta vuotta sitten, Ylen hallitukseen pitää saada journalistista osaamista. Liikkeenjohdollista osaamista siellä ei tarvita, eihän Yle ole yritys. Se on verovaroin toimiva virasto.

  Sekään ei haittaisi, että Ylen ylin johto lukisi Journalistin ohjeet ja valvoisi, että niitä ryhdytään kunnioittamaan myös uutis- ja ajankohtaistoimituksissa.
   
  ak.tied, Lepukki, näätä ja 11 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Ja taas Yle...

  Vuoden paras vitsi: Ylen tutkimus: Suomalaisten luottamus tiedotusvälineisiin on vahvistunut – etenkin HS:n luotettavuus koheni

  Yle siis on tutkituttanut. Mutta kuka tutki, mitä tutki, milloin tutki, miten tutki ja mitkä olivat kysymykset.

  Se kerrotiin, että asiaa kysyttiin 1024 ihmiseltä. Ylessä on työntekijöitä n. 3000 henkilöä, joten vain yksi kolmannes heistä pääsi vastaamaan, jos he olivat kohderyhmänä.

  Yleen tiedotusvälineenä luotti kyselyn mukaan 92 % ja Hesariin n.70 %. Prosentit muistuttavat jo Neuvostoliiton vaaleja, joissa äänestysprosentti oli aina 100%, joskus jopa 101 %.

  Nyt pitäisi tutkia, kuinka moni suomalainen luottaa tähän Ylen kyselyyn?
   
  ak.tied, Anonymous FInn, näätä ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  90% suomalaisista luottaa YLE:en? Tarkoittaako se siis sitä että mitään tervettä kritiikkiä lukevia on alle 10% ? Ihmiset on opetettu "pikaruokakulttuuriin" myös yhteiskunta- ja maailmankäsityksen muodostamisessa. Se on sama kuin jos 90% Suomen ruuasta tarjoiltaisiin Hesestä tai Mäkkäristä.

  YLE:n uutisointi on aivan kuin pikaruuan "tyhjät kalorit". Minusta se on äärimmäisen huolestuttavaa....
   
  STI_Tactical9mm, Geronimo ja Lone Soldier tykkäsivät tästä.
 5. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,099
  Tykkäykset:
  8,117
  Pisteet:
  1,286
  Ehkä on oireellista, että kyseinen bloggari ei osaa lukea mediaa?:rolleyes:

  http://yle.fi/uutiset/luottamus_ylen_uutisiin_ennatyskorkealla/8473679

  Taloustutkimus kysyi vähän yli tuhannelta suomalaiselta muun muassa, kuinka luotettavina he pitävät eri tiedotusvälineitä.

  Taloustutkimus on toteuttanut Uutisarvostukset-tutkimuksen vuosittain Yleisradion toimeksiannosta. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 1 024 henkilöä.
   
 6. FinnNSF

  FinnNSF Eversti Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,745
  Tykkäykset:
  2,538
  Pisteet:
  316
  Taas esimerkki medioiden "luotettavuudesta";

  Kaleva kertoi viimeisimmän raiskaus-tapauksen taustaisuuden suoraan.

  Iltalehti kertoo niin epäsuorasti melkein suoraan kuin voi kertomatta kuitenkaan suoraan. Lukijan pääteltävä asia itse auliisti jätetyistä johtolangoista "nuorukainen" ja "tulkkiapu".

  YLE jo perinteiseksi muodostuneeseen avoimeen tyyliin siivoaa kaiken taustaisuus-tiedon visusti pois.

  Vähän yllättäen pisimmän korren veti Ilta-Sanomat, toimittaja kertoo taustaisuuden ja senkin mitä moni heti jo epäili (kilometrin päässä tapahtumapaikasta on tuore vastaanottokeskus "alle 18-vuotiaille miehille").
   
  vonrehausen, Geronimo ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 7. Alphyddans Finest

  Alphyddans Finest Alikersantti

  Liittynyt:
  10.08.2015
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  64
  Pisteet:
  6
  Mikä YLE:ssä sitten on niin epäluotettavaa? Itse kyllä luotan. Toki median lukutaitoa pitää löytyä, se on enemmänkin yleissivistystä.
   
 8. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,099
  Tykkäykset:
  8,117
  Pisteet:
  1,286
  Kieltämättä, hyvä kysymys, miksi Yle kertoi ulkomaalaistaustaisista, mutta ei maininnut keskusta, vaan puhui vain "asunnosta".
   
 9. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Ei koske pelkästää yleä mutta topikissa on yle esillä.... joka ei uutisoi vaan "toimittelee" ja tuo "toimiteltua informaatiota" kansalaisten tietoisuuteen miten asioista pitäisi ajatella ja niin suhtautua.....

  Yle ei raportoi eikä tuo esiin saman kaltaisesti eikä yhtä vapaasti tapahtumia ja niiden taustoja, tekijöitä ja heidä taustojaan ja kaikkea mitä siihen liittyy ect ect...kuin esim mediat Rranskassa, USA:ssa, Britanniassa ect faktoja vaan toimittaa tietyn kaavan mukaan ja tiettyyn suuntaan kansalaisten mielipiteitä ohjaavaa informaatiota, joiden kustannukset maksetaan kansalaisten verovaroin...?.... Miksi tällaista toimintaa kutsutaan..miksi tätä kuuluisi kutsua...? "riippumaton media?"

  Haluaisitko itse "pureskella ruokasi" vai kelpaako sinulle valmiiksi "pureskeltu mössö" syötäväksi ilman ravitsevaa sisältöä?
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2015
  Honcho, STI_Tactical9mm ja Lone Soldier tykkäsivät tästä.
 10. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Monet muutkin ovat Ylen toiminnan huomanneet...

  Yle luotettavin *huutonaurua*

  24.11.2015 10:42 Janne Hilden
  http://hildegaard.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207114-yle-luotettavin-huutonaurua

  Juuri julkaistiin tutkimus. jonka mukaan Ylen uutisia kohtaan löytyy eniten luottamusta ihmisillä. Uutisarvostus 2015 -tutkimuksen perusteella Yle on selvästi Suomen luotetuin uutislähde. Peräti 92 % haastatelluista pitää Ylen uutisia luotettavina.

  Kovin hyväuskoisia tutkimuksessa haastatellut ovat Suomen mediakentästä, ja Ylen asemasta tiedonvälityksen jaloimpana airueena. Eilen on raiskattu Kempeleellä 14-vuotias tyttö ulkomaalaisten miesten toimesta. Suurin kummastus uutisoinnissa herää huomiosta, että Yle ei uutisessaan mitenkään tuo ilmi tekijöiden ulkomaalaistaustaa:

  "Poliisi ottanut kiinni kaksi nuorta miestä"


  Kun taas muissa medioissa ei häpeillä tuoda esiin raiskauksen todellista taustaa (mm. Savon Sanomat):

  "Poliisi otti kiinni kaksi ulkomaalaista poikaa"


  Oksettavaa toimintaa ja asioiden peittelyä verovaroin julkista palvelua tuottavalta puulaakilta.
   
  STI_Tactical9mm, Lone Soldier ja Geronimo tykkäsivät tästä.
 11. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Mielipidetutkimuksen tulokset on hyvinpitkälle riippuvaisia kysymyksenasettelusta ja sen valitsee kyselyn tilaaja jolloin voidaan rajata jo etukäteen osa mahdollisista kielteisistä tai kiistanalaisista vastauksista pois kyselystä.
  YLE joutuu todistelemaan toimintansa oikeutusta kaupallisia toimioita vastaan jolloin tuota "luottamusta" onkin pakko korostaa ja verovaroin toimiva tarvitsee myös oikeutuksen saada "verottaa" kansaa.
   
  STI_Tactical9mm, Lone Soldier ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 12. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Olisikohan tämän uutisoinnin taustalla Sisäministeriön masinoima "valtava myrsky"

  http://yle.fi/uutiset/sisaministeri...tintagurut_ideoimaan_valtavaa_myrskya/8420824
  Sisäministeriö kutsui alkusyksystä viestintäyhtiöitä kehittelemään ministeriön johdolla juttusarjoja ja kampanjoita turvapaikanhakijoista. Viestintäjohtaja Mika Mäkisen mukaan tapahtumassa oli kyse "puolituttujen kyhäyksestä". Lopputuloksena syntyi ainakin "vihapuhevideoita", muista tuotoksista Mäkinen ei kerro. Kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan operaation taustalla oli pelko.

   
  STI_Tactical9mm, Lone Soldier ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 13. H.A

  H.A Alikersantti

  Liittynyt:
  11.01.2015
  Viestejä:
  88
  Tykkäykset:
  116
  Pisteet:
  6
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  Minua kiinnostaa tässä medioiden arvioinnissa se, että millä tavoin esim. Yle noudattaa jotain "yleiseurooppalaista" tapaa uutisoida? Onko joku hiljalleen kehitetty/kehittynyt sapluuna, mihin kukin uutinen sovitetaan? Jos on, niin silloin tämä on vain osoitus tietystä kehityksestä kohti jotain. Jos taas Yle on jotenkin uniikki julkaisutavoissaan per Eurooppa, niin silloin on aihetta suoranaiseen huoleen. Mutta en usko olevan, veikkaan wahvasti, että Yle tuuttaa hyvinkin "yleiseurooppalaisella" tavalla ja tasolla nuottinsa yleisön akkiloitavaksi.

  Kannattaa huomata, että päätoimittajat linjaavat Talojen käytännöt, siis viime kädessä. Ja tuolloin aina omistajillakin on sanansa sanottavana, koska he valitsevat päätoimittajan.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 16. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  802
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Onkohan YLEn päätoimittajan valinta jotenkin poliittinen prosessi? Mietin vain, että mitä vähemmän poliitikoilla on siihen vaikutusvaltaa, sen parempi journalismin kannalta.
   
 17. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Ylipäätään kysyä sopii kuuluuko YLE`n tehtäviin jonkun järjestön sanoman levittäminen, vaikka eläinrääkkäys onkin rikos, mutta samoin on salakuvaus ja salakatselu.
  Toisaalta näiden eläinsuojakuvaus keissien myötä eläinten kasvattajien oikeuksia on vahvasti rajoitettu kun tuotantotiloissa tapahtuvasta salakuvauksesta tai tuotantotiloihin tunkeutumisesta ei enään rangaista.
  Kuten sanoin eläinrääkkäys on rikos, mutta miten YLE`n verovaroilla tuotettuun ohjelmiin sopii ylipäätään julkaista salakuvauksen tuloksia joilla on selkeä poliittinen tarkoitus
  Tässä yksi näkemys asiasta.
  http://www.maaseutumedia.fi/ohjeet-luvattomien-vierailijoiden-varalle/
   
  Lone Soldier ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 18. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  On.
   
  Honcho ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 19. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Hallitus tarkastelee Ylen tehtäviä ja rahoitusta. Toivon, että tullaan siihen tulokseen ettei Ylen toimintaa tarvitse jatkaa nykyisessä laajuudessa..
   
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  Ja tilalle tulee?
   
 21. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Ei tarvita mitään tilalle.
   
 22. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  Joku ottaa ekologisen lokeron haltuun. Onko se joku parempi kuin Yle?
   

Jaa tämä sivu