Mikäs nuorta neitiä naurattaa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mikäs nuorta neitiä naurattaa?
Sitä sinun täytyy kysellä nuorilta neideiltä.
Minua nauratti kyllä tuo edeltävä viestisi kovin. Yritin päässäni muodostaa lausetta "Yleisradio julkisen vallan vahtikoirana" ja huutonauruhan siitä pääsi. Tietysti jos vahtikoiraksi riittää se että räkyttää vain persuja niin onhan se siinämielessä ollut. Nyt PS tosin jo sössii itseään niin syvälle suohon että jopa ylen poliittinen toimittaja taitaa tuntea myötähäpeää ja sääliä sisimmässään. SDP/Vas/Vihr eivät tarvitse omia medioitaan koska YLE on heidän ikioma mediansa. Kok/Kes alkaa olla samassa sarjassa.
Anteeksi olen käsittänyt kokoajan joko sukupuolesi tai ikäsi väärin. Ei millään pahalla.
Minä ajattelin huomattavasti kauemmas kuin pelkkä nykyinen hallitus tai edelliset vaalit.
Sen lisäksi en suoraan puhunut Ylestä, vaan median roolista ylipäätään. Median tehtävä on -klikkijournalismi aikana kyllä kaupallisellakin puolella tämä on kateissa- on kertoa mahdollisimman tasapuolisesti mitä on tapahtunut. Ja myös kyseenalaistaa vallitsevia oloja. Kansan vallan kannalta on hyvä että joku yrittää tuoda epäkohtia esiin. Ja kansa sekä päättäjät tarttuvat vallitsevan todellisuuden mukaan näihin epäkohtiin. Toki tässäkin kohdassa voi huomata että Hämeentien pyörätieksi muuttaminen Helsingissä saa ehkä turhan paljon keskustelua aikaan, ja yhteiskuntasopimus jää taustalle. Mikä ehkä kertoo toimittajien huonosta koulutuksesta, sekä mieltymyksistä nähdä maailmaa.
Ja myönnän että Ylen toimituksissa on välillä tietyissä uutisissa turhankin paljon unelma höttöä, mutta minulla on sen verran ns. munaa että kestän erilaiset mielipiteet. Jopa jos ne tulevat televisiosta.
Ps. Ylehän on ainoita kanavia joka on uskaltanut tehdä poliittista parodiaa. Kauppaneuvos Paukun jälkeen muilla kanavilla sitä ei ole näkynyt.
Ikävä tuottaa pettymys. Nuoruuteen tarvittaisiin aikakone ja naiseuteen ei taida sukupuolenkorjausleikkaajienkaan taidot riittää.
Yle tosiaan tuottaa poliittista parodiaa koko ajan. Tahattomasti. Mutta sitäkin parempaa.
Median tehtävä on -klikkijournalismi aikana kyllä kaupallisellakin puolella tämä on kateissa- on kertoa mahdollisimman tasapuolisesti mitä on tapahtunut.
No ei. Median tehtävä länsimaissa on myydä mediatuotteita, toisin sanoen tehdä rahaa omistajilleen. Valtiollisten toimijoitten, kuten yle, pitää kilpailla kaupallisten toimijoitten kanssa mediahuomiosta joten niiden pitää tuottaa samaa tuubaa kuin kaupalliset. Lisäksi ylen toimittajat miettivät ennen kaikkea omaa markkina-arvoaan, hyvällä skuupilla voi saada rahakkaan sopparin kaupallisessa mediassa.
Toisaalta länsimainen media on sisäisen kilpailun vuoksi samalla tavalla itsekorjaava kuin tiede, toimittajan märkä uni on päästä paljastamaan kolleegan valheet koska se myy.
Joo, itsekin huomannut saman tendenssin viimeisen kymmen vuoden aikana. Tommoinen esiintuominen muistuttaa tuotesijoittelua, jossa ihmisille näytetään/mainostetaan väkisin tietty tuote sillä erotuksella että "tuotteina" ovat erilaisten kulttuurien edustajat. Kielessä on muuten niin, että mitä enemmän tiettyä lainasanaa käyttää ja kuulee, sitä helpommin siihen tottuu ja hyväksyy riippumatta siitä, oliko asennoituminen sanaa kohtaan kielteinen alussa vai ei. Onkohan ihmistenkin kanssa näin? Tarjoamalla ja näyttämällä marginaaliryhmiä ihmisille myydään tietty käsitys suomalaisuudesta, sillä meidän käsityksemme suomalaisuudesta muokkautuu ajan kuluessa. Tämän seurauksena emme enää välttämättä pidä suomalaisuutena tiettyjä suomalaisiksi ennen kokemiamme piirteitä eli esim. valkoista ihoa, vaan suomalaisuuden prototyyppi (siniset silmät, vaaleat hiukset ja iho yms) muuttuu ja tulee käsittämään paljon laajemman valikoiman piirteitä (tumma iho, mustat hiukset yms). Käytännössähän identiteettimme muuttuu tämän seurauksena kokonaan. Jos kaikki voivat olla suomalaisia, niin mitä suomalaisuus sitten on? Mihin identiteetti sidotaan? Identiteettihän rakentuu yleensä sille, että peilaa itseään muihin (esim. ruotsalaisia emme ole, emmekä venäläisiä), mutta kun ei ole enää mitään peilattavaa, identiteetti katoaa. Ranskalaisillahan on tämän seurauksesta identiteettikriisi, kun porukkaa lappaa sisään ja kaikki ovat mukamas ranskalaisia. Kantaranaskalaiset sitten miettivät, että jos tuo Abdullah Afrikasta on ranskalainen, niin kuka mä sitten oon?Ilmapiiriltään vihervasemmistovetoisen Yleisradio ei pysy objektiivisessa ja neutraalissa uutisoinnissa. Yleisradio on kerta toisensa jälkeen on ottanut asiakseen mädättää ja rappeuttaa Suomen perinteisiä arvoja ja moraalia. Alkuviikon lastenkasvatusillasta riitti 10-sekunnin yleisön panoraamakuvauksen katsominen, kun jo tiesi marginaaliryhmien näyttävällä esiintuomisella, mihin ohjelmassa pyrittiin. Esimerkkejä riittää pilvin pimein melkein vuoden jokaiselta päivältä.,
Kyllä tässä joku realismin haku on meneillään. Olisiko syyskuun 10. päivä, kun Sipilä vielä huvilaansa mainosti, ollut Ylessä tällaista juttua?
http://yle.fi/uutiset/keksityt_kert...ille_kaupataan_mukaan_nyyhkytarinoita/8501625
Nykyisin lähes päivittäiset turvisraiskausuutiset, poliisien ulostulot jo omasta turvallisuudestaan yms pakottaa YLEnkin realismin hakuun.
Toimittaja Anne Ali-Hokalta on tullut aikaisemminkin juttuja Unelman(tm) ongelmista. Alkaa tuoksua kaappinuivuus.
http://yle.fi/uutiset/erityisluokan...ei_maahanmuuttajia_samoihin_kouluihin/8495109
Nykyisin lähes päivittäiset turvisraiskausuutiset, poliisien ulostulot jo omasta turvallisuudestaan yms pakottaa YLEnkin realismin hakuun.
Toimittaja Anne Ali-Hokalta on tullut aikaisemminkin juttuja Unelman(tm) ongelmista. Alkaa tuoksua kaappinuivuus.
http://yle.fi/uutiset/erityisluokan...ei_maahanmuuttajia_samoihin_kouluihin/8495109
Hiano systeemi. Pitäisi saada meillekin, tuumi Esko.Otetaanpa yleiseen keskusteluun Yleisradion parhaita paloja. Vuosi on 1976.
Vaikka isossa maassa on isot ongelmat, niin Neuvostoliitossa päätettyjen suunnitelmien toteuttaminen tapahtuu luonnonlain varmuudella, kertoo toimittaja Esko Seppänen Neuvostoliiton taloutta käsittelevässä ohjelmassaan. Sosialistisessa taloudessa ei voida erottaa erillistä poliittista ja taloudellista valtaa – ne ovat yhtä. Politiikka on vain väline parempien taloudellisten tulosten saavuttamiseksi.
Taloussuunnittelu Neuvostoliitossa -ohjelman aluksi toimittaja Esko Seppänen kertoo, että itäisessä naapurissa on usein tapana lainata tärkeissä aiheissa kommunistisen puolueen pääsihteerin Leonid Brežnevin ajatuksia. Kun tässäkin ohjelmassa oli aihe poikkeuksellisen tärkeä, oli luontevaa aloittaa kuuntelemalla ote Brežnevin puheesta:
"Poikkeuksellisen tärkeän merkityksen saa nykyään suunnittelun oikea järjestäminen. On kiistatonta, että monet niistä vaikeuksista, joita joudumme kohtamaan talouden alalla, johtuvat suunnittelun tästä tai tuosta epäkohdasta, epätäydellisistä suunnitelmista sekä niiden riittämättömän täsmällisestä täyttämisestä. Sen vuoksi tärkeimpiä tehtäviä on parantaa jatkuvasti suunnittelun menetelmiä, saada niin nykyhetken kuin myös pitkän tähtäyksen suunnitelmat paremmin perustelluiksi tieteellis-teknisesti ja taloudellisesti."
Neuvostoliitossa tuotantovälineet, maa ja luonnonrikkaudet ovat valtion omistuksessa. Neuvostoliitossa suunnittelukoneiston pyörittäminen on maan valtionhallinnon tärkein tehtävä. Suunnittelu palvelee sekä poliittista että taloudellista päätöksentekoa.
Ohjelmassaan Esko Seppänen kuitenkin kertoo, ettei suunnittelussa osata aina varautua tavoitteen ylittäviin tuloksiin. Teknillinen kehitys voi olla vain parempaa kuin miten on aiemmin ollut. Suunnittelun ylittäminen niin maataloudessa ja teollisuudessa johtaa kuitenkin aina palkitsemiseen. Ja jos epäkohtia huomataan, ne korjataan, ilmenee ohjelmassa kerrotusta esimerkistä.
Kolhoosissa ei ollut tarpeeksi työvoimaa poikkeuksellisen hyvän perunasadon korjaamisen. Rautatievaunujakaan ei ollut kuin suurin piirtein suunnitellun suuruisen sadon kuljettamiseen Ukrainaan, ja osa sovituistakin vaunuista uupui. Suunnitteluvirheen vuoksi perunaa oli siis sekä jäämässä maahan että kuljetuskaluston puuttumisen vuoksi rautatieasemalle.
– Mutta kun epäkohta esiteltiin mediassa, puututtiin siihen heti ja peruna on jo varmaan päätynyt sinne, minne oli tarkoitettukin. Jos asiaa ei ole jo toteutettu, voi kommunistinen puolue panna siihen vauhtia, kertoo Seppänen marraskuussa 1976.
Nimetyt ja vastuutetut valtionkomiteat ja johtajat
Neuvostoliitossa kaikki on suunniteltua: tuotannon määrä, tavaroiden ostajat, joka ikisen tavaran hinta eri portaissa, työpalkat, yritysten voitto, valtion budjetin tulo- ja menorahoitus, yhteiskunnan maankäyttö ja rakennuskohteet, yritysten välinen maksuliikenne ja monet muut kysymykset. Suunnittelun luomis- ja valvomistehtävää suorittaa Neuvostoliitossa koko valtion koneisto. Sillä tavoin ovat talous ja politiikka yksi ja sama asia.
Valtionkomiteoiden nimistä jo selviää, millä aloilla ne toimivat. Loppuvuonna 1976 lähetyn ohjelman mukaan eritoten hintakomitean merkitys oli muodostunut yhä tärkeämmäksi. Sen tehtävänä on vahvistaa hinta jok'ikiselle Neuvostoliitossa tuotettavalle tavaralle. Hinnat eivät aina ole olleet oikein tasapainoitetut, ja siitä on aiheutunut tuotannollisia ongelmia. Yleinen pyrkimys siihen, että hinnat vastaisivat tuotantokustannuksia oli yleistynyt talousuudistuksen myötä. Tämän ei kuitenkaan tarvitse järjestelmän luonteesta johtuen vaikuttaa tavaroiden hintoihin, Seppänen kertoi.
Tukku- ja vähittäishintajärjestelmä ovat kaksi eri asiaa. Yhteiskunnassa on nähty hyväksi pitää välttämättömyystavaroiden hinnat muuttumattomina jo 15 vuoden ajan, ja kun tällainen poliittinen päämäärä on ollut, se on myös toteutettu. Jos sosialistisestakin järjestelmästä halutaan löytää inflaatio, se löytyy usein kauppaan tulleiden tavaroiden hinnoista.
Valtio ei kuitenkaan itse toimi tuottajana, vaan varsinaiset tuotantoyksiköt eli yritykset ovat valtionhallinnon osia, jotka toteuttavat kommunistisen puolueen johdolla yleistä yhteiskuntapolitiikkaa. Omistajan eli valtion ja tuotantoyksiköiden välillä ei ole eturistiriitaa. Yritykset ovat nimenomaan välineitä päätetyn politiikan toteuttamiseksi.
Neuvostoliiton talous on kaikilla aloilla ja kaikissa portaissa tieteellisesti suunniteltua. 30 000 työntekijän Moskvitš-autotehtaassa on yrityksen johtajisto järjestetty seuraavalla tavalla:
Päätehtaassa olevat johtajat muodostavat koko yrityksen johtajiston. Pääjohtajalla on useita varajohtajia, joilla on omat tehtävänsä. Ensimmäinen varajohtaja on pääinsinööri eli teknillinen johtaja. Hänen alaisuutensa kuuluu yrityksen koko tekninen puoli. Sitten on pääjohtajan varamies tuotannossa eli tuotantojohtaja. Johtajistoon kuuluu myös pääjohtajan varamies talouskysymyksissä, hän tekee taloudelliset laskelmat ja hoitaa yhtiön kaikkia taloudellisia asioita. Johtajistoon kuuluvat lisäksi aineellisteknisiä hankintoja johtava varamies, markkinointia ja vientikysymyksiä hoitava varajohtaja, kaikesta rakentamisesta vastaava varamies ja työvoimakysymyksistä vastaava varajohtaja. Vielä on kahdeksas pääjohtajan varamies, hän huolehtii työntekijöiden elinolosuhteiden parantamisesta.
Yleensä yrityksissä johtajisto on pienempi, mutta kaikki riippuu tietenkin tehtaan koosta. Kaikille johtajille on myös alistettu työjaostoja ja -osastoja.
Moskvitšissa oli ohjelman teon aikoihin meneillään mittava laadun parantamisen kokonaisohjelma. Eräs toimenpide oli Moskvitšin uuden mallin rakentaminen. Automallin oli päätetty olevan korkealaatuinen sekä teknisesti että mukavuuksiltaan. Yleiseen laadun parantamiseen tehtaissa kuuluivat myös mm. koulutus, aineellinen kannustaminen, ylimääräisten palkkioiden poistaminen huonolaatuiselta työltä, kasvatus, psykologia, suunnittelun moraalinen puoli ja lukuisa joukko muita asioita, jotka vaikuttavat laadun nousuun.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/1...nnitelmat-toteutuivat-luonnonlain-varmuudella
Hiano systeemi. Pitäisi saada meillekin, tuumi Esko.
Laita linkkejä kehiin, onhan sitä kiva kuunnella kun Suomi neito oli rähmällään minä kun en ole niitä originaaleina päässyt kuulemaan, ystävät tuolla Tallinnasssa kertoivat niiden olleen kornia kuunneltavaa kun Suomalainen "asiantuntia" kertoi miten Tallinnassa eletään.Meinasin linkittää Näin naapurissa -nauhat, mutta en taida enää viitsiä.